Şimdi Ara

Sonra vay efendim neden türkçe oyun çıkmıyor gelin içeri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyun satışlarında son sıralardayız ama torrent listelerinde başı çeken ülkeyiz. Oyun yapımcıları bunu araştırmıyor mu zannediyorsunuz? İşte Türkçe oyun çıkmamasının tek sebebi bu. Gerisi palavra. Yama steam programında yayınlandığı için yabancılardan çok mesajlar aldım. Üzülerek söylemeliyim ki o mesajlar benim ömrümden ömür yedi. Türkler oyuna para verir miydi? Teröristler! Oyun hırsızları Steam’den uzak durun bari vs vs. Böyle tanıyor bizi yabancılar. Birkaç mesaj en azından nefes almamı sağladı. Türkiye de bu kadar oyuncu potansiyeli olduğunu öğrenmek güzel, bu beni çok şaşırttı yazmış biri mesela. Turkish hangi ülke şeklinde bir mesaj vardı ki onu hala çözemedim.
    Adın hırsıza çıkmış yurt dışında. Türkçe yayınlanan oyunu çalacak derecede bencilsin ve kendine göre komik bir bahane de bulmuşsun. Ve o kadar körsün ki verdiğin hasarı göremiyorsun. Öncelikle bu anlayışı yıkmak için uzun bir süre gerekiyor. Ben şimdi Bethesda’ya mesaj atsam bakın 5800 kişi Türkçe yamayı kullanıyor. Elder Scroll Online’ı da çevirebiliriz desem ve adam bana bir araştırma yaptık yamanız torrent sitelerinde birinciliği almış, 5800 bizim için komik bir rakam dese ne cevap vereceğim? Niye bozuyorsun bu süreci? El insaf Türkçe yaması çıkmış bir oyun korsana yüklenir mi? Hiç mi düşünmüyorsun bencilliğinin aslında ne büyük hasar verebildiğini?
    Kaldı ki bu mesele devlet ve oyun siteleri el atmadan sadece Oyun Çeviri’nin çabalarıyla çözülmez elbette, bunun farkındayız. Bir resmi çalışma yayınlayıp, biz profesyoneliz diye ahkam kesen ama aynı anda torrrent sitesinde korsan yama yayınlayan grup tanıyorum, daha ne diyeyim? Nereden tutsan elinde kalıyor.

    -Oyunçeviri



    edit : YAZI ALINTIDIR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Va -- 7 Ocak 2014; 18:38:15 >







  • Yanlışın var arkadaşım. Türkçe oyun çıkıyor. Sony birçok Ps4 oyununu Türkçe çıkardı. Torrent olsa da çıkıyor olmasa da...
  • onlar bizi sömürüp çalıyo bizde onlardan çalıyoruz işte şaka maka şu bir gerçek torrentte oyun indirirklen değerlendirme kısmında ki yazanların hepsi türk neredeyse ve ana avrat küfür etmekten başka birşey yazmıyor
  • Kardeşim oyunlar 200 TL'den çıkıyor satışa.Milletin aylık ortalama geliri 2000 TL Tr'de ekonomik gelir dengeli falan dağılmıyor.O yüzden herkesten oyun almasını bekleyemezsin.Ekonomik kaygılar ile yaşayan bir insan hobilerine bütçe ayıramaz.Ayrıca onlarda Türkçe çıkarmasınlar ingilizce öğrenin her yerde işinize yarar.
  • Bir oyun 180-200 TL kim bir oyuna o kadar para verebilir ya da vermek ister Türkiye şartlarında. Söyle 80-100 TL olsa satışlar patlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arch-Angel

    Bir oyun 180-200 TL kim bir oyuna o kadar para verebilir ya da vermek ister Türkiye şartlarında. Söyle 80-100 TL olsa satışlar patlar.

    ya doğru diyosun aslında denilecek çok şey var ama şimdi nerden tutsan elinde kalacak uzayacakta uzayacak.
    o yüzden kısa ve öz olarak dediğin gibi 80 100 tl olsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Team NINJA

    quote:

    Orijinalden alıntı: Arch-Angel

    Bir oyun 180-200 TL kim bir oyuna o kadar para verebilir ya da vermek ister Türkiye şartlarında. Söyle 80-100 TL olsa satışlar patlar.

    ya doğru diyosun aslında denilecek çok şey var ama şimdi nerden tutsan elinde kalacak uzayacakta uzayacak.
    o yüzden kısa ve öz olarak dediğin gibi 80 100 tl olsa.

    Hocam ben oyun şirketlerine kızmıyorum bizim devlete kızıyorum %200 vergi alıyorlar. Şimdi bir oyun 200 TL asgari ücret 800 TL civarlarında şimdi bu adam nasıl oyun alsın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arch-Angel

    Bir oyun 180-200 TL kim bir oyuna o kadar para verebilir ya da vermek ister Türkiye şartlarında. Söyle 80-100 TL olsa satışlar patlar.

    Hocam yeni çıkan birkaç oyun haricinde oyunlar o kadar da pahalı değil sadece biraz beklemek gerekiyor ucuzlaması için.Misal Bioshock Infinite 100Tl lerden 20 ye kadar düştü.Oyun eski değil birde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten alamıyorki o yüzdende korsana gidiyo adam.
    biz şimdi diyoruz burda ama tek bizim ülke olsa adamlar dediğimiz fiyatlara satarlar ama elin amerikalısının şikayeti yokki adamın geliri 3000 5000 dolar.
    haliyle bu adam 80 doların lafını yapmaz.
  • Humblebundle ve steam saolsun bütün oyunlarım orjinal he korsanda kullandım fakat o zamanlar kredi kartım yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam kendi para birimiyle alıyor,sen ise onun parasının kendi parana çevrilmiş cinsinden alıyorsun.burda hak yeme korsanlık falan değil enayilik devreye giriyor.önce adalet/ülkeye özel politika/dağıtımcıyla anlaşma yapsınlar,sonra satış beklesinler.bkz : ubisoft pc oyunları.kendi yaşadığı ülkeyi tanımıyormuş edasında saçmalıyor senelerdir burada her gelen giden...
  • Oyun fiyatları küçük bir kitleye hitap ediyor zaten o küçük kitlede bf4 sistemine sahip olmaz, Türk gamerlarının düşüncesi şöyle "oyunu bedava kullanmak varken neden para vereyim, kerizmiyim ben" diyor , korsan kullananlar yerine korsanı yapanlara yüklenmek lazım asıl gel gelelim adamlar asgari maaş alıp bf4 ü ultrada açıcak sistem almışssa oda adamın mallığı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arch-Angel

    Bir oyun 180-200 TL kim bir oyuna o kadar para verebilir ya da vermek ister Türkiye şartlarında. Söyle 80-100 TL olsa satışlar patlar.

    Oyunlar 80-100 olsaydı ,oyunlar 40-50 olsaydı denilirdi..Denildide..Sözüm sana değil ama bu iş böyle.Sanki her oyun aynı kalitede!!Benim için 200 tl edecek oyunda var.10 lira etmeycek oyunda.MEsele doğru oyunu seçebilmekte..Ancak torren gibi bir illetin varken her oyunu bedave bedava ısısrıp atarken oyuns eçmek diye bir olgu da olmuyor.Bİr oyuna para verip adam gibi hakkını vere vere oynamak çok başkadır.
    sinemaya veriyorum 15 tl .2 saat filim...
    Hakkını vererek oyandığım dediğim oyun en az 30 saat.. hesabını sen yap..Ha bu oyunu aldığın fiyata yakın bir marj alda satabilirsin bir de bunu ekle...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xgReeNDaYx

    Kardeşim oyunlar 200 TL'den çıkıyor satışa.Milletin aylık ortalama geliri 2000 TL Tr'de ekonomik gelir dengeli falan dağılmıyor.O yüzden herkesten oyun almasını bekleyemezsin.Ekonomik kaygılar ile yaşayan bir insan hobilerine bütçe ayıramaz.Ayrıca onlarda Türkçe çıkarmasınlar ingilizce öğrenin her yerde işinize yarar.

    Ortalama gelir 2000 Lira olsa keşke. Çoğu kişi asgari ücret ve 1300 TL arası çalışıyor. Oyunlar da çok pahalı ama işte indirimler takip edilebilir.
    Bir insan skyrim'e 15 Lira verip steam'dan alamıyorsa cidden fakir, öğrenci ya da işsiz olması lazım ki onları suçlayamam ama herkes mi böyle?
    Bir şeye sahip olmak istiyorsan bedelini ödemelisin. Aksi takdirde yaptığın hırsızlıktır. Tabi bu toplumsal bir tercihe dönüşmüş durumda.
    En baştaki yöneticilerimizden sıradan vatandaşımıza kadar hayatımız usulsüzlükler ve hırsızlıklarla dolu. Ayrıca internetten dizi izlemek de legal değilmiş.
    Bunu da yeni öğrendik çoğumuz. Yine de ah o çaresizlik yok mu izlemiyormuyuz? Bütün dünya illegal izliyor.

    Bu ülkenin gündemine torrentden indirilen oyunların girmesine daha çok var ama elbet bir gün gazetelerde şöyle bir haber olur: ''Torrent'den oyun indirenler yandı.''




  • Yahu piyasada 200 TL'den çıkan tek oyun var o da Call of Duty, iyi ki adamlar 200'den satışa çıkarmış şu oyunu, yoksa ne bahane bulacaktınız bilmiyorum
  • Hırsızlar, teröristler yazanların çoğu yabancı görünüp de aslında Türk olan kişiler değilse ben bir şey bilmiyorum. Bu tür şeyleri çok gördük İnternet ortamında. Yabancılar bu lafı etmişse de dönüp baksınlar oyunları korsana hale getiren kimler.

    Yabancılar kendileri oyunları alıp korsan oynanır hale getirip İnternete yaymakta. Bir de çok gördük oyunların yapımcıları tarafından korsan oynanacak şekilde oyunların sızdırıldığını da. Daha hiç bir yerde orijinal'i piyasaya çıkmamış ve yapımcısı tarafından dağıtılmamış oyunları 1-2 hafta hatta 1 ay önceden korsanının çıktığını da.
  • Açıkcası yabancılar bizi nasıl tanıyorsa tanır umurmda değil bizde kendilerini sömürgeci olarak tanıyoruz kaç tane ülkeyi emdiler senelerce terörist görmek istiyorlarsa aynaya bakıcaklar :) bir oyun çıkartıyorlar konsol portu onu pc de oynamak için tonla parça aldırıyorlar yine sorun yaşıyorsun oyun şirketleri çok masum sanki sütten çıkmış ak kaşıklar konsol alsan afedersiniz kol gibi oyun fiyatları pc alsan kol gibi parça fiyatları bir kart alıyorsun özene bözene ertesi yıl çıkan bir oyunda çakallık yapıyorlar bizim parça taça cıkıyor ancak buna rağmen ucuz fiyatlı oyunlar alınabilir 20/30 tl hadi 40 tl olsun üstü fazladır bence benim görüşüm budur hayırlı sabahlar.
  • Sanki türkçe yamayi bethesda hazırlamış bunların ki kraldan çok kralcilik. Ben şahsen steamden daha önce legendary sürümünu indirimdeyken aldım ama oyuncevirinin tutup korsan kullananlara laf etmesi saçma o kadar oyun firmasınin oyunları korsana çıkıyor adamlar bu kadar tepki göstermiyor. Bizim ülkemizde vergiler düşmedikce bu böyle devam eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes 180-200 tl oyunlar çok pahalı o yüzden alamıyoruz demiş. Steam diye birşey icat edileli yıllar oldu. Kendinizi böyle boş şeylerle savunmayın. Adamlar 15 tl ye skyrim verdiler yılbaşı indirimlerinde. Keza diğer oyunlarda aynı şekilde 5 tl 10 tl diye gidiyordu. Bunu savunan arkadaşlar eminim gidip sigaraya parayı yatıran ama skyrim gibi 800 saat oynasan da oynanabilirliği devam edebilen bir oyuna aynı parayı vermeye çok diyen kişiler. Bu kafayla siz devam edin
  • Türkçe içeriği korsan oyunla bağdaştıran kafa tamamen cahildir. Bkz: Rusça oyunlar, korsan kullanımı, Rusya için uygun fiyatlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.