Şimdi Ara

Sony HT-A9: Türkiye'den Alabileceğiniz En Kaliteli Ev Sinema Sistemi Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony HT-A9: Türkiye'den Alabileceğiniz En Kaliteli Ev Sinema Sistemi Çözümü


    (100 Bin Liralık Astronomik Fiyatlara Çıkan Profesyonel Ses Sistemlerine Alternatif)


    Sony HT-A9: 32.400 TL Sony SA-SW5 Kablosuz Subwoofer: 9.400 TL Toplam: 41.800 TL


    1.000 TL de hoparlörler için yaptırdığım sehpalara gitti. Ama bu hoparlörlerin standları, yurtdışında 4.300 TL'ye satılıyor. (Vebos Floor Stand Sony HT-A9 Black Set) Siz hesap edin artık.


    Önceden sahip olduğum Sony Soundbar Ht-ST5000, Dolby Atmos’u tek başına ve harici bir hoparlöre sahip olmadan gayet başarılı olarak üretebiliyordu fakat salonuma ses yalıtımı yaptırdığım için, daha da çok çevreleyen ve harici hoparlörlere sahip olan bir sinema sistemine sahip olmak istedim.


    Daha doğrusu "soundbar"dan "ev sinema sistemi"ne geçiş yapmak istedim. (Gerçi Sony HT-ST5000 de soundbar ile ev sinema sistemi arasında acaip bir cihazdır.)


    Sony’nin sayfasına baktığımda, ev sinema sistemi olarak sadece bu sistemin (HT-A9) olduğunu gördüm. Önceden dikkatimi fazla çekmeyen ve keşfetmediğim bu cihazın özelliklerini hayretle okumaya ve ürün incelemelerini araştırmaya başladım.


    Aslında sadece yurtdışında satılan ve çift subwoofer’lı, “en iyi sinema sistemi” diye satılan, harici hoparlörlere sahip ve soundbar'ı bulunan bir ürün beni çok etkilemişti. (Nakamichi Shockwafe Ultra 9.2.4) Fakat fiyatı 1500 euro’dan fazla olan ürünlerde gümrük vergisinin yanında eklenen ithalat vergisi ve kargo ücreti nedeniyle ürünün fiyatının 70 binlere çıkması bu hayalden vazgeçmeme sebep oldu. (ki zaten internet mağazaları Türkiye'ye kargo yapmıyor bu ürünü, ancak aracı bir siteye %10 hizmet bedeli ödeyerek getirtme imkanınız var)


    Ben de bu kadar astronomik fiyatlara çıkmayan ve Türkiye’den alabileceğim en kaliteli ev sinema sistemi çözümünü aramaya başladım. İşte bu sistemin özellikleri o kadar çekici geldi ve aklıma yattı ki kısa zamanda almaya karar verdim ve yanında uyumlu subwoofer’ını da (SA-SW5) satın aldım.


    Pahalı hoparlör standları yerine, mobilya imalatçısından mdf üzeri lake boya, antrasit renkli sehpalar yaptırdım çapraz ayaklı.


    Ve sonuç: Gerçekten harika bir ses. Sesin 360 derece çevrelemesi ve kuvvetli olması, konuşmaların çok net duyulması…


    Tatmin edici bir sinema deneyimini profesyonel sistemlere 100 bin liralar ödemeden sizi sahip kılacak üst düzey bir ev sineması seti olduğunu tecrübeyle görmüş oldum.


    Türkiye’de yaşayan ev sineması meraklılarına bu pratik ve çok kaliteli seti kesinlikle tavsiye ediyorum.


    Aradığınız çözüm ve doğru ürün işte budur.


    Sony HT-A9: Türkiye'den Alabileceğiniz En Kaliteli Ev Sinema Sistemi Çözümü


    Sony HT-A9: Türkiye'den Alabileceğiniz En Kaliteli Ev Sinema Sistemi Çözümü


    Sony HT-A9: Türkiye'den Alabileceğiniz En Kaliteli Ev Sinema Sistemi Çözümü


    Sony HT-A9: Türkiye'den Alabileceğiniz En Kaliteli Ev Sinema Sistemi Çözümü


    Sony HT-A9: Türkiye'den Alabileceğiniz En Kaliteli Ev Sinema Sistemi Çözümü







  • Hayırlı olsun. Yakından takip ettiğim bir sistem. "Phantom Center" kanal tecrübeniz nasıl? Fiziki olarak merkezi hoparlör olmamasına rağmen diyalogların netliği ve geliş yönü açısından nasıl bir yorumunuz olur?


    Umarım Sony bu serilere devam eder ve renk seçenekleri de olur. Kontrol kutusu ve Sub siyah ancak setin kendisi kirli beyaz/gri dışında tamamı siyah olan bir seçenek de olsa iyi olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 22 Ağustos 2022; 16:54:55 >
  • center olmaması yüzünden ben direkt elemiştim.yanlış hatırlamıyorsam center sesleri tv den alıyor.yanılıyormuyum?


    bana çok sağlıklı gelemdi açıkcası ama tecrübe etmediğimden de atıp tutmak istemem.sizin görüşleriniz nedir acaba?


    bu arada hayırlı olsun.güzel günlerde kullanın inşallah.

  • hocam hayırlı olsun


    benim de ses yalıtımı yaptırmam gerekiyor nasıl bir tavsiyede bulunabilirsin bana

  • Benimle ozel mesajla ve tel ile iletisime gecerseniz bu konudaki deneyimimi paylasabilirim ses yaltimi hakkinda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Bu ses sisteminde Sont tv sahibi olmadigim ve televizyonu merkez hoparlör olarak kullanmadigim halde merkezden gelen diyalog seslerinin netligi tamamen mukemmel ve harika yukseklikte. Buna emin olun. Bu sebeple elenecek bir set degil ve tum incelemeler de ayni kanaatte zaten. Set tek basina mükemmel ses veriyor. Tabi subwoofer almaniz gerekli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 8 Kasım 2022; 20:22:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony HT-A9 ve benzeri ev sinema sistemlerinin özelliklerinin hakkını vererek kullanmak için ne yapmak gerekir?

    Bir arkadaşımız tavsiye incelememiz üzerine bu ev sinema setini satın almış ve arka kolonlardan yeterince ses alamadığını yazarak bu konuda destek istemiş. Bu veya benzeri ses sistemlerinde çevresel sesin neden yeterince alınamadığı ve buna dair çözümlerin ne olacağını aşağıya aktarıyoruz:

    Arkadaşımız demiş ki:"Selamlar, HTA9 Satın aldım sizin başlıkta okuduktan sonra. Bir adette 7000 inceleme subwoffer satın aldım. Televizyonumda uyumlu bir sony. Biraz destek lazım. Benim arka kolonlardan ses çok az geliyor. Gerçekten inanılmaz az. Ben sony tw ile kullanıyorum yapmam gereken bir ayar var mı? O Efsane sesi alamadım."

    Cevabımız ve çözüm önerimiz şöyle: "Kardeşim hadise şu şekilde: Bu konuda bir parça benim de rahatsızlığım var fakat işin enteresan tarafı, kendi test videosunu ya da sesini dinlediğimiz zaman (hoparlör yapılandırmalarından sonra çıkan ve her taraftan çevresel olarak gelen ihtişamlı sesi kastediyorum) burada sorun yok. Gayet net her taraftan duyuyoruz o sesi 360 derece olarak. Fakat evet bazı videolarda ve müziklerde özellikle arka kolonlardan ses gelmeme ya da çok az gelme problemi var fakat bunu şu şekilde düşünmek lazım:

    Demek ki o dinlediğimiz müzik ya da videoda o arka kolonlardan gelecek ses işlenmemiş yani yok! E olmayan bir şeyi nasıl çalıştırsın o arka kolonlar değil mi yani?! O video ya da müzik parçasında o destek yoksa o sesi de alamamamız ya da çok zayıf almamız gayet doğal. Tabii bu tatsız bir durum çünkü mesela Sony'nin çok methettiği 360 derece spatial sound destekli müzik platformlarına deneme mahiyetli kayıt oldum ve oradaki müzik parçalarını da yani destekli olduğu söylenen müzik parçalarını da dinlediğimde çoğundan arka hoparlörlerden ciddi bir ses gelmediğine şahit oldum.

    Fakat yine ozellikle dolby atmos veya dtsx ozellikli 4K videolar veya bazi pc oyunlari da arka hoparlörlerden cok etkileyici sesler geldigine de sahit oldum. Bu ne yazik ki o özelligi calistiracak medya iceriginin azligindan kaynaklanan bir durum. Mesela internet uzerinde bu tarz dolby atmos veya dtsx destekli video ve oyunlarin hangileri oldugunu arastirip ona gore o icerikleri dinlerseniz ise yaradigini goreceksiniz.

    Tabi o tarz iceriklerin de her aninda arkadan ses gelmeyecek! Bu tamamen icerik ureticisinden kaynaklanan bir durum. Filmin neresinde arkaya ses koymussa o noktada hoparlör o sesi çalacak. 4k dolby atmos veya dtsx destekli en kaliteli ve kayipsiz film dosyalarini harddiskinize doldurtabileceginiz en kaliteli ve en genis arsivin oldugu tek alternatif adresi size aktarayim. Filmleri secmek ve siparis etmek icin kullanacaginiz excel dosyasi icinde ses formatlarina gore film secip gonderim yapilmasini saglayabiliyorsunuz. Ben de boyle yapiyorum. Bu ev sinemasi setin ozelligini kullanabilmeniz icin mutlaka bu adresi kullanin."

    https://hdddolumu.net/

    Neden özellikle bu adresi tavsiye ediyorum: Aslında sebebi oldukça teknik ama bir o kadar da net. Şöyle ki: Mesela internette online olarak 4K film izleten film siteleri de var ve bakıyorsunuz ki film de dolby atmos veya dtsx destekli olarak çekilmiş ama işte burada handikap var. O 4K film oynatan siteden incelemek için videosunu indirip o film içindeki ses özelliklerine baktım ve gördüm ki ses formatı ne dolby atmos ne de dtsx veya ne de True Hd. Bildiğiniz stereo ses! Ha çok mu kötü değil aslında ama içinde stereo ses yüklü olan bir film dosyasını izlediğinizde nasıl bekleyeceksiniz ki arka hoparlörlerden ses gelmesini! Değil mi ama! Bu setin evet ses dönüştürme ve iyileştirme özelliği var ama o kadar da değil yani! Stereo sesi alıp da 360 derece çevresel ses çıkacak şekilde de oynatmıyor yani. İşte bu adreste ise orijinal film dosyalarından kayıpsız ve kalitesi korunmuş bir şekilde mkv formatına dönüştürülmüş dosyalara sahip oluyorsunuz ve içlerindeki ses parçası seçiminden "truehd" olanı, yani en kaliteli ve çevresel ses veren formatı seçerek filminizi olabilecek en iyi ses kalitesiyle seyretme imkanına sahip oluyorsunuz.

    İşte Sony HT-A9 ve benzeri ev sinema sistemlerinin özelliklerinin hakkını vererek kullanmak için yapmanız gereken sadece bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 8 Kasım 2022; 20:45:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhabalar, sistemin toplam maliyeti 42bin tl civari tutuğu göz önüne alınırsa 2.el hifi ses sitemleri dizilmesi daha mantıklı olacaktır. ses performansida cok daha iyi olacağı kesin

  • lostideas L kullanıcısına yanıt

    Böyle siteler yerine torrentten istediğiniz içeriği indirebilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu fiyata çıkılacaksa avr sistem kurulur zevkine göre merkez hoparlörünü de alırsın bari o kadar para verip yarım sistem almak sistemde iyi bir center iyi bir subwoofer olacak

  • lostideas L kullanıcısına yanıt

    Gule gule kullanin. Arka hoparlorlerin avr'lerde ya da soundbarlarda cesitli kullanim senaryolari vardir ve bu senaryolar icin de dsp dedidigimiz hazir ses formatlarina ilaveten orjinal cok kanalli ses kodekleri.

    Dsp'ler stadium, hall, prologic, all ch stereo gibi firmalara gore onlarca adla betimlenen ses algoritmalaridir. Bu dsplerde efektler arka hoparlorlerden eko, stereo ya da sadece cevresel ses olarak gelebilir. Dsp'ler cihazin islem yetenegine gore stereo iki kanalli sesi de cok kanalli sesi de isleyebilir. Anlasilabilecegi gibi ger dsp'de arka hoparlorlerden farkli bir ses gelir. Dsp'ler genelde arka hoparlorleri surekli kullanir, arkayi stereo kullanim haricinde on kanallar gibi guclu ve sadece arkayi on plana cikaracak sesler alamazsiniz.


    Cok kanalli kayitlarsa ise dolby digital, dts ve bunlarin turevlerinde arka kanallar cevresel efekt kolonlaridir. Ornegin acik bir alanda kus sesleri, bir yol.sahnesinde ekrandaki goruntunun yonune gore gecen arac sesleri alirsiniz. Filmin muziklerinde farkli bir boyut, eger o nuzik bir muzikholde dinleniyorsa derinlik algisi icin kullanilir. Bazi sahnelerde kanaldan ses gelmeyebilir. Atmos, dts:x gibi gunumuz ses formatlari ise 360 derece ses icin ayatlandigindan tum hoparlorler atmosferi verebilmek icin her sekilde calabilir. Bas ustu sesleri yukari bakan hoparlorler verirken diger hoparlorler sahneyi tamamlar.


    Cok nadir bozuk ses formatlarinda ya da genelde stream yayin yapan tv plus, bein connect gibi platformlarin yayinlarinda arkalardan ses alamayabilirsiniz. Dusuk kodlanan ya da en kalitesi, mp3 (kaldiysa) kayitlatinda arkalardan ses gelmeyebilit zatrn bu sesler sikistirma sirasinda kirpilan seslerdir.


    Aslinda sony'nin cikardigi bu sistemin ilk ornekleri 5 sene once samsung tarafinda cikarildi. R1, r3, r5 gibi adlari olan bu hoparlorler tamamen kablosuz ve 360 derece ses verecek sekilde calisiyordu. Tek baslarina calabildikleri gibi samsung tv ya da uygulama uzerinden 5 hoparlor birbirine baglanarak sinema sistemi, 2 hoparlor birbirine baglanarak stereo ya da soundbarlara baglayarak arka surround olatak kullaniliyordu. Wifi, bt gibi kablosuz iki baglantiyi desgekliyordu. Evimde 4 adet bu hoparlorlerden var ve ikisi mutfaktaki tv'nin stereo ses cikisi icin ikisi ise soundbarin surroundlari olarak kullaniliyorlar. Evin genel kontrolunu saglayan tablet dahi bu hoparlorlere baglanabiliyor. Sony center hoparloru cikararak subwoofer ekleyerek farkli bir alternatifi yuksek bir maliyetle sunmus. Kullanicisi memnun olduktan sonra bize diyecek bir soz yok ama getcek bir sinema sistemi centersi, olmayacagi icin sony bu fiyatli bir sistemde musterisini kendi tv'sini almaya zorladigi icin cok elestiri yer.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.