Şimdi Ara

Sony Vaio SVE1112M1EP nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eşim için, gündelik işlerin yapılması, film ve internet için bir netbook almaya karar verdim, araştırken, netbookların fiyatlarına yakın olması, windows8 kullanması ve tasarımı, hafifliği ile birlikte, Sony Vaio SVE1112M1EP dikkatimi çekti.
    700-800 lira plastik gibi görünen netbooklara para vermektense, 1000 liraya bunu alırım diye dusundum, ama aklımı kurcalayan tek sey,
    islemcisi oldu. AMD e2 1800 modeli (1M cache bellek, 1,70Ghz) ozelliklere sahip,
    İntel'in ATOM'uyla kıyaslarsak, N2600-N2800 seviyelerinde bir özelliği var, ancak, i3 lerle kıyaslarsak yerlerde surunuyor.
    Benim tavsiye almak istediğim sey; bunu bir netbook mantıgıyla mı degerlendirmek lazım yoksa çakma bir laptop gibi mi?
    AMD işlemci sıkıntı yaratır mı? yoksa daha mı iyidir? Kullanan arkadaşlar var ise, kullanıcı görüşü alabilir miyim?
    teşekkürler.

    http://www.netsiparis.com/detay/11201290512/SONY-SVE1112M1EP-NOTEBOOK-AMD-E2-1800-4GB--500GB-11-6-W8







  • Bu donanımın yapacağı para ortalama 700 tl sony her zamanki gibi pahalı vermiş bu fiyata bu donaıma verilmez.pahalı olmasının bir nedenide netbook serisinin bir üstü olması 11.6'' olması ve sony markasına sahip olması netbook'tan çokta farkı olmaz normal kullnım içindir,link baktığımda sanki hediye alınacakmış gibi... farklı bir rengi var mı?Bu ekrana sahip modeller genelde pahalıdır intel i serisi işlemciler biraz daha pahalıdır.Siz kullnım amacınızı ekran büyüklüğü önemli mi ve bütçenizi belirtin.
  • Öncelikle, evet hediye alınacak, eşim için, o yüzden pembeyi seçtim, başka renkleri de var,
    Btüçe, max 1000-1100 e çıkabilirim, ama 700 liralık ürün varken, ekstra 300 vermek istemem.
    Kullanım amacı; eşim öğretmen, (Word excel kullanacak) ayrıca, projeksiyona yada LCD'ye bağlayıp, çocuklara eğitici filmler, videolar, çizgifilmler falan izletecek. Muhtemelen mkv, vs gibi formatları çalıştırmak, iyi bir görüntü kalitesi almak isteyeceğiz.

    Önceliklehttp://www.netsiparis.com/detay/40141020091/ASUS-1025C-BLK031S-NETBOOK-ASUS-N2800-2GB-320-10-W7STARTER bu ürünü bulup, 700 liraya bunu almaya karar verir gibiydim, ancak Sony'yi görünce, hem görüntü olarak, netbook'a değil, küçük bir laptop'a benzemesi daha sağlam hissi vermesi, 2 değil 4 gb ram olması, Win7 değil Win8 olması, içinde Radeon 7340 ekrankartı olması, dikkatimi çekti. Asus'un 1015B serisinde AMD işlemci ve Radeon ekrankartının birlikte oluğu versiyon için bir çok yerde,full çözünürlük, video oynatması, görüntü kalitesini övüyorlardı, Bunda da aynı setin olması bununda video performansının iyi olacağını hissettiriyor.

    Asus 1015C'den yada benzer bir üründen de iyi bir video performansı alabileceğimi düşünüyorsanız, ürün önerebilirseniz sevinirim. (illaki pembe olmak zorunda değil)

    teşekkürler.




  • 7340m dahili karttır işlemci üzerindedir harici kart olduğunu sanmayın ama eşinizin kullanımı için yeterli tabiki amd dahili ekran kartları intele nazaran daha güçlüdürler,sony bu özellitteki makinesinde hep aynı işlemciyi kullanmış bunu bir nedenide amd işlemcilerin intele nazaran ucuz olması maliyetleri düşük olur.

    http://www.bimeks.com.tr/urun/125520/asus-x202e-ct006h-w8-.aspx bu ekran çözünürlülüğünde daha doğrusu sizin verdiğiniz fiyat seviyesinde pekde makine yok.
  • açıklama için çok teşekkürler,

    şunu anlıyorum, 700 TL lerde gezen 2GB ramli, netbooklarda, genel olarak bu performansı, bu çözünürlüğü yakalayamıyoruz.
    O sebeple, Sony'nın benim bahsettiğim ürünü yada sizin gönderdiğiniz ASUS X202E' ye bakılabilir. her ikiside ortalama yaklasık 1,100 seviyesinde olduğu ve teknik özelliklerin birbirine çok yakın olduğunu, tek farkın işlemci+ekran kartı oldugunu düşününce, ikisi arasında herhangi bir öneriniz var mıdır? neden?

    teşekkürler.
  • Eşinizin çocuklara sunum yapacağından bahsetmişsiniz kullanacağı projektör vga bağlantılı olabilir hdmi olsa sorun yok asus'ta vga yok sony'de var,hdmi her ikisinde var.Dediğiniz gibi fazla bir özellikte yok normal kullnım için bilgisayarlar bu donanımın üstünde zorlayamazsınız zaten kapasite belli.
  • Dün gidip Saturn'den aldım ürünü, ilk izlenim olarak gayet başarılı, hemen 40 inc tv ye bagladım HDMI ile, gayet 1080 çözünürlükle, çok da güzel video oynatıyor. Tusların arası ayrık oldugu için netbook'ta yasanılan yazı yazma zorlugu burda yasanmıyor.
    Simdilik, ilk izlenim baya iyi, sonrasında daha detaylı bir yorum yazarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asimtod

    Dün gidip Saturn'den aldım ürünü, ilk izlenim olarak gayet başarılı, hemen 40 inc tv ye bagladım HDMI ile, gayet 1080 çözünürlükle, çok da güzel video oynatıyor. Tusların arası ayrık oldugu için netbook'ta yasanılan yazı yazma zorlugu burda yasanmıyor.
    Simdilik, ilk izlenim baya iyi, sonrasında daha detaylı bir yorum yazarım.

    Hocam bende eşime almayı planlıyorum bu üründen,küçük bir inceleme yapabir misiniz,memnunmusuz acaba?Atom N2800 işlemcilere oranla nasıl acaba performansı?
  • Güzel bir hediye olur, geçen hafta teknosa da 989 liraya indirmişlerdi, kampanya devam ediyor sa bi bakın derim.
    Açıkçası, N2800 lerle kıyaslama şansım olmadığı için ne desem boş, ama görüntü ve ekran çok güzel, gayet başarılı, mesajda da yazdığım gibi 1080 çözünürlükte, TV'ye bağladım gayet güzel sonuç veriyor.
    Netbook'lara kıyasla başarılı, biz şimdilik çok memnunuz. Daha detaylı bir inceleme yapma fırsatım olmadı, ama sizin sormak istediginiz, spesific şeyler varsa, akşam bir bakayım.
  • Selam. Peki cihazin sarj durumu nasil normal bir kullanimda ne kadar gidiyor bilgi verebilir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar tesadüf olur. Benim eşimde öğretmen ve bu cihazı araştırıyordum. Beklentiler aynı. Daha fazla araştırma yapmadan gidip alayım.

    Donanım Haber kullanıcıları harikasınız!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.