Şimdi Ara

Sony MDR10RC Kulaküstü Kulaklık İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 aydır kullanmış olduğum ve Donanımhaber üzerinden 170 liraya aldığım bu kulaklık ile alakalı sizlere düşüncelerimi paylaşacağım. Ürünün Türkiye'de teknoloji marketlerinde satılmadığını ve Amazon üzerinden alındığını belirteyim. Şimdi gelelim incelemeye;

    ----Kutu Tasarımı ve İçindekiler----
    Öncelikle kutu fiyatına göre normal ve altı seviyede tasarlanmış. Amazon üzerinde sıfır fiyatı 99$ olan bu ürün için paketlemesinin daha üst seviyede olmasını beklerdim ancak bunu kulaklığın ses performansına göre oranlarsak aldırış edilmesine gerek olmayan bir detay şeklinde görebilirsiniz. Kutunun içinden bir adet mikrofonlu, bir adet mikrofonsuz 3.5mm'lik girişe sahip kulaklık kablosu; garanti belgesi, taşıma çantası ve kulaklığın kendisi çıkıyor. Bu seviyede olması gereken detaylar olduğunu belirtirken çıkan çantanın içinin iki bölmeye ayrılmış olması hem kablonun hem de kulaklığın çanta içerisinde karışmasını engellerken kulaklığın çizilmesini engellemiş oluyor.
    Sony MDR10RC Kulaküstü Kulaklık İncelemesi Sony MDR10RC Kulaküstü Kulaklık İncelemesiSony MDR10RC Kulaküstü Kulaklık İncelemesiSony MDR10RC Kulaküstü Kulaklık İncelemesiSony MDR10RC Kulaküstü Kulaklık İncelemesiSony MDR10RC Kulaküstü Kulaklık İncelemesiSony MDR10RC Kulaküstü Kulaklık İncelemesi

    ----Tasarım----
    Kulaklık dışardan bakıldığı zaman premium bir izlenim oluşmasını sağlayan güzel bir dizayna sahip ancak kulaklık genelinde plastik malzeme kullanılması malzemede ucuza kaçıldığını gösteriyor. Evet metal malzeme kullanımında ağırlık artacaktır ama daha hafif metal materyal seçimi kullanıldığını görmek güzel olurdu. Sürücülerin bulunduğu kısım ise yarı olarak alüminyum bir malzemeye sahip. Ayrıca Sony logosunun kabartmalı ve küçük bir şekilde konması da tasarım anlamında değinilecel artı bir detay oluyor. Kulaklığın üst kısmında bulunan ve deri bir materyal kullanılarak başımıza gelen kısmın yumuşatılması uzun kullanımlarda ağrı oluşumunu azaltıyor. Fakat aynı malzemenin sürücülerin bulunduğu kısma da konulması hareket halinde kulaklıkların kulağınızdan çabuk düşmesine neden olurken sıvı teması ile birlikte tutuculuğunu büyük oranda kaybediyor. Spor yaparken müzik dinlemeyi seven insanlar için bu kulaklığı kullanmalarını şiddetle tavsiye etmiyorum. Kulaklğın içe doğru kapanması kapladığı yerin yarı yarıya azalmasını sağlıyor böylece montunuzun cebine sığacak kadar küçük bir boyuta indirgenebiliyor. Yine bu kısımda bulunan kulaklık sürücülerinin yukarı ve aşağı hareketini sağlayan parçanın bir kısmının alüminyum malzeme ile sarılması uzun ömürlülük adına pozitif bir detay şeklinde görülebilir. Kablo kalitesine değinirsek eğer ucuz bir plastik malzeme kullanılmamasına karşın yine de tamamiyle plastikten oluşan bir materyalin seçilmesi negatif bir tercih olmuş ancak kulaklığın her iki giriş ve çıkışında bulunan jakların altın ile kaplanması kulaklıktan beklendiği şekilde ses kalitesinin artması adına güzel bir kullanım olarak eklenebilir. Bu kullanılan plastiğin kaliteli olması kablonun karışmasını da önlüyor. Son olarak ağırlığın 165g olması da uzun kullanımda kafada kendisini hissettirmeye başlıyor.
    Sony MDR10RC Kulaküstü Kulaklık İncelemesiSony MDR10RC Kulaküstü Kulaklık İncelemesiSony MDR10RC Kulaküstü Kulaklık İncelemesi

    ----Ses Kalitesi----
    Şimdi gelelim bu kulaklığın iddialı olduğu en önemli kısma. Kutusunda da yazdığı üzere kulaklık bizlere Hi-Res Audio(Yüksek çözünürlüklü müzik) dinlememizi vad ediyor. Tabii Sony'nin bahsettiği bu değerlere ulaşabilmek için aynı zamanda kullandığınız oynatıcının da kaliteli bir çıkış gücüne sahip olması gerekiyor. Ben normal bir kullanıcı olarak iPhone 6'm üzerindeki deneyimlerimi sizlere aktaracağım. Bu kulaklık böyle ekstra bass, ekstra tiz seslerden ziyade; her şeyin dengel,i yalın ve müziğin ruhuna uygun bir şekilde duyulmasını sağlıyor. Örneğin bir rock müzik açtınız ve müzik tam en hareketli kısmındayken siz baterinin o bizi müzikle senkronize eden ritmini yakalarken, bir yandan da gitarın size o notaları aktarışından hiçbir şekilde ödün vermemenizi sağlıyor. Müziği yapan kişinin kulağından duymanızı sağlıyor. Tabii bu kadar övmenin üzerine bir de eksikliklerinden bahsedelim. Mesela maksimum ses şiddeti 100 db. Bu rakam normal duyma aralığımız için doğal olarak çok yüksek ancak piyasada bu kulaklık ile benzer seviyede olan diğer ürünlere göre düşük. Yine de sesin netliği bu detayın da bir şekilde önemsenmemesini sağlıyor. Sürücülerin frekans aralığının 5-40,000Hz olması notaların her birinin kulağınıza geleceğini garantilerken sürücülerin 40mm olması da sahne genişliğinin fazla olmasına katkıda bulunuyor. Ayrıca ses yalıtımının bu kulaklık için artı bir nokta olmadığını belirteyim. Yolda giderken veya sesli bir ortamda son yükseklikte dinlemediğiniz müddetçe dışarıdaki sesi biraz olsun duyabiliyorsunuz. Ancak dışarıya verdiği ses gürültülü ortamda bile duyulmayacak kadar az oluyor. Sessiz bir ortamda ise olması gerektiği gibi dışarıdan kulaklığın sesini duyabiliyorsunuz. Ses kalitesi ile alakalı değinebileceğim son şey mikrofonlu kulaklık ile kullanımında Sony frekans aralığının 20-20,000Hz arasına düştüğünü söylemiş. Normal insan kulağının bu aralıktaki sesleri algılayabildiğini göz önüne alırsak eğer müzik kulağınız çok hassas değilse bu detayı önemsemenize gerek olmadığını söyleyebilirim.
    Sony MDR10RC Kulaküstü Kulaklık İncelemesiSony MDR10RC Kulaküstü Kulaklık İncelemesiSony MDR10RC Kulaküstü Kulaklık İncelemesi


    ----Fiyat ve Karar----
    Bu kulaklığı başta söylediğim üzere 170 liraya aldığımı belirtmiştim. Eğer Amazon üzerinden bakarsanız ürün fiyatı 100$. Ürün maksimum 200-225 liraya kadar fiyatını hak ederken daha üstü satışında alınmasını önermiyorum. O seviyede hem kablosuz özelliğe sahip hem de ses kalitesi bu cihaz ile benzer olan ürün gamı varken bu ürün bahsettiğim fiyat aralığını geçmemeliydi. Türkiye'de satılan 100-150 lira arası kulaklıklara oranla ise kesinlikle farkını hissettiriyor.

    -Artılar
    Ses netliği
    Altın kaplama uç
    İki adet kablo çıkması
    Kabloların cihaza takılıp cihazdan çıkarılabilir olması
    Tasarım

    -Eksiler
    Ses şiddeti rakiplerine göre daha düşük
    Malzeme kalitesi bazı noktalarda iyileştirilebilir
    Bir miktar ağır olması
    Hareket halinde kulaklığın durabilitesinin zayıf oluşu

    ----Teknik Özellikler----
    Kapanabilir Dizayn
    Dinamik oynar sürücü tasarımı
    Sürücü birimi: 40 mm dinamik – kubbe şeklinde
    Frekans aralığı (HZ): 5–40,000Hz
    Ses Şiddeti (DB/MW): 100 dB/mW
    Mıknatıs: Neodimyum
    Empedans (OHM): 40 Ohm(1kHz)
    Çıkarılabilir kablo, dahili kumandalı ve mikrofonlu kablo, L şeklinde altın kaplamalı stereo uç
    Kablo uzunluğu: 1.2 m

    ----Uzun Kullanım Güncellemesi----
    Aradan geçen uzun süre sonunda sizlere kulaklığın performansı, sonradan fark ettiğim birkaç detayı paylaşmak adına her zamanki gibi uzun kullanım güncellemesi ile karşınızdayım. Öncelikle kulaklıktan ilk gün ki gibi memnun olduğumu söyleyebilirim. Kabloda veya girişlerde herhangi bir sıkıntı oluşmadı ve oluşacağını gösteren herhangi bir etken yok. Sadece kulaklığın kendisinde kullanıma bağlı çeşitli çizilmeler ve ezilmeler oluştu. Tabii bunun olması hem malzeme kalitesi hem de kullanımı bağlı oluşan bir durum olduğu için normal. Ayrıca kulaklığı çok yüksek kalitede ses çıkışı ile deneme şansım oldu ve şu kadar söyleyebilirim ki normal cihazınızdan nasıl bir performans alıyorsanız yüksek kalitede çıkışa sahip cihaz ile 2 katı kalitede daha iyi bir sonuç alıyorsunuz. Ve kablolar arası fark cihaz kalitesi arttıkça kendini belli etmeye başlıyor. Son olarak benzer fiyat etiketine sahip Beats Solo 2 ile kablolu performansında karşılaştırmasını yaptım. Bu cihazın ses performansı olarak çok daha geniş ve net bir sahne sunduğunu söyleyebilirim. Beats'in artısı olarak daha yüksek bir ses sunması ve bassların daha güçlü çıkması diyebilirim. Ama asıl fark Beats'in kablosuz olarak da dinleme seçeneği sunması. Burada tercih size kalıyor.

    ----Ürün Videosu----
    https://www.youtube.com/watch?v=-jeotgKzYjk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkgamer_gs -- 29 Ağustos 2017; 12:42:40 >







  • Bu ürünü araştırıyordum, konuyu gördüm. Güzel inceleme teşekkür ederim :)

    Hafif spor yapan biriyim, yürüyüş ve spor aletleri vs.. Bu bağlamda biraz tereddüt ettim ama 5-40 değerleri de çok cazip geldi bana..

    Bir de mikrofonlu kablonun, yani mikrofonun performansını merak ettim?
    Android telefonlarla uyumlu mu?
    Kabloda kumanda butonu ve tuşlar var mı acaba?
  • fotbes kullanıcısına yanıt
    Yorum olarak buradan da belirteyim ki spor yapan kişilere deri malzemeden dolayı önermem. Çünkü terleme sonucu kulaklık kafanızdan çabuk çıkacaktır. Ama ses kalitesi olsun aynı şekilde mikrofon gayet sesi net aktarıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkgamer_gs

    Yorum olarak buradan da belirteyim ki spor yapan kişilere deri malzemeden dolayı önermem. Çünkü terleme sonucu kulaklık kafanızdan çabuk çıkacaktır. Ama ses kalitesi olsun aynı şekilde mikrofon gayet sesi net aktarıyor.

    Teşekkürler..

    Evet spor yaparken kafadan düşme sıkıntısını okudum.
    Ama bir taraftan şu minimum 5 hz değeri cezbedici geliyor. Hassas müzik kulağına sahibim ve bu güzel bir değer..

    Mikrofonlu kablonun üzerindeki kumanda soketi üzerinde sadece tek tuş mu var acaba?
    Yoksa ses tuşu, açma tuşu ayrı ayrı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotbes -- 3 Ağustos 2017; 22:38:20 >
  • fotbes kullanıcısına yanıt
    Kendi gözünüzle görmeniz adına mikrofonlu kısmın resmini atayım buraya. Kulaklığın ses kalitesi gerçekten çok iyi. O detaylar hakikaten duyuluyor. Tek isteğim şiddetin yüksek olması olurdu ama o kadar yüksek ses şiddeti de kulağa zarar verir. Ki ses izolasyonu yüksek olduğu için genel anlamda sıkıntı oluşturmuyor. Hani normal bir kullanım için düşünüyorum deseydiniz gözünüz kapalı alın derdim ama spor için hassas noktası var. Burada tercih size kalıyor.

    Sony MDR10RC Kulaküstü Kulaklık İncelemesi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • darkgamer_gs kullanıcısına yanıt
    Eyvallah çok teşekkür ederim

    1-2 tane daha adayım var, onlar kafada sağlam durabilen tipler ama onların da hassasiyeti 20 - 20.000 hz arası..
    Şu anda bu kulaklık sadece 56 tlye var, telefonju.com sitesinde..

    Bu kalite için fiyat çok güzel..
    Artık düşünüp karar vereceğim, ya yardan geçeceğim ya serden
  • fotbes kullanıcısına yanıt
    Şimdi şunu da belirtmek isterim ki mikrofonlu kabloyu kullandığınız zaman ses aralığı 20-20 aralığına düşüyor. Mikrofona sahip olmayan kablo ile 5-20 aralığını alabiliyorsunuz. Yine ek olarak insan kulağı 20-20 arasını duyabiliyor ama ek titreşimler müziğe ayrı bir tat katıyor. Sadece Aralık’tan ziyade sürücülerin kalitesi aralığı ve kablo ucu altın kaplama olup olmamasına da dikkat edin derim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • darkgamer_gs kullanıcısına yanıt
    Evet o aralıkta bir ürün almak isterim tabi ki..

    Altın ucun sese olumlu katkı yapabileceğini hiç düşünmemiştim?
    Ne gibi bir avantajı var ki?
  • Ve aynı seri numarasına sahip bir de şu tasarımı var Sony'nin..
    Özellikler aynı, isim aynı, tasarım farklı..

    Bu modelin kafadan kaymaz gibi bir havası var :)

    Aynı ürünün siyahı da var ayrıca :
    https://www.telefonju.com.tr/kulakliklar/sony-mdr-10rc-kulakustu-kulaklik-beyaz-8066.html?sort=p.price&order=ASC



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotbes -- 4 Ağustos 2017; 1:11:37 >
  • Bu üstte linkini verdiğim mdr10 rc orjinal değil gibi sanki??
    Anlamadım....

    MDR 10 RC nin beyazını gördüm ereyon.com sitesinde, benim verdiğim linkteki ürünle alakası yok?

    Bu da ereyon'daki ürün, sizin kulaklıkla aynı tasarım.. Üstelik fiyat çok farklı :

    http://www.ereyon.com.tr/urun/sony-mdr-10rc-kulakustu-kulaklik.aspx?gclid=CjwKCAjwk4vMBRAgEiwA4ftLs-oGnEThhD_Elg0ZYip29V04EClNERDigSChUjL426iIXx7dtbW7iRoC9y0QAvD_BwE

    Demek ki telefonju.com un ürününde bir gariplik var..
    Fiyatın da ucuz olması şüphe uyandırıyor.




  • fotbes kullanıcısına yanıt
    Şimdi sırayla cevaplamaya çalışayım sorularınızı. Öncelikle ucun altın kaplama olması ses aktarımı sırasında kaybı azaltıyor ve bu sayede aldığınız sesin daha kaliteli bir şekilde sürücülere gelmesini sağlıyor.
    Fiyat konusuna gelirsek orijinal olarak ürünün fiyatı 350-400₺ arasında Türkiye’de ancak ben ürünü Amazon’dan indirim ile almış birinden aldığım için daha uygun bir bedel ödeyerek aldım. Sizin o ikinci linkte verdiğiniz kulaklık bu kulaklığın çok eski versiyonu. Ondan dolayı hem ucuz hem de çok bilinmedik bir site olduğu için sıkıntı yaşama ihtimaliniz var. Bundan dolayı bu ürün için kafanızda belirleyeceğiniz fiyat en azına 150-200₺ olmalı. Yoksa birinin sizi dolandırma ihtimali olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • darkgamer_gs kullanıcısına yanıt
    dolandırma olacağını sanmıyorum.
    web sitesini çok iyi araştırdım, son derece güvenli görünüyor.

    şikayetvar sitesinde bir iki şikayet olmuş, onlara da cevap yazıp çözüme kavuşturmuşlar.
    yani ciddi ve etik ticaret yapıyorlar gördüğüm kadarıyla..

    ama asıl önemli konu, bu eski modelin kalitesi?

    acaba ses aralığı yine 5-40 mıdır bunun da?
    orada da yazmıyor..
  • fotbes kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz site üzerinden satın alım konusundan tekrar dikkatli davranmanızı öneririm çünkü bahsettiğiniz eski model en az bir 4-5 senelik ve size gelse bile kulaklık gereğinden fazla kutuda kaldığı için kulaklık içindeki malzemelerde eskime gerçekleşeceğini ve kulaklığın üretim çıkışında olduğu kadar fonksiyonel olacağını sanmıyorum. Eski model ile alakalı teknik bilgilere ulaşmakta bende zorlandım ama almayı düşündüğünüz site ile iletişime geçip onlardan kutu üzerindeki bilgileri aktarmalarını rica edebilirsiniz. Fiyat anlamında arada ciddi bir fark olduğu için alıp almamanız konusunda bir tavsiye vermekte çekiniyorum ancak satıcı ile iletişime geçip de teknik detayları öğrenirseniz belki bu sizin için kararınızda daha net bir seçenek oluşmasını sağlayacaktır.
  • darkgamer_gs kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı şeyleri düşünüyorum. 4-5 yıllık bir model, stoklarda uzun süre beklemesi bir yana, malzeme kalitesi vs nasıldır muallak..
    Yoksa bu kadar ucuz olması imkansız..

    Buradan bu ürünü almayacağım yani..

    Çok teşekkür ederim bilgi paylaşımları için.. Bu konunun da bana bayağı faydası dokundu
  • fotbes kullanıcısına yanıt
    Size yardımcı olabildiysem ben teşekkür ederim. Yine sorunuz olursa her zaman sorabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkgamer_gs

    Size yardımcı olabildiysem ben teşekkür ederim. Yine sorunuz olursa her zaman sorabilirsiniz.

    Çok teşekkürler
  • Sony Mdr 1Abt kulaklik kullaniyorum ve kablosu kayboldu.
    Sadece sony aux lari uyumlu ve kendi kablosunu bulamiyorum.
    MDR10RC kutusundan cikan ekstra kabloyu kullanmayan bir kisi bana satmayi dusunurse lutfen ozelden iletisim gecsin benimle.

    Tesekkurler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.