Şimdi Ara

Sony NWZ-X1050 Detaylı İnceleme(Yeni FW çıktı) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
633
Cevap
0
Favori
39.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sony mp3 seçenlerin ilk tercihi ses kalitesi olduğu için tercih ediliyor.A840 ile X1000 inde kıyaslanması ses bakımından aynı özelliklerde çıkmasından ötürü.mesela şuan mp3 player arayışı içindeyim ve sony i sırf ses kalitesi için tercih etcem eğerki x1000 i alacak olursam bu ne wifi sinden ne dokunmatik ekranından nede diğer özelliklerinden dolayı olur.eğer sesden ferakat edip diğer özellikleri aramış olsaydım direk bir ipod touch edinirdim.
    işte bu head-fi de yapılan incelemeden dolayı a840 alma isteğim olmama rağmen tekrar aklım x1000 e kaydı ama ne touch screenden ne wifisinden dolayı sadece eğer arada bi ses farkı varsa ondan dolayı.

    buarada başka incelemeler inşallah olur olacaktırda çünkü aynı ses teknolojisine sahip hatta üstündeki kulaklıklar her nekadar dandik olsada A840 daki modelin daha üst bir model bir kulaklık olmasına rağmen eğerki incelemeyi yapan arkadaş hemen hemen aynı ama x1000 biraz daha baskın yorumunu yapması beni şaşırttı.




  • Kisisel tercihlere karismak gibi bir durum yok zaten, insan en nihayetinde kendi istedigini alir. Simdi a840`i kullanma gibi bir sansim olmadi, ama ozellikleri bakimindan ve birkac incelemeye gore uretilen teknoloji X serisi ile hemen hemen ayni. Aradaki ses farkini anlayabilmek icin, cok ileri bir muzik kulagi olmasi lazim. X`in sesi birazcik daha iyidir, A`nin sesi birazcik daha iyidir bu tartisma surer gider. Ama X`i aldiginizda yaninda artilariyla geliyor... Simdi tocuh-screen onemsiz gibi duruyor mesela, ama benim gibi 2000-3000 sarkidan incik cincik edip, ozellikle bir tanesi ariyorsaniz, aninda bulabiliyorsunuz cunku kullanim kolayligi!

    a840`da soyle bir avantaj goruyorum 400x240 ekranina karsi X`in 432x240. X`de maalesef videolarda black bar dedigimiz barlar asagida ve yukarida beliriyor. (Eger cok ugrasirsaniz halledebilirsiniz bu sorunu!). Yatay olarak daha kisa olan A`nin ekrani sayesinde videolar full-screen izlenebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 22 Ocak 2010; 12:27:00 >
  • Bence çok sabırsız olup parası hazır olanlar X-1050 yi kapsın.. bence kaybedecekleri bir şey yok... ama beklerim diyenler zaten beklesin beyler.. yabancı forumlarda illaki yorum görüzcez bu konuda bolbol... açıkcası daha yukardaki ing. yorum yazılmadan aralarında fark yoktur ses kalitesi olarak... varsa da farkedilecek bi fark yoktur demiştim... gerçi net değil ama ben hala böyle düşünüyorum.. ses kalitesinde ilerleme kolay olmuyo.. ses kartları senelerdir çok büyük ilerleme kat edemedi... grafik kalitesi gibi gerçekliğe kadar uzanan bi yol bu.. ama gerçekçi sesi yaratmak gerçekçi grafiği yaratmaktan çok daha zor...
  • bu arada x1050 başlığı burası.yeri deil ama çokca geçtiği için adı burda A840 ın yazmak istedim.
    2gün önce sony eurasia ya mail yollamıştım A840 modelini nezaman bayiliklerde göreceğimiz üzerine.maile şu şekilde cevap attılar.

    Değerli Sony Dostu,

    Mesajınız ve Sony ürünlerine gösterdiğiniz ilgi için teşekkur ederiz.
    A-840 Model ürün Mart ayında gelecek olan NWZ-A845 modelimizdir.Sony Eurasia olarak siyah renginin ithalatını saglıyacagız.

    Bilginize sunar,esenlikler dileriz.

    Saygilarimizla,



    Sony Eurasia Pazarlama AS

    Musteri Bilgi Merkezi

    offff marta kadar alıcam sanırım x1050 yi artık. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 23 Ocak 2010; 18:06:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkchild

    Bence çok sabırsız olup parası hazır olanlar X-1050 yi kapsın.. bence kaybedecekleri bir şey yok... ama beklerim diyenler zaten beklesin beyler.. yabancı forumlarda illaki yorum görüzcez bu konuda bolbol... açıkcası daha yukardaki ing. yorum yazılmadan aralarında fark yoktur ses kalitesi olarak... varsa da farkedilecek bi fark yoktur demiştim... gerçi net değil ama ben hala böyle düşünüyorum.. ses kalitesinde ilerleme kolay olmuyo.. ses kartları senelerdir çok büyük ilerleme kat edemedi... grafik kalitesi gibi gerçekliğe kadar uzanan bi yol bu.. ama gerçekçi sesi yaratmak gerçekçi grafiği yaratmaktan çok daha zor...

    x serisini kaç zamandır bekliyorum ancak çoğu sony centerda yok, soruyorum kimi gelmeyecek diyor kimi gelecek diyor kimide geldi ve bitti diyor, geldi ve bittiyse yenilerini niçin getirtmiyorsunuz? yani çoğu insan istese bile alamıyor,
    bunun dışında anlamadığım bi şey daha var türkiyeye sony niçin 32 gblığı yollamıyor? O.o.spawn.o.O ' ya gelen epostada NWZ-A845 modelini getirteceklerini belirtmişler(bildiğim kadarıyla 840 serisinde 32 gblık versiyon var)
    walkman kullanan bi müzik dinleyicisi olarak sonynin bu tutumunu hiç beğenmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jet lag -- 25 Ocak 2010; 11:31:08 >




  • Sony EuroAsia anladığım kadarı ile bu tip cihazların top modellerinin alıcısı çok olmayacağını tahminlen ya az getiriyor, yada hiç getirmiyor. Bize göre elbette yanlış bir mantık ama onlara göre neyi düşünerek bu hareketi yapıyorlar tahmin etmek zor. Bizim gibi X1050,X1060 tercih edecek ve alabilecek kapasitedeki insan sayısı gerçekten çok değil, bunu Sony'nin daha düşük modellerindeki satış adetlerinden tahmin etmek kolay aslında, gidin bir elektronik mağazasıona Sony'nin hep düşük model mp3 playerları mevcut(B serisi, E serisi..gibi). Yani birazda piyasa araştırması yapıp tüketicinin alabileceği yöndeki modelleri daha çok getiriyorlar anladığım kadarı ile. Bizde de tüketiciler bilinçlendikçe ve ALMA GÜÇLERİ arttıkça daha top modelleri daha fazla stoklu getirme durumuna girerler sanırım, ama gerçek sebebi nedir bende bilmiyorum. Mesela biz millet olarak Televizyon seyretmeyi severiz, bu sebeten Sony en alt modelden en üst modele kadar piyasayı doyuruyor. Ama iş high end MP3 player gibi durumlara gelince alıcısı çok olmadığından stoklu ürün getirmiyorlar demekki.

    Belli bir adette insan bire araya gelirde mail bombardımanına tutumak lazım ama bununda işe yarayacağını zannetmiyorum. Hal böyle olunca da sahtekar Sirkeci tayfasının garantisiz mallarına mecbur kalıyoruz.

    Head-fi forumlarında okuyorum mesela, Avrupa'da X seiris deli gibi sattığı için fiyat indirimlerine bile gitmiş cihaz. Yani bizim alım gücümüz artmadıkça bu iş böyle gider....alım gücü arttıkça insanlar daha iyi ürünlere yönelme eğilimine girerler otomatikman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 25 Ocak 2010; 11:59:26 >




  • Valla bu üst modellerin getirtilmemesi konusunda çok haklısınız. Gerek mp3 çalar olsun gerek müzik seti olsun gerek kulaklık olsun genelde ya giriş seviyesi modeller oluyor piyasada ya da orta seviye modeller oluyor. Ama üst seviye bir ürün alacak olan son kullanıcı bu durumda hep mağdur bırakılıyor nedense! Sony'nin MDR XB700 modelinde ki kulaklığını almayı düşünüyordum ve bir araştırma yaptım bu ürün garantili olarak ülkemizde satılmıyor malesef. Bu modelin giriş seviyesinde ki ürün olan XB300 ülkemizde mevcut ama o da beni tatmin etmedi. Aynı şey müzik setleri için geçerli yıllardır fellik fellik üst model mini veya midi sistem arayıp durdum ama istediğim ürünü bir türlü bulamadım ve Doğubank'tan iki sene dükkan garantisine sahip Sony'nin en üst model mini sistem müzik setini aldım yaklaşık bir buçuk sene evvel. Sony bence ülkemize az sayıda da olsa üst model serilerini getirmeli. Bir iki gün evvel Sony yetkili merkezini aradım ve telefonda ki bayan mart ayında yeni modellerin ülkemize giriş yapacağını ve istediğim kulaklığın (MDR XB700) yeni modeller ile birlikte gelme olasılığının olduğunu belirtti. Henüz karar vermedim alayım mı almayım mı diye ama bir süre beklemeye karar verdim en azından. Umarım sizlerin beklediği üst seviye A serisi mp3 çalarlar da mart ayında gelir Bende 5 gün evvel Sony NWZ-S639F modelini Gittigidiyor'dan satın aldım şu an ürünü detaylıca inceliyorum (kurcalama aşaması diyelim:) pilinin dayanma süresi, ses özellikleri vs vs bunları iyice irdeliyorum bir süre sonra da Sony bölümüne aldığım mp3 çalar ile ilgili bir inceleme yazısı yazacağım, umarım almayı düşünenler için iyi bir rehber niteliği taşır




  • geçenlerde A845 modelinin ne zaman getirilceğine dair sony eurasia dan cevap gelince bende kafamdaki diğer bi soruyu sorayım dedim sony e :))
    x1050 ile a845 modelleri aynı ses teknolojilerinde çıkıyor sadece ses bakımından bi farklılık varmıdır yada bekliyormusunuz böyle bişi gibisinden bi soru sorayım dedim :)) cevap şu şekilde geldi tabi bildiğimiz şeyleri söyledi gerçi farklı bi cevap ne bekliyodum ki :) ;

    Değerli Sony Dostu,

    Mesajiniz ve Sony urunlerine gosterdiginiz ilgi icin tesekkur ederiz.



    X1050 ve A845 modelleri ortak olarak OLED ekran, S-Master amfi, noise cancelling özelliklerine sahiptirler. Ses ve görüntü kaliteleri aynıdır. Ancak X1050 modelinin ekanı 3 inç, A845 modelinin daha küçük bir ekranı var. X1050 dokunmatik bir model, A845 tuş takımı ile çalışabilmektedir. En önemlisi X1050’nin WiFi özelliği var, internete bağlanabilip çeşitli içerikler indirebilmektesiniz.

    Bilginize sunar,esenlikler dileriz.

    Saygilarimizla,

    Sony Eurasia Pazarlama AS

    Musteri Bilgi Merkezi

    Tel: 216- 444 76 69 (SONY)

    E-posta: bilgi@eu.sony.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 26 Ocak 2010; 0:36:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leylandi

    söylediklerimin ışığında sonuç çıkmış.x1000 ile a840 arasında kalan arkadaşlar artık tereddüt etmeyebilirler.polemiğe girdiğim arkadaşta bilinçlenmiştir umarım.kendisi ortalarda yok ama.

    özlendiğini bilmek güzel fakat kimseyle uğraşamayacak kadar keyfim yerinde. hepimizin öyledir umarım.

    ses diye yanıp tutuşan arkadaşlar gitsinler ipod alıp lod olaylarına karışsınlar. (sağlam bir amfiyle tabii) iki sony arasındaki farkın buradan parise yol olmayacağını herkes biliyor. x1060 almasaydım 64 gb ipod touch alacaktım. amfiyle filan uğraşmayayım diye sony'e yöneldim. sesin yanında dokunmatik ekran, video, wifi (kısıtlı olsa da) gibi ekstra beklentileri de olanlar x1000, ipod touch, cowon s9 arasında tercih yapabilir. lazım değil diyenin sorması hata. teknik detayların ötesinde insanın içine sineni kullanması en iyisi. olayın özü bu bence. bu arada hala adam gibi bir kulaklık alamadım. cx400ii ve px100 le kullanıyorum. benim durumumda birisi için mp3 çalar mevzuları boş geliyor kulaklık yok çünkü biraz biriktirebilirsem amazondan sağlam bir bomba patlatıp bu işlere baya bir süre ara vericem.

    quote:

    Head-fi forumlarında okuyorum mesela, Avrupa'da X seiris deli gibi sattığı için fiyat indirimlerine bile gitmiş cihaz.

    evet amazonun ingiltere şubesinde 32 gb lık versiyonun fiyatı 200 euroya kadar düşmüştü, özellikle ingilterede tanıdığı olan filan varsa kaçırmasın bence. aynısı a84x için de geçerli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenjimikee -- 28 Ocak 2010; 11:54:30 >




  • bu cowon s9 uda bayaa övüolar ya yeni duydum , gördüm fazla ilgilenmiyorum sony walkmanlar haricinde ama hoş cihazmış ses çıkışı bi hayli iyiymiş.ama içimdeki sony aşkıyla :)) ben kesin kararı verdim 1 aya x1050 alıyorum sonunda :)
  • ürünü bugün tesadüfen optimum media markt'ta gördüm 700 ile 800 lira arasındaydı tam hatırlamıyorum fiyatını. ilgilenen arkadaşlara duyrulur
  • Bende IE8 satıyorum PM atabilirsiniz.Özellikle X ve yeni A serisi ile tadına doyum olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Azizim

    Bende IE8 satıyorum
    PM atabilirsiniz.Özellikle X ve yeni A serisi ile tadına doyum olmaz.

    Hayırdır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: müvellidülhumuza

    ürünü bugün tesadüfen optimum media markt'ta gördüm 700 ile 800 lira arasındaydı tam hatırlamıyorum fiyatını. ilgilenen arkadaşlara duyrulur



    a845 mi o fiyat ?? yuhhhh !!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Figure


    quote:

    Orijinalden alıntı: Azizim

    Bende IE8 satıyorum
    PM atabilirsiniz.Özellikle X ve yeni A serisi ile tadına doyum olmaz.

    Hayırdır

    Dinlemeye pek vaktim olmuyor @Figure hocam ondan satıyorum.Eğer almak isteyen biri olursa satarım.Daha alalı 1,5 2 ay oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot


    quote:

    Orijinalden alıntı: müvellidülhumuza

    ürünü bugün tesadüfen optimum media markt'ta gördüm 700 ile 800 lira arasındaydı tam hatırlamıyorum fiyatını. ilgilenen arkadaşlara duyrulur



    a845 mi o fiyat ?? yuhhhh !!!!

    hayır, X1050 o fiyata 845, henüz gelmedi sanırım




  • arkadaş x1050 yi kastetmiş bence
  • X serisi çok şık bence. Kısa yol tuşları da işlevli duruyor. Eksiği umarım uygulama yazacakların eksikliği olmaz. Ses kalitesini merak ediyorum asıl. NW A1000 kullanmış birisi olarak, çok sağlam olacağına inanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot


    quote:

    Orijinalden alıntı: müvellidülhumuza

    ürünü bugün tesadüfen optimum media markt'ta gördüm 700 ile 800 lira arasındaydı tam hatırlamıyorum fiyatını. ilgilenen arkadaşlara duyrulur



    a845 mi o fiyat ?? yuhhhh !!!!



    X1050 için sanırım.




  • X serisi veyahut yeni A serisi alacak arkadaşların kullandıkları kulaklıklar nasıl?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.