Şimdi Ara

Sony NWZ A-844 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: electrostatic

    fazlasıyla hakedior hemde.istisnalar hariç şuan piyasanın en kaliteli ses veren cihazı A845.


    teşekkür ederim mesajınız için. az önce sipariş ettim :)
  • Ben A845'i 329 TL ye denk getirip alabilenlerdenim.Ürün geldiğinden bugüne kadar o sese hayranlığım devam ediyor.Param olsa 500-600 TL ye bile hiç arkasına bakmadan alabilirim.Bu yorumu ürünü aldığım 4-5 aylık bir tecrübeden ve arkadaşlarımın gerek iPodlarını gerek diğer mp3 çalarları dinledikten sonra rahatlıkla yapabiliyorum.A845'i almadan önce genelde laptopdan müzik dinlerdim ve hani hep düşünürdüm seste ne gibi bi fark olabilir diye.Bence "daha iyi ses veriyordur" yorumu A845 için yeterli değil alıp dinlemek gerek.Gerçekten çok farklı bir ses veriyor ve equalizer'ı, clear bass'ı, VPT(Surround)'ı ürünün ses kalitesinde en sevdiğim üç özelliği.Dışardan aldığım diğer yorumlardan biride "ona 329 TL verilir mi telefondan müzik dinle aynı şey" diyen insan 2dk sonra "hmm gerçekten buna değermiş" dedi, bunun dışında "bu kadar özelliği bu küçücük şeye nasıl sığdırmışlar" diyen oldu.Sonuçta ürünü buradaki yorumları okuyarak aldım ve sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.




  • 329 lira çok iyi fiyatmış dostum nerden almıştın sen?
  • Diğer hangi mp3 markalarını dinlediniz?

    quote:

    Orijinalden alıntı: AdReNaLiN.int

    Ben A845'i 329 TL ye denk getirip alabilenlerdenim.Ürün geldiğinden bugüne kadar o sese hayranlığım devam ediyor.Param olsa 500-600 TL ye bile hiç arkasına bakmadan alabilirim.Bu yorumu ürünü aldığım 4-5 aylık bir tecrübeden ve arkadaşlarımın gerek iPodlarını gerek diğer mp3 çalarları dinledikten sonra rahatlıkla yapabiliyorum.A845'i almadan önce genelde laptopdan müzik dinlerdim ve hani hep düşünürdüm seste ne gibi bi fark olabilir diye.Bence "daha iyi ses veriyordur" yorumu A845 için yeterli değil alıp dinlemek gerek.Gerçekten çok farklı bir ses veriyor ve equalizer'ı, clear bass'ı, VPT(Surround)'ı ürünün ses kalitesinde en sevdiğim üç özelliği.Dışardan aldığım diğer yorumlardan biride "ona 329 TL verilir mi telefondan müzik dinle aynı şey" diyen insan 2dk sonra "hmm gerçekten buna değermiş" dedi, bunun dışında "bu kadar özelliği bu küçücük şeye nasıl sığdırmışlar" diyen oldu.Sonuçta ürünü buradaki yorumları okuyarak aldım ve sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.




  • Arkadaslar NWZ-A844 8GB modelini bir hafta once aldim.(Yurtdisinda yasiyorum. Merak edenler icin Almanya'dan kargo dahil 115 euroya aldim.) Oncelikle fiyat olarak ipodlardan 45-50 euro kadar ucuza geliyor. O yuzden bayagi uygun oldu benim icin. Ben de almadan once forumdaki degerlendirmeleri dikkate aldigim icin kendi degerlendirmelerimi vermeyi bir borc biliyorum. Iphone'lar, ipod´lar, samsung'lar, iriver'lar dinlemis biri olarak izlenimlerim asagida(Cowon hic kullanmadim).

    Olumlu yonler:
    -Oncelikle cok hafif ve SIK. Tasimasi kolay.
    -Cihaz farkini cx300 ile bile farkettiriyor. Elimdeki sennheiser IE7 kulakligi adam akilli performans vermiyor diye satmayi dusunurken simdi bu cihazin hakkini veremedigini dusundugum icin satmak istiyorum:). Yani simdi IE7'den daha iyi bir kulaklik arayisi icerisindeyim.(Dikkat IE7 cihazin kendisinden daha pahali:) )
    -Ozellikle vurmali calgilar konusunda cihazin performansi cok iyi. IE7 ile hangi ses efektlerinin dijital olarak sonradan eklendigi bile cok rahat belli oluyor.
    -Cihazin pek cok teknik yenilikleri var. Benim favorilerimden biri "Clear BASS". Gercekten de bozmadan basslarin siddetini artirabiliyorsunuz.
    -Yine teknik ozellikler sayesinde neredeyse 128kbps lik dosyalari bile 320kbps den ayirt edemiyorsunuz. (Sanirim DSEE ozelligi sayesinde)
    -Ben Mac bilgisayar kullaniyorum. Yani Windows makineniz yoksa da surukle-birak seklinde muzik dosyalarini kolaylikla cihaza atabiliyorsunuz.
    -Ses seviyesinin (NWZ- ile baslayan)Avrupa modellerinde kisitli oldugu soyleniyor. Ancak sadece 1-2 klasik parca disinda en yuksek ses seviyesinin bana dusuk geldigi olmadi. Cogunlukla ses seviyesi 19-20 olacak sekilde dinliyorum(30 uzerinden)

    Olumsuz Yonleri:
    -Pil omru, pil omru, pil omru! Cihazin pili bende 12 saat civarinda gidiyor.(Sirf bu is icin 3 kez pil bitene kadar surekli muzik calma testi yaptim) Yani 30 saat pil omru pazarlama safsatasina inanmayin.(Internette de pil omru konusunda 9-10 saat oldugunu soyleyenler cok var)
    Edit:Dun gece yeni bir test daha yaptim. Bu sefer EQ, Clear Stereo, DSEE ve Dynamic normalizer ozelliklerini kapatarak neredeyse kutudan ciktigi sekilde teste tabi tuttum. Cihaz gece boyunca ses seviyesi 15 te iken caldi. Bu durumda cihazin pil gostergesinin yariya inmesi neredeyse 2.5-3 kat daha fazla sure adi. Yani cihazla birlikte gelen bu ekstra ozellikleri kapatmaniz durumunda belirtilen 30 saat pil omrune ulasmak mumkun olabilir. Ancak tabii ki bu ozelliklerden vazgecmek hic de kolay olmayacaktir. Keske cihazin, bu ozellikler acikken, 30 saatlik pil omru olsa idi.

    -Micky Mouse kulagi gibi duran "BACK" ve "OPTION" tuslari biraz asagida ve yon tuslarina cok yakin. Yine de buyuk sorun degil.
    -Ustundeki tuslar alttan aydinlatmali degil. Bu nedenle karanlikta ancak el yordami ile menulerde dolasabiliyorsunuz. Neyseki cihazin Play/Stop tusunun ustunde nokta seklinde bir cikinti mevcut. O cikintiyi referans alarak cihaza bakmadan dahi sarki degistirmek vs mumkun.(Cepteyken vs.)
    -OLED ekran disarida gunes isiginda neredeyse aynaya donuyor. Ancak yine yukarida soyledigim gibi pek cok ayari yapmak icin ekrani gormenize gerek yok.
    -Ayrica ozellikle hip-hop konusunda diger muzik turlerine gore daha az basarili oldugunu soyleyebilirim. Yani sanki cihaz bir noktada muzik&enstruman odakli calisiyor. Ayni sarkida sanki enstrumanlar insan sesinden daha kaliteli gibi(Bilemiyorum bir anlam ifade etti mi sizin icin)
    -Donanim olarak cok guzel olan bu cihazin maalesef yazilimi cok geride. Ozellikle de ipod larin gerisinde(Dikkat edin ses kalitesi anlaminda ipod ile karsilastirma ihtiyaci bile hissetmiyorum). Ornegin ben Mac kullandigim icin ne bir playlist olusturabiliyorum ne de bazi cover/album art lari cihaza atabiliyorum. Buyuk ihtimalle bu sorun Windows'ta yoktur.

    Maalesef yeni cikan A850 serisinde bu olumsuz yonlerin tamami aynen duruyor gibi gozukuyor. Yani A serisi walkman almayi dusunuyorsaniz beklemenize gerek yok derim. Ustelik Japonya'daki deprem sonrasinda yeni cihazlarin ne zaman gelecegi bile tam belli degil bence. Uzun lafin kisasi, A serisini cok begendim. Ses kalitesi anlaminda ozellikle hareketli ve enstrumanlarin one ciktigi sarkilarda cok iyi buldum. Bir suredir akilli telefonlar uzerinden muzik dinleyen biri olarak bu cihaz acikcasi colde vaha gibi geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveheart655 -- 3 Nisan 2011; 10:48:40 >




  • A845 ve a844 arası farklar nelerdir bunu soracağım. Ve sony Center fiyatları nelerdir ? Teşekkürler şimdiden .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acancan1 -- 23 Haziran 2011; 23:50:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acancan1

    A845 ve a844 arası farklar nelerdir bunu soracağım. Ve sony Center fiyatları nelerdir ? Teşekkürler şimdiden .

    A845 eski model olarak görünüyor sony'nin resmi sitesinde... Alttaki linkte iki cihazında ayrıntılı özellikleri var buradan bakabilirsin


    http://www.sony.com.tr/product/nws-a-series
  • büroteknik isimli bi sitede mevcut 440 lira civarı a845.acaba bu site güvenilir mi yoksa başka bi site tavsiye edermisiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deflepard84

    büroteknik isimli bi sitede mevcut 440 lira civarı a845.acaba bu site güvenilir mi yoksa başka bi site tavsiye edermisiniz?

    Ben fotoğraf mak. almıştım. 2 günde gelmişti. Bir sıkıntı çıkarmadılar, güvenilir bir site.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noproblem05


    quote:

    Orijinalden alıntı: acancan1

    A845 ve a844 arası farklar nelerdir bunu soracağım. Ve sony Center fiyatları nelerdir ? Teşekkürler şimdiden .

    A845 eski model olarak görünüyor sony'nin resmi sitesinde... Alttaki linkte iki cihazında ayrıntılı özellikleri var buradan bakabilirsin


    http://www.sony.com.tr/product/nws-a-series

    Tek fark hafıza.A844=8GB, A845=16GB, A846=32GB, A847=64GB.




  • A846 ve A847 ürünleri piyasada var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noproblem05

    A846 ve A847 ürünleri piyasada var mı?

    Türkiye'de resmi olarak sadece 844 ve 845 var ama 844 bile zor bulursun gibi geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdReNaLiN.int -- 5 Temmuz 2011; 13:54:57 >
  • 845 eski model inşallah bulabilirim garantili... 844 yeni ürün ama 845'den ucuz olur herhalde eğer teknik özellik olarak fark yoksa sonuçta 8gb hafızası var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noproblem05 -- 5 Temmuz 2011; 14:25:56 >
  • sony centerda a845 429TL ye satılıyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RuSH86

    sony centerda a845 429TL ye satılıyor :)


    eyvallah hacı sağol
  • birader ben aradım ankara cepa'daki sony centeri 535tl dediler :((((
  • sony centerda bu fiyatların katalog fiyatı oldugunu söylüyorlar.demek ki yalanmış
    hangi sony centerda 429TL oldugunu söylemicem.çünkü maaşım yatınca kendim alcam
  • ben aldım bile 480TL'ye... Söyle bakalım hangi SONY centerda idi zannedersem ankarada değil
  • A846 32gblik versoyonunu nerden bulabilirim beyler acil yardim trde yokmu la yoksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot

    A846 32gblik versoyonunu nerden bulabilirim beyler acil yardim trde yokmu la yoksa


    TÜRKİYE'de yok la ama internetten bulabilirsin belki ebay dan felan
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.