Şimdi Ara

Sony Bravia'da .mkv?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merabalar,

    Geçtiğimiz günlerde Sony Bravia Ex 37 Full Hd modelinden bir lcd tv aldık. Harici hdd'yi usb girişinden bağlayıp içindeki filmleri oynattığımda görüntü ufacık oluyor, zira 700 mb'lık divx dosyaları.

    Blu ray gibi yüksek çözünürlükteki formatların rip'lerini oynatmak için .mkv uzantılı dosyalar gerekiyomuş. Sony Bravia'lar .mkv uzantılı dosyaları oynatabiliyor mu? Yoksa .avi olması şart mı?

    Blu ray riplerine baktım, %90'ı .mkv uzantılı. Bu uzantılı dosyalar bilgisayarımda da yavaş çalıştığından pc'yi tv'ye bağlama opsiyonunu es geçiyorum.


    Yani harici harddiski usb girşinden televizyonuma bağlayarak hd kalitesinde film izlemenin en iyi yolu nedir?



  • sony lcd tv ler mkv oynatıyor mu bilmiyorum.Ama oynatacağını zannetmiyorum, çünkü PS3 te oynatmıyor.Eğer sony cihazlarına mkv desteğini eklerse kendi bacağına kurşun sıkar.Çünkü blu-ray teknolojisini üreten firmadır kendileri ve bildiğim kadarıyla her satılan blu-ray filmlerden kazançları olmaktadır.
  • Ben söyliyim Sony lcd lerde mkv desteği yok mkv istiyorsan samsung alacaksın lg de bile hepsi doru dürüst oynatamıyor. ya ek olarak media player alacaksın yada blue ray
  • Bu saatten sonra tek çözüm var 250-300 liraya media player almak. Bilgisayarı güçlendirmekten hem daha ucuz , hem de daha kullanışlı bir çözüm olacaktır.

    Arkadaşlar , Sonynin tek işi tv üretmek veya elektronik sanayisi olmadığı için bu tarz telif hakkı ihlali yapan ses ve görüntü teknolojilerine hep mesafeli durur. Sonynin film ve plak şirketi olduğu ve bu iki şirketten yüksek kazancı olduğu için kendini baltalayacak teknolojilere ilk elden destek verip teşvikçi olmaz. Mp3 ve divx olayında da en son geçiş yapan firma sony oldu , yine aynı şekilde Mkvye de en son geçişi sony yapar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.