Şimdi Ara

SONY AVR ve MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.622
Cevap
40
Favori
109.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tamer sipsak T kullanıcısına yanıt
    Forumun bu durumu gerçekten üzücü. Haftalar önce sorduğum sorulara bende cevap alamadım malesef.


    Avr hiç kullanmadım yardımcı olamayacağım belki ama avr nin out çıkışından tv nin arc çıkışına girilmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla. Ayrıca avr de hangi kaynak seçiliyse onu çalması gerekiyor. Out -arc bağlantısından sonra avr den tv seçilmeli diye düşünüyorum. Yani cevap gelmediği için yarım yamalak bilgimle fikrimi söyledim.

    Birde avr den hdmı kablolarını sök tak yaparken avr nin kapalı olmasına dikkat edilmeli bildiğim kadarıyla.

    Benden buladar:) Selamlar...
  • volkans1907 kullanıcısına yanıt

    İlginiz için çok teşekkür ederim

    Ben sorunu şansa buldum bağlantı kabloları da sıkıntı yoktu

    TV nin ses çıkışı HDMI out seçili olacağını biliyordum ama altta smplink diye bir seçenek vardı kapalı konumdaydi onu açınca ses hemen geldi

    Ekran olayına gelince ben yanlış yapıyordum avr nin ekranıni açıp otomatik yayına geçmesini bekliyordum bu yanlismis doğru olan TV yayini acmakmis


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamer sipsak T kullanıcısına yanıt
    Önemli olan işinizin görülmesi:)Güle güle kullanın.

    Selamlar...
  • selamlar, son bir kaç yıldır sony paket ev sinema sistemleri kullanıyordum, bu hafta AVR ve atmos hoparlörleriyle aranıza katıldım.


    AVR: Sony STR-DH790 (biraz kur kaynaklı vaz geçmiştim am bütçeme sığan dolby vision ve atmos destekli tek amfi buydu)

    Frontlar: ss-vm330av (oldukça eski bir dvdli AV setin 5.0 parçası, 8 Ohm)

    Center: ss-ct330 (oldukça eski bir dvdli AV setin 5.0 parçası, 8 Ohm)

    Surround: ss-rs330 (oldukça eski bir dvdli AV setin 5.0 parçası, 8 Ohm)

    Subwoofer: Jamo Sub 200 (ikinci el, sarı sitede evime en yakın subwoofer ilanındaki kişiye mesaj atıp aldım)

    Atmos: ss-cse (siparişi verdim, kargo yolda)


    henüz kurulum bitmedi çünkü o kadar heyecanlanmışım ki kablo almamışım, önerebileceğiniz uygun model varsa önerilere açığım. bir de 5.0 set şu an yazlıkta, 29 ekim tatilinde alıp geleceğim.


    iki hafta sonra sorularım veya yorumlarımla burada olurum sanıyorum.


    edit:sistem kuruldu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b¤cek -- 1 Kasım 2021; 23:55:22 >




  • Merhaba arkadaşlar, sony bdv n9200w için ecm ac3 kalibrasyon mikrofonu arıyorum elinde olan varsa bi ses edebilir mi lütfen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/sony-str-dh790-av-receiver--151629312

    Amfiyi satıyorum arkadaşlar ilgilenen varsa pm den ulaşabilir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayın arkadaşlar benim yeni 2. el olarak aldığım bir sony sava 500 5+1 aktif hoparlörler var bunları televizyona bağlamak istiyorum fakat televizyon da 5+1 çıkış hangisi bilmiyorum. bir tarafı rca bir tarafı 3.5 mm. jac kablo aldım onunla da 2 kolon ve center kolonlardaki subwooferlar çalışıyor 2 uydu çalışmıyor. bir türlü hoparlörlerin hepsini çalıştıramadım en sonunda ikinci el sony str-de 485e ev anfisi alıyorum ancak onu da nasıl bağlayacağım konusunda bir tane hariç hiç bir fikrim yok oda televizyonun optik çıkışından anfinin optik girişine bağlanmak ordanda anfinin varsa 5+1 çıkışından sava 500 ses sisteminin girişine bağlanmak televizyonum Vestel 43ua8900 televizyon ve ses sisteminin giriş ve çıkış resimlerini gönderiyorum konu ile ilgili yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim









  • arkadaşlar bi cevap verin ama lütfen

  • kadir okur K kullanıcısına yanıt

    aynı soruyu başka başlıkta da sormuşsunuz ve orada cevap gelmiş. burası da boş kalmasın diye tekrar edeyim,


    elinizdeki hoparlör sisteminden 5.1 ses alabilmeniz için analog olarak "5.1 CH INOUT" yazan yerden RCA kablolarla giriş yapmanız lazım. bunu da modern tvlerde bulamazsınız. fotoğraftaki Tv'de stereo olarak sol sağ ve subwoofer çıkışlarını elinizdeki hoparlöre bağlarsanız 2.1 ses alabilirsiniz. bu setle 5.1 dinleyebilmek için Optik girişi 5.1 analog çıkışı olan converter almanız lazım.


    bahsettiğiniz AVR de size çözüm sunmaz çünkü o AVR gelen sesi pasif hoparlörlere dağıtacak şekilde üretilmiş. sizin elinizde dahili amfisi olan aktif bir hoparlör seti var.

  • b¤cek B kullanıcısına yanıt
    Peki bir sorum daha var sn. Böcek bu ses sistemine bir radyo entegre edebilirmiyim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kadir okur K kullanıcısına yanıt

    elinizdeki radyonun kulaklık çıkışı varsa 3.5mm - RCA kablo kullanarak, RCA çıkışı varsa çift taraflı RCA kablo kullanarak ses sisteminden ses alabilirsiniz.

  • Sn. Böcek tuner alıyorum sony st 190 mı yoksa sony st jx661 mi ikisi arasındaki farklar nelerdir biri 300 diğeri 350 tl ye satlık sahibinden.com da



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir okur -- 9 Şubat 2022; 22:56:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kadir okur K kullanıcısına yanıt

    maalesef iki ürünü de kullanmadım, pek bilgim yok.

  • https://forum.donanimhaber.com/satilik-tv-unitesi-ve-orta-sehpa--152054131


    arkadaşlar tv ünite ve sehpamı satıyorum, bilgiler linkte

  • Sony Dav Dz740 var elimde. Kablosunu yenileyeceğim. Receiver a giren hoparlör girişlerini orjinal olanları kullanmak istiyorum. Dolayısıyla, giriş soketinin içindeki terminal ya da pabucu da atıp yenisini yeni kabloya çakmak gerekiyor. Ama günlerdir ne siteler gezidm, yabancı veya Türk, ama terminalin ya da pabucun adını tam olarak bilmediğim için bulamadım. Bu terminali bulmam için yardımcı olabilecek var mı?






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sama -- 25 Mayıs 2022; 10:57:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sony ev sineması olanlar ve bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olabilir misiniz, teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar herkese. Sony 65xh9005 tv aldım. Apple Music yaklaşık 1 yıldır kayıpsız yüksek kalite veriyormuş görünce çok sevindim. Televizyonda Apple airplay desteği var. Ipad ile tv aynı internet ağında olunca airplay üzerinden bağlanıyor. Tvnin ekranını da kapatıyorum sadece ses veriyor sanki tv kapalıymış gibi. Tüm kontrolleri ipad ile yapıyorum. Bu şekilde düzgün hifi ses almış olduğumu tahmin ediyorum. Ipad+tv yerine bir dünya para verip network player alsam seste kayda değer bir fark olur mu? Ya da illa network player almak şart mıdır? Tvnin optik çıkışından amfiye entegre daca bağlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir güncelleme atalım belki canlanır buralar.


    son mesajdan sonra sony 5.0 set ile minik bir güncelleme oldu sistemimde.


    taşınma sonrası atmosları duvara asmak suretiyle 5.1.2 seti yeniden kurdum. merak eden varsa, önceden kule üstünde tavandan yansıtmalı kullanıyordum ve fark çok büyük.



    AVR: Sony str-dh790

    frontlar: sony ss-mf450h

    center: SS-CN250

    surroundlar: SS-SR250

    subwoofer:jamo sub200

    atmos:sony ss-cse


    oynatıcı: shield tv pro 2019






  • Arkadaşlar merhaba,


    STR-DE835 cihazım bozulduktan sonra bir türlü tamir ettiremedim.

    Bende ufak bir bütçe ayırarak ikinci el dh520 aldım.

    Aldığım cihazın kumandası bulunmamakta.

    Eski amfimden cihaz üzerinden ses ayarlarını yapabiliyorken bu cihazda yapamadım.

    Kumanda olmadan cihazın menüsüne girilmiyor mu?

    Konu ile alakalı desteklerinizi bekliyorum.


    Saygılar,

  • Ülkemizden çekilme kararını duyduğumuz hafta, Sony globalde bombasını patlattı ve uzun yıllar sonra 5 yeni 8k/4k@120hz destekli avr duyurdu.


    https://www.sony.com/content/sony/en/en_us/SCA/company-news/press-releases/sony-electronics/2023/sony-electronics-launches-new-es-8k-av-receiver-lineup.html


    STR-AN1000: 7.2 CH

    STR-AZ1000ES: 7.2 CH

    STR-AZ3000ES: 9.2CH

    STR-AZ5000ES: 11.2CH

    STR-AZ7000ES: 13.2CH


    ABD fiyatları 900-3300 USD arasında belirtilmiş.



    Audio Adviceyoutube
    Read our detailed article here: https://audioadvice.io/SonyESReceivers ➤ Sony STR-ZA1000ES: https://audioadvice.io/SonySTRAZ1000ES ➤ Sony STR-ZA3000ES: https://audioadvice.io/STRAZ3000ES ➤ Sony STR-ZA5000ES: https://audioadvice.io/STRAZ5000ES ➤ Sony STR-ZA7000ES: https://audioadvice.io/STRAZ7000ES ▻ Sony SA-SW5 Wireless Subwoofer: https://audioadvice.io/SonySA-SW5 ▻ Sony SA-RS5 Wireless Subwoofer: https://audioadvice.io/SonySASW3Sub ▻ Sony SA-RS3S Wireless Rear Surround Speakers: https://audioadvice.io/SonySA-RS3S Sony SA-RS3S Wireless Rear Surround Speakers: https://audioadvice.io/SARS5 Subscribe! 🔔 http://audioadvice.io/YTsubscribe The wait is over for the new Sony ES home theater receivers! These have all the latest audio and video formats with a great new twist on how to measure your room for even more immersive surround sound effects. The three bigger models have amplifier sections that sound like high-end audio components, and the flexibility offered for speaker placement and adjustability is fantastic. If you can not get wires for surrounds or subwoofers, you can use the Sony wireless speakers with the receivers too! Throw in the 5-year warranty, and these are hard to beat! 🎬 Watch our Home Theater Showcases: https://audioadvice.io/Showcases 🎬 ⚖️ Calibrate your Home Theater: https://audioadvice.io/CalibrateYourTheater ⚖️ 🎞 Home Theater Design Tool: https://audioadvice.io/HTDesignGuide 🎞 📽️ Projector Throw Distance Calculator: https://audioadvice.io/projectorthrowdistancetool 📽️ 📱Follow Us 📱 Instagram ➡ https://www.instagram.com/audio.advice/ Facebook ➡ https://www.facebook.com/audioadvicenc/ TikTok ➡ https://www.tiktok.com/@audio_advice @sonyelectronics #Sony #SonyAVR #HomeTheaterReceiver Subscribe! 🔔 http://audioadvice.io/YTsubscribe Chat with us online 💻 https://audioadvice.io/aa-chat ☎️ Call for sales and support: 888.899.8776 0:00 The Wait is Over! 0:44 New Model Names 0:59 Sony ES Receiver Audio Features 2:41 Sony ES Receiver Video Features 4:49 Center Channel Lift 5:24 STR-AZ1000ES 7.2 Channel A/V Receiver 6:33 STR-AZ3000ES 9.2 Channel A/V Receiver 7:51 STR-AZ5000ES 11.2 Channel A/V Receiver 9:03 STR-AZ7000ES 11.2 Channel A/V Receiver 10:12 Performance Test 13:59 More to come!
    https://www.youtube.com/watch?v=AIGqtk7ySX4

    Özelliklerin özeti: (kaynak: https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1675267200 )



    Ülkemizde resmi olarak satılmayacak olsalar da Sony'nin bu oyunda hala varım demesini sevindirici buldum.





  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.