Şimdi Ara

SONY LAPTOP SATIYOR AMA DRIVERLAR YOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba,

    yaklaşık 2 ay önce SONY VAIO SVE14A15FXW modelinden bir laptop almıştım. Sony nin açılış programları performansı etkilediği için format attım. Ancak şimdi driver bulamıyorum. Sony nin kendi sitesinde benim laptopun sürücüleri yok. Konu hakkında fikri olan bana yol gösterecek biri varsa çok sevinirim. Cevaplarınızı bekliyorum..



  • her laptop zaten yanında cd veriyor sony gibi bi iyi bi marka vermesi lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuf4545

    her laptop zaten yanında cd veriyor sony gibi bi iyi bi marka vermesi lazım

    İşin foyası yeni çıktı ortaya. Kutusundan driver cdsi cıkmadı. Ben bu bilgisayarı istanbul bilişimden aldım ve bunu istanbul bilişim amerikadan getirmiş. Bunu söyleyen Sony Türkiye müşteri hizmetleri. Bu bilgisayarın Türkiyede kayıtlı olmadığını ve o yüzden destek vermediklerini söylediler. Amerikadaki teknik servislede iletişime geçtim onlarda driverlarının olmadığını söylediler. Bugün istanbul bilişimi aradım driver kısmı onları ilgilendirmiyormuş. Satarken söyledikleri 2 yıl garanti olayını sony değil kendileri veriyormuş. Başka bilgisayarın driverlarından benim modele aktarım yapacaklarını söylediler. Hiç sanmıyorum çözebileceklerini. Şu anda driver yok bilgisayar kullanım dışı....




  • normal bisey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sony dış ülkeden gelmiyor zaten parçaları geliyor türkiyede monte ediyorlar etiketide burda yapıştırıyorlar ne marka alırsan al kafalarına göre garantisini veriyorlar
  • Notebook'un altında işletim sistemi lisansı varsa ve o lisansa ait işletim sistemi kurduysan driver sorunu yaşamaman lazım.
  • arkadaşlar sony nin ve diğer çoğu markaların image içinde yer almaktadır. Format atılmasını önlemek için bunu yapıyorlar. Zaten format atmışsanız ve içerisindeki image ı silmişseniz ürün garanti dışı kalıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk.berk

    arkadaşlar sony nin ve diğer çoğu markaların image içinde yer almaktadır. Format atılmasını önlemek için bunu yapıyorlar. Zaten format atmışsanız ve içerisindeki image ı silmişseniz ürün garanti dışı kalıyor..

    Haklısınız, formatı engellemek için diskin imajını değiştirmişler. İmajı değiştirmek tam 1 günümü aldı ama en sonunda kırdım.

    Ama asıl sorun, imajı değiştirince driverlar siliniyor ve ben driverları ne internette ne de Sony 'nin Türkiye ve Amerika sitesinde bulamadım.

    Sonuç olarak sorunu çözdüm. Aynı sorunla karşılaşabilecek arkadaşlar için çözüm yolunu paylaşmak isterim.

    Aygıt yöneticisine girip driverı olmayan aygıtlara sağ tıklayıp özelliklere girince aygıt id (DEVICE ID) diye bir kısım var. İşte o id'yi internette aratırsanız, aynı aygıtı kullanan diğer markların (ACER, HP, DELL) dirverları sizin bilgisayarınızda da çalışır.

    Ben device id araması yaptıgımda, aynı driverı ACER'ın kullandığını gördüm ve onları yükledim. Şu an sorunsuz çalışıyor bilgisayarım.

    Cevaplar için hepinize ayrıca teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.