Şimdi Ara

Sony Vaio Fan Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2 sene önce aldığım Sony Vaio PCG-GRV550 serisi notebookumun fanı devamlı ve sesli bir şekilde çalışıyor..Acaba sorunu nedir...Bilen varsa acil yardım etsin..Kafayı yemek üzereyim...Kadıköyde bir keresinde notebook hastanesine götürdüm Yazıcı Han'daki...Orda alkolle fln fanı temizlediler...Hafif bir azalma oldu..Fakat 1 hafta sonra tekrardan başladı aynı şey...Makinayı açar açmaz fan çalışmaya başlıyor..Ve hiç ama hiç susmuyor...Lütfen yardım edin...



  • yok mu cevap veren ya....ayrıca kendi kendisinide ısındıktan sonra kapatıyor makina..
  • yok mu cevap veren yaaa lütfen yardım edin arkadaşlar
  • Arkadaşım burası Sony'nin teknik servisi mi? Help desk mi? 2 yıl önce aldığın makine, üstelik de Sony Vaio, pek bilen olmaz ki. Götürmüşsün bilgisayar hastanesine, ordakiler iyi kötü daha iyi biliyorlardır burdakilerden. Daha ne?

    Nedir bu illa cevap cevap isteği.. Cevabı bilen var da yazmıyor mu? Sanki -allah korusun- bir yakınıza birşey oldu da kan arıyorsunuz. Nedir bu acele, bu endişe??

    Ha.. soruna gelirsek. Amatör olarak tek diyebileceğim makinenin soğutma sisteminin artık işlevini yeteri kadar yapamadığı yönünde. Muhtemelen hem yılların getirdiği hem de yüklü olmasından ötürü makinenin fanı ısıyı düşürmek için sürekli çalışıyor ve ortamdaki kir, toz, pis içine doluyor, dolayısıyla da işlevini tam olarak yerine getiremiyor. Fan'ı temizledikten sonra bir de Bios'tan ayarları kontrol et derim.
  • nasıl kontrol edicem biostan ?
  • Bios'ta PC Health diye bi kısım var, ordan fan'ın devreye girme ayarlarına falan bak.. Mevcut sıcaklık ne kadar, ne zaman kitleniyor falan.. Ama eğer Bios'la çok haşır neşir değilse, hiç girme Bios'a.. zira anlattıklarından fan sisteminin bayağı bir sorunlu olduğu belli. Dizüstü için yapılmış platform soğutuculardan kullan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.