Şimdi Ara

Sony Ericsson XPERIA X1i | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar | (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
588
Cevap
2
Favori
60.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dokunmatik ekran konusundan MaSSive arkadaşa katılıyorum malesef. şu an iPhone ile bu konuda yarışacak bir pda olduğunu sanmıyorum. yapılan hareketein tıklama mı dokunma mı olduğunu pda'lar genelde ayırt edemiyor ve ekranı kaydırma hareketlerini tıklama olarak algılayabiliyorlar. gerçi zamanla alışılıyor ama yine de ilk zamanlar zor oluyor.

    geçen gün arkadaşın iPhone'unuda ve benim cihazda aynı excel dosyasını açtık. kullanışlılık, görünüş ve okunaklılık olarak Xperia çok daha iyi idi ama dosya içersinde yukarı-aşağı-sağ-sol gezinirken, zoom yaparken iPhone çok daha kullanışlı geldi.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Ermeydan

    @hece İncelemen için çok teşekkürler. Bayagı detaylı incelemişsin. Yalnız beni hayalıu kırıklıgına ugratan bir kaç şey oldu. Yüksek çözünürlüklü filmleri oynatırken takılması diğeri ise hoparlöründen yüksek ve kaliteli ses çıkmaması. Film dinlerken yüksek ve kaliteli ses çıkması çok iyi olurdu.





    quote:

    Orjinalden alıntı: MaSSive

    WinMobile dan pek haz etmesemde,Gecen hafta bir Xperia x1 de ben aldim.

    Cihaz tek kelime ile harika,

    Htc Pro ile kiyas goturmez bile.

    G sensor filan hikaye,ayni zamanda iphone 3g de kullaniyorum.

    Tamam G sensor guzel birsey ama buyuk bir esprisi (oyunlar) da ise yariyor olmasi zaten.Ki ilk basta insani cezbediyor ama bir sure sonra G sensorun var olup olmamasi umrunuzda olmuyor.

    Htc Pro yu ilk ciktigi zaman almak icin cok niyetlendim ama tasarim ve agirlik bakimindan Xperia X1 in cok gerisinde oldugunu bildigim icin vazgectim.

    P990i gibi bu cihazida 2 seneden fazla elimin altinda bulunduracagimdan eminim.




    Dokunmatiği nasıl. İphone ile karşılaştırabilir misin?




  • arkadaşlar şu anda htc hd kullanıyorum yaklaşık 20 gün oldu xperia ile değiştirmek istiyorum cok cazipte teklif aldım takas için siz ne diyorsunuz bana yardımcı olun kararsız kaldım xperia mı htc hd mi
  • BEN xperia yı tercih ederdim yüksek malzeme kalitesi ve hızlı olması ayrıca tatlı klavyeli bir pdaya sahip olmayı kim istemez..
  •  Sony Ericsson XPERIA X1i | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     Sony Ericsson XPERIA X1i | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


    Budur ya Işıklandırma bile süper




  • Fiyatı biraz düşsün..
    Kullanıcıların karşılaştıkları sorunlarıda bi gözlemleyip..
    neden alınmasın diyebileceğim bi alet..
    inş uygun fiyat olur..
    Doğubankta görenler fiyatını öğrenebilmişmi acaba..
  • touch pro'yu verdiğimde benim de xperia ve tounch hd'den birini seçme durumum vardı ve tercihimi xperia'dan yana kullandım. kesinlikle pişman değilim

    özellikle klavye, yön tuşları ve optical joystick benim vazgeçilmezlerim. touch hd'nin boyutları biraz büyük ama devasa ekranı çok etkileyici.


    quote:

    Orjinalden alıntı: reha15

    arkadaşlar şu anda htc hd kullanıyorum yaklaşık 20 gün oldu xperia ile değiştirmek istiyorum cok cazipte teklif aldım takas için siz ne diyorsunuz bana yardımcı olun kararsız kaldım xperia mı htc hd mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 31 Aralık 2008; 22:44:45 >
  • bu mesajı görünce evdeki bütün ışıkları söndürüp cihaza şöyle bir baktım, özellikle klavyenin başta olmak üzere ışıklandırması gerçekten de çok güzel.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Nike

     Sony Ericsson XPERIA X1i | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


     Sony Ericsson XPERIA X1i | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |


    Budur ya Işıklandırma bile süper





  • Xperia oldukca basarili ve şık bir cihaz olmus olmasinada,ses speaker i baska bir yere yerlestirilebilirdi diye dusunuyorum.
    Mesela USB girisinin oldugu yere.
     Sony Ericsson XPERIA X1i | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |

    Bunun yaninda speaker dan ve kulaklikdan verdigi ses kalitesi ve seviyesi yeterli gelmedi bana.
    Bilemiyorum,iphone 3g kullandigimdan bu konuda bana yetersiz geliyor olabilir.

    Bunun disinda simdilik memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 3 Ocak 2009; 18:07:29 >
  • hece

    elinize sağlık güzel inceleme olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukkk -- 3 Ocak 2009; 20:08:07 >
  • Malzeme kalitesi iyi değil. Bu forumu okuyun:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=447211
    aşağıda da resim var:
     Sony Ericsson XPERIA X1i | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |

    quote:

    Orjinalden alıntı: nurixY
    BEN xperia yı tercih ederdim yüksek malzeme kalitesi ve hızlı olması ayrıca tatlı klavyeli bir pdaya sahip olmayı kim istemez..




  • Teşşekür eden arkadaşlara ben de bir kez daha teşekkür ediyorum. İnceleme faydalı olmuştur umarım.


    MaSSive arkadaşım, ses konusunda iPhone 3g ile karşılaştırmamı inceleme yazmıştım. gerçekten de ikisi arasında çok büyük fark var. ikisini karşılaştırırken öncelikle X1'i denedim ve çok güzel ve güçlü bir sesi var dedim. ardından iPhone'u denedim ve bu nasıl bir sestir böyle dedim. tekrar X1'1 denediğimde sesini kim kıstı bu cihazın diye zaten son haddinde olan sesini artırmaya çalıştım. ama iPhone'nun sesinin sonuna kadar açıp dinleyecek kulak kaç insanda var bilemiyorum, bende yok örneğin.
  • malzeme kalitesi kesinlikle çok iyi. o şekilde kırılması ya da çatlaması için ya darbe almış ya da düşmüş olmalı diye düşünüyorum. cihazı elime alıyorum bakıyorum, çok kaliteli ve sağlam bir kasası var.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Asus535

    Malzeme kalitesi iyi değil. Bu forumu okuyun:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=447211
    aşağıda da resim var:
     Sony Ericsson XPERIA X1i | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |

    quote:

    Orjinalden alıntı: nurixY
    BEN xperia yı tercih ederdim yüksek malzeme kalitesi ve hızlı olması ayrıca tatlı klavyeli bir pdaya sahip olmayı kim istemez..






  • verilen sitedeki yorumları okursanız aydınlatıcı olur sanırım. ürünü görmedigim için bişey diyemem fakat kullanıcıların yorumları hep aynı şekilde . hiç bir şeyi yokken ses tuşunun yanından kırıldı diyorlar. epey bir şikayet var.
  • Bos versenize.

    Internette kirilimis catlamis bir iki fotograf gormeye gorun hemen cihaz tu ka ka oluyor.

    Ben p990i yi aldigim zamanda malzeme kalitesine bircogu camur atmisti,benim hatalarimin disinda, 2 seneden fazla oldu telefonun degil kasasi ,boyasi bile kalkmadi.

    Iphone 3g aldim,yine bu tur buna benzer 3.5mm girisinden,arkasindan catlamis fotograf koyup ,yok kendiliginden catliyormus,patliyormus gibi yorumlar yapildi.

    4 aydir, iphone 3g yide kullaniyorum ,telefonda cizik yok.Arkasini koruyan kilif kullaniyorum sadece.Defalarca yerede dusurdum catlamadi bile.

    Xperia X1 i de kullaniyorum,

    Fotograf daki sekilde yipranmasi catlamasi icin cok ugrasmak gerekir.Hor kulllanman sert bir sekilde yere dusurmen gerek.

    Kendiliginden hicbir cihaz bu sekilde catlamaz.Resmen dusmus,hor kullanilmis bu cihaz.

    Stylus kalem yuvasinin kenarini bile o hale getirmek icin kemirmen veya hor kullanman gerek.

    Ayrica,bir iki tane malzeme kalitesi acisindan kusurlu olan bu tur uretim hatasi ciksa bile, cihazi tamamen karalamak nekadar dogru olacagida tartisilir.

    Diyorum ya internette bir iki fotograf gormeye gorun,bir sene boyunca,isitip isitip yayinlarsiniz burada.




  • benim amacım karlamak degil şuan bu ürün ülkemizde olmadıgı için alacak arkadaşlar alırlarsa ve bu şekilde bir olay başlarına gelirse degişme imkanları olmadıgı için bilgilendirmek istedim. sonuçta her üründe buna benzer üretim hataları olabilir. ama o konunun işlendigi başlık 28 . sayfaya gelmiş yani baya bir şikayet var bu konuda. bunu bilmek herkesin hakkı diye düşünüyorum. cihazın o hale gelmesi için ne yaptıklarını bilemem. ben onların anlattıgı kadarını söylüyorum . çogu kendiliginden oldu diyor.
  • Ben de uyarmak amacıyla o siteyi gösterdim. Bu hata belli dönemde üretilmiş veya belli ülkeye gönderilmiş mallarda da olabilir, genel bir hata da olabilir. Sony hata yapmaz mı? Bataryalarda yaptığı hatayı biliyoruz. Değiştirme garantisi olsa elbette X1 çok güzel bir telefon.
    Senelerdir elektronik cihaz alırım. O sitedeki şikayetler kesinlikle 1-2 kullanıcının yaşadığı problemler değil. (En azından ilk mesajda 24 kişinin listesi var, çoğu da resim yollamış).
    O yazıları okuyunca, yurt-dışından, garantisiz, çantaya atıp getirtmek bana mantıklı gelmedi.
    Türkiye'de Sony'nin telefonlara desteğinin ne kadar kuvvetli olabileceği de şüphe götürür. Kesinlikle çamur atmıyorum. Sony'nin pek-çok ürününü kullandım, başkalarına aldırdım. Sony S75 fotoğraf makinem var, miniDV kameram var, arkadaşlarıma, aileme Sony fotoğraf makinesi aldırdım. Kendim şu anda w810i telefon kullanıyorum, şimdiye kadar kullandığım en iyi telefon. 3G'ye geçmediğim sürece yenisini almayacağım. Ancak X1 konusunda temkinliyim. Ayrıca şu anda, iphone, omnia, Diamond'larda hareket sensörü varken X1'de olmaması eksiklik. Hiç Resco bubbles oynadınız mı? Hareket sensörünün pekçok kullanım alanı olabilir, bu oyun sadece fikir vermesi açısından oynanmalı.

    Aşağıdaki resim de kalitesi hakkında bana fikir veriyor:
     Sony Ericsson XPERIA X1i | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 3 Ocak 2009; 22:11:00 >




  • drmurathan

    O forumun 28 sayfaya ulasmis olmasi demek o forumda her yazanin bu yonde bir sikayeti oldugu anlaminami gelir.Boyle mantik yaklasim olmaz.
    Bastan sona okursaniz, sikayetci olan kadarda problem yasamadim,benimki catlamadi yazanda var.Merakindan soranda.

    Ki cihazi hem kullanmadim birsey diyemem yaziyorsunuz,hemde onlarin anlattigi kadarini yaziyorum diyorsunuz.
    Bende diyorumki ,Xperia X1 i 3 haftaya yakindir kullaniyorum benimkinde sorun yok.

    Ayrica O forumda 44 . haftada uretilmis,satilmis Xperia X1 lerde sorun olabilecegi veya kullandiklari cihazin prototype olabilecegide yaziyor.

    Bunun disinda ,bu sekilde catlama yasayan ve O topigi acan kisi hollandali, kullandigi cihaz Dutch dilinde ve bende ayni sekilde hollanda dan aldim silver ve Dutch dilinde.
    Ama sorun yasamadim.

    Her ne olursa olsun,
    Donanimhaber de nedense bu tur cihazlari kullananlardan cok, kullanmayanlar bu sekilde bir iki fotografa bakip cihaza karsi on yargili davraniyor bunu bir turlu anlamiyorum.




  • 44.45.46. haftada uretilenlerin bazilarinda sorun yasaniyor olmasi, cihazin malzeme kalitesinin kotu oldugu manasinda bir fikir vermez.Kullanmadan,bir forumdaki bir iki fotografa bakiyorsaniz.Internet genelindeki memnun olan kullanici sayisina ve yorumlarinida bakin.
    Ben bunu anlatmaya calisiyorum.
    Ayrica sony hata yapmaz diye bir iddiada bulunan yok.

    Kisacasi Nokia da dahil bir cok firmanin,herhangi bir urunde sattigi adet sayisiyla orantili olarak, olagandir bu gibi sorunlar.

    Bununla birlikte yineliyorum,fotograflardaki sekilde kirilmasi icin,cok sert bir darbe gormesi gerek.
  • massive

    demişsinizki

    O forumun 28 sayfaya ulasmis olmasi demek o forumda her yazanin bu yonde bir sikayeti oldugu anlaminami gelir.Boyle mantik yaklasim olmaz.
    Bastan sona okursaniz, sikayetci olan kadarda problem yasamadim,benimki catlamadi yazanda var

    yani sorun yaşayan kadar yaşamayanın olması o malı iyimi yapıyor. benim demek istedigim bu cihazda böyle sorunlar olabiliyormuş alırken temkinli davranalim. en azından resmi olarak türkiyeye gelene kadar kullanmayalım. sony nin böyle bir hata durumunda geri degişim yapacagını düşünüyorum . garantisi olduktan sonra sorun yok. ama biz burda yabancı forumları takip etmeyen arkadaşlarında dikkatini çekmek isterken . sizin bu şekilde tepki vermeniz şaşırtıcı.
    sizin kullandıgınız ürüne bişey olmamış inş. uzun seneler kazasız belasız kullanırsınız. ama sizinkinde sorun olmadıgı böyle bir hatanın olmayacagı anlamına gelmez.
    hakkında yorum yapmak için her ürünü alıp incelese idik buna trilyonlar yetmezdi sanırım. burdaki olayı bir nevi meta analizi gibi düşünebilirsiniz. bir sürü kullanıcı alıp incelemiş bizde onların makalelerine göre yorumlar yapıyoruz.




  • Ayrica,Xperia da G-Sensor olmamasi,kisiye gore degisen tercih meselesidir.
    iphone 3g de var goruyoruz,oyunlarin disinda pekte bir numarasi yok.Yada telefonu su terasizi gibi kullacaksaniz birsey diyemem.Benim icin olsada olur olmasada.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.