Şimdi Ara

Son Vegas Pro - 4:3 videoda render sonrası siyah kenar sorunu!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır zira bu program ile ilgili en doğru yerin burası olduğunu düşündüm.

    Sony Vegas Pro 13.0 sürümü ile düzenleyip render'ladığım videoların köşelerinde siyah ekran sorunu yaşıyorum. 19" 4:3 Samsung LCD monitör kullanıyorum.

    Youtube'den indirerek düzenlediğim 4:3 videonun Windows Media Player Classic ile açılmış halinde görüntü tam ekran görünüyor. Burada bir sıkıntı yok;

     Son Vegas Pro - 4:3 videoda render sonrası siyah kenar sorunu!


    Ancak videonun, sony vegas pro'daki düzenleme işlemini bitirip render'lediğimde ise videoyu gene Windows Media Player Classic ile açtığımda (bütün media oynatıcılarında durum aynı) enine ve boyuna eşit ölçüde siyah kenar boşlukları oluyor;

     Son Vegas Pro - 4:3 videoda render sonrası siyah kenar sorunu! Son Vegas Pro - 4:3 videoda render sonrası siyah kenar sorunu!

    Bunun üzerine switches sekmesinde "maintain aspect ratio" yu aktif ederek yeniden aynı formatta renderliyorum ancak bu seferde siyah kenarlar sadece enine tam oturuyor, dikine hala boşluk kalıyor;

     Son Vegas Pro - 4:3 videoda render sonrası siyah kenar sorunu! Son Vegas Pro - 4:3 videoda render sonrası siyah kenar sorunu!

    İşin garip tarafı, her iki seçenekte de "Video Preview" kısmında videonun boyutunun aynı gözükmesi.

    Şu videoyu, youtube'den indirdiğim ve ekrana tam sığan 4:3 şekli ile aynen düzenleyip render'lemem Sony Vegas Pro ile mümkün değil mi arkadaşlar anlamadım gitti? Yoksa ben mi yapamıyorum. Program hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa minnettar kalırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 8 Mart 2015; 22:06:48 >







  • ekran kayıp ayı bırakıyor sanırım. bır azmanlar vardı boyle bır olay.monıtorlerın kenarlarında yarım santımlık kayıp alan oluyor,bunu terafı etmek ıcınde vıdeoda o bosluklar kadar bır sıyah cerceve bırakıyordu program.monıtorde bu kayıp farkı yoksada oynatırken o sıyahlıklarda gorunuyordu.


    ya ayarları bıraz arastır yada render alırken kullandıgın formata bak.bazı durumlarda tv vesaıre araclar ıcın bu kenar telafı ayarı gomulu olabılıyor.previevde bosluklar gorunmezken render ardından gorunmesı bu yuzden olabılır.

    epeydır ugrasmıyorum vıdeo donusturme vs ıslerle. h261-3 arası codeklerle calısıyorum son yıllarda ve dırek resımlerden vıdeo olusturdugumdan pek benzer bır sorunla karsılasmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 9 Mart 2015; 4:35:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.