Şimdi Ara

SONY w815b veya LG lb730v

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SONY w815b veya LG lb730v bu iki cihaz arasında kaldım
    sony 50 inç 3150 tl. 55 de olabilir.
    lg 55 inç 4000 tl. 47 de olabilir.

    dsmart full paket hd yi 2 yıl tüplü tv de izleyip dün itibari ile mediamarkt tan (ş.urfa) lig tv hd paketini 350 tl ye almanın mutluluğu ile led tv ye geçmeye karar verdim.bilgisayarımda hali hazırda 200 e yakın 3D film var ve bir kısmı animasyon.2 de küçük çocuğum olmasından dolayı sanki pasif gözlüklü tv seçeyim diyorum ama yine usb ye çektiğim maç yayınını mediamarkta 42la660s ta denediğimde ekranın futbolla hiç alakası yoktu futbol topu sanki gölgeli gibiydi (SPOR YORUMCULARININ DEYİMİ İLE;bloklar arası kopukluk) GAME MOD a aldığımdada görüntü çok akıcı ama bulanıktı..lb730v de ise fazla deneme yapamadım görevli beni uzaklaştırdı. çönkü üst rafta idi.ama görüntü daha renkli gibiydi
    (bu arada görevlinin beni 4k tv lere yönlendirip kafamı bulandırmasını istemeyerek hemen oradan uzaklaştım)
    aslında gönlüm birazda sony de ps3 var sony xp-z var sanki sony ps3 ile daha iyi çalışır gibime geldiç
    sony AUO panel kullanıyor.
    Lg ise daha önce araştırmıştım ama LGE panel mi ne
    herhalde ikiside VA panel( lg den emin değilim) aslında albani nickli CAN beyi 2-3 yıldır takip ediyorum ona göre bu paneller çöp ...
    yinede tavsiyesini almak isterim ama tutupta sharp-ELİTE , pioneer kuro plasma da alamam yani.. sony alırsam arçelikten açık hesap açtırım 12 taksitte alırım LG alırsamda kk ile 47 inç belki..bir hafta içerisinde almak istiyorum..
    teşekkürler.







  • Kesinlikle w805b veya w815b tercih etmelisin.Goruntu kalitesinde sony daha iyidir.50 inç olanları al onlar 100 hzdir.

    Lg ips panelerde kirli ekran problemi var maç izlerken dikey golgelenme sorunu var.la ve lb serisinin çoğunda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frapsxx. -- 27 Mayıs 2014; 20:58:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • orochi18 kullanıcısına yanıt
    Sizin için 3d sorun olmaz ama küçük çocuklara seyrettirilmesi göz sağlığı açısından uygun olmayabilir, araştırmanızda fayda var. Bugün Sony yi görme şansım oldu fena görünmüyordu, lg yi pek tavsiye etmem.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50w815b 3199 tl ye alındı..(evde kurulum sonrası resim ayarlarını 2 gündür çözemedim menü içinde menü mevcut.3d dandik 1080p hissi vermemesi cabası lg 6 serileri gibi bir görüntü var sanki..)
    bu arada bilgisayarımda bulunan 139 3d filmin bazılarında sağ-sol ayarı farklı ama sonyde 3d için sadece yan-yana veya alt-üst bide derinlik ayarı mevcut 3d önce sağ veya önce sol ayarı yok.sony MH yi aradım avatar filmini izleyemiyorum dedim ewet bu sorundan çokça bahsediliyor diyerek sony tv lerde sağ-sol ayarı olmadığını o filmlerde gözlüğü ters çevirip bakmamı önerdi.soğudum hemen yani. tüplü tvden geçtiğim için görüntü çok vivid ama kalitesiz giibi usb den 3d seyrettiğimde görüntü atlatıyor.(team 32gb usb3,0)wd media player ile sorunsuz yine wd media ya wifi ile pc ye bağlandığımda kalite düşmüyor.kullanan arkadaşlar resim settinglerini verseler iyi olur du. tv yi 1-2 saat test edebildim sonra çocuklar el koyarak pepee-caillou-ben10-sevimli kardeşim-ayas yani ne kadar SD çizgi film varsa izliyorlar.benim odaya biraz büyük geldi keşke 42 inç alsaymışım dedim.izleme mesafemi erinmeden 20 cm lik cetvel ile ölçtüm 3,15 cm (+-2)..bir saat içinde 3d izlemeden önce çok az baş ağrım vardı ilaç aldım (3ay önce spinal anastezi sonrası aralıklı baş ağrılarım oluyordu cafein içeren ilaç veya kola-kahve içtiğimde azalıyordu) biraz ağrım geçer gibi oldu sonra 3d izlerken başımda şiddetli ağrı ve bulantı oldu
    (evde test çubuğu olsa az daha kendime B-hCg (gebelik testi)bakacaktım)... hemen gözlükleri attım şu aralar 32-42 arası pasif gözlüklü lg tv arıyorum çocuklar 3d den mahrum kalmasın diye.
    yinede tvdeki hd yayınlar digi biraz iyi dsmrt ulusal hd kanallar çok iyi sdler çok kötü 4.5 metreden (balkondan) abartı olmasın ama pikseller sayılıyor.(digi-sunny hd 5xx3 dsmrt- pace hd ve humax hd)
    2 buçuk saatlik test yaptım ölü piksel testi yapmayı unuttum iyi mi şimdi aklıma geldi (teknik servis kurulum formuna imza almadı 10-15 gün dene beğenmezsen iade için form doldururuz dedi ve 15 gün sonra işyerine davet edeceğini söyledi. şaşırdım doğrusu)




  • orochi18 kullanıcısına yanıt
    o kadar mi kotu ya tv ve 3d? cidden sogudum.. fiyati uygun diye aklimdaki modellerden biriydi... bu gidisle hic bir zaman tv alamayacagim...
  • Peki sony icin 3000 TL butce hangi model tercih edersiniz.w905a dusunuyorum ama.2014 b modelleri ile arasinda bu fiyata gore cok model de goruntu farki var mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saracevic -- 5 Haziran 2014; 12:56:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony KDL-55W955B yi geçen senenin 55 incleri ile yanyana aynı video oynatılırken izledim. Eski serilere göre siyah kalitesi ve parlaklık çok daha iyiydi. Hele hele lg samsung gibi tv'ler ile kıyaslanamıyacak kadar iyiydi. Işık sızması yoktu simsiyah bir ekrandı. 55w955b 400 hz miş ama yanındaki 800hz olan eski modelden çok daha iyi bir görüntü kalitesi vardı.
  • Benimde hayallerim yıkıldı desem yeridir. Zira yakında düğünüm var ve ev için 55W815b almayı düşünüyordum. 46W905'e mi yönelsem bilemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: komoli

    Benimde hayallerim yıkıldı desem yeridir. Zira yakında düğünüm var ve ev için 55W815b almayı düşünüyordum. 46W905'e mi yönelsem bilemedim.

    Bende LG 46LW670V bakiyordum.Forumdaki yorumlari okuduktan sonra.Samsung F8000 düşünmeye basladim.Sony W905A yorumlarini gorunce en son kararim bu oldu sanirim.Benim de Ekim de düğün var biraz daha bekleyelim iyi bir kampanya denk geliriz bence 46W905a icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün öyle arası lg lb730 u baya inceledim acaba benim sony problemli mi diye.. bayide bulunan tv ye d-smart hd cihazı bağlatıp bütün kanallarını resim ayarlarını deneyerek gördüm ki LG içler acısı sony renkleri bariz üstün bu arada sony yi ps3 üm ilede denedim gayet güzel görüntü elde ettim oyun moduna alıp fazla bir ayar yapmadım. input lag gözlemlemedim denediğim oyunlar (gta5,pes2014,sf4,batman arc.city,mortal com. , tekken ve bazı eski oyunlar) sadece sf4 te biraz gecikme var mış gibi geldi (belkide ps kolu ile alakalıdır bazen ken ile süper çekemedim ve be kendimce iyi oyuncuyum 15 yılımı atarilerde heba ettim yani::).. bu arada football mode baya işe yarıyor lig tv ve ntvsmart kanalında bu sezon oynanan eski maçlarda football modu ile gayet akıcı fakat bir o kadar renkten yoksun seyrediliyor diğer normal modlarda futbolcuların short ları ve bazen top buğulu gibi çıkıyor.
    bugün sinema mod için avforum da verilen ayarları bir deneyeceğim.
    neyse ki biraz daha tv yi içime sindirebildim. ama yinede kuşkularım yokta değil




  • voodoo child kullanıcısına yanıt
    valla bana bakmayın kendimi bildim bileli renkli ve tüplü tv izliyorum..sadece monitörüm AOC 20inç led 1600*900 oradanda skystar hd express tv kartı ile seyrediyordum.
    bilgisayarımda trt 1 atv hd gibi kanallar dvbviewer pro ile gayet başarıılıydı bende dedim hem full hd hemde zaten tv daha kaliteli olur diye ama pc monitürünü izleme mesafen yarım metre yok ama öyle piksellenme maçlarada dandik görüntüde hiç yok..
    ben her zaman elektronik cihaz alırken geç olsun iyi olsun diyerek bekledim mesela bu tv yi alabilmek için bekleme sürem 2 yılı geçti
    nokia n79 telefonum var teknosada son stokta kalan üründü aldım kutusunu açtım çalıştırıp denedim tekrar bataryasını çıkartıp kutusuna koydum teknosa bantını yapıştırdım annemin evindeki çeyiz sandığına koydum ve hala orada duruyor 6 yaşında oğlum var ellerinizden öper büyüyünce ona verecem malum memuruz takacak altınımız paramız olmaz telefonu kutusu ile boynuna takarız




  • orochi18 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Bende 42 inch olanını düşünüyorum. Futbol modu sadece ses üzerinde değişiklik yapıyor diye biliyorum. Görüntü üzerinde etkisi var mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi tekrar baktım spor modu imiş futbol mod nereden çıktı.......
    k...nızdan element uydurmayın.
    bahsettiğim mod bile değil sahne seçimiymiş kumanda üzerindeki futbol moddan aklımda öyle kalmış bu arada futbol mod görüntüde değişiklik yapmıyor ama sestede sanki eco var 10w hoparlörden ne beklenirki
    5+1 olsa belki işe yarar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orochi18

    şimdi tekrar baktım spor modu imiş futbol mod nereden çıktı.......
    k...nızdan element uydurmayın.
    bahsettiğim mod bile değil sahne seçimiymiş kumanda üzerindeki futbol moddan aklımda öyle kalmış bu arada futbol mod görüntüde değişiklik yapmıyor ama sestede sanki eco var 10w hoparlörden ne beklenirki
    5+1 olsa belki işe yarar.

    Element uydurmayın diye kime diyorsun ?
  • UABarış U kullanıcısına yanıt
    HEMEN ALINMA TABİKİ KENDİME DİYORUM...SADECE SPOR SAHNE YERİNE FUTBOL MODU YAZMIŞIM
  • orochi18 kullanıcısına yanıt
    uydurmayıN deyince 2.Tekil kişiyi (SEN) ifade eder.

    O soruyu ben sana sorduğuma göre, bana yazmış oluyorsun. Sen öyle yazınca da üstüme alınmam gayet normal.

    Ayrıca durduk yere niye saçma sapan, çelişkili ifadeler yazıyorsun ki. Dalgınlığıma gelmiş dikkatsizliğime gelmiş, hatırlayamamışım yazar geçersin !

    Türkçe'mizi daha doğru kullanalım. Herneyse, kolay gelsin.
  • UABarış U kullanıcısına yanıt
    DÜN SABAHA KADAR TÜM GÖRÜNTÜ MODLARINI VE SAHNE SEÇİMLERİNİ İYİCE İNCELEDİM.. FUTBOL MOD VE TÜM DİĞER SAHNE AYARLARI HEM SES HEMDE GÖRÜNTÜ ÜZERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPIYOR.
    G.O.R.A FİLMİNİ ÇOK İZLEDİĞİMDEN YAZMIŞTIM TAKILMAYA GEREK YOK.. TRKÇEMİZİ GÜZEL KULLANAN BİRİYİM AMA YAZIYA DÖKEMİYORUM.
  • orochi18 kullanıcısına yanıt
    Taktir edersiniz ki, sizin ne niyetle yazdığınızı tahmin edemeyiz. Okuduğumuza göre yorum yapıyoruz.

    Türkçe'mizi daha doğru kullanalım derken bunu ifade etmek istedim. Sizin yazdığınızla bizim anladığımız aynı olmayabiliyor. Anlatmak istediğimizi anlaşılır yazarsak sorun olmaz.

    İnceleme için teşekkürler. İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55w815b alacaktım yorumunuzu gördüm . 3D gerçekten çok mu berbat tv de ?
  • 50W815b yi 3 hafta önce aldım...3D si gayet başarılı....kesinlikle tavsiye ediyorum...normal yayını 3D ye çevirme iyi değil zaten iyi olmasını beklemiyorum...

    İnan 3D özelliği olmaz ise olma değil sadece olsun diye konulmış bir özellik...Test için seyrettim onun dışında da heralde bir daha açmam :) :)


    Cihaz görüntüsü ve siyah kalitesi 10 üzerinden 9 ...Aldığıma kesinlikle pişman değilim.Smart özellikleri ise hızlı ve akıcı ben henüz donma kitlenme yaşamadım.Youtube çok kullanan biri olarak bu kadar iyi olacağını beklemiyordum.



    Tereddüt etmeden alabilirsin...Burada yazılanları okuyunca acaba başka bir televizyon mu aldım hissine kapıldım ...LG ve Samsung ile karşılaştırılmayacak kalitede bir televizyon...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.