Şimdi Ara

SONY MDR-XB50AP Rezalet Ses Kalitesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
5.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nokmen

    Bu konu gerçekten çok fazlasıyla göreceli ve algıyla ilgili bir durum sanırım. Şimdi sizin ve konu sahibinin s-ş seslerine vurgu yaptığını görünce üşenmedim taktım kulaklığı, s-ş seslerini en net ve güzel çıkaran şarkıcıdan içinde en çok s-ş bulunan şarkısını açtım .
    Herhangi bir rahatsızlık hissetmedim, bas tiz dengesi filan gayet iyiydi.

    Dediğim gibi kulaklığın ön plana çıkan özelliği baslarının gayet doyurucu ve güçlü olması. Fiyatının hakkını fazlasıyla vermesi bana göre. O yüzden hiç riske etmedim, kendim için ikinci bir tane daha aldım :).

    (Parçayı merak edenler için Alpay-sen gidince)


    Hocam şuan Zenfone 2'nin kutusundan çıkan kulaklığı kullanıyorum.Dediğiniz şarkıyı açtım ses seviyesini %40'den itibaren arttırdığımda s-ş sesleri kulağımı tırmalıyor resmen.Bu şarkıyı dinlemek istemiyorum o kadar rahatsız ediyor beni.
    Sony Mdr-Xb50ap siparişini geçtim bugün.Hele bi gelsin bir de onunla dinleyeyim bakalım nasıl olacak.Bu tür şarkılar dinlemek için almadım ama tiz performansını test etmek için güzel bir şarkı.Umarım verdiğim para boşa gitmez.Az para da değil hani




  • Beni şimdi büyük bir yükün altına soktunuz :).
    Ben %40 değil neredeyse son seste dinledim, çok da dikkat kesildim acaba benim farketmediğim bir durum mu var diye. Gayet rahat
    aktı gitti şarkı. Keşke abimin yakınlarında olsaydım onda zenfone 2 var hemen gidip dinlerdim. Neyse artık siparişi geçmişsiniz, tavsiyem gelen kulaklık boylarından en büyüğü ile deneyin, beğenmezseniz çok az bir zararla sıfır gibi satarsınız ve en büyüğünü kimse kullanmaz zaten.

    Bu arada Alpay günümüz gençliğine pek hitap etmeyebilir ama şarkıları, sesinin tınısı, telaffuzu 70-80 lerin fark yaratmış bir şarkıcısıdır, bende çoğu albümü bulunur :).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nokmen

    Beni şimdi büyük bir yükün altına soktunuz :).
    Ben %40 değil neredeyse son seste dinledim, çok da dikkat kesildim acaba benim farketmediğim bir durum mu var diye. Gayet rahat
    aktı gitti şarkı. Keşke abimin yakınlarında olsaydım onda zenfone 2 var hemen gidip dinlerdim. Neyse artık siparişi geçmişsiniz, tavsiyem gelen kulaklık boylarından en büyüğü ile deneyin, beğenmezseniz çok az bir zararla sıfır gibi satarsınız ve en büyüğünü kimse kullanmaz zaten.

    Bu arada Alpay günümüz gençliğine pek hitap etmeyebilir ama şarkıları, sesinin tınısı, telaffuzu 70-80 lerin fark yaratmış bir şarkıcısıdır, bende çoğu albümü bulunur :).

    Hocam müzik işi kişiye göre çok değişiyor.Kasmayın kendinizi boşuna.Sizden ricam eğer mümkünse zenfone 2 kulaklığı ile karşılaştırma yapmanız.Acelem yok ben burdayım birkaç ay sonra ümidi keserim ama
    Bu arada asus zenfone 2 kulaklığı diyip duracağım yazım boyunca kafalar karışmasın model kodu ZE551ML olan telefonun kulaklığından bahsediyorum.Fotoğrafını aşağıya koyacağım zaten.

    Edit: Kullandıkça driverler pişmiş olacak ki sesde bir iyileşme söz konusu.Şuan basslar tatmin edici.Ancan sibilance sorunu (aşağıda açıkladım) hala mevcut.Sibilance sorunu olmasa iyi kulaklıkmış.

    Kulaklığı teslim aldım.İlk izlenim hüsran.Belkide beklentiyi çok yüksek tuttuk ondan oldu bilemiyorum.Belkide zenfone 2 içerisinden çıkan kulaklık zaten iyi bir kulaklıkmış.Zenfone 2 kulaklığına bir yerde 90 tl yazmışlar.Şişirme bir fiyat olduğunu düşünüp güler geçerdim bugüne kadar.Bu kadar kaliteli bir kulaklık olma ihtimali var mı acaba ? Yani en azından sony'i gördükten sonra böyle düşünmeye başladım.
    Daha sonra bilgisayara yüzlerce kez bir eski kulaklığımı birde yenisini takıp takıp çıkardım.Çeşitli parçalar dinledim.Evet eski kulaklığımdan iyi diyebilirim.Eski kulaklığıma göre her enstrümanın sesini birbirine karıştırmadan daha iyi verebiliyor.Hani hep diyorlar ya "eskiden duyamadığım bazı sesleri duyabildim" diye.Bazı parçalarda aynen öyle oldu.Daha önce dikkatimi çekmeyen seslerin varlığının farkına vardım.
    Birde "ş, s, ç" seslerinden bahsedeyim.Bu konuda kafam oldukça karıştı."Çok kötü" demeye de dilim varmıyor, "iyi" demeye de.Alpay - Sen Gidince şarkısını dinledim rahatsız etmedi pek.Rahatsız eden birkaçını ise aşağıya koyuyorum.Ancak dediklerim bilgisayarda dinlerken geçerli.Telefonun ses çıkış gücü bilgisayardan çok daha yüksek.Sesi yükseltme imkanı sunuyor bu da bana.Sesi arttırdıkça kulağım tırmalanmaya başladı yine.İşte kafa karışıklığım burda başladı.Bunun sebebi sesin aşırı yüksek olması mı yoksa kulaklığın kötü olması mı kararsız kaldım.Ha 110 lira bayıldık aldık tabi kötülemek de istemiyoruz bir yerde Eski kulaklığımı takıyorum ses yine gümbür gümbür ve aynı kulak tırmalama durumu mevcut.Pek bir şey değişmedi yani.
    "Tizleri boşver baslar nasıl ?" derseniz eğer basslar güzel.Fiyatı ve kutu üzerine yazdıkları devasa "EXTRA BASS" yazısından sonra daha fazlasını beklemiştim ne yalan söyleyeyim.Eski kulaklığımın bass performansı da hiç fena değilmiş hani.Artık "kick drum" sesleri bir nebze daha iyi.Ancak bir nebze daha iyi fazlası değil.
    İzolasyonu ve kulağa oturuşu güzel.Hatta eski kulaklığımdan gözle görülecek kadar iyi olan tek yanı desem haksız sayılmam.
    Kablosu ince ve yumuşacık ama kopacakmış hissi vermiyor.Üzerinde bir doku var.Kablonun her yanını birbirine paralel şekilde boylu boyunca çizmişler gibi.Yassıca bir kablo.
    Ben bu alışverişten birkaç şey öğrendim.
    1)Kağıt üzerinde yazan verileri okuma çünkü bir anlam ifade etmiyorlar.
    2)Ekolayzır candır :)

    Bundan sonrasına böyle günlük gibi samimi bir metin tarzında devam edeceğim.
    Başka da ne söylesem bilemiyorum.Kulaklık la işte.Abartmayın fazla ***.1000 lira verip alınca nasıl oluyor bilmiyorum ama 100 liraya pek bişey olmuyormuş
    Bunu okuyan ama 10 liraya aldığı kulaklığı kulaklık sana arkadaş sana sesleniyorum değiştir o şeyi.Sen bu kulaklığı alsan yeni bir boyuta geçersin."Abi ben müzik dinlemiyor muşum bu zamana kadar" diyen arkadaşlara katılırsın.Aynı zenfone 2 alıp içinden çıkan kulaklığı denememle başlayan serüven gibi Ondan önce 15 liraya snopy marka bir kulaklık almıştım.Tek iyi yanı kulak içi kulaklık olmanın verdiği avantajla bassları size normal bir kulaklıktan çok çok çok daha fazla hissettirebilmesiydi.Ara sıra takıyorum gene nasıl bir şey olduğunu hatırlamak için.Hatta çıkardım yine bi taktım bide çıkardım hemen.Çok kötü be İnsan iyisine alışınca çıtayı aşağıya çekemiyor bidaha.Neyse fazla uzatmanın alemi yok.Bileydim böyle olacağını almazdım sonuçta.Tamam belki kulaklık kötü değil ama ben anlamam öyle kulaklık incelemesinden falan.Eskisinden iyi mi kötü mü ona bakarım.Pek farklı değil sonuç olarak

    Dua Lipa - Blow Your Mind (Mwah)

    0.52 - 1.00
    Arkada bir yerde biri tenekeye vuruyor sanki fark ettiniz mi ? Şimdi de "Clap" sesine kulak verin.Bunları rahatça duyabiliyor musunuz ? Ben eskiden pek duyamıyormuşum.


    Gülden Mutlu - Bye Bye

    0.15 - 0.31
    Özellikle "ç" ve "ş" sesleri rahatsız edici."iÇinden, Çıkarım, aŞklar, meŞkler"


    Çağatay Akman - Gece Gölgenin Rahatına Bak

    0.19 - 0.37
    Özellikle "s" ve "ş" sesleri rahatsız ediyor."düŞlerin, çantaSını, fazlaSını"


    [Electro] - Rogue - Adventure Time [Monstercat Release]

    1.28 - 2.28
    Bonus


    AlBeezy - Bumpa

    Gümbür gümbür'den kastım bu işte.Son seste 2 kez dinleyince kulaklarınız ağrıyor


    quote:

    Ses kalitesine gelecek olursak, bundan önce sennheiser cx300-ii precision kullandım. ikinci söylediğim bu kulaklıktan 60 türk lirası daha pahalı, ama ben tamamen aynı sesi aldım.

    Ekşisözlükte okuduğum bir yorum dikkatimi çekti.Ya biz kulaklıktan anlamıyoruz ya da diğer insanlar.Sennheiser cx300 internet ortamında çok övülen bir kulaklık bu arada.

    quote:

    Müzikte t, s, ş, ç gibi seslerin tıslayarak gelmesine de sibilance deniyor. eğer kayıtta sibilance varsa daha sonra ancak ekolayzır ile oynayarak azaltılabilir. önemli olan kayıtın temizliği tabi. bayan vokaller bu olaya daha yatkın oluyor bir de. ayrıca amfinin limitleri zorlanırsa da sibilance artacaktır. biraz karışık bir konudur bu. benim düşünceme göre sibilance yaygın olarak kayıt esnasında ortaya çıkıyor. iyi kayıt her şeydir.

    Sibilance nedir onu da öğrendik.Bu durumda benim s, ş, ç gibi sesleri duymamın sebebi sesi çok açmam veya profesyonelce kayıt edilmemiş parçalar dinlemem olabilir.Ha birde kulaklığın dandik olması var


     SONY MDR-XB50AP Rezalet Ses Kalitesi
     SONY MDR-XB50AP Rezalet Ses Kalitesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 2 Ocak 2017; 21:36:31 >




  • Hocam kulaklık nasıldır? Önerir misiniz?
    Sony mdr-xb50apb
    Şuan 200 TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matrak002 kullanıcısına yanıt
    Hala bozulmadı öncelikle onu söyleyebilirim. Ses kalitesi kullandıkça iyileşti gibi geldi bana. Daha doğrusu şöyle söyleyeyim önceki mesajımda övdüğüm zenfone 2 kulaklığını taktığımda sesler çok yakın, cılız, cansız geliyor ama sony'nin sesleri daha derinden ve tok gibi. Sürücü boyutu büyük olduğundan bass sesler almak istiyorsanız ekolayzıra iyi tepki veriyor. Hoş ben kulak sağlığım için eskisi gibi abartmamaya çalışıyorum işi o ayrı.
    Siblance sorunu var bunu unutmamak lazım. Fakat kulaklık iyi bu da bir gerçek. Eğer sürekli akustik şarkılar dinleyen biriyseniz almayın ancak edm, rnb, pop, dubstep, techno vs. dinlemek için ideal. Akustik dinlenmez demiyorum tabi ama ben tizleri hafif kıstım ekolayzırdan o şekilde kullanıyorum. Sesi de sona dayamayınca tizler kulağı tırmalamıyor pek. Zaten ses seviyesi konusunda hiç şikayetim olmadı gayet iyi.
    Özetle alınır mı alınır. Fakat en iyisi değil. Eğer maceraya gireyim aynı bütçeye başka kulaklıklara yöneleyim derseniz o ayrı. Benim tek 100 liram vardı ve buna yatırmıştım o zaman. Bu fiyat seviyesinde başka kulaklık denemedim bunca sene. Spigen R32E kullanmıştım ve o kötüydü mesela. Arkadaş benden görüp mavisini aldı geçen yıl. Onun rengi çok can alıcı. Ben siyah tercih etmiştim. Seçim sizin. Alırsanız haberdar edin.
    İyi forumlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Hocam peki sennheiser cx 300 ii nasıl
    Veya sennheiser cx275s
    Her türden müzik dinlemek istiyorum dinliyorum o yüzden dengeli bas tiz mid lazım bana
    Normalde slow rap pop dinlerim ara sıra basslı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrak002 -- 13 Nisan 2019; 0:8:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matrak002 kullanıcısına yanıt
    Valla bilgim yok. Yorumları iyi okumak lazım. Arada kötü yorum bir iki tane oluyor anca. Onlara kulak kabartın. Benim gözardı ettiğim yorumlar birebir çıktı sony için. Sennheiseri iyi duydum ama kablosu ince ve kopmaya meyilli diyorlar. İyi bakarsanız daha tercih edilesi sizin açınızdan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matrak002 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Bol şans.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.