Şimdi Ara

Sony Bravia XR MASTER A95L OLED TV serisini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Tüketici elektroniği pazarının önde gelen isimlerinden Sony, akıllı televizyon yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Bu yıl pek çok farklı model ile karşımıza çıkan marka, yeni amiral gemisi Bravia XR MASTER A95L OLED TV serisini duyurdu. İki farklı ekran boyutundan oluşan yeni Bravia TV'ler, QD-OLED panel ve yenilikçi görüntü teknolojilerini beraberinde getiriyor.



    Bravia XR Master A95L OLED TV özellikleri



    Sony Bravia XR MASTER A95L OLED TV serisi, 65 inç (164 cm) ve 55 inç (139 cm) olmak üzere iki farklı ekran boyutunda geliyor. Sony'nin Cognitive Processor XR işlemcisinin eşlik ettiği her iki sürümde de, 144 Hz değişken yenileme hızı sahip 10 bit QD-OLED panel, AMD FreeSync Premium Pro, HDR10+, HDR10+ Adaptive desteği tercih edilmiş. Ayrıca AI tabanlı Cognitive Processor XR, içerik veya kaynak ne olursa olsun 4K yükseltme, ayrıntı geliştirme, bölge bölme ve dinamik çerçeve dahil olmak üzere önemli yenilikler sunuyor. 




    Sony X90L, dört adet HDMI 2.1 bağlantı noktasına sahip ve değişken yenileme hızlarını destekliyor. 55 inç ve 65 inç seçenekleriyle gelen bu cihazda Sony’nin eklediği oyuncu işlevi de bulunuyor. Bu sayede hareket bulanıklığı, ekran yırtılması ve siyah denge ayarı otomatik bir biçimde yapılabiliyor. Ayrıca oyuncular için 4K 120FPS'e kadar çözünürlük, PS5 ile tam uyumluluk, VRR (Değişken Yenileme Hızı), ALLM (Otomatik Düşük Gecikme Modu) ve Otomatik HDR Tonlu Oyun Modu özellikleri gibi geliştirmeler de unutulmamış.



    Ayrıca Bkz.Sony Xperia 5 V tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı



    Ek olarak diğer konsollar takıldığında ise yine belirli oranda optimizasyonlar kullanılabiliyor. Akıllı TV özellikleri söz konusu olduğunda Bravia XR MASTER A95L, Google TV platformundan güç alıyor. Ayrıca kullanıcılara Google Asistan ve Alexa üzerinden sesli kontrol imkanı da tanınmış.



    Sony Bravia XR MASTER A95L OLED TV fiyatı



    55 inç Bravia XR MASTER A95L OLED TV (XR-55A95L), 4.102 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak. 65 inçlik model ise 5.068 dolardan başlayan fiyatlara sahip olacak. Yeni Bravia TV'lerin Türkiye pazarına giriş yapıp yapmayacağı ise henüz açıklanmadı.









  • Bu fiyatlar gerçek mi?
    Aynı panele sahip Samsung'un 3 katı fiyata sahip. Hadi işlemcin piyasadaki en iyisi tamam da aklı başında hiç kimse bunun için 3k fazla vermez. Tek hedef kitlesi parasının hesabını bilmeyen aşırı zenginler sanırım. Az satalım, sürümden değil kar oranından vuralım mantığı olabilir.
  • Sonra ayakta kalmak için tek tek zarar eden bölümleri satarsınız. Kâr eden bölümler etkilenmesin diye ayrı şirket kurup oraya geçirirsiniz.

    Fiyata bak, bırak Türkiye’yi yurt dışında bile pahalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 11 Eylül 2023; 20:28:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiye pazarına girmesine gerek yok. Bu fiyatlari ödeyebilecek kişiler her türlü yurtdışından getirtir zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sony Samsung QD Oled panelini kullanıyor bu modelinde Sony 65 QD Oled
    fiyatı Samsung ülkemizde satmış olduğu 77inch Oled tv'sine denk gelmiş esasen Samsung dolby vision desteği olsaydı 77 QD Oled alma düşüncesindeydim.

  • Bu fiyatlar gerçek mi?
    Aynı panele sahip Samsung'un 3 katı fiyata sahip. Hadi işlemcin piyasadaki en iyisi tamam da aklı başında hiç kimse bunun için 3k fazla vermez. Tek hedef kitlesi parasının hesabını bilmeyen aşırı zenginler sanırım. Az satalım, sürümden değil kar oranından vuralım mantığı olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sony şu saçma sapan fiyat politikasından vazgeçmedi. televizyon piyasasından silineli 10 seneyi aşıyor hala daha kendilerini premiuma kondurmaya çalışıyorlar ama bunu da çok az şeyle deniyorlar.

    o paraları veren kullanıcının çoğu alık değildir.

  • Sony Türkiye ofisi televizyon ve ses sistemlerini ülkeden çekti diye biliyoruz ama bazı iddialara da göre başka distribütör bulup tekrar pazara girme ihtimalleri de vardı. Bilgisi olan varsa bu konuda bilgilendirirse sevinirim. Maalesef Sony gibi büyük firmaların ülkemizden çekilmesi üzücü (bkz. Honda). Umarım tekrar xperia serisi dahil olmak üzere ülkemize geri gelirler. Ha gerçi ülkemizde satsalar da kimler bu TV'yi nasıl alacak o da merak konusu.

  • Sony hala görüntü kalitesi olarak teknoloji olarak Tv de en iyisini sunuyor ancak pahalı oluyor ve belli zengin ülkeler dışında kimse buna o parayı vermiyor ve oralama ömrü 5 yıla düşen diğer markalara yöneliyor . Ayrıca Sony anlamsız şekilde tv ve müzik aleterinden de Tr den çekildi oysa ki Tr de bunlar telefonlarından daha fazla müşteri kitlesi vardı ancak çinliler nsıl sardı dünyayı fakir ülkelerden çekildiler şimdi de çinlilr tv olarak da sarınca dünyasyı yine korkup kaçtılar fakir ülkelerden

  • 5 bin dolar ne ? Çıldırmış olmalılar.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    sony samsung marka panelle nasıl en iyisini sunuyor :) sony nin tek artısı görüntü işlemede belki malzeme kaliteside(kasa) bir tık iyidir ama sırf bunlar için 1-2 tv parası daha fark istiyor fiyatlandırma olarak suyunu çıkardılar led modellerde aynı...


    artı 5 yıllık markalar demişsiniz başka markalarda bu modelin muadili yok sadece samsungda var panel aynı kullanılan işlemciler vs neredeyse aynı markalar sony işlemci vs üretmiyor diğer markalar gibi üreticilerden alıyor ee sony i diğer markalardan ayıran ne kaldı? sadece yazılım mühendislik kısmı yani sanmayın alacağınız sony tv eskisi gibi 20 yıllık kalitede ama diğer markalar 3-5 yıllık o işler eskidendi...

  • İçindeki herşey, paneli dahil Samsung ama Samsung'un 2 katı para istiyor. Sırf Sony yazısı için verilir mi bilemedim.

  • Fiyatta bir yanlışlık var bu arada. 2799 dolar electronics.sony.com'da...

  • Ee işlemcisi? Önemli olan üreticisi mi yoksa onun algoritmasını kimin yazdığı mı? AMD'nin işlemcilerini TSMC üretiyor ama tasarlayan AMD. Ne üreticiden haberin var ne markadan.

  • Hiçbir şey olmaz. Her malın bir alıcısı vardır. Asıl kâr premium segmentte. Yani sürümden kazanma işi boş iş. Senin gibi kaliteden anlamayan zihniyetsiz tipler yüzünden plazma öldü! Herkes parlak, canlı renkli LCDleri tercih etti!!!

  • İnşallah Türkiye’de yeniden Sony televizyonların satıldığı günleri görürüz. Diğer markaları almaya elim gitmiyor. Trinitron zamanından beri hep Sony aldım.

  • ne saçmalıyorsun kardeşim sen ya, hayatında sony alacak paran olmamış, sony nedir nasıl mal üretir bilmeden haybeye sallıyorsun. kalite odaklı firmaların sadık müşteri kitleleri vardır. sony honda vb japon markalarda istatistiksel olarak honda araç almış kişilerin %90 ı bir sonraki aracını da honda alır. sony kullanan kullanıcıların %90 ı bir sonraki mudail üründe yine sonyi tercih eder. senin gibi ezikler gider aynı mal muhabbeti yapıp parası yetmediğinden gider samsung lg yada çin markalarını alıp buda aynı yaaa der. kullanmadığın malın aynı olup olmadığını nerden biliyorsun? paranın alabileceğini en iyi tv bu. sen diğer ucuz mallarınla keyfine bak boş ver gerisini.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.