Şimdi Ara

Sony HT-ZF9 3.1 Dolby Atmos Soundbar + SA-Z9R kablosuz arka hoparlör seti incelemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
38
Favori
33.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sony htzf9 da Dünyanın sanal 3D Surround’lı ilk Sound Bar model özelliğine sahipmiş.https://shiftdelete.net/dunyanin-sanal-3d-surroundli-ilk-sound-bar-modeli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TimFx

    İlk sayfayı güncelledim. 9 ay'da izlediğim onlarca filmden sonra, ürün hakkında elde ettiğim olumlu olumsuz, tüm tecrübe ve deneyimlerimi paylaştım. Kırmızı başlıktan sonrası günceldir arkadaşlar.
    merhaba,
    bilgiler için teşekkürler, elinize sağlık. ben de ufak yollu bişey almayı düşünüyorum, tecrübenize dayanarak sormak istiyorum,
    bir apartmsn dairesinde oturan beni Sony HT-CT290 Bluetooth 2.1 Kanal Soundbar tatmin eder mi acaba?
  • zeybek1982 kullanıcısına yanıt
    Dostum açıkcası fikrim yok. Ses olayı, tamamen kişisel deneyim. Ses sistemi alıken internetden, düzgün bir siteden alış veriş edin. Evinizde kurulumu gerçekleştirin.(ambalajlarınada mümkün olduğunca hasar vermeyin.) satın aldığınız ürünün performansından memnun kalmazsanız, 2 hafta içinde iade edin. En mantıklısı bu. Bu sizin yasal hakkınız, bu hakkınızı kullanabileceginiz web sitelerinden alışveriş yapın. Öteki türlü mağazada bile deneyimleseniz, o ortamda bişey anlamanız çok zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 26 Şubat 2019; 21:38:21 >
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    Üstadım yaklaşık 6 aydır z9f kullanmaktayım ve sinema konusunda oldukça memnunum.
    Cihazdan tam emin olamadığım için arka speakerları olan z9r leri almamıştım.
    cihazdan memnun olunca şimdi 2-3 güm içersinde arka speakerları da alacağım.
    Bu noktada sorularım olacak cevaplarsdanız sevinirim.
    1- Arka speakerların ses gücü nasıl? yani filmlerde ses cılız kalmıyor dimi arka efektleri tam olarak veriyormu?
    2- 7.1 kanalllı filmlerde durum nedir arka speakerlarda?
    3- bağlantı kopması oluyormu?

    Teşekkürler.
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    Arka hoparlörlerin sesi oldukça güçlü. Zaten, takar takmaz ses sisteminin karakterinin ne kadar çok değiştiğini anlayacaksınız .
    Hali hazırda yazmış oldugum incelemede, zaten zf9'un arka hoparlörlerle, nasıl performans verdiğini anlattım. Sizde arka hoparlörleri kullanmaya başladıgınızda bu incelemeye yeniden göz atın.(özellikle güncellenen kısmı). Benim bu dökümanı hazırlamamım yegane amacı, test edip deneyimlediğim ayarları unutmamak , kendimde arada bir ayarlarımı hatırlamak için bu dökümana göz atıyorum.

    Arka hoparlörlerde, hiç bağlantı kopması yaşamadım.

    Güle güle kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 1 Mart 2019; 13:57:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TimFx

    Arka hoparlörlerin sesi oldukça güçlü. Zaten, takar takmaz ses sisteminin karakterinin ne kadar çok değiştiğini anlayacaksınız .
    Hali hazırda yazmış oldugum incelemede, zaten zf9'un arka hoparlörlerle, nasıl performans verdiğini anlattım. Sizde arka hoparlörleri kullanmaya başladıgınızda bu incelemeye yeniden göz atın.(özellikle güncellenen kısmı). Benim bu dökümanı hazırlamamım yegane amacı, test edip deneyimlediğim ayarları unutmamak , kendimde arada bir ayarlarımı hatırlamak için bu dökümana göz atıyorum.

    Arka hoparlörlerde, hiç bağlantı kopması yaşamadım.

    Güle güle kullanın.
    Cevabınız için çok teşekkür ederim.
    İncelemenizi yeniden gözden geçiriyorum.
    Speakerları bağladıktan sonraki değişimi burdan paylaşırım




  • Merhaba. Bu ürünü alma niyetindeyim ancak test etmeden almak istemiyorum. Bu hafta İstanbula geleceğim. Acaba bu ve bunun gibi soundbarları test edebileceğim bir dükkan vs. Var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeRS..U..ZaLa D kullanıcısına yanıt
    Şahsi fikrim ses sistemi alıcaksanız ,kendi evinizde test edin. Mağazalar ve AVM 'lerde duyacağınız ses, bazen gürültüden bazende cihazın o anki ayarlarından dolayı sizi yanıltır. Mağazalarda test ederseniz, hangi markanın ürünü olursa olsun, işiniz şansa kalır. internetden alış veriş yaparsanız 15 gün iade hakkınız var. Zorluk çıkarmayacağını düşündüğünüz bir mağazanın veya alışveriş portalından web sitesinden alışveriş edin , ürünün ambalajlarına fazla zarar vermemeye çalışın. Satın aldıgınız ürün, beklediğiniz gibi çıkmaz ise, iade edin. Bu sizin yasal hakkınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 9 Nisan 2019; 16:27:39 >
  • Yanıt için teşekkürler. Zaten netten alacağım ama imkanım olursa almadan deneyimlemek istiyorum. Neticede netten alıp geri göndermesi de her ne kadar yasal hak olsa da en büyük markalar veya siteler bile sorun çıkarıyor yerine göre. Diğer markaları da deneme fırsatım olur diye umut ediyorum aynı zamanda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony bir numara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alex5 -- 19 Ocak 2020; 9:56:6 >
  • Avr li sistemin kalabalıklığından usanıp yaklaşık 1 yıl önce satıp, sony zf9 (arka speakerlar dahil) almıştım.
    Ama maalesef olmuyor arkadaşlar. Avr li sistemin yerini tutmuyor.
    Beklentisi fazla olmayanlar için belki soundbar iyi bir seçenek olabilir.
    Ama avr li bir sistemi kullanmış biri olarak soundbarlar hiç keyif vermiyor.
    Detay, güç, heyecan, ses kalitesi hiç yok.
    Kaldıki zf9 güncel tüm ses formatları desteklemesine rağmen maalesef yeniden avr li sisteme geçtim.
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    İllaki tutmaz. Ama oturma odası veya salon gibi sürekli oturulan bir yer için iyi bir alternatif diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sormak istediğim birşey var.

    Bağlantı yaparken ARC ile soundbara bağlantı yaptıktan sonra Teledünya veya Digiturk kutularını TV ye mi bağlıyorsunuz yoksa Soundbar'ın HDMI IN kısmına mı?

    Ben kutuları TV ye HDMI ile bağladığımda Soundbar ile TV nin Bravia Link olayı bozuluyor. Sebep bu bağlantı şeklinden mi acaba?
  • TDB T kullanıcısına yanıt
    Selam,

    Kısaca cevap :
    Normal şartlarda Soundbar'ın HDMI portlarına takmalısınız.

    Benzer bir problemi bir başka arkadaş, özelden yazmıştı. Ona verdiğim cevabı özetleyerek buraya kopyalıyorum. Belki bu şekilde daha kolay çözümlersiniz

    quote:

    benim sounbar ARC ayarlarım şöyle.https://i.hizliresim.com/XM40AD.jpg

    Playstation , Teledünya veya Digiturk'ü, Ses sisteminde bulunan, HDMI girişlerine bağlarsanız, uyum sorunları daha az yaşanabilir. (ses sistemi açık olmasa bile. Bu girişlere baglı olan cihazlar TV'ye görüntü ve ses iletebiliyorlar. cihazlar Tv'nin input listesinde görünüyor. Seçip kullanabiliyorsunuz. zf9'u çalışırken kapatsanızda cihazlardan tv'ye görüntü ve ses gelmeye devam eder.)

    Normalde herşey düzgün ayarlandıgında sistem şöyle çalışmalı. Tv'yi aç dediğinizde ZF9'da kendiliğinden açılmalıdır. Bu şekilde otomatik olarak ses ZF9'dan duyulur. ZF9'u kapatıgınızda ise , ses otomatik olarak TV'den gelir.

    Tv'nin menulerinden BRAVIA Sync ayarlarını yapin burda güzelce anlatılmış https://helpguide.sony.net/tv/faep1/v1/tr/04-07_03.html

    Taktıgınız cihazların HDR desteği varsa TV'den ve ZF9'dan HMDI girişilerin desteğini açın. (desteklı olmayan cihazlarda bu seceneklerın acılması bazı problemlere yol acıyordu. neydi hatırlamıyorum. bu nedenle bir aç kapa seceneği var. eski cihazlarla uyum saglamak için.) https://i.hizliresim.com/5aVgJd.jpg
    https://i.hizliresim.com/ADJLaq.jpg

    Tüm sorunları hallederseniz BRAVIA Sync sayesinde TV'nin kumandasındada ZF9'u ses özelliklerine erişilebiliniyor sanırım.https://i.hizliresim.com/0RD1dL.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 26 Nisan 2019; 15:8:11 >




  • TimFx kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde bağladıktan sonra bu kez şöyle bir sorunla karşılaştım.

    Soundbar HDMI Out çıkışından TV nin HDMI ARC girişine bağlı.

    Teledünya kutusu ise Soundbar ın HDMI-1 girişine bağlı.

    Sorun şu. Teledünya kutu kapalıyken TV den Youtube Netflix gibi uygulamalardan soundbar üzerinden ses çıkışı alamıyorum. TV menüsünden hoparlör kısmından ses sistemi seçince sistem açık olsa bile bağlantı kurulamadı hatası verip TV hoparlörüne geri dönüyor. Teledünya kutusunu açmadan sesi Soundbar a gönderemiyorum.

    Ayrıca Soundbar TV ile beraber açılıp kapanmıyor.

    Soundbar sanki komutları TV den değil de Teledünya kutudan alıyor.

    Bu konuda yorum yapabilecek misiniz?
  • TDB T kullanıcısına yanıt
    sutozu26 S kullanıcısına yanıt
    Ben LG marka tv kullanıyorum. Sony tv kullanmadığım için, ne yazık ki bu konuda size daha fazla yardımcı olacak tecrübem yok. Bir sony bayisine veya sony servisine konuyu danışınabilirsiniz, belki çok basit bir çözümü vardır. (Ben hem uydu yayını hemde kablo tv kullanıyorum. Ancak bunlar için, hdmi üzerinden ayrı bir cihaz kullanmıyorum. tv'nin kendi içindeki uydu alıcısı ve Conax modül sisteminden faydalanıyorum. Soundbara, sadece Nvidia Shield bağlı.)

    Bahsettiğiniz problemin benzerini, sizinle aynı tv'yi kullanan, bir başka arkadaş özelden yazmıştı. O da tavsiyem üzerine kablolamayı değiştirdiğinde problemlerin bir kısmını çözmüştü, ama bahsetiğiniz gibi onun da uydu alıcısından kaynaklanan benzer bir sıkıntı oluşmuştu. Sanırım sorun, Bravia Sync ve diğer cihazların uyumuyla ilgli bir hata. Belki menudeki ayarlarla çok basit bir çözümü vardır. O arkadaş sorununu tam olarak çözdü mü bilmiyorum ? nicki sutozu26 foruma yeni üye olmuştu. o sıralar bir ameliyat geçirdiğinden bahsetmişti biraz geç cevap veriyordu. Bu yüzden daha fazla rahatsız etmek istememiştim. İsterseniz forumun özel mesaj sisteminden ona ulaşmayı deneyin. Eğer problemi zamanla çözerseniz, burada bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin, teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 29 Nisan 2019; 8:24:14 >




  • DeRS..U..ZaLa D kullanıcısına yanıt
    biraz geç olmuş; bugün mall of istanbul sony center'da test etme imkanım oldu, kullanan arkadaşların söylediği gibi gerçekten çok güzel. satıcı fiyat konusunda çok katı ama :)
  • Geçtiğimiz ay bilgisayarımı Tv'ye bağlayıp hem HDR içerikli oyunların tadını çıkarayım hemde Dolby Atmos içerikli oyunları doya doya deneyimlemek istedim. Ancak şöyle bir sorunla karşılaştım. Dolby Atmos windows ses seçeneklerinde aktif görünse de, ya hiç seçilemiyor yada seçilse de düzgün çalışmıyordu. Bunuda windows ses seçeneklerindeki, hoparlör yapılandırma ayarında test ettim. Test sesleri, doğru hoparlörlerden çıkmıyordu. Daha sonra internetde yaptığım araştırma sonucunda bunun Nvidia ekran kartının HDMI ses sürücüsünden kaynakladığını öğrendim. (Sesi HDMI üzerinden iletiğimiz için pc'nin ses kartıyla alakamız kalmıyor.) Bu sürücü, her ekran kartını güncellediğinizde güncelleniyor. Windows'un bu aygıt için, kendi onayladığı sürücüsü varmış.High definition audio aygıtı. Bu sürücüyü, yeniden aktif edersek Nvidia sürücüsünün oluşturduğu hatayı ortadan kaldırabiliyoruz. Bu sayede Dolby Atmos olması gerektiği gibi çalışmaya başlıyor. Aşağıdaki resimlerde bu işlemin nasıl yapıldığı göstermeye çalıştım.

    Sony HT-ZF9 3.1 Dolby Atmos Soundbar + SA-Z9R kablosuz arka hoparlör seti incelemesi Sony HT-ZF9 3.1 Dolby Atmos Soundbar + SA-Z9R kablosuz arka hoparlör seti incelemesi Sony HT-ZF9 3.1 Dolby Atmos Soundbar + SA-Z9R kablosuz arka hoparlör seti incelemesi Sony HT-ZF9 3.1 Dolby Atmos Soundbar + SA-Z9R kablosuz arka hoparlör seti incelemesi

    Oyun olarak Resident Evil 2 ve Metro Exodus oyunlarını oynadım. Daha çok Resident Evil 2 oynadığım için o çok daha keyifli bir deneyim yaşattı. Oyun karanlıkta sesiz bir karakolda geçiyor, ses için oldukça titiz çalışılmış,mutlaka oynamalısınız harika bir deneyim. Bu oyun bittikten sonra Metro Exodus ve Shadow of the Tomb Raider oyunlarını oynayacağım deneyimlerimi burada belki paylaşırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 16 Temmuz 2019; 4:4:38 >




  • Arkadaşlar bugün Mallof Media Markt 2900 tl fiyat vermiş bende hemen aldım bilginize.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.