Şimdi Ara

Sökülemeyen Kasa Vidaları!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, çok ilginç ancak bir o kadarda can sıkıcı bir durumla karşı karşıyayım. Hepimizin bildiği kasa fanı vidaları vardır. Bir kasa fanı aldığımızda ve ilk kez montajlamaya başladığımızda oldukça can sıkar, fiziksel darpa yol açar. Velhasıl bende benim bir kasa fanımı (marka fark etmiyor) bilgisayarımın ön 12 cm yuvasına montajlamaya karar verdim. Yeni aldığım yıldızlı tornavidayla güzelce montajladım fanı. Buraya kadar herşey normal; lakin şöyle bir terbiyesizlik yaptım. Vidaları çok sıktım. Aradan zaman geçti ve fanları temizlemeye niyetlendim. Birde ne göreyim bu bir vida çıkmıyor. Milim kıpırdamıyor. Birde üstüne üstlük vidanın ağzı da deforme oldu. O yıldızlı kısım zarar gördü. Vidayı hiç çıkaramayacakmışım gibi geliyor çünkü hangi tornavidayla denediysem (imkanlarım çerçevesinde) hangi kas gücünü denediysem olmadı.

    Sizin bu tür basit ancak pek can sıkıcı sorunlara devalarınız var mı? Eğer var ise paylaşırsanız ve bu sorunumu halletmemde yardımcı olursanız şahsımı pek bahtiyar kılarsınız.

    Not: Fanın ille de çıkması gerekmiyor (biraz uğraşla fırçayla da temizleyebiliyorum ama) ancak çıkarmak gerekebiliyor bazı vakitler.







  • Mecburen kırıcaksın çok zor durumda kalırsan...
  • Vidaların ortasını matkap ile del.Ondan sonra paşalar gibi çıkar vidalar.Yada havyayla falan biraz ısıt vida uçlarını sora hemen bi şekilde sökmeye çalış çıkar
  • Dremelin varsa 409 u takip, enlemesine kes vidayi (cok derin degil) duz tornavidanin girecegi kadar. Boylece yildiz degil duz bir agiza sahip olur vida. Varsa WD-40 vb. bir seylerde siktiktan sonra sokulur vida.
  • Aslında böyle bi olay benim başımada gelmişti tabi biraz farklı :-) Bende çamaşır makinesine ait motorun vidalarının başı deforme olduğu için bir türlü açamamştım Fakat eğe ve bir takım oyma aletleri ile vidanın başı yok olana kadar işlemi sürdürdükten sonra vidayı yerinden çıkarmayı başarmıştım.Yani vidanın tepesinde sadece bir delik oluştu ve pense türündeki bir aleti deliğin içerisine yerleştirerek vidayi çevirmiştim... Tabi bu yöntemi en son çare olarak tavsiye ederim eğer elinde dremel ve maktabın yoksa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoBeNzO -- 25 Mayıs 2009; 1:22:03 >
  • Arkadaşım eline devirli sağlam bir matkap al.Ucunada vida çapından biraz daha ufak çapta metal ucu takıp vidaya salla.Bak göreceksin nasıl yelkenleri indiriyor
  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim, yorum ve önerileriniz için. Herşeyden önce yardımcı olmak istediğiniz için. Haziranın sonu gibi bu işi çözeceğim, tabi sizin önerileriniz çerçevesinde.
  • haziranın sonu yaklaşıyor bizimle gelişmeleri paylaş hangi yöntemi kullandın vs veya yeni konu aç sinir bozan vidalara çözüm diye vs işallah bir çözü bulursun.
  • En mantiklisi matkap ile yapilacak olani dremel ile yaparken biraz kivilcim cikar diye dusunuyorum kasada belki tahribat yapar ya da icini bosaltip yapmasi gerekebilir.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgdincer -- 15 Temmuz 2009; 21:52:10 >
  • dostum vidayı çakmak ile ısıtabilirsin sonuçta fanı tutan yeri plastik bölece çok kolay açabilirsin evde havya varsa bu iş çok kolay olacaktır öle matkap a fln gerek yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.