Şimdi Ara

Sony Dav Dz 940 İnceleme ve Bir Kaç Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
6.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony Dav Dz 940 Ev Sinema Sistemi İnceleme


    Yaklaşık bir hafta önce bu ses sistemini samsung 40c650 lcd televizyonuma aldım.Ve pekçok film formatında deneme imkanım oldu.Öncelikle genel sistemle ilgili göze hitap ettiğini söylemeliyim.Oldukça şık.Bir ara samsung ses sistemleriyle arasında kaldım.Ancak onların plastik kaliesi hoş gelmedi bana.Vofer ı çok başarılı.Bas sesleri çok iyi alıyorum.Fakat tiz seslerde sanki baslar boğuyor.Bazen tiz sesler eziliyor gibi geliyor bana.Bir de sistem 1000 watt.Bana göre bu tür sistemlerin 500 watt dan fazla olmaması gerekiyor.Yaklaşık 30 metrekarelik salonumda dinlerken bazen başağrısı yapıyor.Yarım sesi bulmadan camlar sarsılıyor,... zangırdıyor en çok merak ettiğim şey benim televizyon dts çözüyor.Ses sistemini optik kablo ve hdmi ile tv ye bağladım.Acaba mkv lerde vs.dts sesi alabiliyormuyum bu sistemde.Bakın bir deneme yaptım.Terminatör Kurtuluş Günü nün orjinal dvd sini aldım.Ve 6-7 gb lılk dts li mkv sini indirdim.Dvd den daha iyi ses alınıyordu.
    Başka bir özellikten bahsetmek gerekirse tv farklı marka olmasına rağmen anynet diye bir özellik sayesinde-tv de olan-tv kumandasıyla ses sistemini kumanda edebiliyorum bu da hoş bir özellik.Yanında gelen kumanda çok basit ve kalitesiz,tuş yerleri kullanışsız.Ama tv kumandasını kullandığım için benim açımdan sorun yok.
    Aldığıma pişman değilim.Sony samsung ve lg arasında kalmıştım.Yıllar önce bir arkadaşta dinlediğim sony ses sisteminde hayran kalmıştım.Üstelik o sistemde kolon yoktu küçük uydu hoparlörler vardı.Fakat uydu hoparlörler gülle gibi ağırdı.Açıkcası benim sistemde o şekilde ses alamdım.Ama yeni çıkan tüm ses sistemleri hafif..Bluraylı ses sistemi hiç düşünmedim.Zaten bluraylar çok pahalı ve bende ps3 var o oynatıyor.Samsung sistemlerin de tiz ve orta seslerinde başarılı ancak basların zayıf olduğunu duymuştum.Kararımı bundan yana kullandım.En az bir 5 yıl beni idare eder.
    Ancak harman ,pioner gibi markalar bu sistemin 4-5 katı pahalı olsalarda sanırım filmin hakkını verecek sistemler bunlardır.Bu sony tarzı sistemler amatör sistemler kesinlikle profesyonel sistemler değil.Alırken böyle düşünüp beklentileri sınırlı tutmakta fayda var.Tabi ki de normal tv den film seyreden biri bu sistemi kurunca hayran kalacaktır.Çok keyif alacaktır bu da ayrı.
    Umarım sistem araştıranlara bir fikir verir.Saygılar...

    (Çoğu kişinin televizyonunda oynatıcı özelliği var.Oynatıcısı olmayan ses sistemi tavsiyesi çok soruluyor bana.Logitech'in 5500vs.modellerini dinledim.Bana bilgisayarda daha verimli olacak gibi geliyor.Tv de kullananlar tam verim alamamışlar.Esasında oynatıcısı olmayan ev sinema sistemleri var ancak fiyat olarak bu Sony tarzı sistemlerden çok çok pahalı.Bu durumda bu sistemlere yöneltiyor bizleri.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan04 -- 12 Ağustos 2012; 20:44:46 >







  • fikirlerin için teşekkürler, tam aradığım bir konuydu
  • bendede var bende almıştım geçen sene baya memnunum güzel seçim
  • Senin tv den bende de var.
    yaklaşık 1-2 aydır bakınyorum ne alsam dıye... markaları aynı almak lazımmı illa gibi bir sorum vardı, sen birebir cevap oldun onun için sagolasın.

    üst limit500-600 arası olmak kaydıyla, yine bir sony dz840 tavsiye edermisin mesela? (mersin mediamarkt ta 599 tl idi)....
    yoksa illa samsung olsa mı iiyidir, lg düşünsemmi ?
  • 7 ay önce salona almistim memnunum fiyatida simdi baya dusmus optik cikis dts cozmesi falan artilari ama bass ayarinida yapabilseydik daha iyi olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstad aynı tv ye sahibiz.

    turuncu indirim de 599 a düşecek sanırım dz940.

    bu sistemi tavsiye edermisin? alayımmı bu fiyata ?

    standart ev kullanıcısıyım. film ve maç seyrederken kullanılacak genel itibariyle.

    Şu baglantı olayında bir sıkıntı yasıyormusun , problem varmı onu soracaktım.

    hani her tv yi actıgında sıstemın kumandasından acman gereklı mı yoksq otomatık algılıormu ?birde üst komsum da sony tv lg ses sistemi var... bir turlu 5.1 ses alamıyor... bizim tvlerle sony ler arasında boyle aldıktan sonra pisman olacagım bır durum yoktur ıns ?

    ilaveten hdmi kabloyu (arc ozelligi varmı yokmu tam bılmıyorum bızım tv lerde) 1.4 almak mı lazım, yoksa sen 1.3 hdmi baglayıp optik le mi işi bitirdin, uydu nun baglantısını nasıl yaptın?
    Benim receiver biraz dandik sd .. ona gore birde uydu receiver masrafı cıkacak mı bana?

    tavsiyeni bekliyorum olumlu veya olumsuz..

    tesekkurler....




  • ürün bence fiyatına göre iyi kaliteli dizayn olarakta güzel....ama bas/mid/tiz orantısı konusunda başarısız gibi geldi bana...mid ve tizler zayıf kalıyor sistemde bas sesler çok abartı ve boğuk..diğer arkadaşlar gibi uzun zaman kullanmasamda, bir arkadaşıma aldık arada gidip deneme şansım oluyor.599 fiyat olarak bence iyi dahada fazla düşeceğini sanmıorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ylönen

    7 ay önce salona almistim memnunum fiyatida simdi baya dusmus optik cikis dts cozmesi falan artilari ama bass ayarinida yapabilseydik daha iyi olurdu.

    Kısa yoldan Bass ayarı yapmak istersen kumandadan DYNAMIC BASS ON/OFF olarak yapabilirsin.

    Ben daha ayrıntılı yapmak isterim dersen o zaman kumandadan TOOLS tuşundan menüye girdikten sonra alet çantasının üzerine gelip CUSTOM seçeneğinden SPEAKER SETUP bölümüne geldikten sonra LEVEL (FRONT) menüsünün içinden SUBWOOFER seçeneğinin üzerine geldikten sonra -6Db,den +6Db,ye kadar BASS ayarı yapabilirsin.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir inşallah ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanctuary33
    599 fiyat olarak bence iyi dahada fazla düşeceğini sanmıorum.

    aynen oyle dusunuyordum ki, dun ogle saatlerınde ıkı arada bır derede baktıgım insertte yanılmışım.

    yoksa LG 1100 mk 450 tl ye kampanyalı fiyattan, ne de olsa SONY dir diyerek 599 a bunu almak istemiştim.
    Fakat sabah acı bir sekilde hevesim kursagımda kaldı.

    yanlış gordugumu anladım..

    bır dıger kampanyaya kaldı bakalım artık...




  • 5+1 ses sistemleri için ekolayzır ayarları yapılabilecek uzaktan kumandalı dokunmatik ekranlı mp3 player önerisi olan var mı?

    Mevcut sistemde 5+1 olması nedeni ile tizler felanhak getire. zaten sistem sinema sistemi ama müzik dinlemek için nasıl uygun hale getirilebilir.
  • arkadaşlar merhabalar konuyu cuma gününden beri takip ediyorum , aldığım bir duyum itibariyle cuma gecesi teknosada başlayan turuncu indirimle 599 tlye satın aldım gittiğim teknosa mağazasında ürün 1000 tl idi , ürün şu anda izmire gelmiş görünüyor sanırım yarın kargo eve teslim eder kurulum yapar yapmaz sizlerle yorumlarımı paylaşıcam şimdilik iyi akşamlar
  • bu cihazı alalı sanırım 4 ay oldu ve 650 tl ye beyoğlu teknosadan almıştım. Bunun için forumda bir kaç konu açtımda. Sony marka televizyonumla hdmı veya optik kablo ile bağlantı yaptığımda tok ses alabiliyorum ama pc den aux ile bağlantı yaptığımda daha yüksek ses alabildim. Bu arada bass eğer çok geliyo sa kumandada sağ üst tarafta bi tuş olucaktı gece modu mu ne yazıyo olması lazım dinamil basın ya altında ya üstünde oda etki yapıyo
  • Beyler 450tl indirimi bekleyip kliksa dan 1100mk yı mı almak lazım, yoksa turuncu indirimden dav dz 940 600 tl mi almalı?

    acil fikir sahibi olanlar yorum yaparsa yarın karar verip bitmeden almam lazım teknosadan...

    tesekkur ederım yorumlar icin simdiden....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C_e_R_k_H_a_N_n

    Beyler 450tl indirimi bekleyip kliksa dan 1100mk yı mı almak lazım, yoksa turuncu indirimden dav dz 940 600 tl mi almalı?

    acil fikir sahibi olanlar yorum yaparsa yarın karar verip bitmeden almam lazım teknosadan...

    tesekkur ederım yorumlar icin simdiden....

    Her iki üründe stokta yok,ne yapmayı düşünüyorsun ?

    Uygun fiyatlı bunlar var görünüyor ?

    LG HT-1000EV/HT-1000TK EV SİNEMA SİSTEMİ 549 TL

    SAMSUNG HT-E453 DVD EV SİNEMA SİSTEMİ 549 TL

    SAMSUNG HT-E455 DVD EV SİNEMA SİSTEMİ 599 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz976 -- 25 Kasım 2012; 6:30:45 >




  • Şükür uzun zamandır yaptıgım arastırma, cumartesi akşamı 599 turuncu indirim- %10 garanti link- %1,5 avantajix = 530TL ye aldım, ürün kargolanmayı bekliyor...

    sanırım iyi fiyattır...
    şimdi bağlantı konfigürasyonları yeni araştırma konum olacak.
    hdmi mi optik mi, 40c650 tv m de hdmi 1.4 ARC özelligi kullanmak üzere varmı yokmu vs vs vs...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C_e_R_k_H_a_N_n

    Şükür uzun zamandır yaptıgım arastırma, cumartesi akşamı 599 turuncu indirim- %10 garanti link- %1,5 avantajix = 530TL ye aldım, ürün kargolanmayı bekliyor...

    sanırım iyi fiyattır...
    şimdi bağlantı konfigürasyonları yeni araştırma konum olacak.
    hdmi mi optik mi, 40c650 tv m de hdmi 1.4 ARC özelligi kullanmak üzere varmı yokmu vs vs vs...

    530 TL,ye hangi ürünü aldın ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmaz976

    quote:

    Orijinalden alıntı: C_e_R_k_H_a_N_n

    Şükür uzun zamandır yaptıgım arastırma, cumartesi akşamı 599 turuncu indirim- %10 garanti link- %1,5 avantajix = 530TL ye aldım, ürün kargolanmayı bekliyor...

    sanırım iyi fiyattır...
    şimdi bağlantı konfigürasyonları yeni araştırma konum olacak.
    hdmi mi optik mi, 40c650 tv m de hdmi 1.4 ARC özelligi kullanmak üzere varmı yokmu vs vs vs...

    530 TL,ye hangi ürünü aldın ?

    sony dav-dz940...

    teknosanın kargolamasını bekliyorum....

    üzerine tekzenden s-link optik kablo ile inca hdmi v1.4 altın uçlu aldım=23,76 ya...

    inşallah 2 gün sonra ikiside elime geçer...

    tek şüphem televizyon da (Samsung 40C650)'de ARC özerlliği olup olmadığı




  • Arc nedir hiç duymadım. Bu arada hdmi fazla para bayılmayın. Pek farkı yok deniyor. Ben turuncu indirimden 4 tl aldım hdmi. Samsunga bağlamak için hdmi ve optik giriş kullanıyorum. Optik giriş önemli. Onun için paraya bayılabilirsiniz. ;-)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaptıgım arastırmayla, (samsung US) ile online konustum, tv de ARC destegi yok fakat hdmi v1.4 destekliyor.
    konustugum teknisyen de optik le baglamamı soyledi ses sistemini tv ye. baska hdmi gerek yok, sadece optik yeterli dedi....

    bakalım, 2 gune kadar ancak ulasır elime sanırım...

    satın aldıgım kablolar, eger tekzen cayıp gondermezse ise bilemem, piyasada online olarak bulunabilecek en uygun fiyatlar gibime geliyor.2 kablo 20 küsür tl... daha ne olabilir ki

    neyse, bi elime geçse de dinlesek bir sesi...

    Bu arada ARC= Audio Return Channel.... tv ne zaman ON duruma gecerse, ses sistemine giden ses kanalı aktif oluyor... benim anladıgım bu...

    yoksa her seferinde kullanıcı ses cıkısını tv ye gostermelı.. gibi anlıyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C_e_R_k_H_a_N_n

    yaptıgım arastırmayla, (samsung US) ile online konustum, tv de ARC destegi yok fakat hdmi v1.4 destekliyor.
    konustugum teknisyen de optik le baglamamı soyledi ses sistemini tv ye. baska hdmi gerek yok, sadece optik yeterli dedi....

    bakalım, 2 gune kadar ancak ulasır elime sanırım...

    satın aldıgım kablolar, eger tekzen cayıp gondermezse ise bilemem, piyasada online olarak bulunabilecek en uygun fiyatlar gibime geliyor.2 kablo 20 küsür tl... daha ne olabilir ki

    neyse, bi elime geçse de dinlesek bir sesi...

    Bu arada ARC= Audio Return Channel.... tv ne zaman ON duruma gecerse, ses sistemine giden ses kanalı aktif oluyor... benim anladıgım bu...

    yoksa her seferinde kullanıcı ses cıkısını tv ye gostermelı.. gibi anlıyorum...

    Hayırlı olsun DZ940 güle güle kullan :)
    Neler bağlamayı düşünüyorsun tv ve DZ940,a ayrıca nasıl bağlamayı düşünüyorsun ?




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.