Şimdi Ara

Son Kez ÖSS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. bu sene talihsizliklerinde ard arda gelmesiyle son kez şansımı denemek zorunda kalıyorum. neyse bu hikaye kısmının bir önemi yok, ama sınavın yeni şekli şemali ne zaman belli olacak bunu merak ediyorum.çalışmaya başlamak için şuan erken mi,başlamak mı lazım, ne düşünüyorsunuz ? son olarakta evde kendi başıma hazırlanacağım için bu şekilde çalışmış olanlardan program benzeri bir iki şey söylemelerini istiyorum herkese başarılar..



  • kendi programını tamamen kendine özgü yap kimseden yardım alma sonra pişman olursun.
    birde biyolojiye dinleyerek çalış sayısalcıysan konuları at mp3 e boş vaktinde dinle hem zaman tasarrufu olur.
    en önemlisi kendini kaptırma kafanı boşaltacak şeyler bul arada derim yoksa kendini zorlayınca insan verim çok azalıyor sanki boşuna çalışmış oluyorsun.
  • anladım o zaman şu şekilde sorayım hergün her derse zaman ayırmak gerekli midir ? mesela bunun gibi program derken saat saat ne yapacağım şeklinde değil değişken olacaktır elbette. sayısalcıyım tacsiyeni deneyeceğim ama ne şekilde bu dersleri ses olarak bulabilirim bunu bilmiyorum. kendimi bir hayli kaptırmam lazım ama tabi ot gibi yaşanmaz bir yerde daha önce 2005 ve 2008 de girdim össye ama planlı bir çalışmam olmadı bu sefer daha farklı olsun istiyorum. Çalışmalara başladınız mı birde bunu merak ediyorum gireceklerden yanıt bekliyorum.
  • http://www.internettekiokul.com/index.php/konu-anlatimlari/biyoloji-konu-anlatimi.html

    buradan indirebilirsiniz videoları video oynamaya başladıktan sonra flash get ile sag tıklayıp flash get ortamı menüsünden indirebilirsin internettv videoları çok fazlaca dandik onları indirmeni önermem.

    ben kendim sabah ezanında 1.5-2 saat sonra ikindi vakti saat 3-4 gibi 1 saat sonrada yatmadan önce saat 8 gibi 1 saat çalışacagım ortalama günde en fazla 3,5-4 saat olacak

    birde tüm bunlardan önce okuma hızınız kaç kelime/dk onu bulun netteki testlerden ve en az 600-700 olsun okuma hızınız çünki ne kadar hızlı okursanız o kadar az sıkılır ve o kadar iyi baglantı kurarsınız okudugunuz konular hakkında

    bunu yanında hafızanızı güçlendirecek bilgiler edinebilirsiniz görsel hafıza+dokunsal hafıza+işitsel hafıza+duygusal hafıza+...liste uzuyor

    kısaca olayın özü çalışmadan çalışmak olmalı yapabileceginiz tüm hileleri yapın derim.

    misal elimdeki bir dosyayı yazıcıdan çıkarmam gerekiyordu o an elle düzeltsem çok uzun zaman alacaktı ama bunun yerine nasıl yapabilirm diye düşündüm bi süre bana acil lazım olmasına ragmen ve çözümü buldugumda artık saatlerce düzeltme yapmama gerek kalmamıştı yani çalışma stratejiniz ve duygusal stratejiniz çok önemli
    özellikle duygusal strateji dedim psikolojik sorunlarınız olabilir(benimde var)onları bir tarafa koyabilmeniz hayata tamamen olumlu bakabilmeniz gerekiyor dinlediginiz müzigi de degiştirmeniz gerek daha olumlu müzikler insan kötü düşününce kötüyü istemiş oluyor farkında olmadan sürekli olumlu düşünmeniz lazım tabi abartmadan.

    şimdilik bu kadar geldi aklıma gelirse daha yazarım bakayım kendim hazırladıgım bir çalışma planım vardı onuda ekliyim:


    ÖSS NEDİR:üniversite kontenjanlarının mezun olmuş olan liseliler için yeterli olmaması sonucunda ögrencilerin istedikleri bölüme girebilmek için birbirleriyle yarışması gereken bir sınavdır.

    ÖSS YE GİRME NEDENİM:kendi işimin patronu olabilecegim bir meslek için güzel bir bölüm kazanmak(tıp,eczacılık,diş hekimligi,fizik tedavi,mühendislik)

    ÖSS NİN ÖNEMİ:öss ye çalışırken kıyamet kopabilir bu demektirki öss nin gerçek hayatta hiçbir önemi yoktur fakat henüz yaşıyorken istedigim bölüme girebilmek için çalışmak istiyorum.

    ÇALIŞMA FELSEFEM:

    1-nasıl hayal edersem baştan sona öyle gelişecek olaylar kurdugum hayal hiç yorucu olmayan çalışırken zevk aldıgım bir program.

    2-bilimsel olarak etkili çalışma süresi ve yöntemlerini ve koşullarını araştırmak.

    3-tüm derslerle ilgili terimlerin türkçelerini bularak konuyu okurken konsantrasyonumun dagılmaması için bunu genel anlamda ders çalışmaya başlamadan önce tüm dersler için yapıp anlamları bilmek.

    4-cümleler ve şekiller üzerinden degil anlamlar üzerinden çalışmak bir konuyla ilgili olarak birden çok kaynaktan faydalanmak bir kaynagın eksik yönlerini digeriyle tamamlamak.

    5-çalışma sürelerini uzun tutmayacagım yorgun zihinle çalışsamda hakkıyla anlamayacagım konular için boş yere zaman harcamak yerine az sürede etkili çalışıp konunun derinlemesine kavranması ve unutulmamasını

    saglayacagım bu şekilde kısa süreli çalışmalarla zihin fazla yorulmayacak ve çalışma istegimde bitmeyecektir.böylece sıkılmayacagım çalışma saatlerim sabah ezanından hemen sonra 1-5-2 saat ikindi vakti saat 4 de 1 saat

    ve akşam saat 8 de bir saat olmak üzere günde toplam 3.5-4 saat olacak.

    6-bir konuya çalışmaya başlamadan önce konuya üstten şöyle bir bakıp genel bir fikir edinmek eger konu uzunsa 3-4 bölüme ayırarak 3-4 oturumda bitirmek.

    7--matematik-geometri-fizik-kimya biyoloji 5 temel dersin her konusuna 1 gün ayırırsam ortalama 100 küsür konuyu 3 ay gibi bir sürede bitirebilirim.

    8-bir konuyu çalışırken sadece öss de ne çıkacak diye sınırlı çalışmak yerine konunun tüm detaylarını ve ispatları inceleyerek konuyu kendinden tam bilir hale gelip ezber ezber yapılmadan çalışmak ve böylece konuyu ve formülü hatırlama

    derdi olmayacagından soru tipi gibi soru ezberleme derdi olmaz(soru tipi ögrenmeye karşı degilim ama o kadarda bel baglanmamalı yorum soruları yapılamaz sonra)bu şekilde çalışma sonucunda unutma kaygısı ortaya çıkmayacagı için sınavda

    strese neden olmaz ve konu tekrarına gerek kalmaz.

    9-çözümlü soru bankası alınarak yapılamayan soruların çözümünü görmek zaman tasarrufu saglar aksi halde sadece cevabı olan soruları çözersemher anlamadıgım soru için özel hocaya danışacagımdan aşırı zaman kaybı olur.

    10-geçmiş tüm sınavların sorularını (öss-öys) her farklı ders için yine kendi içinde konu kategorilerine ayrılmış şekilde çözümleriyle veren kitap bulunacak

    11-ortalama seviyedeki ögretmenlerde kendi branşlarıyla ilgili öss sorularını çözemeyebilirler önemli olan ne egitimi gördügün degil ne anladgındır.

    12-sadece sınava yogunlaşmamak çünki insan kendini sadece belli derslerle ilgili belli konulara çalışmakla sınırlarsa aklınıda bu ölçüde sınırlamış olur bunu önlemek için arada yabancı dil çalışmak ve degişik türde kitaplar okumak gerekir.

    13-sınavda yapamadıgım soruda üzülüp kaygılanmak haketmedigimin karşılıgını istemek olur ancak o nedenle sınava girmeden önce veya sınavda kaygı ve korku duymak geçersizdir.

    14-tüm yıl boyunca sadece sınav degil her konuda iyimser olacagım böylece moralim hep yüksek olacagından başarıyı arttıracak.

    15-insan psikolojik olarak kendini en rahat hissettigi durumda çok verimli olur bunun için stres ve kaygının sadece olumsuz etkiler yapacagını bilip onlardan kaçınacak düşüncelere sahip olmak.

    16-bu düşünceler her an daha iyileriyle degiştirilebilir

    eklenenler:

    1-olumsuz şeyler düşünürsem bunlar gerçekleşir bu nedenle olumsuz düşünmemeliyim.

    2-yaratıcı ve yaratılanların hepsi bu sınavı kazanmamı istiyor

    3-sınav hakkında kazanırsam bu şöyle der buna hava atarım gibi kötü düşüncelerim olursa bu fantaziler sınava giriş amacımı degiştirir ve başarısız olmama neden olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 20 Temmuz 2009; 3:18:13 >




  • çok teşekkür ederim hemen hemen her konuda yorum yaptığın ve yardımların için. açıkcası dediklerin ve stratejin doğru çoğunlukla bence. arada kişiden kişiye farklılıklar olabilir tabi ki ama hayata poizitf bakma vb. şeylerde haklısın gerçektende.sağlık konusunda bazı problemlerim var ve sıkıntılı bir yapım var bu sene bir şekilde bunları aşabilmem gerekiyorki yapabileceğime inanıyorum. kazanabilirim veya kazanamayabilirim bilmiyorum ama kazanmayı herkes ister sonuç olarak,öncedende kazandım ama bir türlü istediğim yerlere ulaşamadım artık yaşımda geçiyor iyice ve son kez şartlar bu konuma getirdi beni. yaptığın paylaşımlar için çok teşekkür ederim yararlı olacak umarım.
  • Eğer 2005'te girdiysen benim gibi liseyi bitireli bayağı oluyor herhalde.Lise öğrendiğin birçok bilgiyi unutmuş olmalısın.Sağlam bir konu tekrarı yap deneme sınavlarına gir eksiklerini gör.Bende 2004-2005'te ve 2008'de girmiştim planlı çalışmadığım için istediğim gibi olmadı.Konuları iyi öğrenmeye çalış hepsi zincirleme birbirine bağlı birisi eksik olunca iş bozuluyor imkanın varsa dershaneye git.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Waxt

    çok teşekkür ederim hemen hemen her konuda yorum yaptığın ve yardımların için. açıkcası dediklerin ve stratejin doğru çoğunlukla bence. arada kişiden kişiye farklılıklar olabilir tabi ki ama hayata poizitf bakma vb. şeylerde haklısın gerçektende.sağlık konusunda bazı problemlerim var ve sıkıntılı bir yapım var bu sene bir şekilde bunları aşabilmem gerekiyorki yapabileceğime inanıyorum. kazanabilirim veya kazanamayabilirim bilmiyorum ama kazanmayı herkes ister sonuç olarak,öncedende kazandım ama bir türlü istediğim yerlere ulaşamadım artık yaşımda geçiyor iyice ve son kez şartlar bu konuma getirdi beni. yaptığın paylaşımlar için çok teşekkür ederim yararlı olacak umarım.

    bende teşekkür ederim okudugunuz için




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Calpi84

    Eğer 2005'te girdiysen benim gibi liseyi bitireli bayağı oluyor herhalde.Lise öğrendiğin birçok bilgiyi unutmuş olmalısın.Sağlam bir konu tekrarı yap deneme sınavlarına gir eksiklerini gör.Bende 2004-2005'te ve 2008'de girmiştim planlı çalışmadığım için istediğim gibi olmadı.Konuları iyi öğrenmeye çalış hepsi zincirleme birbirine bağlı birisi eksik olunca iş bozuluyor imkanın varsa dershaneye git.

    evet 4 yıl oldu liseyi bitireli. 2008de girişimde dersaneye gitmiştim ama ne derece fayda sağladı bilmiyorum. o dönemlerden beri sağlık sorunlarım var o sırada da vardı.az bir miktar 1. bölüm konularından olmakla beraber,mat2 de limit türev integral doğru dürüst yok neredeyse kimyada organik kimya sıfır bu şekilde girmiştim geçen seferde ama bunları tam anlamıyla halletmem lazım. dersaneye gitmeyide düşünmüyorum artık aileme yük olmaktan bıktım.




  • http://www.cebirsel.com/oss-matematik-2-videolu-konu-anlatimlari/2.html

    burada videolu matematik konuları var ben çogunu izledim tavsiye ederim ama burdakileri izlemek ön hazırlık olur ancak zira ben kimi kısımları anlamasamda öle baktım ön hazırlık olsun diye.
  • teşekkürler arkadaşım bunları hep inceleyeceğim. aslında cd setleri var onlardan almayı düşünüyorum almıştım bir ara yararı olmuştu gibi geliyordu bana hep. farklı kaynaklar kullanmak iyidir sanırım, hem hoca anlatsın biz dinleyelim şekli öğrenmeyede alışmışız yıllar yılı.. bakalım bütün imkanları kullanıp çalışınca olur umarım.
  • 21 Temmuz'da sınavın ayrıntıları açıklanacak.Bende seneye ilk kez gireceğim.Haziran 20'den beri günde 3-3.5 saat çalışıyorum.Matematik 9,10,11 bitti.Kimya başlıcam yarın hedef okul açılana kadar Fen-1 bitirmek.En azından Kimya ve Biyoloji.Fizik çalısmayacağım yazın belki en kötü dersim Fizik ama sene içinde mecburen çalışacağım Fizik dersine.Kimya ve Biyolojiyi bitirmek daha akıllıca geliyor bana.
  • İnternetten konu anlatımı,kitaptan konu çalışmak ve soru çözmek bunlar güzel şeyler ancak gerçek sınav ortamı çok farklı.2008-2009 sınavlarında çıkan soruları evde çok rahat çözüyorum ama sınav ortamında kafa duruyor herşeyden önce dershanelerin deneme sınavlarına girmek lazım.Süreyi verimli kullanma ve sınıf ortamında soru çözmeye alışmak çok önemli ben geçen yıl daha 1. bölümü bitirmeden sınav bitmişti ikinci bölümde edebiyatı yapacaktım zaman yetmedi evde geniş geniş oturup soru çözmenin cezası bu.
  • ben de çalışmaya başlayacağım birkaç gün içinde gerçekten konular belki çok uzun sürmez ama erken davranmakta fayda var. dersane ortamında da deneme sınavlarına girdim ama ev kadar rahat olmuyor tabiki yalnız süre konusunda evde de zaman tutup böylece benzer bir ortam yapabiliriz bir miktar.son dönemler yaklaştıkça dersanelerin denemelerine girilebilir belki.
    ekleme olarak 2008 össde 45 dk kadar erken çıkmıştım boşlarım vardı ama onları da rahatlıkla çözebilirdim bu süre içinde bilseydim çözümlerini. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Waxt -- 20 Temmuz 2009; 4:07:26 >
  • süre konusunda pek sıkıntı çekmiyorum okuma hızım 1000 kelime/dk ki bu hız ortalama üstü sayılır ancak 4000 kelime/dk ya kadar okuyan var ama bi süre çalışma istiyor
    okuma hızınız ne kadar artarsa o kadar içiniz rahat olur 2 sene önce kpps ye girdim sınavın bitimine 1 saat kala çıkmıştım 90 puan alıp bankaya yerleştim ama hiç begenmedim çıktım işten.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: şoray uzun yolda

    süre konusunda pek sıkıntı çekmiyorum okuma hızım 1000 kelime/dk ki bu hız ortalama üstü sayılır ancak 4000 kelime/dk ya kadar okuyan var ama bi süre çalışma istiyor
    okuma hızınız ne kadar artarsa o kadar içiniz rahat olur 2 sene önce kpps ye girdim sınavın bitimine 1 saat kala çıkmıştım 90 puan alıp bankaya yerleştim ama hiç begenmedim çıktım işten.

    aslında bildiğin zaman yapması daha kolay ve hızlı oluyor bence. ne bileyim mesela çok iyi bildiğin konularda bölümde rahat olduğun için hızın artıyor bence buna da bağlı biraz. seninle benzeşiyoruz biraz bende üniversitede bir türlü bir yerde kalıcılık sağlayamadım.
  • yaw aslında program fln yalan. dooru olan şey her gün ara vermeden sürdürebilinir bir çalışma. kendini hangi konudan kötü hissediosan otur aban onu bitir. 1 gün 2gün 3gün farketmez kaç gün gerekiosa. çalışma saatinide yorulduun zaman belirlersin. bi gün insan havasında olmaz 100 soru çözer. sene sonna yaklaşır yusuflarsın 600-700 soru bile çözersin. ama kendine bi alt sınır belirle. bide konuları sırasıyla bitirerek gitme. mesela ilk hedefin bütün konuların ilk testlerini çözmek olsun sonra ikinci testleri. tabi bunu konu eksiin olmadıını düşünerek söölüom. sene içinde sakın puan pazarlıına girme kafanda otur çalış sınawdan sonra kafanda pazarlık yaparsın. bide bişey daha söliicem bu bütün seneye gircek arkadaşlar için geçerli korkutmak gibi olmasın ama gene herkes paşa paşa mat. geo çözcek ve kimse 150 sorunun ayrıntısıyla 60 sorunun ayrıntısnı aynı düşünmesin. bnce daha zor bi sınaw olabilir. bunu göze alıosanız girin ve sonuçta puanınız düşebilir bile. eğer bu sene bi yeri tutuosa seneye hiç riske girmemenizi öneririm.




  • -Sınavı ciddiye alırsan istediğini alamadığında hayal kırıklığı ağır olur kardeş ben bunu bu sene bizzat yaşadım benden beklenmeyecek kadar fazla çalıştım ama istediğim puanı alamadım ama bu iş biraz kader kısmet işide onuda unutmamak lazım.
    -Nasıl çalışacağına önceden karar verirsen iyi olur sonra beklenmedik değişiklikler olabilir programında şimdiden ayarlamaları yap.Sınava bende son denme yapmayı düşünüyom bakalım ne olacak
  • arkadaşlar ciddiye almaktan kasıt doğru dürüst bir şekilde çalışmak,elimden geleni yapmaktır, ondan sonra olursa olur olmazsa yapacak birşey yok yani hayatın sonu değil nasip değilmiş deriz. gerçekten belirli bir düzeni oturtup ona uygun çalışmak şart bunu biliyorum ama yapamadım daha önce hiç umarım bu sefer uygulayacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.