Şimdi Ara

Sony C5 Flash Sonrası Kırmızı Işık Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forum sakinleri.

    Sony c5 telefonumda büyük bir problem yaşamaktayım. Eğer vaktiniz varsa size bu problemden bahsetmek istiyorum. Akabinde de varsa çözümünü paylaşmanızı rica ediyorum.

    Yazılım güncellemesi sonrası yaklaşık 1 aydır durduk yere yeniden başlatma gibi sorunlarım vardı. Çareyi eski firmware versiyonuna dönmekte buldum. Sony mobile flasher ile flashladıktan sonra telefonda problemler baş gösterdi.

    Şarja ya da usb kabloyla bilgisayara bağladığımda sabit bir şekilde kırmızı ışık yanıyor. Herhangi bir titreşim olmuyor. Bunun yanında flash mod veya fastboot da açılmıyor ve hiçbir tepkime vermiyor.

    Flashtoolu başka bir siteden indirmiştim. sonradan linkte de göreceğiniz üzere flashtool un kendi sitesinde c5 kullanıcılarının kullanmaması gerektiği aksi halde telefonlarının brick olacağının söylendiğini gördüm ve sanırım telefonum böyle bir hal aldı.

    Konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olanlar varsa eğer siz değerli forum sakinlerinden ricam problemimin çözümünü paylaşmanızdır. Problemimin çözümünü bilmeyip yazımı okuyanından çözüm sunanına herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İyi forumlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambo009 -- 4 Şubat 2019; 19:16:36 >







  • Eski bir M5 kullanıcısıyım. Zamanında ben de Flashtool ile FSC script kullanmadan cihaza yükleme yapmıştım eski bir sürümünde, aynısı olmuştu. Zaten bu olay sadece 3 cihazda oluyor bildiğim kadarıyla; C4, C5 Ultra ve M5. Üçü de Sony'nin 2015 çıkışlı MediaTek cihazları. eMMC sıfırlanıyor komple. Servise verdiğimde anakart değişmişti.

    Bu sorunun başka bir çözümü yok, garantisi devam ediyorsa gönül rahatlığıyla servise verebilirsin, zaten anakartın temin edilmesi, değişimi vs. 20 iş gününü çoğunlukla geçiyor. Ben bu şekilde THH'ye başvurup para iadesi almıştım Bootloader'ın açık olması falan da sorun teşkil etmiyor, zaten eMMC sıfırlandığı için bir şey anlaşılmıyor

    Garanti süresi dolduysa geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maylin -- 8 Şubat 2019; 17:57:0 >




  • muhtemelen öyle. 3 sene iyi idare etti yine de. o dönem aceleyle almıştım. hata yaptım. garantisi de bitti doğal olarak. anakart için telin ikinci eli kadar para istiyorlar. şu an telefon bakınıyorum. bu sefer ince eleyip sık dokuyorum. forumlar, sözlükler olup olmadık bütün her yeri araştırıyorum. hakkımızda hayırlısı. sağol ilgin için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.