Şimdi Ara

Sony: 'Wii Owns Closet'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony Amerika pazarlama başkanı Peter Dille ve idari menajer Julie Han, Nintendo Wii konsolu hakkında ilginç yorumlarda bulundu.

    Wii'yi tuvalete yakıştıran Sony üst yetkililerinin açıklamaları haberimizin devamında.

    Julie Han: Şu açıdan bakarsak, Peter'ın önceden dediği gibi PlayStation'ın ürünleri genellikle oturma odalarında kullanılıyor. Wiii ve PS3 sahibi olanlar Wii'lerini depoda tutuyor, PS3'ler ise...

    Peter Dille: Jack'in daha önce dediğini tekrar etmek istemem ama o şöyle demişti, "Microsoft ofisi alır, Sony oturma odasını alır, Wii ise depoyu alır". Bu agresif fakat alıntı yapılabilir bir düşünce.
    http://www.gamasutra.com/view/feature/4000/catching_up_with_playstation_.php?page=4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rictrunks -- 25 Nisan 2009; 22:14:57 >







  • hehehheheh :) güzel bir açıklama... aslında klozette otururken ps3 oynamak daha rahat olurdu, sonuçta oturarak oynanan o

    şaka bi yana sonyden gelen 2. abuk açıklama bu... amaçları ne anlamadım...
  • söz konusu söyleşide bahsi geçen cümleler:

    ...
    Julie Han: The other point, I think, to what Peter said earlier, is that PlayStation products tend to be at the living room hub. Even if folks are playing playing the Wii and have a PS3, the Wii tends to stay in the closet, and the PS3 is...

    Peter Dille: Yeah, I don't want to steal Jack's quote, but he's fond of saying: "Microsoft owns the office; Sony owns the living room; and Wii owns the closet." And that's an aggressive, probably quotable line.
    ....


    öncelikle haberi tercüme eden arkadaşı (ileri seviyedeki yabancı dil bilgisinden ötürü) tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum

    "tuvalet" diye anlaşılan "closet " sözcüğü burada "dolap/gardırop ya da kiler" anlamında kullanılmış bu da bir sonraki cümleden anlaşılabiliyor.

    bi sonraki cümle:

    "But the point he's trying to make is something that we find backed up in a lot of our research and focus groups: that people who are playing the Wii bring it out when friends come over and then put it back away -- that the console that stays connected to the TV is a different system."

    Yani:
    "Fakat kendisinin kastetmek istediği gruptaki insanlar, Wii konsolunu arkadaşları geldiklerinde çıkarıp oynayanlar ve onlar gittiğinde geri kaldıranlar ya da konsolu olduğu yerde öylece bırakanlar.Böylece Tv ye bağlı kalan konsol farklı bir sistem oluveriyor."

    Yani aslında:
    "Microsoft ofisi, Sony oturma odasını, Wii ise dolabı ya da kileri mesken edinir." olacak

    Tercüme etmeye ingilizceniz mi yetmiyor yoksa google translate i mi kullanıyorsunuz artık bilmiyorum ama haberden böyle şeyler çıkarmanızın nedeni bir tarzan tercümesi çıkarılması olabilir.

    Ama ister tuvalet ister kiler/dolap olsun böyle birşey söylenmesi hoş değil.Sonuçta herkes hangi konsolun ne işe yaradığını biliyor.
    Bunları söyleyenlerin amacı, spekülasyon yaratmak, ciddiye almamak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wzzk -- 23 Nisan 2009; 12:39:37 >




  • ben bugune kadar nintendo yetkililerinden veya direk miyamotodan hiç başka firmaları kötüleyen açıklamalar duymadım sanırım buda firmaların birbirlerine karşı olan saygılarını gösteriyor
  • Orijinal metindeki closet kelimesinin mahrem anlamı da vardır ve WC'deki C'nin açılımı Closet'tir. Closet kelimesini Türkçe'ye doğrudan çeviremeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rictrunks -- 23 Nisan 2009; 11:25:39 >
  • Hani komedi filmlerinde ve çizgifilmlerde bir sahne vardır mutlaka bilirsiniz.
    Karakter odasının içindeki bi kapıyı açar, orası temizlik malzemeleri,elbiseler,ayakkabılar,tamir aletleri,hırdavat vs. ile ağzına kadar doludur ve kapıyı açınca hepsi karakterin üstüne yıkılır.
    İşte "closet" kelimesiyle orası kastedilmiş.Bize yabancı gelebilecek bi kavram olduğu için yanlış anlaşılması da muhtemeldir, düzeltildikten sonra pek de önemli değildir.
  • Söylenilenin tuvaletle-camasirhaneyle filan alakasi yok! wzzik arkadasimizin ellerine saglik, dogru tercume etmis.

    Nintendonun ota-boka laf atmaya ihtiyaci yokki, saygidan öturu suskun olduklarini dusunmuyorum, suskun olmalarinin tek sebebi Wii ve WiiFitten kazandiklari paralari saymaktan baslarini bile kasimaya zamanlari olmamalari
  • sony ps3 le aldığı yenilgiyi hazmedemeyip sağa sola saldırıo
  • Bunun yenilgiyle herhangi bir alakasi oldugunu dusunmuyorum!
    Microsoftta, Sony'de bu jenerasyonda o kadar harika konsollar cikarttiklari halde daha bir HighDef destegi bile olmayan Wii'nin gölgesinde kaldilar. Ara-sira luzumsuz aciklamalar yapiyorlar

    Ufak bir tahmin, E3'te buna benzer bircok luzumsuz aciklamalar daha okuyacaz. The Console Wars just started
  • "Closet"i klozet diye çeviren zihniyete ben ...
  • Kesinlikle saçmalık arkadaşın dediği gibi tuvaleti alsa alsa ps3 alır mantıken bende başlarda wiiye uzak duruyodum ps hayranı olarak ama alınca çok başka çok sıradışı bir konsol birkere alıştığımız o ps serisinden çok farklı.Hele wii fit muhteşem birşey evde arkadaşlar ile çok eğleniyoruz.Wii sahipleri bu açıklamayı kafalarına takmasın sonuçta bütün konsolları biliyoruz.
  • wzzik'inde dediği gibi ;

    sony oturma odasında sürekli durur. wii ise gardrop (Closet) dan sadece arkadaşlar toplanınca çıkar. tvye bağlanır sonra tekrar gardropdaki (closet) yerini alır. tv ye sürekli bağlı olan sony nin ürünleridir.

    yani sonyin ürünleri oturma odasında durur wii ise gardropda.

    gibi bişi demiş.

    bende başlığı görünce dedim ne alaka? kim tuvaletini yaparken wii oynar die düşündüm.
  • Sony yetkilisine şu soruyu sormak isterdim.

    sanal gelişim kadar real gelişiminde teknolojide önemli bir yeri olmaya başladığının farkında olup olmadığını sormak isterdim.

    Ve bu real gelişim açığını wii nin kapattığının farkındamı acaba bunuda sormak isterdim.

    Gardrop muhabbetini boşversin bence bir deneme yapsın. Aynı güçte ve bedende iki çocuk üzerinde deney yapsın.

    Alsın yanına aynı güçte aynı bedende aynı kiloda iki çocuğu birine üç ay boyunca ps3 te boks oynatsın. Diğerine 3 ay boyunca wii de boks oynatsın.

    Üç ay sonunda aynı güçte olan iki çocuğu ringe alsın ilk round wii kullanıcısı ps3 oynayan saygıdeğer arkadaşımızı ringe yapıştırdığında oyunun içinde

    olmak oyunu yaşamak grafiklemi hareketlemi oluyor öğrenmiş olur belki.

    Hem sadece boks maçından bahsediyorum birde wii fit olayına girsek arkadaş bidaha açıklama yapmak gereği duymayıp saygısızlık etmeyecektir kanaatimce.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.