Şimdi Ara

Sonradan balkon yaptim ortak mulkiyete girdim. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
152
Cevap
1
Favori
17.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aşağı yukarı 3 senelik bir mahkeme sürecinden sonra hakim bakacak planlara dicekki planda bütün evlerde var sende yok seninki öyle çizilmiş sende kabul ederek almışsın yapamazsn diyip yıktıracak. sen alırken sormadın mı burda neden yok araştırmadın mı ? normalde balkonu pimapenle bile kapatmak yasaktır cam balkon vs yasak . yöneticiniz kansızmış demekki . kazığa oturtmalık cinsten. okadarcık balkonun planda olmasa bile kimseye zararı yok.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Evet
  • ucuß3 kullanıcısına yanıt
    Tek sikinti yoneticide ah bide yuzume karsi soylese hakkini vericemde simdi ugrasmak istemiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heybel35

    Mal sahibi benim ortak kullanim alanina girdim disarda site yonetimine verildi simdi bu hafta mahkemeye verilcek cezasi ne olur aslinda yikmasi dert degil cezayi dusunuyorum
    cezayı ödeyip de kullanabilirsin. Ceza miktarına bakmak lazım ama değer mi
  • onur1301 kullanıcısına yanıt
    Bende boyle bilip arastirdigim icin bu yola ciktim fakat simdi mahkemeye vericekler sonrasi kafami karistirdi cezayi odemeye raziyim yikilmicak ise
  • Evet hukuksuz ama kimseye zararı yok. Ve balkon ihtiyaç. Bizim bahçe katı daire de benzer bir şeyler yaptı. Hiçbirimiz oralı bile olmadık. Kimse lafını bile etmedi. Kimsenin kullanmadığı bir alan çünkü. Belediye encümeni cezayı belirliyor. M2 üzerinden belirlendiği icin az tutar gibi. Yıkım uygulanabilir veya uygulanmaz. Şansa kalmış. Keşke imar affı varken yapıp az bir masrafla affa sokardınız.
  • Değerli arkadaşım, o balkonun kimseye zararı yok diyorsunuz ancak site kat malikleri kanuna göre yönetilir ve ortak alanlarda kafanıza göre değişiklikler yapamazsınız. Yönetici siteye karşı sorumlu ve sizi mahkemeye vermesi kadar doğal bir şey yok malesef. Herkes sitede istediğini yapacaksa o zaman yöneticiye gerek kalmaz. O zaman da site yaşanmaz hale gelir. Mahkemeden yıkım kararı çıkar ve yönetici karara istinaden o balkonu yıktırır.
  • Şu kadarlık balkonun kime ne zararı olmuş. Millet neye saracagini iyice şaşırmış.
  • Öncelikle sağlam bir avukat bulun. Binanın oturum raporu alındığındaki planını da bulun. Binada sonradan eklenen herşeyi şikayet edeceğinizi yönetime bildirin. Sonradan yapılan balkon genişletme cam genişletme camekan vs herşeyimtek tek tespit edip likayet etmeniz şartıyla yıkmak zorunda kalırlar.
    Apartmanın yönetim gelir gider defterini avukatınız aracılığıyla isteyin. Banka hesap detaylarını harcamaları vs inceleyin. Tüm harcamalar faturalandırılmışmı toplanan aidatlardan faturalı harcamaları çıkardığınızda kalan para hesaptaki paraya eşitmi. Ona bakın.
    Bizim yazlıkta karşı komşumuz tadilat için şikayet etti. Tadikat için belediyeden izin almak durumunda kaldık. Biz de kendisinin imar planında yoldan ve jaldırımdan çaldığı bahçesini, oda duvarını yıkıp eklediği balkonunu yıktıracağımızı söyledik. Kuyruğunu kıstırmış it gibi oldu. Sakin kalıp iyi gmzlem yapar ve mevzuatı iyi araştırırsanız yaptığına pişman edersiniz. Bir çözümde başka bir eve taşınıp evi çevredekileri rahat ettirmeyecek birilerine kiraya vermek.
    İlave çözümlerde var ama etik ve mevzuatın dışında olduğundan değinemeyeceğim.




  • Ya şimdi yoneticinin yaptığı anormal harekete sitem etmek için ne argo yazsam uyari ya da ban yiyecegim çünkü bu konudaki balkonu şikayet eden yönetici gibi bu forumda da en küçük şeyleri şikayet eden üyeler var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 14 Haziran 2020; 21:28:26 >
  • Heybel35 H kullanıcısına yanıt
    Hem yıkılacak hem de ceza çıkacak size. Ayrıca karşı tarafın tüm avukatlık masrafları da size kaçacak.
  • Zemin kattan ev alarak en büyük hatayı yapmışsınız zaten .
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    İmar affi bitti aynen ciksa hemen onaylattircaktim zaten
  • fxmaster F kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirdigin icin sagol hocam tesekkurler zaten boyle devam edicem bundan sonraki surecte
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Bizde bazi seyleri goze alarak yaptik zaten burda ise daha onceden basina gelmis yasamis biri cikarda soyle yaparsan daha iyi olur fikir alisverisi siz guzel yorumlariniz icin tesekkur ederim
  • Davayı kesin kaybedeceğiniz için karşı tarafın avukatına karşı vekalet ücreti + dosya bedeli (toplam yaklaşık 4bin tl) ve ekstra hak gaspı dan dolayı da para cezası yiyeceksiniz(net rakamı bilmiyorum ama 2-3 bin TL den az olacağını düşünmüyorum) , sonra yıkım kararı alınacak ama dava sonuçlanması ve yıkım kararı en az 3 sene sürer
    Öfkeyle kalkan zararla oturur derler, elle tutulur hiçbir çıkar yolunuz yok. Bu miktarlar telafi edebileceğiniz bir miktar ise 2 3 sene keyifle kullanın balkonunuzu :)
  • muskeder kullanıcısına yanıt
    Gitsin ortalama 5 binlira onlarda surunsun benim gibi bende ozellikle yoneticiyi sikayet edicem, onun benimkinden daha beter olcak cunku balkonun ustunu kapatti o tamamen balkonun ustunu acicak.
  • Heybel35 H kullanıcısına yanıt
    Bence davaya konu olan kısım incelenir. Diğer mevzulara kendin dava açmalısın. Ayrıca nasıl 3.000 m2 size ait olabiliyor anlamadım.
  • Heybel35 H kullanıcısına yanıt
    Hocam balkonun komple ne kadar tuttu? Ben de düşünüyorum balkon yapmayı 4 metre uzunluk 1 metre genişlik var, aynı senin balkondan.
  • Heybel35 H kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla diğer dairelerin balkonu plan dahilinde. Sizinki ise değil. Kapıcı dairesi olarak falan mı yapıldı acaba neden yok.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.