Şimdi Ara

SOMA (2015) [ANA KONU] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
4
Favori
14.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yorumum ağır spoiler içermektedir!


    Az önce bitirdim oyunu Türkçe yamasıyla beraber oyunun içindeki herşeyi okuyarak ve gayet iyi anlayarak oynadım. Çok etkilendim ve bende bıraktığı düşünce ise oyunun bi çeşit dijital şizofreni gibi olması yani kişiliğin dijital olarak kopyalanarak bölünüyor ve beraberinde şu soruyuda bırakıyor(özellikle 4km derine dalmadan önce vücut değiştirerek dalgıç giysili bir vücuda kendimizi kopyalamamız sırasında) ''Bir benliğin kaç bilinci olabilir yada bir bilincin kaç benliği olabilir?''. Bu konuda gerçekten güzel ve ilginç bir oyundu. Finalinde gerçek Simon aşağıda kaldı ve ölüme terkedildi diğeri ise uzaydaki küçük sahte bir sanal gerçeklik dünyasında bi çipin içinde yüzyıllarca yaşayacak. Tüyleri diken diken eden kısmıda buydu. Aşağıdaki tamamen çaresiz kaldı. Neyse aldığı puanları hakediyor çok güzel oyundu. Ama canımı sıkan sinirimi bozan bi tarafı vardı, yaratıklar. Özellikle son 2 yaratık! O hareket etmeyen sabit durup gelmeni bekleyen ve ondan sonraki en ufak sesi bile duyup anında hızlıca gelip takip eden yaratık. O kısımda zorlandım yoksa öncekileri atlatması kolaydı. Oyunun atmosferi zaten korkunç, ürkünç, gerici... Birde çeşit çeşit yaratığın neye nasıl tepki verdiğini anlamaya çalışıp ardından kurtulmak için çabalamak ayrı bi dert oyunda. Oyunun en sevdiğim yanıda gerilim dolu atmosferi dışında olağanüstü bilim-kurgu içermesi ve bulmacaları çözerken bilgisayar oyunu içinde bilgisayar kullanmamız, güç bağlamamız, şifre girmemiz vs. bayağı güzeldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer239 -- 10 Aralık 2015; 21:36:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ForeverMetal

    Yahu abuk sabuk oyunların kaç sayfa konusu var, bu oyunun nasıl 3 sayfa oluyor insan hayret ediyor..

    Oyun benim "en iyiler" listeme üst sıralardan giriş yaptı, oynayın oynattırın

    Başka bir konuda korku oyunu tavsiyesi isteyen bir arkadaşa Outlast falan önermişler bu oyunla beraber, tür olarak çok farklılar Outlast ile, ona göre oynasın oynamayanlar. Outlast'i de beğenerek oynamıştım ama şu an sonunu, hikayesini falan bile hatırlamıyorum; bu oyun için öyle bir ihtimal yok.

    Hocam hayret edecek birşey yok. İnsanlar sadece anlık zevklere bakıyorlar. Kendi dygularımızı ret ediyoruz.

    En basiti şöyle söyleyeyim. Cep telefonlarında aynı renk atınca puan alınan tetrise benzer bir oyun var. İnsanlar bunları saatlerce evet saatlerce oynuyor.

    Sadece zaman öldürmek için. Zamanın kıymetini bilmiyoruz.

    Soma gibi güzel yapıtlarsa insanın içine işlediği için geride kalıyor pek rağbet görmüyor. Çok enteresan aslında tam tersi olması lazım.

    Malesef 5 dakikalık zevki sınırsız keyfe tercih ediyoruz.




  • omer239 O kullanıcısına yanıt
    Hocam ağır spoiler vermişsiniz. Mesajı düzeltebilirsek iyi olur.

    İlla ki oynamayanlar vardır.

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: citadel

    Hocam ağır spoiler vermişsiniz. Mesajı düzeltebilirsek iyi olur.

    İlla ki oynamayanlar vardır.

    Teşekkürler.

    tamam spoiler butonu içine aldım oynamayanlar yanlışlıkla okumaz artık
  • omer239 O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Umarım Herkes sizin gibi anlayışlı olur.

    İyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ForeverMetal

    quote:

    Orijinalden alıntı: ALPOLİC_FR

    Oyunun hikayesinin üç sayfa olduğunu nasıl öğrendin.İlginç üç sayfa olması,gayet iyi ve orta uzunlukta bir oyun.
    Gerçi bu hikaye,senaryo işin içine girince uzuyor zannedersem.

    ??

    Bu konudan bahsediyorum, 3. sayfada hala. Bu oyunun yanına yaklaşamayacak oyunların 30 40 sayfalık konuları var forumda, karşılaştırdığım buydu

    Yanlışlık olmuş:),malesef haklısın böyle hikayesi olan oyun'un popülerliği biraz düşük galiba.Herkes bilmiyor olabilir oyunu,sonuçta bağımsız yapım.
    Bu arada birşey sorucam,bu konuya yorum yapmış herkesi bir detay hakkında nasıl haberdar edebilirim.




  • ALPOLİC_FR kullanıcısına yanıt
    Normalde, daha doğrusu eskiden Dh forumda bölüme yorum yaptığınızda herkese bildirim gidiyordu. Fakat artık forum neredeyse çökecek.

    Neyse bildirim için aşağıda haberdar et kısmına isimleri tek tek girmeniz gerekli diğer türlü artık herksein haberdar olması zor.

    Keşke şu forum düzgün çalışsa. Bu forumun tek iyi yanı kaliteli arkadaşların burada toplanmış olması.

    İyi Forumlar.
  • citadel kullanıcısına yanıt
    O da çok zor ya herkesin adını yazıcam.En iyisi ben bir konu açayım bir ara,oraya denk gelen elbet olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALPOLİC_FR

    O da çok zor ya herkesin adını yazıcam.En iyisi ben bir konu açayım bir ara,oraya denk gelen elbet olur.

    Dostum hiç zahmet etme bence. Böyle derin oyunları oynayan az kişi var. Sen yeni konu açsanda herkese yine bildirim gitmez dediğim gibi sitenin arızası çok.

    Eğer tartışmak istediğin sormak istediğin bir şey olursa pm veya alıntı yaparak yorum yazarsan illaki cevap veren arkadaş olacaktır.

    İyi forumlar.
  • SOMA dan sonra ALIEN ISOLATION a sardım.bugün bitirdim oyunu..Oynamayan varsa turkçe yamayı da indirip oynasın..muhteşem bir eser..grafik hikaye vs. süper olmuş..
    SOMA ved ALIEN ISOLATION 2 muhteşem şaheser oyun olmuş...
  • Ewarrr kullanıcısına yanıt
    ALIEN ISOLATION'ı alien'i havalandırma boruları arasında sıkışık vaziyette bırakan bir mod ile oynamayı düşünüyorum.Çünkü oyun korkutuyor birader :)
  • ALPOLİC_FR kullanıcısına yanıt
    o modları deneme hocam...save sıkıntısı yaşatıyor.oyunu bastan oynamak zorunda kalırsın...
    Bu arada Alien sız oyun mu olur kardeşim....Zevki heyecanı orada...
  • Oyunu izleyerek bitirdim, mümkün değil oynayamazdım , normalde izlemeyi sevmem ama hikayesi güzeldi.
    Her şeyiyle çok iyiydi ama simon kardeşimiz biraz saftı sanırım, ya da yaşadığı korkudan düşünmeye fırsatı kalmadı.


    Bu ark olayını belli bir yerden sonra çözmesi lazımdı, olmadı kendini ilk kopyaladığın zaman sonunun ne olacağını anla be kardeşim.
    Açıkçası ben ilk durumu farkettiğim zaman fişimi çeker kapardım kendimi, bi çipin içinde var olan yazılımlar, programlar veya sanal insancıklar için o kadar acıya korkuya katlanılır mı?




  • Hocam gerçekten güzel özetlmişsiniz. Sonuna kadar haklısınız.

    Fakat oyunun temel yapısında da anlatıldığı gibi; İnsan beyni kendine zarar verecek şeyleri hemen kabullenmiyor. Bizim Simon da aslında o kısmı düşünmek istemiyor ve kabullenmiyor. Fiş çekme olayına gelince de: gerçek manada kendinizi Simon ın yerine koyun. Bütün benliğiniz bütün bilginiz şu an bulunduğunuz bedenin içinde. yani o sizsiniz. Gerçek insan halinizden farksız. Gerçekten algılaması çok zor bir olay. Hatta şu anda tüyleriniz diken diken olmuştur. Gerçekten güzel bir yapıt. yapımcılara şapka çıkarıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ALPOLİC_FR kullanıcısına yanıt
    Alien Isolotoindan sonra single oyun beğenemez oynayamaz oldum. Oyun grafik,ses, yapay zeka atmosferiyle çıtayı öyle yükselttiki. Benim patates laptopla full ayarlarda +30 fps oynayabildim. Ağır bir total war multiplay oyuncuyusuyum Total War Attila çok acayip optimzisyon sorunları var. CA ilk defa FPS-korku oyunu yapıyor ve bu oyuna özel motor yapıyor. Harika optimizasyon var. Sesler muhteşem seslendirmeler ,ses aktörlerini çok beğendim . Herkese tavisye ederim. Oyunu karanlıkta oynarsaınız ,seside normal düzeyde oynarsanız stresten kıçınız sıkmaktan basur olabilrisiniz. Ben hiç bir oyunda bukdar götün götün oynamadım. En baba gizlilik oyunund adaha çok gizlilik öalliği barındırıyor.Craft özellikleri güzel. Filmi beğenen adam oyunu %100 beğenir.Aliendan sonra Outlasta bakıyım dedim karanlık va jumpscaredan başka bir cacık yok. Scripltler çok hisettriyor. Aliende , Alin öldürülememesi ,androidlerin çok zor ölmesi (genelde atlatmak terichimdir) ,düşman insnaların öldürülebilir. olması oyuna çeşitlilik katmış. outlassta oyun sonuna kadar aynı şeyleri yapıyorsun. Oyuna 2 saat tahammül edebildim. SOMA başlıcam .Lyers of Fear çok efsane oyun türkçe yama bekliyorum . PT esintileri var oyunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CagatayKhan -- 29 Aralık 2015; 21:36:33 >




  • CagatayKhan C kullanıcısına yanıt
    Lyers of Fear türkçe yama yapılıyor mu?
  • sanırım yapılmıyor .oyun çok sağlam 2700 olumlu 70 olumsuz oy almış. 4 aylık bir oyun.
    http://store.steampowered.com/app/391720/
  • Oyunu yeni bitirdim ve şuınu söylemeliyim ki tek kelimeyle efsane bir yapım olmuş. Korku'dan ziyaden sürekli gergin haldesiniz,sesler zaten inanılmaz olmuş. Sonu zaten yok artık dedirtiyor bence herkesin mutlaka oynaması gerekli.
  • Bu oyunda da outlast gibi sadece kaçıyor muyuz. Tamam cod gibi direk aksiyona dalalım istemiyorum ama sürekli ezik gibi de kaçmak oynattırmıyor bayıyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.