Şimdi Ara

Sony A7S mi? Black Magic Pocket mı? Black Magic 2.5 k mı? Panasonic GH4 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar niyetim kısa film, klip vs. gibi şeyler için kullanmak.

    Kısaca hikayemden bahsedecek olursam. Genelde fotoğrafçı arkadaşlardan 6D almam konusunda tavsiye geldi tam ona karar verecekken birçok forumda ve videoda da gözle gördüğüm bazı arkadaşlarımın da söylediği moire (obje de bozulma kısacası) problemi olduğunu gördüm. 0 bir 6d yerine 2. el mark 3 almaya doğru kaydım fakat;

    Canon 5D mark 3 full hd 1080p de 25 kare çekerken 60 karelere gelindiğinde görüntü 720p ye düşüyor.
    Sony A7S full hd 1080p 60 kare çekebiliyor 120 kareye çıktığında 720p ye düşüyor.

    Tamam Sony A7S'in ikinci elini alayım daha iyiymiş derken bir başka forumda

    """""""""""""""""""""""""""""""
    "şu şekilde sıkıntıları göğüslemeye hazır ol

    şu an ihtiyacın olmayabilir, karşına bir iş çıktı 70-200 2.8 alacaksın.. sony'de tek alternatifin 8000 lira muhtemel fiyatlı 70-200 2.8 G oysa ki canon'da 2300 liraya tamron, 4200 liraya sigma, 4300 ve 6300 liraya canon alternatiflerle halledrsin.

    """"""""""""""""""""""""""""""""""

    Üstteki gibi bir mesaj var. Neden illa o lensi almam gereksin adaptörle kullanamıyor muyum?


    Arkadaşlar asıl olayım teorikte okuduğum lens, ışık gibi olayları makina alıp kurcalayarak denemeler yaparak farklı çekim teknikleri deneyerek çözmek. Ayrıca yıllardır biriktirdiğim snopsislerimin başına oturup senaryo haline getirerek çekmek. Kısa film belki uzun metraj film belki klip. Bu yaz sadece bu olaylar üzerine gideceğim. Hangisi bu niyetim için daha iyi olur. Objektif dilini öğrenmek istiyorum. Mesela bu kısa film vs çekimlerimin yanında "Watchtower of Turkey" gibi editing mantığıyla birleştirerek denemeler de yapabilirim (keza o proje gh3 ile çekilmiş).

    Kısacası bu 4 modelden hangisinde ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim? Lens, ekipman, video aktarım, video işleme...vs. konularında sıkıntı yaşar mıyım yaşarsam bu sıkıntıları aşma imkanım nedir? Nasıl aşarım? konusunda bilgi verir ve senin isteğini en karşılayacak makine şudur derseniz çok memnun olurum.


    Şimdiden yardımcı olacak bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

    NOT:İlk mesajımda yanlış ifade etmiştim niyetimi. O yazıyı kısalttım sadece o kısımda neden 70-200 lens için illa onu almak zorundasın adaptörle halledilmiyor mu? Diye bir soruyu bıraktım fotoğrafta çekilen makineler sonuçta belki ilerde 1 defa ihtiyacım olur diye ya da öyle bir video çekimi olur mu bilmiyorum.

    Ha dersiniz ki yok objektif dilini sinematik biçimde çözeyim yok iyi görüntüm olsun diyorsun bırak bunları şu dijital kamerayı al bu fiyatlarda görüntü kalitesi iyi lens kullanabildiğim sinematik görünüm imkanı olan dijital kamera varsa direk onu da alabilirim tamamen 4 ürün dışında tavsiye de beklerim. Benim için önemli olan bahsettiğim konularda bahsettiğim şekilde çekimler yapmak. Ürün veya marka takıntım yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spawn999 -- 19 Mayıs 2016; 13:15:57 >







  • Konu açmayla ilgili kusuruma bakmayın en son hali budur konunun. Uzun süredir ilk defa bir forum sitesine üye oldum. Moderatör arkadaşlara özürlerimi ve teşekkürlerimi iletirim.

    Konuyla alakalı gerçekten zor durumdayım haziran ortasına kadar kamerayı almam gerekli zira yaz aylarımın büyük çoğunluğunu bahsettiğim çekimleri yapmaya ayıracağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spawn999 -- 19 Mayıs 2016; 13:24:21 >
  • Söylediklerini sadece video çekeceğini düşünerek söylüyorum.Tek tek ele alacak olursak
    Blackmagic pocket ve 2.5 K nın tek artısı sadece video üzerine olması ,mskdimum 30fps çekiyor ,dinamik aralığı düşük değil ama iyi bi düzeyde de değil, Crop faktörü var düşük ışıkta iyi sonuçlar vermez ve ekstra alacağın ekipmanlar dslr makinalara göre daha maliyetli olur (converter,harici monitör mecbur almalısın vs)

    Panasonic Gh4 4K da en keskin ve temiz görüntüler alabileceğin makina.İso performansı yetersiz düşük ışıkta iyi sonuçlar alamazsın,dinamik aralığı iyi sayılır ama üst düzey değil , crop makina herzaman bi dezavantaj sağlar ,video işleme konusunda video çekiminde kendine ait çekim modlarını kullanırsan iyi işlemeler yapılabilirve 1080 60fps kayıt yapabilirsin.Genel olarak 4k çekim kalitesi ve video işlemesine imkan veren çekim modları artısı,Crop olması ,pahalı olması ve düşük ışık konusu eksileri.

    Sony a7s benim kullandığım makina , artıları; Full frame olması , muhteşem iso performansı(Dünyanın en iyisi), slog modunda videonun en işlenebilir haliyle çekiyor olması,1080 60fps ve yüksek dinamik aralığı.Tabi eksileri de var ; lens seçeneği çok kısıtlı ve pahalı ,ekipmanları çok pahalı, teknik desteği çok az ve kullanıcı bulmakta zorlanıyorsun (a7s ayarlarını düzgün yapabilmek için bir kişi bile bulamadım başta ,deneme yanılmayla yapabildim), 4k çekim desteği var ama 5binliralık shotgun ile o da makina fiyatı nerdeyse.

    Eger video işlemesinden anlıyorsan ve düşük ışık kabusun olmasın istiyorsan A7s al ama 4k çekeyim görüntülerim çok net olsun , düşük ışıkta ışık desteği alarak çekerim sorun olmaz dersen de Gh4.Balckmagic tercihlerin arasında olmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapboy3one -- 19 Mayıs 2016; 15:20:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu detaylı cevap için çok teşekkürler. Gh4 alsam da Sony A7S alsam da sanırım iyi bir adaptör almam gerekecek(full frame crop olayına şuanlık birşey demiyorum). Acaba adaptör kullanımında yaşayacağım sıkıntılar ne olabilir. Yani 1 tane sağlam bir adaptör alsam full frame lenslerin hepsini rahatlıkla kullanabilir miyim? (dediğim gibi full frame veya crop yönünden sormuyorum. Tabiki çarpanına vs. dikkat edeceğim bahsettiğim sıkıntılar makinanın performansı ile alakalı sorunlar veya başka birşey yaratır mı?). Kafam da samyang'ın cine lenslerini kullanmak var. Sanırım araştırmalarımdan GH4 e biraz daha yakınlık duymaya başladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.