Şimdi Ara

Sony Vpl-Aw10, Vpl-A15 ve Pana Pt-Ax100 Projeksiyon Arasında Seçim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iyi günler iki aydır projeksiyon cihazları peşindne koşuyorum.kafam tabiri caizse patates gibi oldu. şimdi eşim yurt dışında şu an ve 23 unde dönüyor. kanadada ..şimdi
    -sony vpl-aw10: 1500 YTL alacagim kanadadan..
    -sony vpl-aw15: kanadada 1990 ylt gibi ki burada istanbul bilişimde peşin paraya 2:100. 100 ylt için turkiyeden almayı tercih ederim.
    -Panasonic pt-ax100: kanadada buradaki ile ayni fiyat anlamadigim sekilde USA de 1200 dolara iken kanadada ayni alet işte 1900 dolar diyo. turkiyede istanbulbilişimde ise 2000 ylt gibi. panasonic pt-ax200 fiyatı açısından tercih sebebim degil. burada fiyat açısından en önemlisi sanırım sony vpl-aw10.
    -sorum şu ki:sizce aw15 ile aw10 arasında bana mal olacak 700 YTL gibi fark varmi.?(fark turkiyede 100 dolar sadece ama kanada turkiye farki benim icin 700 YTL)özelliklerine baktıgımda kontraas orani 1/12000 ve 1/6000 bide keystone özeligi vara aw15 in ki o ne işi yarar bilmem. yoksa aman ne ugrasacan birak bunlari git bir panasonic pt-ax100 mu al dersiniz?? yada fiyat avantaji ile aw10 mu??lutfen yardim bi haftam kalmadi karar icin....



    Konu başlığınız açıklayıcı olmadığı için düzenlenmiştir.
    Lütfen başlık seçiminde daha fazla özen gösterelim.
    Bilgi için TIKLAYIN
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • aw-10 almak yerine genelde biraz daha üstüne koyup aw-15 daha mantıklıdır genelde ama ben olsam panasonic tercih ederdim.


    sONY VPL-AW15 LCD PROJEKSİYON CİHAZI 12.000:1 Kontrast (Bu ikisi arasında tercih yapacaksan aw15 al derim)
    sONY VPL-AW10 LCD PROJEKSİYON CİHAZI 6.000:1 Kontrast

    cihaz için bu etkenler bence çok önemlidir özellikle kontrast.
    Benim yabancı forumlardan okuduğum kadarı ile ve sevdiğim için panasonic tercih ederdim öyle çok önemli şikayetler duymadım.genelde herkes memnun.

    Ayrıca sanyo da tavsiye ederim aşşağıdaki linkteki cihazla ilgili yorumlarda gayet iyi

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SANYO_PLV-Z5-LCD-PROJEKSIYON,3196.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riazor -- 9 Mart 2008; 16:58:54 >




  • sony yi alma pişman olursun
    projector central daki reviewleri oku istersen
    panasonic ax 100 veya ax 200 çok iyi bir seçim.
  • Bence AX100 listedeki en iyi model
  • Kısa aralıklarla aw15 i ve ax100 ü kullandım.Şimdi ax100 sahibiyim.

    Öncelikle eğer istanbul da değilseniz ist. bilişimden alışveriş yapmanızı önermem.aw15 aldım 3 kez değişti,doğru düzgün bir aw15 yollayamadılar bana.Sonunda bıkıp ax100 aldım.Şu an sorun yok çok şükür.Son yolladıkları aw15 benim onlara yolladığım ilk cihazdı.Yani gönderdiğim cihazın içini açıp tekrar kapatıp bana sıfır diye yolladılar.Ama ben faturaların ve garanti belgelerinin fotokopisini çektirdiğim için durumu fark ettim.

    ax100 ile aw15 in kontrastları kağıt üstünde çok farklıymış gibi görünebilir ama ben pek fark göremedim siyahlarda(özellikle hd içerikleri izlerken).
    Mesela silent hill filmini iki cihazdada dikkatli izledim,karanlık sahneler bana aynı gibi geldi.


    Arkadaşlar bu başlık vasıtası ile aw15 ile ilgili birşey soracağım.Bu cihazların hepsinde perdenin karşılıklı kenarlarında yeşillenmeler olması normal midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumhurak -- 11 Mart 2008; 17:53:52 >




  • Vallahi kardeşim ismini vermek istemediğim bir yerden Philips marka cep telefonu almistim. garantiden servise verdim. Adamlar tamir ederken pil yuvasini kirmislar. Degistirtene kadar kirk dereden su getirdiler. Cok ugrastirdilar. Siz yine sanslisiniz. makinanizi 3 defa degistirmisler.
    Herneyse
    AX100 bence dogru secim olmus. AW15 teki pixellenme yok. Oysa bir cok LCD tipi projektorlerde vardir.
    quote:

    Orjinalden alıntı: cumhurak

    Kısa aralıklarla aw15 i ve ax100 ü kullandım.Şimdi ax100 sahibiyim.

    Öncelikle eğer istanbul da değilseniz ist. bilişimden alışveriş yapmanızı önermem.aw15 aldım 3 kez değişti,doğru düzgün bir aw15 yollayamadılar bana.Sonunda bıkıp ax100 aldım.Şu an sorun yok çok şükür.Son yolladıkları aw15 benim onlara yolladığım ilk cihazdı.Yani gönderdiğim cihazın içini açıp tekrar kapatıp bana sıfır diye yolladılar.Ama ben faturaların ve garanti belgelerinin fotokopisini çektirdiğim için yemedi tabii.

    Şu an bile ax100 ün sıfır olduğuna emin olamıyorum,çok sıkıcı bir durum.Paramızla rezil olduk anlayacağınız.

    ax100 ile aw15 in kontrastları kağıt üstünde çok farklıymış gibi görünebilir ama ben pek fark göremedim siyahlarda(özellikle hd içerikleri izlerken).
    Mesela silent hill filmini iki cihazdada dikkatli izledim,karanlık sahneler bana aynı gibi geldi.


    Arkadaşlar bu başlık vasıtası ile aw15 ile ilgili birşey soracağım.Bu cihazların hepsinde perdenin karşılıklı kenarlarında yeşillenmeler olması normal midir?





  • Sn. @cumhurak nick name'li üyeye İstanbul Bilişim A.Ş cevabıdır;

    Değerli müşterimizi projeksiyon gibi hassas bir cihazda, müşteri memnuniyeti adına muhatap alıp tam 4 kez cihazı sorgusuz sualsiz değiştirip memnun etmeye çalışmak, insanları parası ile rezil etmek olarak adlandırılıyor ve firmamızı kötülemek adına çeşitli ithamlar da bulunuluyor ise; bu şirkette çalışan tüm arkadaşlara ve bu ürünleri en uygun fiyatla tüketiciyle buluşturarak paranın kolay kazanılmadığı şu dönemde en değerli hizmeti sunan firmamıza, yapılan haksız mesnetsiz saldırıdan başka bir şey değildir. Sattığımız ürün bir dünya markasıdır ve üretim hataları firmamız kontrolü altında değil ancak garantisi altındadır. Sattığımız tüm ürünlerin de gerek garantilerini gerekse de desteğini bugüne kadar eksiksiz verebilmenin gururunu taşıyoruz.

    Saygılarımızla
    İstanbul Bilişim A.Ş.

    Not: Sn. Müşterimizin ifadesini düzeltmesi sonucu hukuksal takip ile ilgili metinler çıkarılmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul bilisim -- 11 Mart 2008; 22:25:28 >




  • Cihazları çabucak değiştirmeniz gerçekten takdir edilecek bir davranış.Ancak..

    Size değiştirmek için yolladığım cihazı yeni bir garanti belgesi ve yeni bir fatura ile sıfır diye tekrar göndermeniz kabul edersiniz ki hiç hoş olmadı.Üstelik cihaz tamir için açılmış.Zaten daha önce sizinle alakalı mesajlarımı okursanız hep olumlu referans vermiştim.

    Cihazı kredi kartı ile taksitle almıştım.Bu ay ikinci taksidini ödememe rağmen cihazı sürekli kullanma imkanım olmadı.

    Ben bunlara rağmen sizin için olumlu yazılar yazmıştım.Siz mahkemeden bahsediyorsunuz.

    Benim firmanızla ya da başka firmalarla müşteri olma dışında hiçbir alakam yoktur.İyi davranışlarıda yazarım,kötü olaylarıda yazarım.Üstelik başıma gelen olayları yazıyorum,isterseniz aynı cihaza ait farklı iki garanti belgesinin fotokopilerinide buraya ekleyebilirim.Bunun karalama ile alakası yoktur.

    Aynı olaylar cevap yazan sn ist. bilişim yetkilisinin başına gelse aynı cihaz geldi diye sevinecek mi acaba?
    Tehdit yerine özür mesajı yazılsaydı daha şık olurdu.




  • istanbulda olmama ragmen henuz istanbul bilişime ugrayip yerini goremedim. ama cumhur arkadasa tehditvari tavrinizi bende begenmedim. eger bunu yazan gercekten istanbul bilişimse. herne ise. belki yanlislikla arkadasa 3.yeni cihazi gonderirken ilk cihazi gondermis olmaniz. ama simdi giidp te aw15 almaya kalkarsam sizden inanin korkuyorum arkadasa gidip geri donen cihazlardan birini alirim diye. ki sanrım insanlarda aw15 yerine panasonic öneriyorlar. hayirlisi olsun diyorum:))
    arkadaslarr simdi yeniden soruyorum aw15 mi panasonic 100 mu ?? 200 biraz tuzlu gibi. ama bakacagim...
  • Cogito 74,

    Bence yanlış yorum yapmış bu adamlarda birkaç tane mi AW15 var ki satın alacağı zaman bir tanesi size verilecek.Ama şuda bir doğru arkadaşa tekrar gönderilen cihazın aynı cihaz olması.
  • valla arkadaşlar bu tarzda durumlar hemen hemen tum fırmalarda yaşanır. yaşanmaması gerıkır ama sonucta cozuma baktıgımız taktırde fırma musterısını memnun bırakmak ıcın gereklı ıslemlerı yapmıs.
  • ist. bilişim ile telefonda yönetici arkadaş ile görüştüm ve aynı cihazın gönderilmesi konusunda büyük bir yanlışlık olduğunu söyledi.

    Chazın 4 kez değişmiş olması dışında 2. sonyden sonra ax100 istedim ve beğenmediğimi söyleyip geri yollamıştım onuda kabul ettiler.

    Yiğidi öldür ama hakkını yeme.

    Ancak yine söylüyorum bu mahkeme tehdidi hiç şık olmadı ist. bilişim adına.Büyük firmaların eleştirilere tahammülü olmalı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: snynt_35

    Cogito 74,

    Bence yanlış yorum yapmış bu adamlarda birkaç tane mi AW15 var ki satın alacağı zaman bir tanesi size verilecek.Ama şuda bir doğru arkadaşa tekrar gönderilen cihazın aynı cihaz olması.



    Sn.Cogito panasonic alırsan bence memnun kalırsın ax-100 iyi bir cihaz burda da kullanan arkadaşımız var onada danışabilirsin tabi.

    İstanbul Bilişim olayına gelince burda istanbul bilişim ile ilgili oldukça fazla övgü var bende tanıdıklarım sayesinde biliyorum almışlar ve sorun olmamış ama eleştiri varsa firma onu kabul etmek durumundadır,müşteriyi mahkemeye vermek tarzında konuşmalarla olmaz bu iş burda bazı arkadaşlar istanbul bilişim iyi derken görüşlerini paylaşırken ki bende diyorum,bazıları yaşadığı olumsuz durum yüzünden eleştiriyosa onu kabullenmek durumundasınız sonuçta ödenen paralar az değil insan tabi enayi yerine konulmak istemez.




  • Cumhurak kardeşim,

    Bir ürün yenisi ile değiştirilirken aynı serinin devamı olmamasına dikkat edin. Zira fabrikada bir cihaz hatalı çıkmışsa üretim bandından hemen arkasından gelen ürünlerinden hatalı çıkma ihtimali yüksektir.

    Bu arada o Sony projektör modelinin yedek lamba fiyatı hakkında bir bilginiz var mı acaba ?

    Projeksiyon alacaklara yedek parça, lamba ve yaygın yetkili servis ile üretici firmanın Türkiye'de bizzat arkada durması ve herşeyden önce en çok tutulan marka olması sebebiyle EPSON'u öneririm. Diğer marka ve modellerde sıkıntı yaşayabilirsiniz 5 sene sonra o Sony cihaza yedek lamba bulamazsınız, bulsanız da çok pahalı olur. Zira adamlar durmadan yeni model çıkarıp duruyor. Bu sene aldığınız cihaza daha "yeni model" diye lamba bulamıyorsunuz, önümüzdeki sene de "eski model" diye stokta yok diyorlar.




  • Bu konuda size katilmiyorum. Surekli model cikartan Epson dur. Teknik servis konusunda Sony kadar tecrubeli olduklarini da sanmiyorum. Sonucta bir printer markasi. Asagidaki linklerden aktuel modellerini ve uretimi sona ermis modellerinin adetlerini gorebilirsiniz.
    Bu arada @Cumhurak Sony almamis. En sonunda Panasonic AX100 almis.

    http://www.projectorcentral.com/Epson.htm
    http://www.projectorcentral.com/Sony.htm


    quote:

    Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

    Cumhurak kardeşim,

    Bir ürün yenisi ile değiştirilirken aynı serinin devamı olmamasına dikkat edin. Zira fabrikada bir cihaz hatalı çıkmışsa üretim bandından hemen arkasından gelen ürünlerinden hatalı çıkma ihtimali yüksektir.

    Bu arada o Sony projektör modelinin yedek lamba fiyatı hakkında bir bilginiz var mı acaba ?

    Projeksiyon alacaklara yedek parça, lamba ve yaygın yetkili servis ile üretici firmanın Türkiye'de bizzat arkada durması ve herşeyden önce en çok tutulan marka olması sebebiyle EPSON'u öneririm. Diğer marka ve modellerde sıkıntı yaşayabilirsiniz 5 sene sonra o Sony cihaza yedek lamba bulamazsınız, bulsanız da çok pahalı olur. Zira adamlar durmadan yeni model çıkarıp duruyor. Bu sene aldığınız cihaza daha "yeni model" diye lamba bulamıyorsunuz, önümüzdeki sene de "eski model" diye stokta yok diyorlar.





  • tamam sanırım sonyden vaz gectim cunku eşim cihazi gunduzde kullanmayı dusunuyor..panasonic daha iyi bir secim o halde. ve istanbul bilişimden almayi planliyorum. en uygun fiyat orasi. yarin gidip kendim alacagim gorerek. yanliz prjector centrale henuz bakmadim ama ax100 ile 200 arasinda gorunen sadece 200 de cift hdmi girisi var. ve 300-400 ytl gibi arasindaki fiyat farki sadece bu yuzden mi?sony sanırım made in china panasonic te mi oyle acaba?? bilmem herkes panasonic diyor.panasonicge karar verdim :) ayin 15 inde gidip alacam.
  • Benim bilgidim kadariyla Panasonic in tum projeksiyonlari Japonyada uretiliyor. Sony lerde VPL-EX4 modelinin Çinde üretildigi altinda yaziyordu. Fakat AW15 gibi bir cihazin Cinde uretilecegini pek tahmin etmiyorum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: cogito74

    tamam sanırım sonyden vaz gectim cunku eşim cihazi gunduzde kullanmayı dusunuyor..panasonic daha iyi bir secim o halde. ve istanbul bilişimden almayi planliyorum. en uygun fiyat orasi. yarin gidip kendim alacagim gorerek. yanliz prjector centrale henuz bakmadim ama ax100 ile 200 arasinda gorunen sadece 200 de cift hdmi girisi var. ve 300-400 ytl gibi arasindaki fiyat farki sadece bu yuzden mi?sony sanırım made in china panasonic te mi oyle acaba?? bilmem herkes panasonic diyor.panasonicge karar verdim :) ayin 15 inde gidip alacam.
  • bilen biri bana panasonic 100 ile 200 arasindaki farktan bahsedermi lutfen. arasindaki 400 ylt buyuk bir fark degil. yani alabilirim. sonucta pesin para ile alacagim. ama 200 u almam icin biri bana bir neden soylesin ben hdmi giris disinda bir fark bulamadim. seytan diyo git fullhd al ama seyredegim oda kucuk yani en fazla 3.5 -4 metre uzatan dusurecegim. ne kadar buyuklukte bir ekranim olur onu bile bilmiyorum:(panasonci 100 mu 200 mu pls
  • 400 Lira fazla verecek bi durum kesinlikle yok ortada bence öyle bi hata yapma sadece 1 tane fazla HDMI çıkışı var o kadar gerisinin hepsi aynı değmez yani.
  • bide forumları dolanıp durudum 200 debanding sorunlari varmis yabanci sitelerde soylendigine gore. cift hdmi ye ihtiyacim cok sanırım tak cikar sonucta istedigine kullan. cumhur arkadasimiz aw15 demis en son baska bi forumda gorudgum kadari ile oda composite ile titremesinden sikayetci. ben next c 2000 super plus kullanıyorum odan scart to composit altın uclu ile cıkış yaparim muhtelemelen hdmi si varmi bilmiyorum yarin ilk is ona bakacagim. neyse bakariz artik birde alacagim yerdeki bi uzmanda danısacagim.. herkese iyi gunler ne aldigimi paylasirim ve fotograflarini gonderirim..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.