Şimdi Ara

Sonunda Fiber apartmana bugün döşeniyor... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yarın öğlenden sonraya fiber kurulum randevusu verdiler ama kutu daha boş şekilde duruyor, çok ilginç.


    alt yapı sorguladım 0 kb gpon var yazıyor.


    diğer sorum ise yukardaki evin planına göre ;


    bende keenetic hero dsl var, bu modem en arka odama evin dışından cat6 kablo çektim o şekilde taşıdım, cat6 ucuna jak çakıp ttnet modeme taksam ve şuanki en arka odada dağıtıcı şeklinde kullanabilir miyim , yoksa ttnet modemle değiştireyim mi hangisi sağlam olur. en arka odada masaüstü pc yanına dagıtıcı olarak birini kursam ve kablolu kullansam olur mu dersiniz.

  • BurakLEE kullanıcısına yanıt

    Ttnet cihazını hiç kullanma derim. Çünkü sen ana router olarak o cihazı kullanırsan trafiği yöneten ve ağ performansını etkileyen cihaz olacak. Keenetic'i ana router olarak kullan, hazır cat6 çekmişsin zaten ucuna keenetic buddy veya diğer router modellerinden birini bağla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt

    Zyxel VMG3312-B10A v2 modemim var fazladan, bunu arka odaya masaüstü pcme giden cat6 ucuna takıp ordan dağıtıcı özelliği ile kullanabilir miyim? sanırım kablolu şekilde kullandırıyor köprü olarak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 24 Haziran 2022; 14:18:31 >
  • BurakLEE kullanıcısına yanıt
    Kullanılır ama pek konforlu bir kullanım olmaz hocam. 2 ayrı ağ kurmanız gerekir. Bir uçtan diğerine gidince kendiniz manuel olarak ağa bağlanmanız gerekir. Tavsiye etmem yani.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BurakLEE kullanıcısına yanıt

    Kullanırsın ama o şekilde WİFİ ile 45-50 mbit hız anca alırsın

  • kutuyu bağlamadılar bugune 13.30-18.00 randevusu verdiler kimseler gelmedi. tivit attım ceoya ttnetdesteğe bekliyorum

  • evin planı



    Sonunda Fiber apartmana  bugün döşeniyor...



    fiber turuncu kablo ucuna gpon yarın takılacak, şuan 30 metre CAT6 kabloyla oda3 yazan yere vdsl çektim, 30 metrelik CAT6 kabloyu gpona takarsam modem yine oda3 yazan arka odamda kalabilir mi? internette kayıp yaşarmıyım? gpondan 1 metre uzunluğundaki cat6 kablo yerine 30 metre cat6 kablo takmış olmamın zararı olurmu? yoksa modemle gpon yanyana mı kalsın mı?


    oda3 yazan yerde masaüstü pc ve modemim var çizdiğim gibi, o yüzden zaten şuan 30 metre cat6 kablomu vdsl de 2 yıldır böyle kullanıyorum. gpona takıncada kayıpsız kullanırmıyım modemin oda3 yazanyerde olmasını istiyorum.çelik kapının yanınd gpon ile modem kalırsa wifi çekimide oda3 den zorlaştırır.


    edit : cat6 kablom var şuan bu sistemi kullanıyorum vdsl 82 mbit geliyor.bu sistemi bozmak istemiyorum, modem ve masaüstü pc oda3 yazan en arka odada çünkü.. daire girişi gpon ve modemde wifi çekmeyebilir.




    niyetim şu : daire girişine gpon, gpona 30 metre cat6 takıp halihazırdaki kabloyu ile en arka odamda modem aynı yerinde dursun ve masaüstü pcme kablolu bağlantı yapmak istiyorum, şuanki vdsl de kullandığım eskisi gibi kalsın istiyorum, olur mu böyle hiçbirşeyi bozmadan?


    powerline kullanan varmı o nasıl ç.özüm olur? 2 tanemi almalı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 25 Haziran 2022; 0:48:34 >




  • BurakLEE kullanıcısına yanıt

    Eğer kablon kaliteliyse sorun yaşamazsın. Ama kalitesiz kablolarda 1 gigabit bağlantı uzak mesafelerde sorun çıkarabiliyor,

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    üstat cat6 kablom var şuan bu sistemi kullanıyorum vdsl 82 mbit geliyor.


    bu sistemi bozmak istemiyorum, modem ve masaüstü pc oda3 yazan en arka odada çünkü.. daire girişi gpon ve modemde wifi çekmeyebilir.


    niyetim şu : daire girişine gpon, gpona 30 metre cat6 takıp halihazırdaki kabloyu ile en arka odamda modem aynı yerinde dursun ve masaüstü pcme kablolu bağlantı yapmak istiyorum, şuanki vdsl de kullandığım eskisi gibi kalsın istiyorum, olur mu böyle hiçbirşeyi bozmadan?

  • BurakLEE kullanıcısına yanıt
    Eğer cat6 kablon kaliteliyse 100 metreden bile rahat rahat çalışır merak etme. Ama çin malı ucuz kablolar oluyor mesela Alfais kablo gibi, onlar 5 metrede bile kopma sorunu yaşayabiliyor. Kabloyu elektrikçi çekmişse kaliteli kullanmıştır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    kablo kaliteli, fiber için kurulama gelen arkadaş daha ankastre fiber kutuyu montajlamamışlar ,ekiplere email foto attım bugun yaparsalar bende bugun kurulum yaparım dedi. müşteri hizmetleriyle tartıştım biraz dünde randevum vardı işlem yapılmadı dedim.. ttnet neden böyle tersten çalışıyor anlamadım,


    şuanki alt yapıda bu şekilde çıkıyor, doğru mu.


    Sonunda Fiber apartmana  bugün döşeniyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 25 Haziran 2022; 14:3:16 >
  • BurakLEE kullanıcısına yanıt

    Kutunun kurulumu bittikten sonra bu gpon kısmının yeşine dönmesi lazımdı. Daha kurulmamış fiberi nasıl aktif göstermişler bu saçmalık. Arayıp bağırmaya devam edin 2-3 güne kurarlar kutuyu

  • vdsl var fiber için nereye başvuru yapmam gerekiyor

  • 15 haziranda kablo ve kutu koydular, araya araya 24,25,27 haziranda randevu aldım üç gün randevulara gelmediler, 25 haziran cumartesi modem kurucak arkadaş geldi daha ankastre kutulmamış ben ekiplere haber verdim kurulunca gelirim dedi.



    dün akşam ankastre kutuyu montajlamışlar, akşam ttnet aradı yarın sinyalizasyon işlemi ardından kurulum yapılacak dediler. bugun bekliyorum bakalım. apartmanda tek fiber ben kullanıcam kimse talep etmiyor, yaşlı kesim adsl de..



    EDİT: kurulum yapıldı az önce. kendi modemimi kullanazsın dediler nasıl yapmalıyım? tp link archer c5v modem verdiler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 28 Haziran 2022; 12:47:51 >
  • BurakLEE kullanıcısına yanıt

    Kullanabilirsiniz. Ben kendi routerımı kullanıyorum. Müşteri hizmetlerini arayın kullanıcı adı ve şifre işlemlerine girip alın. Kullanıcı adınız xxxxx@ttnet formatında olacak. Şifreyi de not edin. Keenetic konusunda nasıl kurulum yapacağınıza dair bilgi var. Gerçi zaten çok basit işlem. Yine de oraya bakıp yapın garanti olsun.

  • BurakLEE kullanıcısına yanıt

    Kendi router cihazınızı bağlayabilirsiniz. Hayırlı olsun.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    vlan id nedir o lazımmış sanırım hocam, tşk ederim?

  • BurakLEE kullanıcısına yanıt

    İnternet için 35. Tivibu varsa iptv için de ayrıca girmeniz gerekiyor. O da 55.

  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    fiber ilk kez bağlattım ve sadece internet var hocam, ttnet kullanıcı adı şifreler elimde tşk ederim birazdan deneyeceğim.



    edit : kendi modemimi kurdum vlan id 35 miş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 28 Haziran 2022; 18:31:24 >
  • kullanıcı adı ve şifreyi müşteri temsilcisi mi verdi ?

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.