Şimdi Ara

sony mdr ex 90lp incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • meraba arkadaşlar.uzun zamandır almayı planladığım kulaklığımı sonunda almayı başardım aslında bi anlık bi sinir boşalması ile oldu diyebilirim..

    daha önceden IE 4 veya shure markalarına uzun uzun bakıp durdum netten. kullananların yazılarını okudum.. ama en iyi test bütün kulaklıkları dinleyenlerden alınabilir.bunuda herkes yapamaz.piyasadaki kulaklıkları toplayıp deniyecek kişi sanmıyorum,hatta satıcısı bile bi fikir edinemeyebilir..
    burada bu kulaklıkta yaşadıklarımı ve daha önce kullandığım kulaklıkları karşılaştıracağım.elimden bu gelir..

    şunu söylemem lazım.sonyde herzaman paranıza karşılık daha az özellik alıyorsunuz.bu kulaklıktada bunu yaşadım.heycanla kutusunu parçalayıp ayaküstü taktığım kulaklıktan sadece belirgin tiz sesleri veren ve orta seslerde çok zayıf bişey çıktı..
    bass ise sıfırdı diyebilirim.. " burn in olayına bakınız.. "

    kutudan ve görünüşten başlayalım:

    aslında kutuyu ve içinden çıkanları görünce parayı sanki kabına vermiş gibi bi hisle uyandım




    geniş enli bi kutusu var ve içerisinden kullanma klavuzu,kulaklık,çabuk kullanım klavuzu,başlıklar,bilmem kaç dilde uyarı ve önlemler,taşıma çantası,garanti belgesi,çöpe direkt atmamamız için uyarılar,tükçe kullanım klavuzu geldi..



    taşıma çantasından bahsetmek gerek.basit bişey yapmamışlar,tamamı deri ! içerisinde incelikten arkadı görünecek kadar ince estetik ve küçük ayrıntılarla dolu bi sarma bölmesi çıkıyor.plastikten yapılmış olmasına rağmen yarıgeçirgen ve kaliteli hissi veriyor.ayrıca kablo kırılmasın diye küçük çıkıntılar ve sıkıştırma bölümleri var.tek dezavantajı herhangi bi kemer için aparatı olmaması.yani cebinizde bu kalınlıkta bişey taşımak istemeyebilirsiniz.. ama kalitesi beni bile şaşırttı..




    kulaklık başları:

    kesinlikle kalite! öncelikle yumuşacık bi doku.organik gibi son kısımları sinek kanadı kadar ince.kulağınıza ve bass alma miktarına göre 3 tür başlıktan birini seçiyorsunuz.kulağın içine kadar giriyor ve daha baştan ses izalasyonu başlıyor.rahatsız ettiğini söyleyemem ama yatarken kullanılabilecek bişey değil.ilginç şekilde bunlar sayesinde basslar sanki yanınızda bi subwofer varmış gibi titreşimi ile birlikte veriliyo.özellikle sesi doğrudan kulak yoluna iletmesi bassları arttırmış.dışarıya çıkan ses diğer kulaklıklara göre yarı yarıya daha az..yolda kimse size bakmıyor ve eğer benim gibi rock müziğe meraklıysanız hiçbirşey duymuyorsunuz..
    bir önceki kulaklıklarım yine sony ve bass yolu vardı.ben yalıtım yaptığını zannediyordum ama bu kulaklık gerçekten dünyadan kopmak için ideal.
    rahatlık konusunda yine iyi durumda yolda 2 saat kadar dinledim.bütün bass sesleri derinlemesine aldım ve kulaklığıda kulağıma bastırmak zorunda kalmadım.benim gibi normal kulaklıklar kulağına oturmayanlar için kullanımı çok çok rahatlattığını söylemeliyim.

    görünüş:

    neredeyse tamamı alüminyum.hem hafif hemde titreşimsiz.
    basit kesim bişey olduğunu düşünmeyin.kulağınızdan çıkartırken rahatlık olsun diye enine çizgili,yani tutarken kayma riski yok gibi.üzerinde Sony yazıyor.boyun askılı şekilde satılıyor.sol kablo uzun ve sağ boyun arkasından geçiyor..
    çok ilginç bi görünüşü var.gören "sen ne aldın " diye tekrar sormak zorunda kalıyo.dışardanda sanki kulağınızda birtür güç hoparlörü varmış gibi görünüyor.rengi dokusu yazısı ve kablo tutacakları kesinlikle ince düşünülmüş narin ve milenyuma uygun.
    özellikle kablolar çok ince ve söylemeliyimki eğer cebinize atacaksanız karışıyor.jack ise normak bi kulaklık girişinden daha kısa tutulmuş.çok hassas duruyor.







    burn in ve ses!

    kulaklık dediğim gibi ilk aldığımda sıfır bass ile geldi.ses çok düzgün çıkıyordu ve tizlerin çok fazla açık olduğunu bu kulaklığı takınca hemen anladım.tizler rahatsız edetmesinden ziyade çok daha net ince ve yüksek sesli.bu özelliğine bayıldım ve aldığımdan beri (1 hafta) değişmedi.
    orta seslerden nefret ederim.özellikle insan seslerinin çıktığı aralığı çoğu kulaklık kendini kasarak ve rahatsız edici hışırtılarla verir.bu kulaklıkta bunu aşmışlar.isterseniz 1khz yi yada yakın frekansları sonuna kadar açın! kesinlikle rahatsızlık vermiyor.
    sesler herzaman düzgün ve yumuşak.

    normal bi sony kulaklık kadar sesi var.şu üzerinde 110 küsür db yazan 20 tl lik kulaklıklar kadar.ama dağıtma ve kulak tırmalayan sesler yok.özelliklerinde 106db olduğu yazıyor ama çoğunlukla çok gürültü yapıp sesini açmadığınız yada kafa ağrıttığı için kısmak zorunda kaldığınız kulaklıklara benzemiyor.okadar sesi 1saat kadar dinlediğimde bile dinleme hevesim kaçmıyor.rock müzik genelde karışıktır.arkada ne çaldığı belli olmaz dağılma çoktur, ama inanılmaz şekilde sesleri düzgün veriyor.e müzik zevkide katlanıyor..

    orta yüksek sesler ise biraz abartılı şekilde fazla geliyor.ben eq dan bir kademe kısarak sorunumu çözdüm ama bunuda yazmak lazım.
    müziklerde yeni sesler keşfetmek sizi şaşırtabilir..daha önce defalarca dinlediğiniz şarkıyı dinlemeye doyamıyacaksınız..biraz çalıcının kalitesinede bağlı olarak bütün enstrumanlar sanki kayıt odasının içindeymişsiniz gibi tane tane dinlenebiliyor..
    ses değişikliği orta ve yüksek frekanslı seslerde olmuyor diyebilirim.

    gelelim bass 'a

    daha kutusundan çıkmış bi 90lp ile bir hafta dinlenmiş arasında bassta dağlar kadar fark var..hayal kırıklığı içinde başlayan ilk deneyimden sonra hergün biraz zorladıktansonra beni şaşırttığını dile getirmek isterim!
    günden güne kulaklık açılıyor.bass seslerin dolgunluğu ve yüksekliği artıyor.1. haftada tam olmasa bile ciddi derecece kulaklığın alıştığını söyleyebilirim(günde 10 saat belki daha fazla müzik çalıyor ve bass sonda) daha fazla alışma fikri beni korkutuyor çünkü güçlü bi vericiye bağladığınızda kulaklık kulağınızda titremeye başlıyor.
    bass lar mükemmel! tam istediğim gibi düşük frekanslarda bozulmadan geliyor.sadece bass sesleri yükseltsin diye aldığım kulaklıktan 1 hafta sonra verim alıyorum, ve çok memnunum.benim sevmediğim 60hz den yukarı sesler bu kulaklıkla yok oluyor.size arabadaki gibi dolgun bi bass sunuyor. kulağınızda sub taşımak gibi bi his.kulak zarınız kaşınıyor ve titreşimi beyninizde hissediyorsunuz.bass manyağı biri olarak beğendim..



    bass I love you

    arabada tesisat testleri yaptım ve çoğu zaman sigorta atımı veya aşırı ısınma ile sonlanan testlerde kullandığım şarkıdır bass I love you. bu şarkıda çok düşük frekanslı sesler ve doğal sesler bir arada verilmiştir.araba içinde bassı net alırken diğer sesleri ne kadar ne oranda ve ne kalitede verdiğini ses sisteminin ölçen bi şarkıdır.içinde kuş sesleri, hafif vurmalı çalgılar vardır.ancak çok kaliteli crossoverli bi tesisat çok yüksek bass ile bu sesleri verebilir.
    benim kullandığım walkman sony s203f modeli.. hayatımda ilk defa bu şarkıda böle bi hisse kapıldım.neredeyse 10hz deki sesleri bile kulaklık çıkarıyor.hemde arka plan sesleri rahatlıkla biraz sesi kısarak alabiliyorum. bu bence çok önemliydi ve 1 haftadır yapmadığım işgence kalmadı kulaklığa ve başarı ile geçti..

    ses konusunda daha fazla gelişim beklerdim.ses net ama yüksek değil! sizin kullandığınız aletin volümünü biraz daha arttırmanız gerekebilir..
    yıllardır çok yüksek sesle müzik dinleyen biri olarak bi rahatsızlığımın olduğunu sanmıyorum.buna rağmen algımın biraz değiştiğinin farkndayım.yani eskiden kötü teyp walkmanlerle dinlediğim şarkıları beğenirdim, ses yüksek gelirdi.şimdilerde çok sık kullandığım için olsa gerek ses sürekli sonda.

    bi tavsiye eğer maksimum zevk almak istiyorsanız bi müzikten ya 20 dakikadan fazla dinlemeyin başka bi zamana erteleyin yada sessiz sakin ortamda birkaçgün yada hafta müzik dinlemeden geçirin.farka inanamıyacaksınız.beğenmediğiniz ses size konser gibi tat verecektir..

    kullanma klavuzundaki özellikler: "aynen yazıyorum"
    -13.5 mm dinamik tip sürücü birimleri canlı netlikte vokal ve enstrümantal ses sunarlar.
    -13.5 mm sürücü birimleri yeni yapısal düzenlemesiyle mükemmel taşıma konforunu koruyarak net görüntü kalitesi
    -pürüzsüz bas yanıtı ve net bir orta-yüksek aralıklı ses açısından gereksiz vibrasyonu önlemek için alüminyum gövde
    -kulaklıkların içine tam ve rahat bir şekilde uymaları açısından yumuşak,silikon kulak başlıkları kullanılmıştır.
    -cihazla beraber hakiki deri taşıma çantası verilir.

    önlemler :
    -kulaklıklarla yüksek seste dinlemek duyma yeteneğinizi etkileyebilir.trafik emniyeti bakımıından araba kullanırken yada bisiklet sürerken kullanmayınız
    -uzun süre kullanmayacaksanız üzerine ağarlık koymayın,deforme olur ..
    -kulaklık başları uzun süre saklandığında veya kullanıldığında deforme olabilir..

    teknik özellikler :
    tip:kapalı, dinamik
    sürücü birimleri :13.5 (ccaw uyumlu), kubbe tipi
    güç kullanım
    kapasitesi : 200 mW (IEC)
    empedansı : 1khz'de 16 ohm/
    duyarlılık : 106 bd mW
    frekans tepkisi : 5 - 25000hz
    kablo yaklaşık 1.2 metre OFC litz kablo
    fiş : altın kaplama stereo mini fiş
    ağarlık : kablosuz yaklaşık 7g (0.25 ons)

    son söz :
    bu kulaklığı alın ve kullanın.sadece kaliteden anlayanlara aldığınızı söyleyin! piyasada 1tl ye kulaklık var,ve ses çıkartıyorken buna bukadar para bayılmanız kimseye mantıklı gelmeyecek ve ikna edemezsiniz.(ben sadece ev arkadaşıma aldığımı söyledim ve bütün okul bana yada kulaklıklara bakar oldu) her sırrı sizde kalsın.
    güzel bi aksesuar.bi aksesuar olarak takın,kaliteyi bilenlerin dikkatini çekecektir..
    sadece biraz daha net ses verecek diye bu ürünü almak bencede yalnış olur.çok fazla dinlemiyorsanız,çalması yeterli ise fazladan 100tl vermenize hiç gerek yok elbette.
    ayrıca çin malı 50 tl lik, üzerinde sony veya ipod yazan mp3 çalar ile hiçbirfark anlayamayabilirsiniz.(testini yaptım)







    SONY SONY SONY SONY SONY SONY


    sony
    http://www.sony.com.tr/

    kulaklıklar
    http://www.sony.com.tr/view/ShowProductCategory.action?site=odw_tr_TR&category=HDO+Performance+In-ear


    90LP LİNK :

    http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=MDR-EX90LP&site=odw_tr_TR&pageType=Overview&imageType=Main&category=HDO+Performance+In-ear








    ANIL

    daha önce bir sitede yayınlamıştım,şimdi dh e veriyorum.İnternette çok az incelenmiş olduğunu gördüm,türkçe olarak yardım etmek istedim







  • bi aralar bu kulaklığı araştırıyordum öyle iyi bir inceleme bulamadıydım,
    güzel yazı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaYNoX -- 6 Aralık 2007; 22:14:06 >
  • Güzel ve detaylı bir inceleme olmuş
  • aslında bakarsanız ben bu kulaklık hakkında bi r ince leme yapıp yazmıştım bu foruma, güle güle kullan arkadaşım bu fiyat aralığında buna rakip olacak kulaklık yok! westone um1 hikaye kalır ikisinide aldım denedim, e500 ile bile karşılaştırdım şaşırtıcı ve etkileyici bir performansı var
  • öncelikle incelemen çok iyi ve açıklayıcı olmuş.bende ilk aldığım zaman bass sorunu yaşadım 2 hafta sonra tadından yenmez hale geldi velet.sony nwz-s515 mp3 çalarımın VPT ayarını studio konumuna getirince kulaklıktan aldığım keyfi size anlatamam.rock şarkılarda mükemmel bir performansı var.
  • teşekkürler arkadaşlar. Kulaklık gerçekten çok kaliteliymiş.Rahatsız olduğum tek ses orta yüksek sesler.onun dışında eğer güçlü bi bass kaynağınız varsa sağır edici bass ses veriyor..

    ilk aldığımda gerçekten çok yavandı ama şimdi tizler ve basslar tam yerini buldular.

    okadar para verdim ve alırkende yalnış yaptığımı düşünmüştüm ama şuan kulağımdan çıkartamıyorum,bununla biraz daha evanescence dinlemek için arkadaşlarımı satıp yolumu uzatıyorum

    bence sony walkmani olan herkes denemeli.sesin bütün ayrıntılarını alabiliyor ve arka plan seslerini yeni yeni hissediyorsunuz.tabi artık 128kbps mp3 dinleme devri bitti.

    vpt ye gelince gerçekten sony yi sadece bu konuda bile alabilirim.şuan s203 dinliyorum ama bir defa vpt efkleri cbass cstereo ile 1 şarkı dinledim tadı damağımda kaldı! kesinlikle s700 serisi bişey alacağım

    sorularınız aklınıza takılan bişey olursa arkadaşlar lütfen sorun..
    iyi günler..




  • bu kadar detaylı incelemenden sonra ne diyim aklım kaldı kulaklıkta.biraz para biriktirip bu kulaklıktanda almayı hedef koydum kendıme.ama su yazıyı 1 ay önce koysaydın koyduysan ben okusaydım su bir ay içinde farkı modellerde 4 kulaklık aldım ve 235 ytl para verdım sonunda cx300 aldım ve aradığımı buldum sanırım.ama bu incelemeni dikate alıcam ve mümkün olursa alıcam.incelemende bişi fark ettim.dizilerde filmlerde olurya en güzel yeri en can alıcı yeri sona saklanır ya(film yada dizi baştan sona izlesim die)aynı onun gibi yazmıssın.bass kısmını sona yazmıssın.sen yönetmen olsana

    bass i love you sarkısı bassotronics mi yapmıs?




    cx 300 de rock dinlemek mi??!! yalandan kim ölmüş....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumuu -- 7 Aralık 2007; 20:45:13 >




  • isteyene bass ı love you !

    http://rapidshare.com/files/74994731/bassiloveyou.zip.html

    bi dinleyin bakalım neler olacak. Ama öle walkmanle veya normal mp3çalar ile bişey anlamazsınız.. cowon d2 gibi güçlü bi çıkışı olan bişeyle dinleyin.
    ama dikkat kulaklarınıza ve kulaklığınıza zarar verebilir!
  • hoca senin dediğin kulaklıık çok pahalı bee



    ben MDR-EX32LP modelini araştırdım fiyatıda uygun 50 tl acaba bu kulaklığı deneyen varmı cx300 sollarmı ;)

    bide müziği verdiğin link yok
  • link sağlam, yıldızlı yere share yaparken çok kullanılan siteyi yazın :)

    hep öledir,yazıdada belirttim ;

    50tl lik kulaklık 50 tl lik ses verir. herkesin sesten ve ses kalitesinden anladığı farklıdır.
    seni belki 50 tl lik kulaklık tatmin eder bunu bilemeyiz.Ama 90lp sesini tadını vermez.
    ben 10 yıldır sony dinliyorum ve kulağım artık iyi kötü sesi bozukluğu fark edecek kadar hassas.Bu yüzden bukadar para verdim ya zaten rahatsız olmayayım diye. yoksa çakma mp3 çalar için böle bi kulaklık çok lüks bence.

    http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=MDR-ED21LP

    bu kulaklığa bi bak,hem ucuz hemde bass kalitesi fena değildir..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.