Şimdi Ara

Sonradan artış yapılan kredi faizi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Babam hem çiftçi, hem de esnaf. Geçen sene çiftçi destek kredisi adı altında %9,75 ile Ziraat Bankasından, 3 taksitli, yıldan yıla ödemeli 150.000 TL çekti. İlk ödeme günü 5 Nisan tarihindeydi. 5 Nisan tarihinde hesabımızdan 57.000 TL çekildi ve bu sadece faiz olarak görünüyor. Bankadaki faiz oranı %56'ya çıkarılmış. Bankaya sorduğumuzda değişken faizli olduğu için günümüze uyarlanmış. Ancak bu bilgi kredi çekilirken verilmedi. Şu anda hala gecikmeye uğramış 50.000 TL borç ve bekleyen 2 taksit daha görünüyor. Bu konuda haklarımız nelerdir?


    İkinci olarak 35 senedir Esnak Kooperatifi üyesi. Aralık ayı sonunda dükkanını kapatmak zorunda kaldı. Çünkü devletin mahkeme kararıyla, kirada olduğumuz yolun yıkım kararı çıktı ve babam işine son verdi. Kooperatif üzerinden çektiğimiz 200.000 ve 280.000 TL olmak üzere 2 kredimiz vardı. Örneğin ana para 20.000, faizi 8.000 şeklinde olan kredi ödememiz, şu anda 20.000 ana para ve 24.000 faiz şeklinde güncellenmiş. Bu tutarları bu şekilde ödememiz imkansız. Bu konuda haklarımız nelerdir?








  • Babam esnaf olduğu için birazcık konu hakkında bilgim var. Yeni kredi cekecekti ki faizin değişken olduğu artabileceği bize söylendi. Ayrıca olur da esnaftan düşerse kredi faizinin normal faize döneceği de tarafımıza bildirildi. Size de söylemeleri lazımdı.
  • Rotatif yani değişken faizli kredi almışsınız.Yani oranlar düşseydi oran da düşecekti.Yapılandırma deneyin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.