Şimdi Ara

Sony a6100 vs Sony ZV-1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle belirtmek isterim ki kullanımım daha çok video ağırlıklı olacak.
    ZV-1 küçüklüğü ve ek özellikleri -product showcase modu vs- bir de yana doğru açılan ekranı ile beni cezbediyor. Tabi buna karşılık ufacık bir sensör ve dar bir görüş açısı büyük soru işareti, özellikle görüş açısı. Tabi bunun yanında vlogger kit paketi de cazip duruyor ancak tercih sebebi olmaz diye düşünüyorum.
    A6100e gelince daha büyük sensör, değişebilir lens sistemi sayesinde benim için daha uzun ömürlü olacak gibi geliyor. Üstelik kit lensli hali şu anlık daha ucuz zv1 dan. A6100le ilgili kafamdaki en büyük soru işareti çok kırpılıp kırpılmadığı a6400e göre, color profile lar ve kasa kalitesi hariç benim gözüme major bi fark çarpmadı.
    Şu an için a6100e daha yakınım bu ikiliden muhtemelen daha iyi fotoğraf performansı ve değişebilir lens sistemi yüzünden. Bu ikili dışında başka önerileriniz de varsa görüşünüzü almak isterim. Bütçe maksimum bu ikili gibi 7000±300 lira







  • Uponimo
  • A6100 2000 lira zam yedi hala cevap yok
    M50, m6 ii, a6000 filan da mecburen degerlendirmeye girdi.
  • M6 mII bahsettiğin 6100'den de, 6400'den de daha iyi diye biliyorum. Sony yi gözünde çok fazla büyütme derim. Fhd çekim yapacaksan m50 bile fazlasıyla işini görür. Geri kalan paranı lense yatırırsın.
  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    Ben mesajı attığında m6 ii gövdesi 5700 liraydı 7500e fırlamış. A6100 ise her fiyat artışından sonra bir daha fiyatı artmaya devam ediyor, gövdesi 8000e dayanmış, bu fiyata kit lensli a6400 alabiliyordum konu açtığımda, bunlar da bütçe dışına çıktı.
    Sony isteme sebebim 1.si sempatim 2.si ise full framele de aynı lens sisteminin olması, 3.su de örneklerden gördüğüm kadarıyla 6k dan downscale li 4ksının daha iyi olmasıydı rakiplerinden. Tabi fiyatlar uçtuğu için a6100 bile hayal oldu.
    Fhd çekmeyi düşünmüyorum, gövdeyi aldım mı bi 5 6 yıl boyunca video konusunda kullanmam lazım ki 1080p nin o kadar gideceğini pek düşünmüyorum. M50 de 4k da çok iyi değil gibi duruyor, en iyisi 1 yıl veya m50 ii veya m50nin yerine bir makine çıkana kadar beklemek olucak sanırım.
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    M6 mII gibi bir makine nasıl oluyor da 6100 gibi bir kıytırıktan daha uygun fiyata olabiliyor anlamıyorum. Sempatini anlıyorum çünkü Sony sanal medyayı ele geçirmiş durumda. YouTube da bolca adına çalışan ünlü YouTuber da var (kişisel görüş ve vardığım sonuçtur). Ama emin ol o kadar da iyi değil makineleri. Örneğin bence asla bir Fuji olamaz. ;)) İyi araştır derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 1 Eylül 2020; 22:5:23 >
  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    Sony makinelere degil markaya sempatim var yillardir, yt larin isi değil yani.
    A6100 net bir sekilde ucuzdu zamanında o yüzden onu dusunuyordum, simdi fiyatlar karmancorman ve hicbiri hak etmiyor bence su anki fiyatını. Zv1 bi yerinde ki onun da lensi cok dar, alinmak icin pek cazip degil.
    Ama dediginize de tamamen katılmıyorum eger millet bilerek canonun vs goruntusunu bozup atmiyorsa Sony nin videosu daha iyi bence hem apsc tarafinda hem de full frame de.
    Fujinin videoda kat etmesi gereken cok yol var bence.
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    fujinin video özellikleri sonyden geri değil, hatta xt-4 a7s3e kadar olan sonylerin hepsinden daha iyi.

    Sony bir çok ara ürün çıkardı,kayda değer yenilik yapmıyor son zamanlarda.

    fujinin xh-1,xt-3 xt-4 modellerinin video özellikleri oldukça iyi.
  • Emphire kullanıcısına yanıt
    Xt4 cok guzel makine de benim butcemin cok uzerinde hocam oralari kapsama alanimin disinda tutuyorum. Gerci 1700 dolar apsc kameraya vermek istemem de pek, o fiyata ciktim mi a7iii e cikarim sirf full frame e adim atmis olmak icin.
    1000 dolar altında fujinin bunun videosu cok iyi diyebileceğim makinesi yok pek, o yuzden oyle dedim.
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Hangi amaçla kullanacaksanız bilmiyorum ama bence 4Kda slow motion seçeneği olmayınca 4knın çok albenisi yok. Ayrıca düzenlemede de güçlü bilgisayar ve depolama alanı gerektiğini biliyorsunuzdur.

    Xt-3'de 4k 60fps var. Sonylerin hiç birinde 4k 60 fps yok diye biliyorum. Ayrıca apsc sonylerin ergonomisini sevmiyorum. A6600de iyileştirmeler yapıldı biraz. Xt-3 gövdesi küçük değil ve ele güzel oturuyor. Bütçeniz uyuyorsa değerlendirilebilir. Fuji abd fiyatlarına en yakın fiyatı veriyor, bazen daha ucuz bile olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 2 Eylül 2020; 0:20:47 >
  • Emphire kullanıcısına yanıt
    4k cozunurlugu goruntu kalitesi icin istiyorum daha cok. Slomo cekmeye pek niyetim yok zaten. 4k icin tek sikintim belki islem gucu olur işlerken, ki 4k yi biraz daha yakin geleceğe donuk olarak dusundugum icin islem gucu simdilik önemsiz bile kalıyor.
    4k60 bi tek a7s3 te -4k120si bile var- var sanirim Sony cephesinde.
    Miniminnacik eller olunca bana 6100/6400 6600den daha bile iyi geliyor, tabi kisiden kisiye degisen bi durum bu. Ben olabildiğince kucuk olup oyle elime oturmasını isterim cihazin.
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Ele oturması gripin büyüklüğüyle alakalı. Mesela kompakt makineler küçücük ama ele hiç oturmuyor, tutma hissiyatı zayıf oluyor.

    5D vb büyük makinelerin gripleri çok büyük ve elde tutarken çok güvenli geliyor.

    Sony'yi 16-50 ile alacaksanız görüntü kalitesi olarak memnun etmez. A6300de kit lens çıkarıp sigma 30mm f1.4 takınca geceyle gündüz arası gibi fark oluyordu. Ama kit lens yinede iş görür. Özellikle dışarıda.
  • Emphire kullanıcısına yanıt
    O gripler bana rahatsiz edici kadar buyuk gelebiliyor iste bazen, ne kadar kucuk o kadar iyi. Gerçekten kucuk ellerim var benim. Buyuk makinelerde tutamicam elimden dusucek gibi hissediyorum genelde, tabi kullanimda değişiyordur belki bilemiyorum.
    Eger sony alırsam ilk isim sigma 3lusunu çekmek olur ama malum bi öğrenci icin o lensler inanilmaz pahalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.