Şimdi Ara

Sony Vegas Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Sony Vegas Programında Video Görüntüsünü Nasıl Zikzak şeklinde ( Titreşim gibi ) Sağ sol arası yada yukarıdan aşagıya Nasıl Oynatabilirim Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlerse teşekkür ederm



  • konu biraz eskide kalmış ama yinede kısmen cevapliyim.

    istediğiniz şeyi yapabilmek için, öncelikle keyframe mantığını çözmüş olmak gerekiyor. keyframe basitçe şudur. video 1. saniyedeyken keyframe eklersiniz daha sonra videoyu 5. saniyeye alıp bir keyframe daha eklersiniz ikinci eklediğiniz keyframede videonuzu 50 pixel sağa kaydırırsınız. videoyu oynattığızıda ise videonuz 1 saniyeden 5. saniyeye kadar yavaşça belirttiğiniz pixele kadar hareket eder. aynı şey videonun rengini değiştirme, maskeleme işlemleri gibi tüm efeklerde kullanılır.

    vegasta videoyu sağa sola sallamak için plug-in kullanabileceğiniz gibi keyframe yolu ile de yapabilirsiniz. öncelikle timeline'a eklediğiniz videonun üzerindeki dikdörtgen şekline çift tıklayın. alt tarafta bulunan kare içindeki + tuşuna tıklayarak keyframe ekleyin daha sonra videoyu birkaç kare ileri alıp ekrandaki önizleme bölümünden videoyu sağa sürükleyin vegas bu sürükleme sonrası otomatik keyframe ekleyecektir. videoyu birkaç kare daha ileri alıp ekranı tam tersi istikamete sürükleyin. bu sürüklemeyi titreşimin sürmesini istediğiniz kadar tekrarlayın.


    eğer daha vegas öğrenmeye başlamamışsanız size montaj konusunda adobe premiere'i efekt konusunda da after effects'i öneririm.


    Saygılar...
    Özgür Ozan




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.