Şimdi Ara

Sony, oyun bölümündeki Ar-Ge çalışmaları için 2 milyar dolar harcayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony, oyun bölümündeki Ar-Ge çalışmaları için 2 milyar dolar harcayacak
    Sony Group, çok oyunculu oyunlarda teknolojiyi iyileştirmek ve gerçek dünya ile dijital dünya arasında köprü kuran bir "genişletilmiş gerçeklik" (XR) işi geliştirmek için oyun bölümündeki araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) harcamalarını artıracak. Şirket bu çalışmalar için 300 milyar yen (yaklaşık 2,13 milyar dolar) tahsis edecek.



    Ayrıca Bkz.Winamp, Android ve iOS'a geri dönüyor



    Sony şu anda toplam Ar-Ge bütçesinin yaklaşık %40'ını oyun geliştirmeye harcıyor. Geçen yıla kıyasla, oyun bölümündeki Ar-Ge harcamaları yaklaşık %10 arttı ve 2020 rakamının iki katından fazla. İçinde bulunduğumuz mali yılda Sony, bir önceki yıla göre %3 artışla şirket genelinde Ar-Ge için 760 milyar yen harcamayı planlıyor.



    Sony, genişletilmiş gerçeklik teknolojisine odaklanacak



    Oyun, Japon şirketin işlerinin önemli bir bileşeni. Sony'nin donanımdan abonelik tabanlı bir iş modeline geçmesi, şirketi Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmaya itiyor. Üretici uzun bir süre PlayStation oyun konsollarının satışına bel bağladı, ancak şimdi şirket çevrimiçi oyunların ve bunlara yönelik bireysel ücretli eklentilerin geliştirilmesine odaklanmayı planlıyor.



    Sony, oyun bölümündeki Ar-Ge çalışmaları için 2 milyar dolar harcayacak
    Bununla birlikte Sony, gözünü sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR) ve karma gerçeklik (MR) teknolojilerinin bir kombinasyonu olan genişletilmiş gerçeklik (XR) yönüne çevirdi. Bu teknoloji, beş insan duyusunun tümünü kullanarak sürükleyici bir oyun deneyimi vaat ediyor. Sony, genişletilmiş gerçekliğin gelişimini hızlandırmak için son iki yılda satın aldığı veya yatırım yaptığı dokuz denizaşırı oyun stüdyosunun kaynaklarını bir araya getirmeyi planlıyor.




    Kaynak:https://asia.nikkei.com/Business/Companies/Sony-dives-into-extended-reality-with-2bn-R-D-war-chest







  • bir tane ansızın indie oyun çıkıp exclusive oyunların satış rakamını ikiye katlayabiliyor. acımasız bir sektör, para yatırırken bir işe 100 kez düşünüyor adamlar e haliyle.

  • Sony de Live service oyunlara kafayı taktı. Bundan sonra hikayeli, single player GOW, Horizon gibi oyunları görebilecek miyiz bundan şüpheliyim. Yani bu kalitede görebilir miyiz yani. Son olaylardan sonra 200 milyon doları bu gibi oyunlara harcayabileceklerinden pek emin değilim. Warzone, Fifa ultimate team, fortnite v.s. gibi oyunların kazançları yüzünden yakında indie harici adam gibi oyun zor göreceğiz gibi. Binlerce saat aynı oyunu aynı haritada aynı şeyi yaparak harcayan o kadar insan var ki kafa yapılarını çözemiyorum. Neyse bu paralar live service ye gidecek onu biliyorum sadece.

  • işte bu yüzden activision satın alımına karşıyım. playstation markasına ağır darbe oldu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.