Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ vs ACER AS5740G 434G50MN vs Toshiba l505-13w

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ewt arkadaşlar çok okudum çok araştırdım. şu an piyasada max 1800 liraya bu 3 leptop abimizin en iyileri oldugunu gördüm. hem oyun hem diğer kullanımlar için yani yüksek performanslı, kaliteli malzeme, ve dayanıklılık ve az ısınan ve sessiz bir leptop. zaten daha da birşey kalmadı herhalde ama öyle , kırk yılda bir alıyoruz onuda güze alalım değil mi. bana karar vermemde yardımcı olmanızı istiyorum...
    1. si gelelim sony e , bu forumda hakkında sayfalarca sey okudum ve cıkardıgım husus, sony bu marketi kaçırmamak için bu ürününde sanıım biraz uyduruk işçilik yapıp kaliteyi düşürmüş ve fanından ve kasasından hatta klavyesinden he pardon son olarakta çıkardığı tiz sesiyle hoparlöründen şikayetler okudum. he pilinde de sorun var cogu öyle söylemiş bunu unuttum. sony gibi kaliteli bir markayı 1800 e bu özelliklerde bulmusum misler gibi derken bu forumdan okuduklarımla korktum acıkcası.

    özellikleri : i5 500 gb ati 5650 1 gb

    http://www.sony.com.tr/product/vn-e-series/vpceb1s1e-bj

    2. acer a gelirsek ; favorilerimden cünkü p8700 ü 2 hafta kullandım. çok harika bi leptop. gerek ekran kartı gerek malzemesi, tuşları, özellikle ses kalitesi. hiçbir leptoptan böylesi ses çıktıgını görmemiştim daha da görecegimi sanmıyorum. acer kendini aştı bu bi gerçek ve benim almayı düşündüğüm bunun üst modeli 5740g yani özellikleri mükemmel ve 1470 lira piyasada ewt neredeyse 350 lira fark var diğerleriyle bu da beni çok düşündürüyor. ama yine bu siteden okuduklarım beni yıktı. alanların yarısı nerdeyse pişman. i5 li modellerde gpu kaynaklı oluşan bi sorun nedeniyle herkes arenaya geri yolluyo leptopunu daha ilk haftadan. he yenisini almıs cogu sorunsuz ama bu angaryalarla neden uğraşayım ki. tabi arızalı da gelmeyebilir ama hep diken üstünde olmakta var ya bozulursa diye.

    özellikleri : Intel Core i5 430M 2.26GHZ 4GB 500GB 15.6" hd 5650 ati 1gb

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/Aspire_AS5740G-434G50MN-Acer-Dünyası,16267.html#urun_detay_div

    3. sü toshiba, ve işte bu favorim. daha önceki leptopumda toshibaydı. ve 5 yıl beni idare etti sagolsun. gerçekten bi numara şu an dünyada ve işçilik mükemmel. ama bu ürünle ( l505-13w) ile ilgili hiçbir bilgi yok nette. ne kullanan var ne bişey. bununda bir sıkıntısı var mı diye korkmuyo değilim. tipi fln oldukça güzel özellikle sony e nazaran. tuşları desen o da öle . yalnız bi sıkıntı var o da ekran kartı ati 5165 sunu merak ediyorum beyler 5650 yle arasında cok fark var mıdır bu ekran kartının? bunun da fiyatı sonyle aynı 1800 lira. 1 yıl kasko su da var biliyosunuz toshiba artık bunu adet haline getirdi. özellikle bu leptopla ilgili fikirlerinizi bekliyorum. kullanan arkadaşlar bilhassa.

    özellikleri : Intel Core i5 430M 2.26GHZ 4GB 500GB 15.6" ati 1gb 5165 ekran kartı

    http://www.hepsiburada.com/toshiba-l505-13w-intel-core-i5-430m-226ghz-4gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar/ProductDetails.aspx?productId=bd750796&categoryId=98


    Son olarak bi kısa karşılama yaparsak. 3 ünde de bildiğim kadarıyla e -sata var. sonynin ve toshibanın ekranı sanıyorum led değil bu görüntü kalitesini çok etkiler mi?!. toshibada yüz tanıma var diğerlerinde var mı bilmiyorum. sony nin kamerası çok dandik pikseli özellikle. msn de bile sorun cıkıyomus duydugum kadarıyla. toshibanın ve sony nin servisi kaliteli. hepsi çok güzel leptoplar aslında. oldukça kararsızım. o yüzden yardımlarınızı bekliyorum. simdiden teşekkürler...







  • Kimse cevap atmamış bu konuya. Benimde merak ettiğim bir konu .
  • Sony'nin problemleri ciddi gibi görünüyor. Bence Toshiba seçenekler arasından çıkartılmalı , çok kötü bir servisi var ve fiyatına göre donanımı düşük kalmış. Acer'da ise servis problemi dışında herhangi bir sorun yok ama bu gerçekten büyük bir sorun..
  • Sony'nin problermi derken ?
  • Pilin kapalıyken azalması , hoparlörden tiz bir ses gelmesi , fanın gürültülü çalışması vs vs..
  • Anladım. Ama nedense Acer bana sıcak gelmiyor. Sonuçta üstünde sony yazıyor.
  • Bana da aynı şekilde Packard Bell markası sıcak gelmiyor , ama memnun olanlar var ; Acer'da olduğu gibi. Sony'nin kasasını incelemedim ama inceleyen kişiler kasanın Sony'nin diğer modellerine nazaran bariz bir şekilde kalitesiz olduğunu söylüyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı , bir yerlerden kısmışlar..
  • Evet haklı olabilirler. Bana Acer in kasası çok basit gelmişti.
  • EB1S1E diyorum fan'ın gürültüsünü neredeyse hiç kimseden işitmedim 1-2 kişi demiş o sorun değil zaten hoparlörün sesi oynama ile oluyormuş, ama haklısınız nasıldır tam bilmem %100 gelince az da olsa varmış. Bu denilenler arasında tek problem pil oda 100 ise bidahaki açışta %90 oluyor sony açıklama yapmış ama şuan var diye biliyorum pil dışında bana sorunsuz göründü yani ciddi bir problemi yok ama pil sorunuda olmasa daha da iyi olur ama kasası gerçekten hoş be keşke beyazı kesin olarak olsada
  • beyazı yok mu ki ? ben beyaz istiyorum açıkcası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uffuk
    beyazı yok mu ki ? ben beyaz istiyorum açıkcası

    Bende fakat i5 lerde tam olarak galiba yok ama sanırsam gelicek
  • asus n61ja düşünebilirsin core i3 işlemci ve hd5730 ekran kartı. 1750 liraya bulunabiliyor. kendi görüşüm 1800 liraya kadar bütçesi olan birisi için tek alternatiftir.
  • Ama i5 işlemci i3 e göre daha iyi değil mi ? ve ayırca 5650 , 5730 a göre daha iyi değil mi ???
  • Şu model de hiç fena değilmiş ya. Kafam çok karıştı.

    http://www.teknomarketim.com/asp/show_stock.asp?product=N61JA-JX114V
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uffuk

    Şu model de hiç fena değilmiş ya. Kafam çok karıştı.

    http://www.teknomarketim.com/asp/show_stock.asp?product=N61JA-JX114V



    Vaay , müthiş görünüyor. Acaba kronik bir sorunu var mı ?
  • arkadaşlar ilgilendiğiniz için çok sagolun. leptopumu aldım. şimdi güleceksiniz ama bu 3 modelin dışında bi model aldım :)

    kısaca söylemek gerekirse sony nin bu modelini uyduruk acer i da güvensiz buldum (aslında acer konusunda kuruntu yapıyo olabilirim son zamanlarda kendini aştı).
    yani toshibanın o modelini alacaktım ama vatan da çocuk beni baska bi modele yönlendirdi. A500-1f4 modeli : ve o günde sabah gazetesi ind olunca yüzde 20, 2250 lik leptopu 1750 ye aldım araştırmadan. zaten araştırmaya kalksan hiçbir leptopu alamıycaksın ya. bu sitede onunla da ilgili yığınla şikayet var. ekran kartı sorun çıkarıyormuş. gel gelelim benimkininde bataryasında sorun çıktı ewt çalışmıyo bataryası, pil algılanmadı diyo, yani masaüstü gibi makina, fişini çektinmi tak kapanıyo. bu arada crysis i de yükleyip bi denedim performansını çok güzel. ultra tabi kasıyo ama yüksek özelliklerde güzel oynanıyo. fps sini bilemiycem ama. sonra, makinanın işlemcisi bana sanki biraz yavaş gibi geldi şu i5-430 lardan turbosuyla 2.53 e çıkıyo yani. bence alacaksanız ya i5 in bi üstü olanını alın yada centrino 2.8 alın ben bu hızı cok begenmedim bilgisayar biraz mal kalıyo acıkcası. leptopun kasası harika, tuşları güzel, hoparlörlerden çok güzel ses çıkıyo. toshiba nihayet aşmış bu sorunuda. kaskosu var o güzel. 16 inç led ekran, diğer modelden büyük yani. ve diğer modele artısı bilmeyenler için için onda 5165 ekran kartı vardı bunda gt 330 var . tek dezavantajı bu modelin hdd si 320 diğerinin ki 500 dü.
    yalnız bi sorum olacak tmm ben nvidia cıyım ama 5650 bundan daha iyi diye biliyorum ama kimileri gt 330 daha iyidir dedi, o yüzden bu modeli aldım. yanlış mı yaptım ne dersiniz.

    bu arada ufuk seninde gösterdiğin makina hiç fena değil ama asusa güvenilmez. benim arkadaş kullanırken klimanın altına tutuyo makinayı yoksa kasılıp kalıyo alet.

    dipnot: makinayı vatana geri verdim ve mırın kırın etmeden yenisini getirdiler. p.tesi alıcam, bakalım onda da bi sıkıntı cıkarsa onu da yollarız :)




  • Bilgisayarının yavaşlığı işlemcisinden değil , aldığında yüklü gelen programlardan. i5-430m canavar gibi bir işlemci..
  • dipnot: hd5650 gt330'dan daha iyi notebookcheck'te aralarında 22 sıra gibi büyük bi fark var.
  • hmmm, o da olabilir burak kardesim sagoalsın moralim biraz yerine geldi.

    bu arada lexis yanlışın var sen yanlış kartlara baktın herhalde, arada o kadar uçurum olsa alır mıydım ya. 14 sıra fark var notebookcheck te ve özellikleri neredeyse aynı hatta bunun memory si daha yüksek sadece pixel ve vertex i düşük ama onlarında etkisi ne boyuttadır orasını bilemem. ama yine de hata yaptım sanırım bunu almakla. olsun bu da güzel kart ya , seviyorum ben gt mi

    bkz . http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oguzstyler

    hmmm, o da olabilir burak kardesim sagoalsın moralim biraz yerine geldi.

    bu arada lexis yanlışın var sen yanlış kartlara baktın herhalde, arada o kadar uçurum olsa alır mıydım ya. 14 sıra fark var notebookcheck te ve özellikleri neredeyse aynı hatta bunun memory si daha yüksek sadece pixel ve vertex i düşük ama onlarında etkisi ne boyuttadır orasını bilemem. ama yine de hata yaptım sanırım bunu almakla. olsun bu da güzel kart ya , seviyorum ben gt mi

    bkz . http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html


    Sakın yanlış anlama kötü hata değil güzel tercih ben sadece 5650'nin daha iyi olduğunu söyledim benim hatam 14 fark varmış ama performans olarak tabiki fark var.Şimdi satın almışsın zaten kesin ama kesinlikle canını sıkma çünkü gt330'da iyi ekran kartı ve o laptop seni çok iyi idare eder benim orda yazmaktaki amacım o değildi.Çünkü bilirim seçim yaptıktan sonra yanlış yaptığını zannedince insan bi kötü olur iyi seçim seninki
    Tek kötü tarafı gt330'un directx 11 desteği olmaması onun dışında iyi kart şu zamanda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LexisOrAlv -- 1 Mayıs 2010; 23:48:05 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.