Şimdi Ara

Sony NEX - 5N mi ? Olympus Pen PL3 mü ? Nikon 5100 DSLR mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
5.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesajıma tavsiye formunu doldurarak başlıyorum.

    1: Almayı Düşündüğünüz Fotoğraf Makinesi Türü Nedir ? ( DSLR , SLR , SLR-Like , Kompakt , Aynasız Sistem , Micro 4/3 ( Bu Kavramları Bilmiyorsanız Tıklayın )
    Cevap : Tahminime göre aynasız sistem diye geçen Sony Nex, Olympus PEN ve Panasonic Limux G Serisi ile DSLR fotoğraf makineleri arasında kaldım.


    2: Almayı Düşündüğünüz Fotoğraf Makinesi İçin Bütçeniz Nedir ?
    Cevap : Üst Limit 1.500 TL (Aklıma yatan bir makine için 100 TL kadar daha çıkabilirim.)

    3: Yurt Dışından Sipariş Verme İmkanınız var mı ?
    Cevap : Yok


    4: Elden GörerEkmi Almayı Düşünüyorsunuz Yoksa İnternet Üstünden'de Tercih Edermisiniz ?
    Cevap : Bulunduğum şehir itibariyle görme fırsatım fazla bulunmadığından internet üzerinden almayı düşünüyorum büyük bir ihtimalle.

    5: Fotoğraf Makinesi'ni Nasıl Satın Almayı Tercih Edersiniz ? ( Sıfır (Garantili) , Sıfır (Spot) , 2.EL )
    Cevap : Sıfır (Garantili)

    6: Daha Önce Kullandığınız Fotoğraf Makineleri Nelerdir ?
    Canon A Serisi eski bir makine.


    7: Alacağınız Fotoğraf Makinesi İle Ne Tarz Fotoğraflar Çekmeyi Düşünüyorsunuz ?
    Cevap : Kişisel çekimler haricinde doğa, portre, makro çekimler. Ve şunların olmasını da kesinlikle istiyorum 3D ve Panoramik çekim özelliği.


    8: Alacağınız Fotoğraf Makinesi'nin Video Çekmesi Sizin İçin Ne kadar Öncemli ?
    a) Çok önemli


    9: Sizin Belirlediğiniz Model yada Modeller Varmı ?
    Cevap :
    Sony Nex, Olympus PEN ve Panasonic Limux G Serisinden f/p açısından uygun bir model. (Tercih sebebim boyut ve tasarım olarak şık görünmesi, kalite olarak da DSLR'lere yakın bir performans vermesi.)
    Canon, Nikon veya Sony'nin yukarıda belirttiğim özelliklere sahip bir DSLR modeli. (Bu cihazlar hakkında fazla bir bilgim yok. Fakat neticede fotoğraf makinesinde üst nokta bu makinalar.)


    10: Bulunduğunuz Şehir ? ( Satın Alma Yeri Tavsiyesi Açısından )
    Cevap : Karabük

    Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi bu işe yeni merak saldım. Şu anda çok hevesliyim. Ama aynı zamanda belli bir maddi imkanım var. Öyle bir makine almak istiyorum ki beni hem bu işe daha da ısındırsın, hem de beklentilerimin hepsine de cevap versin. Bilmiyorum acaba çok şey mi istiyorum :)
    Ayrıca bu tavsiye formunu düşünen ve hazırlayan arkadaşın emeğine sağlık. Çok güzel bi düşünce olmuş. Bu şekilde beklentilerimi anlaşılabilir bir düzeyde sizlere ulaştırma imkanım oldu.
    Şimdiden cevap verecek herkese çok teşekkür ederim. Ve de cevaplarınız benim için çok önemli. Alacağım makine sizin yardımlarınız, fikirleriniz ve tecrübelerinize göre şekillenecek.
    Herkese Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derinmert -- 19 Temmuz 2012; 9:20:31 >







  • DSLR seviyesinde fotoğraf kalitesi ve ufak boyutları nedeniyle Sony NEX-5N modelini rahatça tavsiye edebilirim.Gerçekten pişman etmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

    DSLR seviyesinde fotoğraf kalitesi ve ufak boyutları nedeniyle Sony NEX-5N modelini rahatça tavsiye edebilirim.Gerçekten pişman etmez

    Sh@rKs-PoWeR sizin başlıklarınızı ve incelemelerinizi okudum. Bu konuda bilgi sahibisiniz.
    Aslında gönlüm bir DSLR makinadan yana. Fakat Full HD çekim, 3D Çekim ve Panaromik çekim özellikleri bulunan bir DSLR bulamadım. Ya da var da ben fark etmedim. Bu diğer aynasız sistemlere bakışımın nedeni hem bu belirttiğim özelliklere sahip olmaları. Hem de şık ve kompakt boyutları. Ama ben günübirlik değil ileriye dönük, gerçekten kaliteli bir makine almak istiyorum. Bu nedenle bu bahsettiğim özelliklere de sahip olan bir DSLR önerebilirmisiniz fiyat limitlerim dahilinde ?




  • DSLR olarak ise Nikon D5100 , Canon 600D , Pentax KR modellerini tavsiye ederim.Aynen SOny nex-5n gibi bunlarda pişman etmez.Uzun yıllar rahatça kullanabilirsiniz
  • Sony Nex 5 serisi fiyat olarak biraz limitimi aşıyor. Olympus PEN veya Panasonic G serisi Nex 5 performansını verebilir mi ?
    (Hem fotoğraf hem de video çekimi özellikleri olarak )
  • Arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.
    DSLR makinelerde 3d ve panoramik çekim beklentilerime cevap verebilecek ulaşabileceğim bir makine var mı ?
  • Tavsiye yazacak kimse yok mu ?
  • Ben Olympus pen e-pl3 kullanıyorum. Açıkcası sensör ebatından dolayı her ne kadar d-slr'ı yakaladı dense de henüz o kadar da değiller. Bu sebeple eğer boyut ve ağırlık sorunu olacak ise Nex-5N almaya çalışın derim. Ben alacağım zaman oğlum ufak diye, bir de koca makina ile uğraşamam düşüncesi ile pen e-pl3 tercih etmiştim, böyle bir durumum olmasa idi Canon 600D tercih edecektim. Maddi olarak sizi çok zorlamıyor ise yukarıda Sh@rKs-PoWeR'ın dediği modellerden birini tercih etmenizi ben de öneririm. Panorama olayı sorun edilecek bir şey değil bence. Zaten bu makinaları aldığınızda er-geç Photoshop ile ilgilenmeye başlayacaksınız. Bu panorama olayı Photoshop ile kolay yada sadece panorama için yazılmış programlar var.
    -
    Misal :http://www.canonturk.com/wp/301-301.html
    -
    Ücretsiz bir program :http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/groups/ivm/ice/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Ben Olympus pen e-pl3 kullanıyorum. Açıkcası sensör ebatından dolayı her ne kadar d-slr'ı yakaladı dense de henüz o kadar da değiller. Bu sebeple eğer boyut ve ağırlık sorunu olacak ise Nex-5N almaya çalışın derim. Ben alacağım zaman oğlum ufak diye, bir de koca makina ile uğraşamam düşüncesi ile pen e-pl3 tercih etmiştim, böyle bir durumum olmasa idi Canon 600D tercih edecektim. Maddi olarak sizi çok zorlamıyor ise yukarıda Sh@rKs-PoWeR'ın dediği modellerden birini tercih etmenizi ben de öneririm. Panorama olayı sorun edilecek bir şey değil bence. Zaten bu makinaları aldığınızda er-geç Photoshop ile ilgilenmeye başlayacaksınız. Bu panorama olayı Photoshop ile kolay yada sadece panorama için yazılmış programlar var.
    -
    Misal :http://www.canonturk.com/wp/301-301.html
    -
    Ücretsiz bir program :http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/groups/ivm/ice/


    Aslına bakarsanız DSLR hayalimdi. Ama boyutları beni düşündürüyor. Mesela en çok düşündüğüm model olan Nikon D5100 = 510 gr civarında. Bunları düşününce biraz mesafeli yaklaşıyorum. Sony NEX 5N ise 2.000 TL'ye yaklaşık fiyatı ile çok pahalı geliyor. Ben de en uygun seçenek olarak Olympus PEN modellerini düşünüyorum. Siz PL-3 kullanmışsınız. Gece çekimleri ve video çekimleri nasıldır ? Alınabilesi bir makine mi ?
    Yoksa üzerine 500 TL daha koy Sony Nex - 5 N'mi tercih etmeliyim ?
    Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.




  • PL3 iyi olmasına iyi de gece çekimlerinde yüksek ISO'da bir Nex-5N, 600D, D5100 kadar değil. Video olarak da pek başarılı bulmuyorum Olympus pen'leri. Video konusunda Panasonic'in m43'leri daha başarılı fakat onlar da fotoğraf olarak çok çok az da olsa Olympus daha başarılı. Ben şahsen düşündüğümde bir Olympus pen e-pl3'ün nesi yetmez dediğimde videosu daha iyi olabilirdi diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    PL3 iyi olmasına iyi de gece çekimlerinde yüksek ISO'da bir Nex-5N, 600D, D5100 kadar değil. Video olarak da pek başarılı bulmuyorum Olympus pen'leri. Video konusunda Panasonic'in m43'leri daha başarılı fakat onlar da fotoğraf olarak çok çok az da olsa Olympus daha başarılı. Ben şahsen düşündüğümde bir Olympus pen e-pl3'ün nesi yetmez dediğimde videosu daha iyi olabilirdi diyorum.

    Valla Sony Nex - 5'i biraz daha inceledim de baya aklıma yattı. Ama pahalı ne yazıkki. Peki ilk başta 16mm objektifle alsam 1.500 civarı bulunabiliyor. Bu beni idare eder mi baya ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    PL3 iyi olmasına iyi de gece çekimlerinde yüksek ISO'da bir Nex-5N, 600D, D5100 kadar değil. Video olarak da pek başarılı bulmuyorum Olympus pen'leri. Video konusunda Panasonic'in m43'leri daha başarılı fakat onlar da fotoğraf olarak çok çok az da olsa Olympus daha başarılı. Ben şahsen düşündüğümde bir Olympus pen e-pl3'ün nesi yetmez dediğimde videosu daha iyi olabilirdi diyorum.

    Bir de aşağıdaki linkteki karşılaştırmalarda Olympus modellerinin resim kalitesi Nikon D5100 ve Sony Nex - 5n'e göre daha yüksek gibi görünüyor. Acaba ben mi işi bilmiyorum. Yoksa gözlerim mi beni yanıltıyor. Ya da gerçekten durum böyle mi ?

    http://www.dpreview.com/reviews/studio-compare



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derinmert -- 19 Temmuz 2012; 16:54:12 >




  • Buradaki incelemeye bakarken (http://www.dpreview.com/reviews/studio-compare )
    kesitlerin altında (Download: JPEG (xx MB)) yazan yerin sağında yer alan çark ikonuna gelip bakarsanız hangi lens ve ayarlarda çekildiğini görebilirsiniz. Burada Olympus'u 50 mm F2.0 macro lensi kullanılmış. Bir de Olympus'un jpeg işleme algoritması müthiş. Eğer jpeg olarak bakarsanız evet, çok iyi görünüyor ama RAW olarak karşılaştırırsanız farkı görmek için de biraz ISO'yu yüksek tutarsak (misal 800) noise artışını görebiliriz. Tabi ki fiyat/performans/boyut olarak çok başarılı.

    Diğer yandan şu çizelgede PL3'ün ISO arttıkça düşen renk derinliği gösterilmiş.
     Sony NEX - 5N mi ? Olympus Pen PL3 mü ? Nikon 5100 DSLR mi ?


    Sony Nex-5n'e bakınca çok büyük fark olduğu ortada Olympus pen e-pl3 ile arasında.




  • nikon d5100 bir hafta kullandım ve olympus emp1 aynı gün iade ettim nikon olympus fujifilm video konusunda sonyden çok geri olympus emp1 in videodaki titreşim engelleme sistemi çok vasat . video kalitesi ön plandaysa bütçene göre sony a37 24mbt kayıt var saturnde(1399tl) ekran çözünürlüğü düşük biraz ama senin için sorun olmazsa bu cihaza kefilim ben . veya nex5n tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 19 Temmuz 2012; 20:53:48 >
  • Sanırım Sony Nex - 5N alıcam. Peki 18-55 mm lens ile birlikte fiyat olarak 1.500 - 1.600 TL civarında bulabileceğim bir yer var mı ? Sıfır ve garantili olması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: şubat

    nikon d5100 bir hafta kullandım ve olympus emp1 aynı gün iade ettim nikon olympus fujifilm video konusunda sonyden çok geri olympus emp1 in videodaki titreşim engelleme sistemi çok vasat . video kalitesi ön plandaysa bütçene göre sony a37 24mbt kayıt var saturnde(1399tl) ekran çözünürlüğü düşük biraz ama senin için sorun olmazsa bu cihaza kefilim ben . veya nex5n tavsiye ederim

    Senin tavsiyen üzerine Sony a37 inceledim. Gerçekten güzel bi makine. ekran çözünürlüğünden kastın lcd ekranın çözünürlüğü değil mi ? Kefil olduğuna göre cihazın özelliklerini iyi biliyorsun. Sence ilk mesajımda belirttiğim ihtiyaçlarımı karşılar mı ?
    Bu arada "saturn" ün internetten alışveriş imkanı var mı ? Çünkü Karabük'te ikamet ediyorum. Burada mağazası yok. Hoş burda teknosa ve elektroworld haricinde hiçbi mağaza yok. Aslında kendim bizzat görerek almak istiyorum ama buna imkanım yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: derinmert

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

    DSLR seviyesinde fotoğraf kalitesi ve ufak boyutları nedeniyle Sony NEX-5N modelini rahatça tavsiye edebilirim.Gerçekten pişman etmez

    Sh@rKs-PoWeR sizin başlıklarınızı ve incelemelerinizi okudum. Bu konuda bilgi sahibisiniz.
    Aslında gönlüm bir DSLR makinadan yana. Fakat Full HD çekim, 3D Çekim ve Panaromik çekim özellikleri bulunan bir DSLR bulamadım. Ya da var da ben fark etmedim. Bu diğer aynasız sistemlere bakışımın nedeni hem bu belirttiğim özelliklere sahip olmaları. Hem de şık ve kompakt boyutları. Ama ben günübirlik değil ileriye dönük, gerçekten kaliteli bir makine almak istiyorum. Bu nedenle bu bahsettiğim özelliklere de sahip olan bir DSLR önerebilirmisiniz fiyat limitlerim dahilinde ?

    sony a37 yada butce durumuna gore a35 bu isteklerinizin tamamini yapabiliyor panoramik foto, 30fps fullhd video, "video sirasinda af!!!" ozellikleri var. aceleniz yoksa musait oldugum bi zamanda zonguldak sony center a gidip sizin icin fiyat alabilirim. almak isterseniz gelip alirsiniz.
    nex 5n yi 18-55 lensle birlikte tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozeba


    quote:

    Orijinalden alıntı: derinmert

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

    DSLR seviyesinde fotoğraf kalitesi ve ufak boyutları nedeniyle Sony NEX-5N modelini rahatça tavsiye edebilirim.Gerçekten pişman etmez

    Sh@rKs-PoWeR sizin başlıklarınızı ve incelemelerinizi okudum. Bu konuda bilgi sahibisiniz.
    Aslında gönlüm bir DSLR makinadan yana. Fakat Full HD çekim, 3D Çekim ve Panaromik çekim özellikleri bulunan bir DSLR bulamadım. Ya da var da ben fark etmedim. Bu diğer aynasız sistemlere bakışımın nedeni hem bu belirttiğim özelliklere sahip olmaları. Hem de şık ve kompakt boyutları. Ama ben günübirlik değil ileriye dönük, gerçekten kaliteli bir makine almak istiyorum. Bu nedenle bu bahsettiğim özelliklere de sahip olan bir DSLR önerebilirmisiniz fiyat limitlerim dahilinde ?

    sony a37 yada butce durumuna gore a35 bu isteklerinizin tamamini yapabiliyor panoramik foto, 30fps fullhd video, "video sirasinda af!!!" ozellikleri var. aceleniz yoksa musait oldugum bi zamanda zonguldak sony center a gidip sizin icin fiyat alabilirim. almak isterseniz gelip alirsiniz.
    nex 5n yi 18-55 lensle birlikte tavsiye ederim.

    Valla çok iyi olur. Size zahmet olmazsa Nex - 5N 18-55 mm objektifli ve a37 - 18-55 mm objektifli ikisinin de fiyatını alabilirseniz sevinirim. Ağustosun 10'undan sonra almayı düşünüyorum zaten. Teşekkür ederim.




  • video çok önemli demişsiniz o zaman sony almalısınız şuan f/p oranı a37 çok iyi 1080p 24mbt avchd kayıt ile nikon d3100-d5100-d7000-olympus pen serileri bunlara briz fark atıyor youtube da çekilmiş örnek videolarını izleyebilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: şubat

    video çok önemli demişsiniz o zaman sony almalısınız şuan f/p oranı a37 çok iyi 1080p 24mbt avchd kayıt ile nikon d3100-d5100-d7000-olympus pen serileri bunlara briz fark atıyor youtube da çekilmiş örnek videolarını izleyebilirsin

    Bi de bi şeyi daha merak ediyorum. Sony A37 çin üretimi mi ? Zira Sony çoğu kamera ve fotoğraf makinelerini çinde üretiyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.