Şimdi Ara

Sony DVP-NS708H/B DVD Player (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
7.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;
    Arkadaşlar bende Sony DVP-NS708 player almayı düşünüyor ve araştırıyorum.Kullanan arkadaşlara sormak istediğim sorular var.Cevaplarsanız sevirim.
    *Öncelikle kopya dvd filmlerde upscale başarısını nasıl buluyorsunuz?
    *Divx formatlı bir çok belgeseli ve filmi internetten indirdim.Bunları Convertxdvd3 programıyla altyazılı ve menülü dvd ler haline çeviriyorum.Divx ten dvd ye çevrilmiş filmlerde upscale başarısını ve görüntü kalitesini nasıl değerlendirirsiniz.
    *Orjinal dvd filmlerde upscale sizce başarılımı, fark görebiliyormusunuz?
    *Altyazı benim için çok önemli.Sizce altyazılar 40" Lcd panelde (4-5 metre mesafeden) sorunsuz okunuyormu?Türkçe yazı karakteri problemi varmı?
    *Özelliklerinde çift Katmanlı dvd leri okuyabildiğini yazıyor.Çift katmanlı dvd disk kullanan arkadaşlar bir problemle karşılaştımı?
    *Playerın multi region özelliği varmı?Bazı arkadaşlar sadece 2.bölge dvd oynatıyor yazmışlar.
    *Multi region player olduğunu bu linktehttp://www.superfi.co.uk/index.cfm/page/moreinfo.cfm/Product_ID/4263 belirtmişler.
    Kullanan arkadaşlar bu linkteki cihazla kullandığınız cihaz arasında farklar varmı?
    *Bu cihaz için çıkarılmış olan firmware (güncelleme yazılımı) varmıdır?Yazılıma ihtiyaç varmı?
    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Hoşçakalın.




  • aalikemal kardeş;
    *cihaz kopya dvd filmleri orjinal dvd filmler kadar olmasa da bana göre upscaling dahil gayet güzel okuyor gösteriyor da..
    *altyazısı evet çok değil sadece biraz küçük (sadece divx filmlerde), o kadar dert edilecek bir şey değil yani; dert edersen eğer bunun çaresi varsa lcd tv'nizden varsa özelliğinden kendi beğeninize göre kumandadan altyazı zoom/büyük tuşuna tıklayarak yada internetten altyazı ekleme programı edineceksin uğracaşacaksın..
    *dvd filmlerde ise altyazı filmlere göre değişiyor büyüklüğü,küçüklüğü,rengi vb...
    *kesinlikle türkçe altyazı karakter sorunu yok.
    *cihazın firmware si yok şahsen bana göre altyazı büyütme küçültme dışında çok da ihtiyaç yok.
    *bilgin olsun diye söylüyorum daha önceden philips dvp 5980 almıştım bazı dvd divx filmlerde okuma performansı kötüydü çoğu filmlerimde takılmalar oluyordu, okumuyordu başa sarıyordu birde altyazının arkasında gri bant vardı (sadece divxlerde oluyor) insanı o kadar rahatsız ediyor ki dolayısıyla bunu değiştirip sony cihazı deneyerek aldım dvd okuma performansı gayet iyiydi philipse göre ekstra özellikler de mevcut..
    *multi region olayında şimdiye kadar izlediğim 30 kopya dvd filmlerimi okudu sorun çıkmadı ama tersi durumda bunun çözümü var forumdan öğrenebilirsin.
    *çift Katmanlı dvd yi denemediğim için bilemiyorum kılavuzunda yazıyorsa doğrudur.
    *sony nin olumsuz özelliğini sorarsan; altyazı filmin adıyla aynı olmak zorunda bir de menüsü maalesef ingilizce ama türkçe kullanma kılavuzundan işi çözebilirsin..
    *diğer sorularını denemediğim için bilemiyorum..
    *bence mağazaya gidip kendin incelemen lazım cihazı dvd film izleyerek altyazısı filan çünkü herkesin beğenisi farklı olabilir..
    *ben şahsen çok memnunum cihazdan herkese tavsiye ederim, umarım sana yardımcı olmuşumdur varsa sorun buradan cevaplayabilirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet_fuad -- 5 Nisan 2009; 12:03:38 >




  • Merhaba;
    ahmet_fuad arkadaş, multi region probleminin çözülebildiğini yazmışsın.Buna sevindim.İlgili konu linkini yazabilirmisin lütfen?
  • arkadaşım, bölge kodu olayında ben 30 kadar dvd film izleyerek bir sorun yaşamadım dolayısıyla bu sony cihazda bölge kodu kırmak gibi bir uğraşta bulunmadım çözümü için sitedeki linki bulamadım..
    hatırladığım kadarıyla cd tepsisini açıyorsun kumandadan özelliklere gidilerek yine kumandadan 1-3-8..... gibi gerisini hatırlayamadığım rakamlara basarak sonra geçerli bölge kodunu yani 2 yi (türkiyenin bölge kodu 2) görüyormuşsun,bilmem kumandadan aşağı yukarı ok tuşuna basarak tüm bölge kodlarını izleyebilmek için ''0'' a basıyorsun sonra ok setup filan...

    yanılmıyorsam bu kod philips dvd player içindir, hatırlayamadım kusura bakma kardeş, forumda bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa cevaplasınlar..
    yanlız şöyle bir durumda var sony cihaz için olsa bile diyelim bu kod ya da başka kodu buldun kullandın çalıştırdın diyelim garantisi gidiyormuş ve de cihaz bozulabilir de o yüzden sonra bana kızma yanlış eksik yönlendirdin diye..
    herkese saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet_fuad -- 6 Nisan 2009; 15:09:43 >




  • sony dvp ns708h/b

    genel kalitesi dvd okuma performansı ses kalitesi görüntü kalitesi oldukça iyi bir cihaz...

    zaten usb istiyen bir kişi bu cihaza bakmaz dvix le uğraşanda bu model dışında örn lg 392h vb cihazlara bakar

    temelde dvd üstünden kullanılacaksa her yönüyle şiddetle tavsiye ederim

    ancak benimde küçük bir sorum olcak? örn bu cihaz d/a görüntüsü 12 bit bazı dvd playerlerde bu oran 14 bit
    acaba gözle görülür bir fark oluyomu? özellikle full hd tv lerde
  • Merhaba;
    ahmet_fuad ve yuxeses cevaplarınız için teşekkür ederim.Birde ilgilendiğim http://www.sony.com.tr/product/dvd-recorder/rdr-gx380/tab/manualpopup?section=ODW+SS+ALL+Support+New&externalUrl=http%3A%2F%2Fpdf.crse.com%2Fmanuals%2F3876078113.pdf#pageType=Overview linkteki bu model var.
    Tv yayınlarını da upscale edebilmesi çok iyi bir özellik.Electro world de bu cihazı (RDR-GX380) gördüm.Ancak deneme imkanım olmadı.Hiçbir panele bağlantısı yoktu.Fiyatıda yanlış hatırlamıyorsam 360 TL civarındaydı.Bu cihazı kullanan veya tecrübe eden arkadaş varsa izlenimlerini yazabilirmi?




  • bu cihazı biliyorum ama çalışır vaziyette hiç görmedim...

    ancak sana tavsiyem kayıt yapabilmesi bence hiçte önemli değil değermi? bence değmez o tarz şeyleri ben herzaman pc de yapmakta yarar görüyorum fiyatı da bana göre fazla bunun üstüne birazdaha koysan blu-ray bile alırsın bu fiyata bu alınmaz birde d/a görüntü 10bit diyor ben daha önce 10bit olan bir dvd player kullanmıştım sonra 12bit e geçtim ns 708 de dahil farkı gerçekten gördüm...ancak 12bitle 14bit arasında fark oluyomu? mantıksal olarak olcaktır ancak görselde oluyormu bunu merak ediyorum?
    neyse yani lafın kısası ya ns708 i al yada o ayarda player yada bu fiyatı gözden çıkartıyorsan birazda ha bekle yada üstüne koy blu-ray a geç derim kayıt işine girme yapacaksanda pc üstünden yap

    sana kişisel tavsiyem bu yönde
  • Merhaba;
    yuxeses RDR-GX380 playerı tv den kayıt yapmak için hiç düşünmedim.Beni cezbeden yanı upscale özelliği.Uydu receiver kullanarak TV yayınlarını SD izliyorum.Uydu panele komponent bağlı ve görüntü kalitesini panelde 576i 50 Hz olarak izliyorum.Amacım bu kaliteyi upscale özelliğiyle 720p gibi bir kaliteye yükseltebilmek.180 TL ye DVP NS708H alabilirim.Ama uydunun görüntü kalitesini 360 TL den (RDR-GX380 fiyatı) geri kalan 180 TL ile hiç bir cihaz upscale yapamaz.Bu fiyata böyle bir cihaz yok.
    Elbette RDR-GX380 playerın upscale başarısını henüz görmedim.Önce bir cihazı uygun bir yerde deneyeyim, kararımı sonra veririm.Bluray player ise yakın bir zamanda cihaz fiyatı ve bluray disk fiyatlarıyla bırak kullanmayı, (başımıza bela merakımızda olsa) yanına yaklaşılır gibi değil.
    Ayrıca dvd nin alternatifi divx oldu ve her iki format dvd playerlarda bir arada tüketiciye sunuldu.Bluray formatının alternatifi mkv olacağı artık kesinleşiyor gibi (Bence). Mkv oynatmayan Bluray playerlar yüksek cihaz ve disk fiyatlarıyla kendi kendilerini ayaklarından vuruyorlar.Bu arada MKV playerların (WD HD TV, Pop Corn v.b.) ekmeğine yağ sürülüyor Bluray player üreticileri tarafından.
    Neyse, gene çok yazdık.Kısmet olursa şu RDR-GX380 i bir deneyeyim.Sonra kesin kararımı veririm.Hoşçakal.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmet_fuad

    arkadaşım, bölge kodu olayında ben 30 kadar dvd film izleyerek bir sorun yaşamadım dolayısıyla bu sony cihazda bölge kodu kırmak gibi bir uğraşta bulunmadım çözümü için sitedeki linki bulamadım..
    hatırladığım kadarıyla cd tepsisini açıyorsun kumandadan özelliklere gidilerek yine kumandadan 1-3-8..... gibi gerisini hatırlayamadığım rakamlara basarak sonra geçerli bölge kodunu yani 2 yi (türkiyenin bölge kodu 2) görüyormuşsun,bilmem kumandadan aşağı yukarı ok tuşuna basarak tüm bölge kodlarını izleyebilmek için ''0'' a basıyorsun sonra ok setup filan...

    yanılmıyorsam bu kod philips dvd player içindir, hatırlayamadım kusura bakma kardeş, forumda bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa cevaplasınlar..
    yanlız şöyle bir durumda var sony cihaz için olsa bile diyelim bu kod ya da başka kodu buldun kullandın çalıştırdın diyelim garantisi gidiyormuş ve de cihaz bozulabilir de o yüzden sonra bana kızma yanlış eksik yönlendirdin diye..
    herkese saygılar..


    Bu sitede açıklaması var biri Türkçe'ye çevirsin bari

    http://www.videohelp.com/dvdhacks/sony-dvp-ns708h/9414

    NS708H 6 user region code/hack
    Region code hack posted by markjtnet, July 04 2008:
    This is a pretty standard hack for Sony; I did it using my Kameleon 6 but it should work as long as you can assign codes to individual keys on your one-4-all remote.

    1. Hold down magic key (top hat)until rabbit comes out
    2. Select device set
    3. Press DVD button
    4. Input code 0533
    5. press ok, you have now set the standard DVD remote code

    Program buttons 1-5 with the following codes:
    1. 00189
    2. 00255
    3. 00095
    4. 00221
    6. 00079

    On the Kameleon you do this by.....
    1. Hold down the magic key untill the rabbit comes out
    2. Select key magic
    3. Press DVD icon
    4. Press magic key
    5. Enter the 5 digit code from above
    6. Press the corresponding button to program that individual key with that code
    7. Repeat steps 1 to 6 for all 5 keys

    Try your new code:
    1. Remove any disks and put player into standby
    2. Press 1 then 2 then 3 then 4 then 5 and success should be displayed on the LCD and the unit will power up
    3. Not sure if this step is needed but again press 1 then 2 then 3 then 4 then 5 and the player shuts down

    Et voila one heck of a multi region DVD player.




    Region code hack posted by wow




  • Kullanan bir arkadaş sony alt yazı boyutu tv den resmini çekip ekleye bilirmi. Bu dvd playeri almayı düşünüyorum tek kafama takılan nokta alt yazıların boyutunun küçük olması..
  • Arkadaşlar 40w4000 LCD oldugu için bende bu DVP playerdan edinmek istiyorum.Kopya vcd,dvd lerde hdmı baglantıda görüntüler nasıl +altyazılı bir resim koyabilirsenizde memnun olacağız.Pesin ödemede 160 tl kadar inmiş bu ara fiyatlar...ESENKALIN...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıra_dışı -- 12 Mayıs 2009; 17:32:30 >
  • Arkadaşlar,

    -Bu ürünü bende almak istiyorum, acaba divx performansı nasıl makinenin?
    -Genellikle Türkçe dublajlı 700MB civarı divx-AVI formatlı filmler izliyorum.

    cihazı kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sıra_dışı

    Arkadaşlar 40w4000 LCD oldugu için bende bu DVP playerdan edinmek istiyorum.Kopya vcd,dvd lerde hdmı baglantıda görüntüler nasıl +altyazılı bir resim koyabilirsenizde memnun olacağız.Pesin ödemede 160 tl kadar inmiş bu ara fiyatlar...ESENKALIN...

  • bende bu dvd oynatıcıdan aldım. sorunum film başlangıcında oyuncuların isimleri ekranın dışına taşması sony 40 S 5500 lcd tv kullanıyorum
    nasıl bir ayar yapmam gerekiyor.
  • ns708 in menüsünden görüntüyü 16:9 ayarlayın tv dende görüntüyü otamatik yada sinema olarak ayarlayın görüntü ozaman ekrana tam şekilde otutur
  • teşekkür ederim deneyeceğim
  • Arkadaşlar emin olmak istiyorum da bu cihazda optik çıkış varmı (optik kabloyla)?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irfansabuncu

    Arkadaşlar emin olmak istiyorum da bu cihazda optik çıkış varmı (optik kabloyla)?


    Coaxiel Dijital out mevcut.
  • bu dvd ii dir sonradan çıkarttığı dvd lerinde eksiklik var ya bit d/a oranları düşük yada usb si yok ikisi bir arada yeni cihazı yok sony nin en azında bizimkinde usb yok ama zaten o da bilinerek alınır ama d/a oranları tam ve genel kalitesi oldukça ii bence
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.