Şimdi Ara

Sony Dock Station Lightning Bağlantı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Elimde eskiden almış ve kullanamamış olduğum aşağıdaki linkte bıraktığım üründen mevcut.


    SORU/SORUN 1:

    Cihaz 4 adet pil ve 8v lık güç girişi ile çalışıyor. 4 adet pil 2 soket halinde mevcut ve biri aşırı şekilde paslanmış çalışmıyor ve soket kasaya bağlı olduğu için soket değişimde olmaz. Bu pas temizleyerek çalıştırabilirmiyiz ?


    SORU/SORUN 2:

    Cihaz hoparlör özelliğini AUX ve Lightning üzerinden kullandırtıyor. Elimde eski AUX 2 ucu erkek kablom var. AUX kablosu ile çalıştırmayı denediğim zaman temiz bir ses alıyorum fakat kablodan kaynaklı temassızlık olucakki seste kopukluk oluyor. Aynı zamanda şarj istasyonu olarakta kullanabilceğim lightning girişi var fakat o hiç çalışmıyor.


    Her iki SORU/SORUN u okuduğunuzu varsayarak cihaz 8v lık güç girişi ile kullanabiliniyor. Telefonumda AUX girişi olmadığı için lightning ile hem ses hemde şarj akışı almak istiyorum bu yüzden lightning girişi değiştirebilirmiyiz ?


    https://www.amazon.com.tr/RDP-M7IPBN-Hoparl%C3%B6r-Docking-Station-iPhone/dp/B00C2C95M8








  • UP

  • pas temizlenir wd 40, elma sirkesi, tiner bunların hepsi pası temizler ama temizlenen yerler yeniden paslanıp oksitlenebilir buda pillere zarar verir. O yüzden 6V DC adaptör ile kullanmak en temiz çözüm olacaktır. Lightningde çalışmıyosa cihaza sıvı temas olmuş olabilir. Lightning soketi değiştirilir ama onada lehim veya sıcak hava istasyonu lazım olacak o yüzden epey zahmetli olur. Kolaya kaçmak istersen aux lightning dönüştürücü ve 6V luk adaptör ile kullanabilirsin. Eğer aksiyon arıyosan 30 liraya bluetooth modülleri var ondan bitane alıp devreye ek yapabilirsin biraz zahmetli olur ama auxla lightningle uğraştırmaz.

  • Ben bir ipucu vereyim tamir ettiğim cihazlarda pil akmış ve oksitlenme varsa o pil yatagındaki oksitlenen kısımları komple çıkatıyorum atıyorum yerine ucuza bulabildiğim cihazların pil yataklarındaki plakaları söküp takıyorum veya başka tarafları bozuk olan cihazların pil yatak metallerini saklıyor ve kullanıyorum. Ayrıca paslı ve oksitli metalleri sökünce plastiği temizlemek daha kolay oluyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.