Şimdi Ara

Şok haber! İsrail’in dünyada 30 seçimi etkilediği ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
4
Favori
4.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şok haber! İsrail’in dünyada 30 seçimi etkilediği ortaya çıktı
    Kısa bir süre önce son yılların en büyük gazetecilik başarısına imza atıldı. Guardian, Le Monde, ZDF, Der Spiegel ve El Pais gibi önemli medya kuruluşlarından 30 araştırmacı gazeteciden oluşan bir ekip, Team Jorge isimli İsrailli bir şirketin dünya çapında seçimlere müdahale ettiğini ortaya çıkardı.



    Müşteri kılığına giren gazeteciler, Team Jorge’un başındaki eski İsrail Özel Kuvvetler elemanı Tal Hanan ile görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerde Team Jorge’un Afrika, Güney ve Orta Amerika, ABD ve Avrupa'da seçimlerin sonuçlarına etkilediği ortaya çıkartıldı. Hanan, "gizli operasyonlar" olarak tanımladığı hizmetlerinin, kamuoyunu gizlice manipüle etmek isteyen istihbarat teşkilatları, siyasi kampanyalar ve özel şirketler tarafından kullanıldığını söyledi.



    Tüm platformlarda binlerce hesap yönetiliyor



    Şok haber! İsrail’in dünyada 30 seçimi etkilediği ortaya çıktı
    Şirket, sosyal medyada bilgisayar korsanlığı, sabotaj ve otomatik dezenformasyon kullanarak dünya çapında 30 seçimi doğrudan manipüle etmiş durumda. Team Jorge'un en önemli hizmetlerinden birinin de sofistike yazılım paketleri olduğu ifade edilirken Twitter, LinkedIn, Facebook, Telegram, Gmail, Instagram ve Youtube'da binlerce profilin kontrol edildiği ortaya çıkartıldı. Team Jorge, aralarında ABD, Britanya, Kanada, Meksika, Almanya, İsviçre’nin de olduğu 30’u aşkın ülkede 27 kampanyada başarılı olduklarının altını çiziyor. Dolayısıyla seçimleri hedef alan bu tip küresel dezenformasyon birimlerinin demokrasiler için ciddi bir tehdit olduğu anlaşıyor.



    Rakip siyasetçilerin istihbaratı toplanıyor



    Şok haber! İsrail’in dünyada 30 seçimi etkilediği ortaya çıktı
    Gazetecilerin Team Jorge ile yaptığı görüşmeler 6 saatten fazla sürdü ve tüm görüntüler gizlice kaydedildi. Görüntülerde Hanan ve ekibinin, Gmail ve Telegram hesaplarına erişmek için bilgisayar korsanlığı tekniklerini kullanmak da dahil olmak üzere rakipler hakkında nasıl istihbarat toplayabileceklerinden bahsediliyor. Meşru haber kaynaklarına materyal yerleştirmekle övünen Hanan, bunları daha sonra Aims bot yönetim yazılımı tarafından güçlendirdiklerini iddia ediyor.



    Team Jorge’un stratejilerinin çoğu, rakip kampanyaları bozmak veya sabote etmek etrafında dönüyor gibi görünüyor. Hatta yapılan bir operasyonda, karısına bir ilişkisi olduğuna dair yanlış bir izlenim vermek amacıyla Amazon aracılığıyla bir seks oyuncağını bir politikacının evine gönderildiği bile iddia edildi.



    Hanan, dezenformasyon operasyonlarının en azından bir kısmını İsrail Savunma Bakanlığı'nın savunma ihracatını teşvik etmek için yürüttüğü bir web sitesinde kayıtlı İsrailli bir şirket olan Demoman International aracılığıyla yürütmüş gibi görünüyor.



    Ödemeler bitcoin üzerinden



    Team Jorge, muhabirlere, bitcoin veya nakit gibi kripto para birimleri dahil olmak üzere çeşitli para birimlerinde ödeme kabul edeceklerini söyledi. Seçimlere müdahale için 6 ila 15 milyon euro arasında ücret alacağını söyledi. Ancak her operasyonun fiyatı bu kadar yüksek değil. Bazı daha basit faaliyetlerde 160.000 euro gibi fiyatlardan bahsedildi. Yapılacak işlemin büyüklüğü ve kapsamına göre fiyat artıyor.



    Cambridge Analytica






    Team Jorge’un 2015’ten 2017’ye kadar bazı seçimlerde Cambridge Analytica ile çalıştığı da ortaya çıkartılmış durumda. Ancak hangi ülkelerde ve seçimlerde çalışıldığı tam olarak belli değil. Bilinenler kadarıyla Kenya ve Nijerya seçimlerinde ortak bir proje var gibi görünüyor.



    Bununla birlikte Team Jorge, Aims (Advanced Impact Media Solutions) olarak adlandırılan bir sosyal medya dezenformasyon yazılımını kullandıklarını ifade ediyor. Bu yazılım sosyal medyada "toplu mesajlar" ve "propaganda" iletmek için 5.000'e kadar bot oluşturulmasına olanak tanıyor.



    Ayrıca Bkz.Reddit hacklendi: Kaynak kodları ve çalışan bilgileri çalındı



    Hanan'ın gizli muhabirlere söylediğine göre, Team Jorge'un bot yönetim yazılımı 2022'ye kadar önemli ölçüde büyümüş görünüyor. Hanan yıllar öncesine uzanan dijital arka plan hikayeleriyle tamamlanan 30.000'den fazla avatardan oluşan çok uluslu bir ordu ile işlemlerin yürütüldüğünü ve ordunun doğrudan kendisinin kontrolünde olduğunu söylüyor.



    Sahte haber siteleri



    Şok haber! İsrail’in dünyada 30 seçimi etkilediği ortaya çıktı
    Hanan, Aims tarafından kontrol edilen sosyal medya profillerinin daha sonra internette sahte haberler yaymak için kullanabileceğinin altını çiziyor. Hatta, sahte haber siteleri oluşturmak için otomatik bir sistem olan "blogcu makinesinden" ve güvenilirlik oluşturduktan sonra manipülasyonun başlayacağından bahsediliyor.



    Hanan ayrıca, bazı bilgisayar korsanlığı yöntemlerinin, uzmanlar tarafından onlarca yıldır telekom ağında bir zayıf nokta olarak görülen küresel sinyalizasyon telekomünikasyon sistemi SS7'deki güvenlik açıklarından yararlandığını öne sürdü. Gmail hizmetini çalıştıran Google, The Guardian’ın konu hakkındaki talebine yanıt vermedi ancak Telegram, "SS7 güvenlik açıkları sorununun" yaygın olarak bilindiğini ve "Telegram'a özgü olmadığını" söyledi.



    Herhangi bir popüler sosyal medya ağındaki veya mesajlaşma uygulamasındaki kişiler, hesapları için güvenlik tavsiyelerine uymadıkça ve hesaplarını güvende tutmak için uygun önlemleri almadıkça, bilgisayar korsanlığına veya kimlik hırsızlığına karşı savunmasız olacaktır. Bu nedenle hesaplarınızın güvenliğinden emin olmanızı tavsiye ederiz.






    Kaynak:
    https://www.theguardian.com/world/2023/feb/15/revealed-disinformation-team-jorge-claim-meddling-elections-tal-hanan







  • Ülkemizde seçimlerde birilerinin müdehalesine gerek yoktur.bizde iktidar sorunu yoktur, sorunun kaynağı beceriksiz bir işe yaramayan Muhalefet sorunu vede onların azınlık kitlesi vardır yani körler sağırlar birbirlerini ağırlar misalinden öte gitmiyor,sürekli çözüm üretmekten öte sadece boş konuşmalar hepsi okadar.
  • hımm, 12 - 13 seçim kaybeden partinin genel başkanın değişmediğinin nedeni şimdi anlaşıldı. demek ki bundanmış.

  • hanahmet H kullanıcısına yanıt

    Ya da diğer tarafın neden seçimi sürekli kazandığı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdhdhdh adam kendilerine çamur gelmesin diye seçimi kaybeden tarafın manipüle edildiğini söyleyecek kadar da büyük trol

  • Krone K kullanıcısına yanıt
    Kabagin karsisina hiyar koyuyorsunuz, sonra hangisi kazanir diye iddiaya giriyorsunuz.

    Türkiyede secimin özeti 🤷🏻‍♂️

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    İşte net olarak açıklanmış bir yazıyı bile hmmm diye bi taraflardan anlayan kitle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrimsonBlade -- 17 Şubat 2023; 13:51:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Parmak mürekkebi varken zordu ama artık kolay

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cambridge Analytica'yı bilmeyen yoktur sanırım, belgeseli de yapılmıştı veya Rusların nasıl seçimleri manipüle ettiğini...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    30 operasyonun 27'sinde başarılı olmuşlar. Erdoğan'ın son 3 dönemini sosyal medyada muhalefet kazanıyor ama sandıkta kaybediyorlar. Başarısız operasyonların adresiyiz :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ozaman dünyanın direksiyonu putinle israilin elinde

  • Aristotales bu yüzden demokrasiyi sevmiyordu işte.Yüz yıllar da geçse aynı terane, sıradan insanlar hiç bir zaman kontrolde olmadı olmayacak da.Ama en azından öyle hissetmeye başladık son yıllarda.

  • Bazılarına kurgu geliyor ama İsrail'in, daha doğrusu bazı ailelerin, İsrail'in kurulumundan bile önce dünyayı yönlendirdiği, şekillendirdiği biliniyor.

    Burada hemen bizim seçimler için de atıfta bulunulmuş. Maalesef bizim ülkemiz de aşırı derecede rüşveti, ne kadar parası olsa da daha çok parayı, seven insanların hızla çoğaldığı bir ülke oldu. Hele bir siyasetçi, ekstra hırslı olmasa zaten orada barınamaz.

    Yalnız yorumlarda insanlar yine fanatiklik ile taraf olmaya çalışmış da, bu yöneten ailelerin geçmişteki yönlendirme kabiliyet ve stratejilerine bakarsanız, aslında iki tarafı da elde tutmayı sevdiklerini, hatta iki tarafı da kavga eder gibi göstererek daha kolay kitle yönlendirmesi yapabildiklerini görebilirsiniz.

  • burada bizim muhalifleri etkiliyorlar onlarda çamur atıyor habire devlete. evinden 10km öteye gitmemiş adam dünya hakkında yorum yapıyor

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Noam Chomsky'nin “Demokrasi, içindeki insanların oyuncu değil izleyici olduğu bir sistemdir.” sözü, üzerine düşünülmesi gereken bir sözdür.

  • Devlet ya da hükümet ile ilgili okuduğu her olumsuz habere koyun gibi inananlar düşünsün.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ülkemizde seçimlerde birilerinin müdehalesine gerek yoktur.bizde iktidar sorunu yoktur, sorunun kaynağı beceriksiz bir işe yaramayan Muhalefet sorunu vede onların azınlık kitlesi vardır yani körler sağırlar birbirlerini ağırlar misalinden öte gitmiyor,sürekli çözüm üretmekten öte sadece boş konuşmalar hepsi okadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 17 Şubat 2023; 15:04:35 >
  • "özel şirket" kavramını birilerinin bu arkadaşlara izah etmesi lazım" diye düşünüyordum ki, sonra şu sözümona haberimsi şeyin şu ultra dezenformatif raddede hedef gösteren ve antisemitist anasayfa başlığı beraberinde aktrollerin bicümlesinin forumlarında hemhal oldukları Donanımhaber adlı işbu mecrada yer aldığı aklıma geldi.

    demek Türkiye'de faaliyet gösteren özel bir şirket olsa "Türkiye yaptı", ne bileyim Fildişi Cumhuriyeti konuşlu bir firma olsa "Fildişi Cumhuriyeti yaptı" diye haberleştireceklerdi. (...mi acaba?!)

    yaşadığımız şu zor günlerde bizlere en süratli, en kapsamlı ve en şefkatli dost elini uzatan Bağımsız ve Egemen bir devlet olan İsrail Devleti ile HAKİKİ DOST VE KARDEŞ Yahudi Halkı hakkında halkımızın sahip olduğu önyargı duvarlarının kırılmaya başlaması panik yaptırmış birilerine zahir. nefret söylemlerini körükleyip kuvvetlendirme çabasına girişilmiş yine ve yeniden.

    MEH

    edit: BÖYYÜK RÖSİM RÖSİM GURSU" mezunları sıra sıra dizilmişler yine inci gibi birbirleri peşisıra. :epicfacepalm:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 17 Şubat 2023; 15:18:06 >




  • Çok normal

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • öyle olsa ukrayna işgali olmazdı...

  • Gün geçtikçe monarşilerin yıkılmasının, mevcut dünya düzeninin kurulmasının kimlerin işine ve amacına hizmet ettiğini daha net gördükçe, eski monarşilere hayranlığım daha da artıyor. En azından bu kadar adaletsizliğe mahal vermiyorlardı. En azından herkes kendi işinde gücündeydi. Toplumlar 7/24 siyaset bataklığıyla ilgilenip, sürekli siyasetle meşgul olup birbirlerini yiyerek ömürlerini heba etmek zorunda kalmıyorlardı. Özellikle de bizim coğrafyamızda.

    Birlerinin saçma ideolojileri uğruna tektipleştirilmiş, robotlaştırılmış insanlık yerine, herkesin kendi kimliğini, kültürünü yansıttığı, gerçek sanatın ve medeniyetin olduğu bir dünya vardı. Adaletle yönettikten sonra ister benim seçtiklerim yönetsin, ister hanedan yönetsin. Kaldı ki milyonlarca kafadan ses çıkıp herşeyin birbirine girmesindense, birilerinin tek adamlık dediği monarşi bence düzeni sağlama konusunda çok daha başarılıydı. Monarşilerde yamuk yapanların zaten kendi içinde uzun süre barınması mümkün olmuyordu. Monarşideki adam en azından devleti kendi malı olarak görüp o duyguyla sahip çıkıyor, rakiplerine karşı yüceltmeye çalışıyordu. Şimdi parayla ve uçkurunu kullanarak insan devşirip, o milletin başına bela etmek çok kolay. Bu adamlar da bunu yapıyor.

    Bazen demokrasi denen sistemin başta bizim coğrafyamızı ve dünyayı sömürmek için ortaya sürüldüğünü de düşünmüyor değilim. Malum biz bölünürken, Avrupa ve ABD imparatorluk mantığıyla yönetilmeye evrildi. Herşey İsrail'in kurulmasına zemin hazırlamak üzere ilerlemiş, İsrail güvenliğini sağlama üzerine de devam ediyor. İki yüzü olan Batı dünyasında söz sahibi olan taraf da menfaatine bakıyor. Diğer taraf adalet noktasından baksa da güç sahibi değiller.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 17 Şubat 2023; 18:57:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.