Şimdi Ara

SONY VAIO SZ7xx KULLANICILARI KULÜBÜ.. Tecrübeler, Çözümler, Deneyimler,Bilgiler..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
13.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar..

    Yeni Nesil Penryn işlemciye sahip SZ7 serisi kullanıcılarının biraraya gelmesi ve konularını aynı topicde paylaşmasının yararlı olacağının inancındayım.



  • Sony Vaio 770 N/C kullanıcısı olarak bikaç deneyimimi ve çok önemli bulduğum şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum.


    İşlemcisi oyunlarda ve bilgisayarı zorlamalarda belli oluyor.Arkadaşımda bulunan SZ660 la bazı kıyaslamalara girdik.
    İşlemcisi gerçekten daha hızlı ve daha az ısınıyor.Zaten intelin bu işlemcileri çıkarırken ki amacıda daha az ısınan bir işlemciydi bundada oldukça başarılı olmuşlar.

    1.KLAVYE:Ben amerikadan aldım türkçe klavye yoktu fakat sticker aldım yapıştırdım gayet güzel oldu.Çok dikkatli bakmadıkça da belli olmuyor sticker olduğu.Yok ben illa da türkçe klavye istiyorum derseniz, 50 $ civarı bi paraya kadıköy yazıcıoğlu pasajından veya 149 euro+kdv ye i stanbul biliş imden GARANTİ DIŞI kalması şartıyla türkçe klavye taktırabilirsin.Bir seçenek daha var o da,i stan bul bilişim 50 euro+kdv ye de klavyende zaten yeri bulunan tuşlara sintigrafik yazıyla türkçe karakterleri yazıyor.Klavyeyi değiştirmeden,cihazın garanti dışı kalmadan görünüş güzelliği bozulmadan bu şekilde yaptırabilirsin.
    Benim bilgisayarın stickerlı hali de budur:
     SONY VAIO SZ7xx KULLANICILARI KULÜBÜ.. Tecrübeler, Çözümler, Deneyimler,Bilgiler..


    2.İŞLETİM SİSTEMİ:Bilgisayar ilk geldiğinde üzerinde vista kurulu geliyor.Ve bu vistanın recovery disci yanında gönderilmiyor.Harddiskin içindeki hidden partitiona yüklenmiş şekilde recovery sunuluyor.Kutu içinden çıkan dvd ise,xp downgrade disci oluyor.Eğer bilgisayarınızı sorunsuz şekilde xpye downgrade etmek isterseniz bu dvdyi kullanmanız yeterli olacaktır.Ama downgrade etmeden mutlaka bilgisayarda ilk kurulu gelen vistanın recovery discini yaratın çünkü dediğim gibi yanında sadece xp downgrade dvdsi geliyor ve xpye döndükten sonra,recovery disc yaratmadıysanız vistaya dönüşünüz mümkün olmuyor.Bunun sebebi ise xp downgrade yapılırken harddiske toptan bir format atılması ve bu formatta recovery için yaratılmış olan hidden partitionun silinmesi.Recovery için sony vaio recovery wizard programını kullanabilirsiniz.

    3.XP DOWNGRADE:Yanında xp downgrade yapabilmeniz için bir dvd geliyor.
    """""YAZININ SONUNDA XP DOWNGRADEİN NASIL YAPILACAĞINI YAZDIM.""""

    4.KASA:Bilgisayarın kasası ısınmaya,aşınmaya,kırılmaya karşı çok yüksek mukavemete sahip carbon fiber malzemeden üretilmiş.Tek eksi yanı yağlı bir cildiniz varsa,kasanın üzerinde parmak izleri kalabiliyor.

    5.EKRAN KARTI:Sz 6xx serilerinin çoğunda kullanılan nvidia 8400 ve intel onboard ekran kartı,speed ve stamina mod olmak üzere seçim kullanıcıya sunulmuş.speed modda kullandığınız zaman çoğu güncel oyunu (crysis,prostreet,pes,call of duty vb.) rahatlıkla ısınma bile olmadan oynayabilirsiniz.
    Stamina modda ise şarj olayına değinmek istiyorum.

    6.ŞARJ UNİTESİ VE PİL ÖMRÜ:Yaptığım birkaç uygulamada elde ettiğim şarj süreleri:
    wireless,bluetooth,hoparlör açık ,brightness:level 7 ,stamina modda 4:51 saat film izledim download yaptım.
    brightness level:6,wireless,bluetooth kapalı stamine modda film izledim ve bazı ofis uygulamaları üzerinde çalıştım 5:32 saati gördüm.
    brightness level:8,wireless,bluetooth,hoparlör açık speed modda counter strike oynadım 3:21 saati gördüm.
    wireless,bluetooth,hoparlör açık ,brightness:level 4 ,stamina modda 4.33 saat film izledim msnde konuştum.

    Şarj aleti ise gayet ufak ve hafif.Diğer laptop markalarının şarj aletlerine göre de küçük ve hafif.

    7.HOPARLÖRLER:Kıyaslamak ne kadar doğru olur ama bundan önce casper notebook kullanmıştım onun sesinin gerçekten 4-5 katı ses çıkıyor.Gayet başarılı bir ses sistemi yapmışlar.

    8.TOUCHPAD:Electro-static touchpad kullanımı çok kolay ve bi o kadar da kaliteli.

    9.EKRAN:Tek kelimeyle muhteşem.Ekran acayip ince ve kaliteli görüntü sağlıyor.

    10.DVD:Matshita marka dvd rw takılı.Usb bellekler yaygınlaştıkça pabucu dama atılan bu parçayı daha test etme fırsatı bulamadım ama taktığım kopya cdleri sorunsuzca okudu.

    11.CARD READER:Sony kendi ürünlerinde kullandığı memory stick okuyucusunu cihaza entegre olarak sunuyor.Diğer kartları da okuması için kutudan çıkan aparatı pcıexpress girişine takarak kullanabilirsiniz.

    12.ÇANTA:Americadan alırsanızYanında çanta gelmiyor ama kesinlikle orjinal çantasını kullanmanızı tavsiye ederim.Ben sanfransiscodan 49 dolara aldım.
    http://global.ebay.com/gbh/viItem?ItemId=280141448137
    burdan ürünü inceleyebilirsiniz.Kumaş kalitesi şıklığı falan herşeyiyle süper bi çanta.Çantada aksesuarlarınızı taşıyabilmeniz için (cd,kalem,mouse,psp,şarj aleti vb) gözler bulunuyor

    XP DOWNGRADE İÇİN:

    işletim sistemini geri yüklemek için vista recovery dvdsi bilgisayarla gönderilmiyor.Harddiskin içine gizli bir bölüm açılıyor,ve oraya recovery partitionu denilen bölüme vista kurulumu yükleniyor.Recovery gerektiği zaman bilgisayar açılırken F8 veya F10(değişebiliyor) tuşuna basıyorsunuz gerisini menülerden yönlendiriliyorsunuz ve recovery yapıyorsunuz.
    Sonynin gönderdiği Xp downgrade disc,tamamen temiz bir kurulum yapıyor ancak,xp kurulumu yapmadan öcne harddiske fdisk yapıyor,ve kaç gb olursa olsun tek parça şeklinde formatlıyor ve driverlarıyla,ek yazılımlarıyla birlikte xp işletim sistemini kuruyor.

    ANCAK;BU KURULUMU YAPARKEN FDİSK YAPTIĞI İÇİN HARDDİSKTE HİDDEN PARTİTİON OLARAK BULUNAN VİSTA RECOVERYSİNİ SİLİYOR.

    Bu noktada sizin yapmanız gereken,vistadan xpye geçmeden önce:
    -Öncelikle 2-3 tane boş dvd alın.Sonra daha vista yüklüyken sony recovery center adlı programı çalıştırın ve oradan kendinize vista için bir recovery disc oluşturun.
    Aksi takdirde xpyi yükledikten sonra vistaya dönüşünüz hiçbir zaman mümkün olmayacaktır.
    -Harddiskiniz ikiye bölünmüş olsa bile fdisk yapacağı için herşey silinecektir mutlaka yedeğini alın.
    -Daha sonra xp downgrade disci takın ve gerisi zaten otomatik olarak yapılıyor.
    Bende yaklaşık 27 dakika sürdü herşeyiyle(bilgisayardan bilgisayara değişebilir)

    YÜKLEDİKTEN SONRA;

    -ilk etapta kameranız çalışmayacak.bilgisayarım>özellikler>aygıt yöneticisi>usb camera yı bulun ve sistemden kaldırın.Xp downgrade discteki camera driverın versiyonu eski,yenisini sony america sitesinden indirin ve onu yükleyin.bulamazsanız yardımcı olurum.
    -aol yazılımlarını silin,çok gereksiz.
    -norton çok yavaşlatıyor bilgisayarı onu da silin babalar gibi nod32 kurun.
    -başlat>çalıştır>msconfig yazın açılan pencerede başlangıcı seçin. birtakım sony ek yazılımları açık olabilir,ben hepsini tek tek denedim kullandım ve aşağıdaki resimdekileri çalıştırmanın yeterli olacağı kanısındayım.fazlası boşuna zaman kaybı.
     SONY VAIO SZ7xx KULLANICILARI KULÜBÜ.. Tecrübeler, Çözümler, Deneyimler,Bilgiler..

    -xp downgrade ingilizce olabilir.türkçeleştirmek için i stanbu l bilişi m den alan arkadaşlara cd verilmiş olması gerekir,amerikadan alan arkadaşlara da yardımcı olurum türkçeleştirme konusunda bende patchleri mevcut.


    Şimdilik benim paylaşacağım deneyimlerim bu kadar arkadaşlar.Sorusu veya sorunu olan varsa yazabilir elimden geldiğince eklemeler yapacağım.Fotoğraf eklememi isterseniz mesaj atın eklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyingraper -- 7 Aralık 2008; 15:59:21 >




  • Hayırlı olsun, makine çok güzel gerçekten bende alırsam bu modeli düşünüyorum. Ama karar veremedim henüz. Macbook Pro lar dehşet birşey, benim asıl niyetim Mac Os Leopard ile farklı bir deneyim yaşamaktı. Niyetim 2 farklı işletim sistemini kullanabilmekti. Ancak Vaio ile Apple arasında epeyce fiyat farkı var. ABD'den alamazsam bende Vaio'nun bu modelini alacam. Bence ekran kalitesi, tasarımı ve gücüyle en iyisi bu. Gözlük kullandığım için ekran kalitesi konusunda çok hassasım. LED ekran olması benim için çok önemli, yansıma ve aşırı parlaklık olmadığı için gözleri yormuyor.

    Klavye sorunu aklıma takıldı; İstanbul Bilişim'de satılanda Türkçe klavye değil mi? Ayrıca ücretmi alıyorlar Türkçe klavye takmak için?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 12 Nisan 2008; 12:31:14 >




  • İstanbul bilişim türkçe klavyeyle satıyor ama laptop nerdeyse amerikadakinin iki katı fiyatıydı benim aldığım zaman(1 ay önce).Bu yüzden imkanın varsa amerikadan al.
    Mac dedğin gibi ayrı bi deneyim ama ekran konusunda hassassan sonyden başka hiçbir laptop seni memnun etmeyecektir.
  • Amerikadan al diyorsun da garantiyi ne yapıcaz?
  • İstanbul Bilişim'de fiyatlar oldukça iyi, bence ABD'den getirtmeye değmez aynı fiyat sayılır. 770NC 3600 YTL'ye düştü
  • arkadaşlar yurt dışı fıyatıyla turkıyedekı fıyatı hıc bır zaman kıyaslayamayız bence. urunler yurt dısından gelırken devlet baba gümrükte ceplerı acmıs beklıyor:)vergısıdır, tse ıslemlerıdır,servisi, vs.... fıyat yurt dısından farklı oluyor. buda ulke kosullarından kaynaklanıyor bence!



    quote:

    Orjinalden alıntı: flyingraper

    İstanbul bilişim türkçe klavyeyle satıyor ama laptop nerdeyse amerikadakinin iki katı fiyatıydı benim aldığım zaman(1 ay önce).Bu yüzden imkanın varsa amerikadan al.
    Mac dedğin gibi ayrı bi deneyim ama ekran konusunda hassassan sonyden başka hiçbir laptop seni memnun etmeyecektir.

  • Evet şimdi baya ucuzlamış türkiye fiyatı ama ben bir ay önce 2500 ytl civarı aldım.Türkiye fiyatı 3800 ytl civarı aradaki farkı önemsemiyorsanız türkiyeden almanız tabiiki daha avantajlı olacaktır.Ama bence değmez 1300 ytl fazla vermeye.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: snynt_35

    Amerikadan al diyorsun da garantiyi ne yapıcaz?


    O biraz şans işi dostum :)Yalnız ben alırken sony storedan 3 parça sony ürünü aldım.3 parça alana hediye olarak 3 yıllık garanti pakedi verdiler.Tabiiki garantisi amerikada geçerli ama sürekli giden gelen için çok büyük sıkıntı değil..
  • kamerayı halen kullanamıyorum. 4 ay oldu bir türlü xp'de tanıtamadım kamerayı lütfen yardım....
  • abi yazdım xp downgrade bölümüne bir daha oku istersen kesin çözüm..
  • Bilgiler için teşekkürler.
  • Arkadaşlarımızdan gelen istekler üzerine bikaç fotoğraf ekliyorum umarım faydalı olur.

    Bilgisayarın önden görünüşü:
     SONY VAIO SZ7xx KULLANICILARI KULÜBÜ.. Tecrübeler, Çözümler, Deneyimler,Bilgiler..


    Bilgisayarın yandan görünüşü:
     SONY VAIO SZ7xx KULLANICILARI KULÜBÜ.. Tecrübeler, Çözümler, Deneyimler,Bilgiler..


    Ekranın inceliğini göstermek için şöyle bir kıyaslama yaptım kolayca heryerde bulunabileceğinden:

     SONY VAIO SZ7xx KULLANICILARI KULÜBÜ.. Tecrübeler, Çözümler, Deneyimler,Bilgiler..


    Umarım faydalı olmuştur..İsteyen olursa daha da ekleyebilirim..




  • SONY VAIO SZ7 SERİLERİ İÇİN XP KAMERA DRiVER TANITMA ÇÖZÜMÜ:

    Arkadaşlar buraya yazdım ama dikkat çeken yerde değil galiba halen forumda kamerayı tanıtamama sorunları yaşayan arkadaşlar var bir daha yazıyorum çözüm:

    Sağlıklı bir şekilde recovery yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıyorsunuz ve F8 tuşuna basıyorsunuz.Bilgisayarınızı güvenli modda açıyorsunuz.Daha sonra aygıt yöneticisinden kamerayı kaldırıp tekrar manuel olarak yüklüyorsunuz.Kullanacağınız sürücüyü ise sony support un ftp uzantılı sitesinden indiriyorsunuz.Yüklemeyi yaptıktan sonra recovery sonrası usb device olarak görünen kameranız,sony vcc camera olarak görünüyor ve problem çözülmüş oluyor.

    Alternatif çözüm:

    1.c/windows/system32/drivers klasörünün içindeki sonyImgF dosyasını geçici olarak başka bir yere koyuyorsunuz.(bu işlem kameranız için yüklenecek driverin bilgisayar tarafından tanımlanamaması olayını çözümleyecektir)

    2.Sonra aygıt yöneticisinden kameranızın usb device olarak tanıtılmış halinin üstüne tıklayıp update driver (sürücüleri güncelle) seçeneğini tıklıyorsunuz.

    3.Daha sonra,Sonra sonynin ftp sitesinden indirdiğiniz kamera driverini kaynak olarak gösterip sürücünüzü güncelliyorsunuz.

    4.Restart attıktan sonra,En son olarak da ilk adımda başka bir yere aldığımız sonyImgF dosyasını tekrar eski yerine koyuyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyingraper -- 17 Mayıs 2008; 11:12:47 >




  • SZ7XX Serisi bence tamamen ayrıcalıklı insanların ürünü.1.5 kg ağırlığında olan bu ürünlerin taşınabilirliği hafifliğinin yanısıra çok şık tasarımı ve gercekten performansı ile tamamen iş adamlarının cok seyahat eden insanların ve hanım hanımcık insanların ürünü.
  • acaba download ftp adresini bildirirmisiniz.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bende bugün eşime SONY SZ 75GN/B aldım. T8100 (2.1 Ghz), 2GB 667 Mhz bellek, 160 GB 5400 rpm SATA HDD, NVIDIA 8400M GS GPU, fingerprint ve Vista Business ile donatılmış. 2225 YTL verdim. Ürün gayet şık ve kibar. Fazla söze gerek yok sorusu olanları cevaplarım.
  • modelin genel özellikleri ve performansı çok iyi görünüyor.

    hayırlı olsun.
  • Slm Bravoecho,

    Hocam bu fiyatlara Türkiyede çok uygun ürünler vardı.Niye düşünmeniz buradan almayı.
  • gerçekten çok açıklayıcı bir çalışma yapmışsın bu çalışmandan dolayı öncelikle seni kutlamak isterim. ben arkadaşlara sz780 lerin piyasaya çıktığını müjdeleyyim ve fiyatları dışarısıyla aynı fiyatlara ve tabiki 2 yıl garantili olarak.fiyatları ve ürünleri analiz sitelerinden bakabilirsiniz..almayı düşünenlere şimdiden hayırlı olsun sz serileri vaio ların en gözde serileri bence.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.