Şimdi Ara

Sony a6300 Bulanık Çekme Sorunu (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kamerayı yeni aldım sd kart dahi ulaşmadı daha.
    Başlık olarak sorun yazdım ancak birşeyleri eksik yaptığım belli kamera her an bulanık ve nedenini bir türlü bulamadım kamera konusunda da tecrübem olmadığı için bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.

    Sony a6300 Bulanık Çekme Sorunu (Yardım)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Fotoğraf çektiğiniz ortamın ışık koşulları kötü ise, yani az aydınlık, loş, düşük ışık ise elde çekimde titreme olur ve bulanık görülür. Çareleri var. Mesela foto makinasını masaya koyun sadece parmağınızla makinayı sarsmadan deklanşöre basarak foto çekin. Bakalım yine mi bulanık olacak ?

    Auto modda da makina ışık az diye algılar ve ISO yükselterek titrek çekmemenizi sağlayabilir. Hangi modda çekiyorsunuz ?
  • Hocam auto mod manuel mod denedim ayrıca gün içerisinde güneş ışığıyla da deneme yaptım sonuç aynı olabildiğine flu bir görüntü. Bu arada lensi çıkardığım da çok daha flu hatta beyaz diyebileceğim bir görüntü oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorik.Cana -- 15 Ağustos 2018; 1:42:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O flu'lardan 2-3 tanesini flickr.com'a falan yüklerseniz EXIF bilgilerini görürüz, oradan makina hangi ayarlarda çekmiş ise "auto modda" olsa bile, bir çekim kusuru mu yoksa, lenste vs. harici bir şey mi var onu anlayabiliriz.
    Böyle bir veri paylaşabilirseniz daha net konuşabiliriz.
    Tabi lensi çıkarınca sensör gözleri aşırı bozuk bir insan gibi görür. Karmakarışık bir ışıklı ortam falan gibi. Fakat benim şu cep tel ile çektiğiniz ve eklediğiniz şeyden anladığım o ki "E cep tel bile flu çekmiş o ortamda a6300 daha iyi çeker amma işte doğru komut verilirse." gibi bir şey şu durumda.

    Böyle şeyler olur ama genelde auto modda olmaz veya demek ki başka bir ayarında bir şey var. Kıllanım kulavuzundan makinayı fabrika ayarlarına getir vs. var ise öyle bir şey yapın.

    Dediğim gibi denediniz mi ? Makinayı masaya koyun, eğer yapabiliyorsanız hatta 2 saniye geri sayım yapıp kendi foto çekme ayarı vardır. Öyle yapın makinayı bırakın masaya, siz deklanşöre basıp, ellerinizi çekin makinadan, bekleyin, o geri sayımını yapıp fotoğrafı çeksin...

    1. Bu flu dediğiniz şey daha çok titreme, hareket gibi, ışığın bişeylerin çizgiler halinde olması şeklinde mi yansıyor fotoğrafa ?
    2. Flu dediğiniz şey sanki istediğiniz hedefi netlememiş gibi mi ?

    1'inci durum ise olay başka...
    2'inci durum ise lens AF yapmıyor yada makina AF yapmıyor olabilir.




  • Sorun bence Af ayarında hocam, İlk makina aldığımda bende bu yüzden çok fotoğraf kaçırdım a6000 ile hangi ayarı kullandığızı ve lensinizi yazarmısınız?
  • Manuel af de olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.