Şimdi Ara

SOKAĞIMDAN TELEKOMUN FİBERİ GEÇİYOR AMA BİNADA TELEKOM KUTUSU YOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KARŞI BİNAMDA TELEKOM FİBER DESTEKLİYOR TELEKOMUN HARİTASINDANDA BAKTIM KAPIMIN ÖNÜNDEN GEÇİYOR AMA TAŞINACAĞIM BİNADA TELEKOMA AİT FİBER KUTUSU YOK NE YAPMAM GEREK ARKADAŞLAR RESİMLEREDE BAKABİLİRSİNİZ X OLARAK İŞARETLEDİĞİM YER TAŞINACAĞIM YER TTNET MÜDÜRLÜĞÜNÜDE ARADIM DESTEKLER DEDİ TAM NET BİLGİ VEREN YOK KAFAYI YİCEM KENDİ TAŞINACAĞIM LOKASYONU İŞARETLİYORUM ŞEÇTİĞİNİZ LOKASYONLA İLGİLİ BİLGİYE ULAŞILMAMIŞTIR HATASI ALIYORUM

     SOKAĞIMDAN TELEKOMUN FİBERİ GEÇİYOR AMA BİNADA TELEKOM KUTUSU YOK
     SOKAĞIMDAN TELEKOMUN FİBERİ GEÇİYOR AMA BİNADA TELEKOM KUTUSU YOK
     SOKAĞIMDAN TELEKOMUN FİBERİ GEÇİYOR AMA BİNADA TELEKOM KUTUSU YOK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badboysafak -- 28 Nisan 2016; 20:33:44 >







  • Bölgede büyük ihitmalle FTTB/H yok FTTC var öyle gözüküyor düşük bir ihtimal şansınz varsa T11/B olabilir. Ama VDSL2 vardır. Mümkünse taşınacağınız binada telefon kullananlardan numaralarını isteyebilirseniz fixnetin sitesinden sorgulama yapabilirseniz altyanının ne olduğu tam olarak ortaya çıkar.
  • yarın alırım o sorun değil binada uydunetin kutusu var ama saha dolabıda karşımda hemen türksatın ama benim telekomla sözleşmem eylülde bitiyor vdsl2 ye geçebilirmiyim acaba karşı binamda sokaktan geçiyor fiber FTTB/H NE DEMEK FTTC NE DEMEK BİLMEDİĞİM İÇİN SORUYORUM BU BAHSETTİĞİN TERİMLER NEDİR
  • badboysafak kullanıcısına yanıt
    FTTC : Mahalleye kadar Fiber T-7 kabin Sonrasında Bakır kablo ile binaya veya Eve
    FTTB : Binaya kadar Fiber T-11 veya T-21 kabin Sonrasında Bakır kablo ile Eve
    FTTH : Eve kadar Fiber



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix41 -- 28 Nisan 2016; 22:21:33 >
  • badboysafak kullanıcısına yanıt
    Bir önceki mesajda da belirtilmiş daha detaylı yazacak olursak

    FTTx son harf fiberin nereye kadar geldiğini belirtir. 3 çeşittir

    FTTC: T1,T5,T7 gibi saha dolaplarına (sokaklarda gördüğünüz çeşitli büyüklüklerdeki beyaz dolaplar) kadar fiber gelir. İçlerinde ADSL ve VDSL kartları vardır. Eğer kartlarda port varsa ve sizin hattınızda bu dolaba bağlı ise fiziksel şartlar ve bağlantı yüküne göre ADSL2+ ile 24 mbpsye; VDSL2 ile 100mbpsye kadar erişim sağlayabilirsiniz.

    FTTB: Yanlış bilmiyorsam Türk Telekom 3 çeşit FTTB bağlantı kullanıyor. Bu bağlantılarda fiber binaya kadar gelir.
    a),T11A Binaya konulmüpuş büyükçe bir kabindir fiber bu kabine girer. Bu kabinden binadaki mevcut telefon hattı kullanıl,ır. 100mbps erişim sağlayabilirsiniz.

    b) T11B birkaç binaya hizmet verebilen T11 kanbinidir. FTTC sistemlerden farkı cok daha az kullanıcıya hizmet vermesi ve bağlı bulunduğu hatlara FTTB hizmeti verebilmesidir. 100mbps erişim sağlayabilirsiniz. Bu sistemde kutu binanızda olma zorunda değildir yan binanında vs.olabilir.

    C) T21 yanlış bilmiyorsam bu kabinlerde MTU KTA gibi swicthler bulunur. Cihazdan dairelere cat6 gider. 1gbps erişim sağlayabilirsiniz. (Bu tip bağlantıda modem yoktur DSL teknolojileri yoktur.)

    FTTH fiber daireye kadar gelir. Bina girişinde bir pasif ayırıcı bulunur. Fiber ONT cihazı ile sonlandırıl8r dire içinde. 1gbos erişim sağlayabilirsiniz.


    Siz büyük ihtimalle ya FTTC ya da T11B ile bağlısız. Fixnetten sorgulam yaparsanız net bir cevap verilebilir. VDSL2 kullanabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • taşınacağım lokasyonda adsl bile desteklemiyormuş :D şaka gibi arkadaş karşı binayla aramda 3 metre yok yan binamdada var 1 metre genel müdürlükten aradılar ya hattı dondurucaksınız 3 ay sonra telekom saha ekibi gelicekte kutu koyucak net bir tarih bilmiyorlar yada alt yapı desteklemediği için sözleşmeyi iptal ediceksiniz dedi uydunete geçicez mecburen apartmanda mevcut saha dolabıda hemen karşımda turksatın hadi hayırlısı olsun verdiğiniz cevaplar için sağolsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.