Şimdi Ara

Sona Dogru yaklasirken f/p yardimi lutfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslarim merhaba tekrardan. Forumda bircok arkadasim saolsun cok yardimci oldu render merkezli uzun vadeli rahat edecegim bir bilgisayar toplamam ve ne almam gerektigi konusunda. Genel olarak ve herzaman ki gibi dusundugumden %50 daha fazla maliyete katlanarak bir makina sekillendi kafamda. Sizlerde okeylerseniz bu ay bilemediniz mayis sonunda toplayacam.
    Butun parcalari amazon.fr den topladim cok kurcalamadim bu konudan sonra en uygun halini arastirip toplamayi dusunuyorum fiyat olarak. 2200 euro tutuyor kafamdaki rakam 1500 du. Gecmis konumda yazmistim wow ve diablo 3 disinda cok oyun oynamisligim yok yeni bilgisayardan sonrada bu tarz oyunlara devam ederim arada. Belirttigim gibi is icin aliyorum bilgisayari dugun fotograf ve video cekimi duzenleme hazirlama ve depolama amacli kullanacagim temelde.

    AMD Ryzen 7 1800X - Processeur 4,0 GHz - Socket AM4 463 euro

    G.SKILL F4-3200C16D-32GVK Mémoire RAM D4 3200 C16 32 Go 277 euro

    Carte Graphique MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G 511 euro

    Samsung 960 PRO Disque Flash SSD 1 To 587 euro

    Asus CROSSHAIR VI HERO Carte mère AMD Ryzen Socket AM4 277 euro

    Seasonic M12II-620W Alimentation pour PC 620 W 120 mm 80Plus BRONZE 90 euro

    2200 euro tutuyor 1800x icin sogutucu almam gerekiyor sanirim onu bilemedim.

    Kasam zalman in z11 modeli tekrar yeni bir kasa almam gerekmiyor sanirim. Monitorumde samsung ls23a550 is gorur diye dusunuyorum.

    Oncelikli sorularimdan birisi fotograf ve video editlemek icin kullanilacak bu makinaya bu para verilirmi? (Degmez o isi 1000 euro daha ucuza f/p olarak ust seviye su makinadada yaparsin denirse cok sevinirim). Uzun vadeli basimi uc bes sene agritmayacak sonucta ekmegini yiyecegim bir ekipman kurma derdindeyim. Tesekkur ederim simdiden yardimlariniz icin....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacquesroux -- 27 Nisan 2017; 17:23:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 1700 e dusun bence. 100 200 mhz yavas calisir ama hem cok daha ucuz hem sogutucuyla geliyor. Sogutucusu da iyi. Oyun cok oynamiyorsaniz ekran kartindan kisabilirsiniz. Butceyi zorlamaya gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 27 Nisan 2017; 16:44:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özet olarak fikirlerimi burada da paylaşayım.

    İşlemci:
    1700X ile ilerlemek daha mantıklı geliyor. Ciddi derecede overclock yapılacak ise sıvı soğutma da düşünülebilir.
    Ekran Kartı: GTX1080 fiyat performans olarak GTX1080Ti'a göre daha iyi. Monitör ve bütçe durumuna göre karar verilebilir.
    Anakart: Asus yanlısı biri olarak Crosshair VI Hero.
    RAM: 3200MHz ve üstü en uygun fiyat RAM. QVL yani uyumluluk listesinde olması önemli.
    SSD: 960 Pro biraz fazla kaçabilir. O kadar yüksek performans ihtiyacı olacaksa lafım yok ama 500MB üstü okuma ve yazma hızı olan, özellikle 4K performansı çok iyi olan herhangi bir SSD iş görecektir.
    PSU: Gayet güzel. Alternatif olarak 650W veya 750W EVGA G2/G3 ya da Corsair RMx serisi.
    Kasa: Tamamen zevke kalan bir iş ama Thermaltake ürünlerini 15 yıla yakın bir zamandır kullanırım hiç bir sıkıntısını görmedim. Malzeme olarak bir çok markanın üzerindedir. Phanteks, NZXT de güzel alternatiflerdir.




  • 960evo'yla pro arasında çok fark yok, 115€ fazla veripte pro alınırmı bilemedim, şahsen evo alıp geçerdim. Hatta belki 1 tane 1tb yerine 2 tane 500gb alınıp raid1'de düşünülebilir iş için.
    Gskill ripjaws ramler anakartınızla uyumsuz olabilir, satın almadan önce anakartınızın QVL'ini kontrol edin.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Kasam var dostum zalman z11 2 yil once almistim sanirim epey bir sure daha kullanirim. Sivi sogutma kesinlikle alacam. Ram meselesi anakartla uyumluluguna nereden bakiyorum. Ayrica f/p olarak sectigim iyimi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    İnan evo ile pro arasindaki farka hic dikkat etmemistim super birsey yakalattin forumda bilgi paylasimini ve bilgi dagarcigimi bu tip "sohbetlerle" guclendirmeyi cok seviyorum akil akildan ustun. Tabi ki evo alacam raid1 den kastini anlamadim. 2 tane 512 cok mantikli zaten minimum 5tb lik bir alan gerekiyor bu konuda ne yapabilirim fazlasiyla video ve yuksek kalite foti depolamam gerekiyor ne onerirsiniz? Anakarti kesinlikle asus alacam ki 1080 ekran kartinida asusa cevirdim dumeni uyumlulugu iyi olur. Ram sen ne onerirsin dostum? 3200 alti olmasin 32gb olsun. Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jacquesroux kullanıcısına yanıt
    Alacağın anakartın destek sayfasında QVL yani Qualified Vendor List olur. Anakart ile denenmiş uyumlu bellekleri listeler. Onun dışında çalışmaz diye bir kural yok ama o listeden bir ürün alırsan kafan rahat olur.

    SSD konusunda bir arkadaş daha bahsetmiş o kadarına gerek yok diye. RAID denilen olay çok basit anlatırsam iki harddiski tek harddisk gibi kullanıp ya yazma hızını 2 katına çıkartıyorsun ya da 2 harddiske aynı anda yazıp veri güvenliğini artırıyorsun. RAID 1'de 2 tane 512gb tek 512gb gibi davranır ama veri her ikisine aynı anda yazılır. Birine birşey olsa diğeri verini kurtarır.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Standard_RAID_levels



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 28 Nisan 2017; 15:28:7 >




  • Meselav277 euroluk CROSSHAIR VI HERO ile ilgili oyun merkezli bir kart olusu kafama takiliyor o fiyata render merkezli render vb konularda cok daha ustun bir kart varmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1800x in fiyati 503 euro su an avrupada. 50 euro pahalanmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.