Şimdi Ara

sony hc96e mi, panasonic gs280 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Kısa film çekmek için bir kamera alacağım. Ailem de gezilerde falan kullanacaklar, ama öncelik kısa film. 1500 ytl civarındaki kameralara baktım. Doğubank'tan almak istemiyorum, garantili olsun istiyorum. Bu durumda hc96e'yle gs280'i belirledim. Ailem "Sony olsun" görüşünde. gs280 3 ccd'li. hc96e'ninse advanced had ccd'si 3 ccd'ye yakın bir görüntü kalitesi sağlıyor diye okudum birkaç yerde. Düşük ışıkta, gece çekimlerinde falan hangisi daha iyidir? hc96e'nin isteğe bağlı pille 5 saate kadar kesintisiz çekim yapabildiği yazıyor sony.com.tr'de. gs280'de pile bağlı çekim süresi nedir? Harici mikrofon takılabiliyor mu bu modellere? Çünkü bazen sesi iyi alamayacak kadar uzaktan çekim yaparken diyalogların duyulması gerekecek. Mikrofon olarak hangisi daha iyidir?
    Bir de panasonic'in gs320 modeli var, gs280'den biraz daha ucuz. Aralarında çok fark var mıdır?
    Bu üç kameradan hangisini önerirsiniz? Ya da 1500 ytl civarında önereceğiniz başka bir kamera var mı kısa film çekecek birisine? Bilgi ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..







  • düşük ışıkta,gece çekimlerinde sony daha iyidir. Fakat görüntü kalitesi ve gerçek renk v.s. de panasonic... Ben hiç düşünmeden mesele o ikisi ise panasonic derim. Minidv'de HD değilse nvgs serisi bir adım öndedir. Nvgs'lerin en iyisi 400'dür. Sonrs sırasıyla 250 ve 500 gelir. HD'ler çıkmadan kral nv-gs400 idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shahmaran -- 15 Ekim 2007; 21:12:30 >
  • Cevabın için teşekkür ederim shahmaran. gs500, gs250 ve gs400 pahalı benim için. 1600 ytl'yi geçmeyen bir model arıyorum. Ne açıdan daha iyi bu modeller gs280'e göre? gs280'in "görüş açısı dar" gibi bir şey okudum bi yerde, bu forumda sanırım, doğru mu? 'Exposure'nin ('poz' herhalde) açılımı nedir? gs280'de manual de yapabiliyorsun 'exposure'u, hc96e'de öyle bir seçenek yok. Manual de yapılabilmesi önemli bir özellik mi? hc96e'de 'super steady shot' var, gs280'de göremedim özelliklerinde, yok mu? progressive tarama (bilgisayara aktarırken görüntü kalitesi kaybı olmamasını sağlayan) diye bi özellik varmış. hc96e'de 'progressive shutter system' özelliği var, bu o mu? Panasonic'in sitesinde videoyu avi olarak kaydettiğini yazıyor makinanın. hc96e de avi olarak mı kaydediyor? Bazı yerlerde panasonic'in modeli gs280b diye geçiyor, sonundaki b'nin anlamı nedir?
    Bir de mikrofon ve pilin kesintisiz çekim süresi konusunda cevap alamadım. Bu cuma alacağım büyük ihtimalle kamerayı, yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar...

    Uğur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rugu -- 17 Ekim 2007; 6:38:49 >




  • hc96e kameramı aldım. Umarım iyi bir seçim yapmışımdır. Pili üstünde olarak şarja koymuştum. Charge ışığı sönünce (üç saat sonra), şarj olduğunu düşündüm (kitapçıkta da böyle yazıyor) ve şarjdan çıkarıp televizyona bağladım. Televizyondan görüntü alınıyor. Ancak kameranın üstünde hc96 yazıyor. hc96e yazması gerekmez miydi? (hc96 ntsc uyumlu model, hc96e pal)
    Sonra tekrar şarja taktım, çünkü ilk defa şarj edilirken 12 saat bekleyin gibi bir şey demişti aldığım yerdeki kız. Şu an charge ışığı sönük durumda, bu şekilde prize bağlı tutmam anlamsız mı, şarj olmuş mu demektir bu, yoksa 12 saatin dolmasını beklemem mi gerekir?
    Şarjdan çıkardığımda kısa bir deneme çekimi yaptım. Zoom yaptığımda bazen görüntüyü netlemiyor ve fonda düşük de olsa sürekli bir dıt sesi var (play modunda, izlerken). Şimdilik bu iki problem var, çok da büyük olmamakla birlikte.
    gs280'le hc96e arasında kalmamın sebeplerinden biri gs280'in mikrofon girişinin olmasıydı. Ama öğrendim ki bluetooth kablosuz mikrofon takılabiliyormuş hc96e'ye.
    Kısacası benim işimi göreceğini düşünüyorum aldığım kameranın şu aşamada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rugu -- 20 Ekim 2007; 18:34:43 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.