Şimdi Ara

Sony LinkBuds S WF-LS900N İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Çok beğendiğim zaman ürünlere inceleme yazısı yazarım bunda da öyle oldu. Başta ve sonra belirteceğim ben 1800'tlye teknosa indirimi yakalayıp aldım ama 2500-3000 TL ayarında bir kulaklık olduğunu net söyleyebilirim.


    SES 9/10


    Ürünün ses kalitesi oldukça iyi. Sony zaten çok uzun yıllardır ses içinde çok iyi işler çıkartıp bugün birçok markaya ilham kaynağı olmuştur. Bu kulaklıkta da her şey çok dengeli olmuş. Abartı bir ses yüksekliği de yok abartı ses patlamaları da yok. Tam olarak dengenin kralını ortaya koymuşlar. Son seste bile çok güzel bir performans sunuyor.


    MİKROFON 9/10


    Mikrofon gayet yeterli bir seviyede. Karşıdakiler sesimi çok iyi duyuyor. Bunu yazarak ifade etmek çok doğru değil bence youtube'dan onlarca yapılan testlerden birkaçını izleyerek siz karar verin. Fakat benim izlenimlerim bu fiyat segmentinde en iyilerinden biri olduğunu gösteriyor.


    BAĞLANTI 10/10


    Bluetooth ile anında bağlanıyor sony uygulaması ile birçok ayar yapılabiliyor. Zaten bluetooth konusunda en ucuz kulaklıklar bile şuan sorun yaşatmıyor bu hiç yaşatmaz. 


    ANC 9/10


    Aktif gürültü önleyici bugün 5-10 bin TL arası satılan birçok kulaklıkla aynı performansı sağlıyor. ANC'den beklentiniz ne bilmiyorum ama standartların üstünde olduğunu söyleyebilirim. Sadece ANC koyup bırakmamış bir de sony uygulamasıyla bazı yapay zeka destekleri vermiş. Kulaklık kulağınızdayken yürüdüğünüzde oturduğunuzda vb aksiyonlarda ANC'yi bulunduğunuz ortama göre ayarlıyor. Bunu otomatik yapıyor hiçbir şey ellemiyorsunuz.


    ORTAM SESLERİ 10/10


    İşte kulaklıkta en çok beğendiğim özellik bu olmuş. Sanırım şuan tws'ler arasında en iyilerden biridir. Ortam sesini o kadar iyi alıyor ki sanki birisi kulağınızdan kulaklıkları çıkarıyor. Bunu yine ANC'de olduğu gibi çok güzel bir şekilde yapay zeka ile desteklemişler. Kulaklıklar kulağınızdayken konuştuğunuzda müziği otomatik durduruyor ve transparan moda alıyor. Yani kulaklığı kulağınızdan çıkarmadan ya da siz elinizle transparan moda almadan kendisi bu işi otomatik yapıyor. Konuşmanız bittiğin de sizin uygulamadan ayarladığınız süre içinde (5sn-15sn-30sn şeklinde) müziği tekrar başlatıyor. Bu olay o kadar güzel olmuş ki diğer markalar bunu nasıl düşünememiş diye düşündüm :) 


    EKOLAYZIR 6/10


    Kendi uygulaması içinden ekolayzır ayarını çok sınırlı tutmuş. Özgür bir ekolayzır ayarı yok yani kendisi bazı sayılar veriyor ve size en uygun olanı seçin diyor. Ben yaptım fakat öncesi ve sonrası arasında neredeyse hiç fark bulamadım. Ekolayzır olayını tws'lerde çok kullanmayı sevmediğim için beni çok etkilemedi bu durum. Harici uygulamayla ekolayzır oluyor mu bilmiyorum denemedim :) 


    KONFOR 9/10 - TASARIM 7/10


    Tasarım olarak piyasadaki birçok kulaklıktan daha küçük ya da aynı. Buds 2 ile kıyasladığımda neredeyse aynı. Kulaklığın kendisi de çok küçük ve hafif. Kulağınızda çok rahat duruyor konfor olarak memnun kalmamanız çok zor. Zaten kulakta neredeyse kayboluyor ve kulağınızda olduğunu ağırlık olarak hissetmiyorsunuz. 


    BATARYA-SARJ 8/10


    Bu boyutta bir kulaklık için batarya değerlerinin iyi olduğunu düşünüyorum. Sony'nin verdiği referans değerleri üç aşağı beş yukarı karşılıyor. Burada 2 puanı kablosuz sarj olamamasından kırdım. Bu fiyatı bırakın artık 1000-1500 tl arasındaki tüm tws'lerde kablosuz sarj var. Sony burada neden gerek görmemiş anlamıyorum. Fiyatın zaten öyle çok ucuz değil yani orta-üst seviyeye oynayan bir kulaklık yapıp fiyatını da ona göre belirleyip (yurt dışında daha pahalı 150 dolar falan) kablosuz sarj koymamak değişik bir kafa gerektiriyor.


    KONTROL 9/10


    Kontrol mekanizmasını uygulamanın içinden ayarlıyorsunuz. Google asistan ile çok güzel çalışıyor bildirim geldiğinde kulaklığa uzun dokunduğunuzda asistan bildirimlerinizi Türkçe bir şekilde okuyor. Ayrıca müzik atlama durdurma vs gibi kontrollerde çok kolay ve uygulamada daha birçok ayar yapılabiliyor. Kulaklığın kontrolü dokunmatik olarak yapılıyor ve gerçekten hassas şuana kadar dokundum tepki vermedi gibi bir durum yaşamadım. Bu konuda da gayet başarılı.


    Kulaklığın neredeyse hiç eksisi olmamasına rağmen hiçbir şey mükemmel değildir felsefesiyle kulaklığa 9/10 puan veriyorum. 


    Ben 1800 TL'ye aldım ama 2500 liraya kadar gözünüzü kırpmadan alabileceğiniz bir kulaklık yapmışlar. 3500 seviyelerinde Liberty 3 Pro gibi alternatifler iyice araştırılıp mikrofon-transparan-anc kalitelerine bakılarak tercih edilebilir.








  • Güzel bir inceleme olmuş eline sağlık. Ben de bu kulaklığı 7-8 aydır kullanıyorum ve çok memnunum. Bugün 4.0.0 numaralı yeni software update geldi, yüklemeni öneririm. Açıklamalarda head tracking den bahsedilmiş henüz test etmedim ama harika bir özellik.

  • since kullanıcısına yanıt

    Ben malesef 1-2 ay önce spor salonunda kaybettim sonrada hiç bulamadım :( 300 liralık kulaklık aldım kullanıyorum. Daha önce de huawei freebuds pro kaybetmiştim. Bir daha almayacağım böyle pahalı kulaklıklar tövbe ettim :(

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.