Şimdi Ara

Son dönemde artan tecavüz/vahşet haberleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda çok sıklaştı, acaba idam fikrinin halka benimsetilmesine yönelik bir PR çalışması mı var diye düşündürüyor beni.

    İstesek bile getiremeyiz bu arada Avrupa İnsan Hakları kapsamında biz de buna üye olduğumuz için böyle bir şey yapamıyoruz.

    Ama iki ucu boklu bir değnek bir konu. Adalet sistemi adam gibi işleyen ülkelerde tabi ki çağ dışı denecek bir uygulama ve gayet adil cezalandırmalar yapılıyor, mükemmel olmasa da önlemler alınıyor.

    Ancak bizde işler böyle değil. Ne yalan söyliyim çocuk tacizcisi biri idam edilse üzülmem bile hatta sevinirim. Ama hukuki olmaz.

    Eminim ki adalet ve hukuku savunacaklar olacaktır, haksızsınız demiyorum medeni dünyada işler böyle yürür eyvallah itirazım yok. Ama düşünsenize kendi çocuğunuza tecavüz edip öldüren adam mahkemede karşınızda, öyle ifade veriyor hakime. Hangi hukuk hangi adalet sizi durdurabilir ki? O an cidden bunları düşünebilir misiniz?

    Bilemedim..







  • hadım, idam bunlar gercekten bu ülkede doğru bir şekilde uygulanacak yöntemler değil.

    idam da işine gelmeyeni asarlar bkz ergenekon.
    hadım da çok sıkıntılı bir durum. gerçekten suçluyu nasıl bulacaklar ? ayrıca ülke de masumiyet karinesi diye bir şey de yok. bunu suistimal edecek cok olur özellikle iş dünyasında. aha gecenlerde iftira sonucu ölen cocuk var. bu basit bir örnek.


    bkz abd de idam var. yine suç oranı çok yüksek. bir de norveç finlandiya ya bakın idam yok suç oranı yok denecek kadar az. fakat bunlar da cezalar katı.

    işin özü bu iş ne idamla ne de hadımla çözülür. ha katı ceza ile de düzelmez en azından türkiye de

    neden ? cünkü türk toplumu yozlaştı, ahkaksızlaştı ve özünden koptu. yıllardır dindar nesil diye kindar nesil ürettiler büyüklere de bunları aşıladılar. yıllardır bazı şeyleri bu ülke de tabulaştırdılar.

    ben idamı ve hadımı doğru bulmuyorum. sıfır toleranslı katı cezalar ile birlikte toplumun da ahlak seviyesini yükseltmesi, yozlaşmaması ve refah seviyesinin yükseltilmesi tecavüz ve diğer suçları minimize etmenin tek yoludur.

    (ahlak eşit değildir din/dindarlık)

    ha hadım ve tecavüz gelir mi gelmez. bunlar göz boyama. uluslararası kanunlar ulusal kanunlardan üstündür. bu kanunları hiçe saymanın hem ekonomik hem de politik etkisi yıkıcı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 4 Temmuz 2018; 5:56:11 >




  • Avrupanın canı cehenneme.

    Norveçte bi olay vardı 77 kişiyi öldürmüştü. Yanılmıyorsam.

    O adam 21 yıl hapis aldı.

    Adamların hapishanesi 5 yıldızlı otel konforunda.

    Artı adamlar daha mahkumu tekrar topluma kazandırma derdindeler.

    Şimdi bu ceza mı.



    Bizdede herhalde hırsızlık suç kapsamından çıkarıldı.

    Aslında hiçte iki ucu..... Değnek değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye gibi kırılgan ekonominin olduğu bir ülkede bu tarz yaptırımlarla türkiyenin ambargo yemesi , türkiyenin ekonomisinin bi 10 sene daha toplanamamasına yol açar. İdam ve hadımın yaptırımları da olacaktır.

    Eğitimsiz ve cahil kesim o kadar çok ki türkiye de bu insanların bir şeyler öğretmeye çalıştığı insanlarda eğitimsiz ve cahil oluyor. Ne öğrenirse sağdan soldan onu benimseyip işliyor. Bu yüzden bu tarz şeylerde en önemli şey cinsel eğitimin tüm insanlara verilmesidir.

    Maalesef bu sapkın zihniyet son zamanlarda ülkemizde de aşırı türedi.Türkiye gibi hukukun tam olarak işlemediği ve adaletin güçlü olduğu bir toplumda bu cezaların genele getirildiğinde nasıl uygulanacağı ve nasıl işleyeceği belli olmaz hatta tehlikeli olabilir.Ama dediğim gibi bunlar çözüm değil . Hepsine müebbet hapis cezası verilip ömürlerinin sonuna kadar tekrar güneş ışığı görmemeleri gerekli bu insanların her gün ölmek isteyecek ama ölemeyecek bu insanların bunları yaşaması lazım.

    Ve önleyici olarak bazı sapkın zihniyetler var şu an çocuk evliliği yapanlar vs bunların hepsinin toplanıp (Dachau camp tarzı soykırım ve holocaust un olmadığı ) bu mahkumların ömürlerinin sonuna kadar belli toplama kamplarında tutulup zorla çalıştırılması gerek .

    Dediğim gibi burada önemli olan nokta sınır noktaları.Akp nin idam konusuna sıcak bakacağını düşünmüyorum. Hadıma sıcak bakabilirler.

    Bir insanın hayatını gasp edip onun hayatını mahvetmenin cezası ölüm olamaz. Bu ceza çok hafif kalır.

    Allah sapkın düşüncelilerden çocuklarımızı korusun.




  • Bunlar hep vardi.



    Su an haberlerde bolca olmasinin sebebi halki gercek gundemden uzak tutmak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen halkın bir şekilde uyuması lazım.

    Uyumalı ki hiçbir şeyin farkında olmasın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla konuyu açtım ama şu sıralar abartı derecede bu haberler var. Facebook tüm anasayfam hayvan/cocuk taciz cinayet haberleri dolu. Pr çalışmasının boku çıkmış durumda. Fena bir şeyler dönüyor bilmiyorum. Acaba idamı meşrulaştırmak için mi böyle bir çalışma yapılıyor. PR çalışması olduğu %100 belli çünkü bir anda bu kadar kat kat artması imkansız. Facebook şu an gazetelerin 3. sayfa haberlerinden tamamen farksız ve bilinçli yapılıyor. Sanırım yine avlanıyoruz gençler
  • Şeriat gelecek tüm çaba o yönde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan sirk resmen ya ülke filan değil. İdam idam idam. Ne olacak adamı öldürünce sorunumu çözeceksin. Eğitime ağırlık verelim insanları eğitelim diyen yok. Olaca psikolojik olarak bakan yok. Varsa yoksa idam





    Eğitim olmadan çözüm olmaz insanların psikolojileri bpzuk demek ki hayvanın yapmyacağı şeyi neden yapar. Buna odaklanıp sorunu çözmeye çalışmak gerek. Hatta idam edilecek kişileri öldürmek yerine iyice anlamak gerek ki sorunun kaynağına inilsin. Yoksa hastalıklı bireyleri idam eder durursun yakalayabilirsen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan yıllar önce yazmışım ütopyam benim
    Seçimi kazanan parti 1. ilan edilerek
    Tüm vekil sayısı 550 vekil kendilerine verilecek
    Meclis tek parti olacak..600vk
    Hiç kimse yönetime karışmayacak..
    Aldığı kararlara muhalefet olunmayacak
    Yetki tek bir yönetimde olacak 4 5 YIL
    5 yılın sonunda yerim dar dı bana engel olduydu bahanesini elinden almak için
    ---------
    Eğer başarısız olurlarsa
    İDAM EDİLECEK HEPSİ..
    ------
    O zaman bak bakalım alengirli dolanbaçlı ikircimli şahışlar
    Yönetime talip oluyor mu...
    ------------
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.