Şimdi Ara

Sony Vaio SVE1712W1EB Laptop Klavye Arızası ve Ölü Piksel Sorunu Servisten Cevap Geldi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptopumu alalı 20-21 ay oldu arkadaşlar. Yani garantisinin dolmasına 3 ay var. Dün öğlen açmak istedim parolamı yazarken harfin birine basmadığını farkettim. Sonra mouse da gariblik olduğunu sezdim. İlk aklıma gelen virus ihtimaliydi kapadım f8 ve fn ye basılı tutup açmaya çalıştım olmadı.Telefondan şifremi değiştirip işleyen tuşlarla açtım bilgisayarı.

    Virüs taraması yaptım yeniden başlattım ama sorun devam ediyor. İlk açtığımda mouse de sorun vardı ama sonra düzeldi, önce çalışan bazı tuşlarda sonra çalışmamaya başladı. Tabletin klavyesini taktım sorunsuz yazıyor, sadece 0(sıfır) tuşunu yanlış algılıyor onun dışında sorunsuz yazıyor.

    Hafta sonu olduğu için sony yetkilileri ile görüşemedim. Pazertesi servise göndereceğim. Klavyem sıvı ile temas etmedi. Sorunun toz veya temassızlık ya da kısa devre kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu durumla başka karşılaşan ve çözeniniz oldu mu ?

    Klavye sorunundan önce de ölü piksel sorunundan ötürü gönderecektim servise. Bu durum hakkında yeterli bilgiye sahip değilim ama gözlemlediğim kadarıyla ekranın sol üst köşesinde (0) büyüklüğünde sol ortada ---/ böyle bir çizgi sağ kenar ortada yukardan aşağıya 1cm civarı bir çigi var. Paint ile kopyalayıp hem buraya atıp hem bilgisayara kayıt edip garantiye gönderecektim ama tuşlar basmadığından bunu yapamadım.

    Yapabileceğim başka bir seçenek varsa lütfen yazın kaydedip buraya atayım. Deneyim veya önerilerinizi bekliyorum. Garanti klavye sorununu ve ölü piksel sorununu ne kadar karşılar. Ne gibi işleme tabi tutarlar ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon77 -- 10 Temmuz 2014; 17:33:17 >







  • Bugün servisimizden telefon geldi. Ölü piksel için monitör değişimi yapılacak ancak klavyeye su dökmüşsünüz garanti dışı ve klavyenin değişimi için 250 Tl ödeme yapmanız gerekiyor denildi.

    Klavye kesinlikle sıvı ile temas etmedi dememe klavye arızamın kesinlikle sıvı temasıyla alakası yoktur dememe rağmen ısrarla merkez öyle dedi yapabileceğimiz birşey yok dendi.

    Klavyenin birşeyi olmadığına temizlikle geçecek bir sorun olduğuna inandığım için değişim istemedim. Zaten garantinin bitimine az kaldı klavyeyi temizletirim düzelir diye düşündüm ama sonra konuşup değişsin kararı verdik.

    Aradım değiştirin dedim ama sipariş edilip dışardan gelecek deyip 3 hafta sürer değişim süreci deyince vazgeçtim. Dün 2 saate yakın şikayet var bölümünü okudum. Tamir süreleri 15 gün denilip de 2-3 ay bekleyenleri okudum.

    21 gün yasal tamir süresi dolsa da sıfır ürünle değişim yapmamak için direniliyormuş. Açıkçası Şikayet varı okuyunca karamsarlığa düşmüştüm zaten. Benimle aynı model iki laptop daha klavye arızası için gitmiş ikisine de garanti kapsamı dışında denilmiş.




  • Arkadaşlar, Bir ürün alırken satış sonrası hizmetini lütfen iyi araştırın. Ben sonuçta sony kötü olamaz herhalde servis hizmeti dedim ama klavye arızası olunca acı gerçekle yüzleştim. 2 gün muhatap aradım 3. gün anca buldum. Şimdi de merkez, il de ki servisi arıyor il beni arayıp bilgi aktarıyor. Merkez müşteriyle muhatap bile olmuyor.

    inanılmaz canım sıkıldı. Dayım başka markadan laptop aldı ve servise göndermek için aradı. Siz ürünü paketleyin kargo evinizden alacak dediler. Kargo geldi evden aldı. Tamir edildikten sonra yine eve teslim edildi. Açtılar kargoyu adamlar şikayet edilmemesine rağmen bataryasını da değiştirmişler.

    İlerleyen zamanda batarya arızalandı dayım telefon etti bataryada sorun var dedi firma adresi istedi 2 gün sonra adrese batarya geldi. Bunları başkası anlatsa hayatta inanmazdım. Fakat durum aynen böyle oldu.

    Ben merkezi aradım ürünü kargoluyorum dedim olmaz en yakın servis neredeyse oraya ver denildi. Gittik il'de ki servise teslim ettik orası merkeze gönderdi. Adresimizi verdik ama adamlar tamirden sonra ürün tekrar bize gelir siz de gelir buradan alırsınız denildi.

    Bize kargolayın dedik ama pek gönderecek bigi durmadılar. Ben xperia T2 telefon ve Tablet Z almayı da pilanlıyordum ama bu deneyimden sonra artık düşünmüyorum..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.