Şimdi Ara

Sony, Xperia etkinlik tarihini duyurdu: Xperia 5 V geliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony Xperia 5 V ne zaman çıkacak
    Sony, yeni Xperia akıllı telefonun lansman tarihini duyurdu. Xperia 5 serisi, genelde yılın ikinci yarısında piyasaya sürüldüğünden tanıtılacak telefon yüksek ihtimal Xperia 5 V olacak.



    Ayrıca Bkz.Sony PlayStation 5 Pro özellikleri ortaya çıktı: Büyük yükseltme geliyor



    Xperia 5 V, 1 Eylül'de tanıtılacak



    Sony, etkinliği 1 Eylül’de düzenleyecek. IFA 2023’ün ilk gününde, TSİ 10.00’da başlayacak etkinlikte Xperia 5 V, canlı olarak tanıtılacak. 2023 yılı için, Xperia 5 V, Mayıs ayında piyasaya sürülen Xperia 1 V’den sonra Sony’nin ikinci amiral gemisi telefonu olacak. Xperia 1’in bazı üst seviye özelliklerine sahip, daha kompakt ve biraz daha uygun fiyatlı bir model geliyor diyebiliriz.



    Xperia 5 V bilinen özellikleri



    Xperia 5 V, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisini taşıyacak. Telefonun çift kamera kurulumu (telefoto lens olmayacak) ile gelmesi bekleniyor. 16GB’a kadar RAM, 33w hızlı şarj da onaylanan özellikler arasında.






    Kaynak:https://www.gsmarena.com/sony_xperia_5_v_is_launching_on_september_1-news-59667.php







  • Yav gen 2 değil 7 gen 2 falan koy fiyat performans cihazı yap
  • Xtrud kullanıcısına yanıt
    Aynen çok daha mantıklı bir hareket olur.
  • Çok güzel telefon lakin hem globelde hemde ülkemize gelse pahalı olacak bu yüzden dolayıda satış rakamları artmayacak.
  • Herkes över ama kimse gidip Sony almaz.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

    İlk akıllı telefonum sony idi. Yine düzgün üretirlerse yine alırım.

  • sony telefon piyasasında tutunamaz artık.

  • Benden bile yaşlısın Sony ama yapamıyorsun telefon işini bırak
  • Sony yine 1000-1500 dolar fiyat çeker ve satamaz.
  • Geçti artık be sony

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Fiyatı çok uçuk olmasa ve ülkemizde satılsa alan olur yine.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

    Neo modelini kullanmıştım. Çok memnun kalmıştım. Ülkemizde satışa sunulsa, rakipleriyle 3-5 aynı fiyat sunsa yine gider sony alırım.


    Birde iphone'un bir güzelliği var. Temiz kullan, seneye aldığından daha fazlaya sat. Her daim alıcısı var.

  • alpalp84 kullanıcısına yanıt
    Keşke yeni modelleri Türkiye'ye gelse 5 tane 1 V alırım ailece
  • Lexco kullanıcısına yanıt
    Sony'nin tek kusuru fiyat değil. Çok kusuru var.

    -3.5mm yüksek çözünürlüklü ses çıkışı
    -deklanşör tuşu
    -Köşeli tasarım
    -21:9 çerçeve oranı
    -Öne bakan çift stereo hoparlörler

    Bunlar oldukça Xperia'lar popüler cihazlar olamayacaklar. Diyeceksiniz ki "ne alakası var, bu özelliklerin zararı yok, faydası var" hayır, kazın ayağı öyle değil. Bu özellikler popüler telefonlarda olmadığı için kullanıcının duygusal tatmin beklentisini karşılayamıyor. Yani tüketici ister istemez 3.5mm ses çıkışı bulunan bir cihazı, bulunmayan bir cihaza göre daha "adi" olarak görüyor.

    Ha yukarıdaki özellikler olmasaydı ben Sony alır mıydım, kesinlikle almazdım. İşin kötüsü bu özelliklerin de hiç birinden kolay kolay vazgeçemem sanırım. Özellikle 21:9 çerçeve oranına vuruldum. Film izlemek çok keyifli oluyor.




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Sony’nin kusuru açık ve net. Bas çek foto olayında rakiplerinden fark yemesi. Kamera yazılımı işini beceremediler. Dünyanın en iyi kamera sensörlerini üreten firma olmasına rağmen hem de. Daha iyi sensöre sahip cihaz daha kötü sensörlü Pixel, iPhone ve Samsung’lardan fersah fersah geride kaldı kalite olarak. Neymiş pro modda çekecekmişiz ayarları kendimiz yapıp. Fotoğrafçı olmak zorunda mı insanlar iso, pozlama falan öğrenecek.


    Bunun dışında gerçekten Huawei ile birlikte en güzel telefonları yapan firma idi. Ama günümüzde artık her şey kamera. Geçen Samsung 32 dakikalık lansmanında 27 dakika kamera anlatmış. Tüketici taleplerini göz ardı edersen böyle silinir gidersin.

  • Katılıyorum hocam esasen aynı şeyleri söylüyoruz, siz farklı bir kısmını söylüyorsunuz. Tümden gelim yaparsak işin sonu tüketicinin isteklerini algılayamamaya çıkıyor. Yan, benim yukarıda saydığım özellikler ve otomatik modda fotoğraf çekim kalitesinin rakiplerinden geride olması hepsi trendin uzağında olduklarını gösteriyor. Fotoğraf özelinde konuşacak olursak da aslında tüketcinin büyük kısmı fotoğraftan anlamıyor, ben bunu tüketicileri tenkit edip "vay iş bilmezler vay" demek için söylemiyorum. Tüketicinin istediği çok açık. Arka planı güzelce bulanıklaştır, geceyi gündüz gibi çek. Bu iki unusuru oto mod yapamıyorsa kimse kusura bakmasın o cihaz satmaz.



    Sony, Xperia etkinlik tarihini duyurdu: Xperia 5 V geliyor


    Sony, Xperia etkinlik tarihini duyurdu: Xperia 5 V geliyor


    Sony, Xperia etkinlik tarihini duyurdu: Xperia 5 V geliyor


    Sony, Xperia etkinlik tarihini duyurdu: Xperia 5 V geliyor





    Yukarıdaki 4 görüntü, 2 sene önce Florya Sosyal Tesislerinden çekilmiş olan Atatürk Havalimanı'na inen bir uçağın videosundan. Yukarıdaki ilk iki görüntü S21 ile @sis651 hocamın çektiği videodan alttaki iki görüntü ise Xperia 5 II ile çekilmiş videodan. S21'de uöak ve binalar rahatça seçilebilirken (bu arada Samsung'un güncel S serilerinde S21'e kıyasla gece çekimini ne kadar geliştirmiş olduğuna da şuan şaşırıyorum) Xperia 5 II ile çekilen görünütde uçak gözükmüyor bile Sony, Xperia etkinlik tarihini duyurdu: Xperia 5 V geliyor Halbuki genel kalite olarak 5 II daha iyi S21'den ancak gece böyle bir video çekemeyecekseniz hiç bir esprisi kalmıyor. Neticede insanlar telefonların kameralarını bizim forum ve benzer çevreyi tenzih edersem genellikle Instagram'a fotoğraf yüklemek ve hatıra amaçlı kullanıyor. Haliyle kameranın teknik bazda daha iyi olmasındansa insanların beklentilerini karşılaması daha önemli. Mesela S23 ile çekilen fotoğraflara bakıyorum, gerçekten çok güzel ve aynı zamanda insanların Instagram'a fotoğraf atarken de beklentilerini çok iyi derecede karşılayabilecek bir performans ortaya koyuyor. Yukarıdaki fotoğraflara konu olan Xperia 5 II'yi şuan ben kullanıyorum, Pro moddan çektiğim fotoğraflardan herkes mest olsa da sosyal medyada iPhone ile çekilen fotoğrafları kullanıyorlar Sony, Xperia etkinlik tarihini duyurdu: Xperia 5 V geliyor Olay gayet basit, yapılması gereken belli. Aslında ben Sony'nin beceremediğini değil, bu talebi idrak edememiş olduğunu düşünüyorum çünkü oto moda bakıyorum, özellikle odaklama, göz ve nesne takibi, pozlama konularunda çok iyi ve bence bu durum beceremiyor olmaktan daha beter bir durum.





  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Aslında burada Sony'nin çekimi daha iyi, gerçeğe daha yakın. Gerçekte de uçak net görünmüyordu çünkü. Ama kimse karanlık görüntü istemiyor, çünkü ortalama bir kullanıcı bu görüntü ile bir şey yapamıyor. Otomatik modun bunu kullanıcı yerine yapabilmesi lazım.


    Bence Sony'nin başındakiler artık yaşlandı, takip edemiyorlar Dünya'yı. 😀

  • Z2 modelini kullanmıştım çok akıcı bir cihazdı birgün bile donma kasma yapmadı. Androide geçersem ilk tercihim sony olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thekanarya -- 28 Ağustos 2023; 0:57:26 >
  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum hocam, benim de genel olarak ifade etmek istediğim buydu. Önemli olan ne yaptığı değil, insanların isteklerini karşılayıp karşılamadığıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 28 Ağustos 2023; 1:25:49 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Boş konuşuyorsun, öne bakan 2 hoparlörü herkes seviyor, güç tuşuna entegre parmak izi okuyucu müptezeli de çok fazla ama bunu yapıyorlar diye bi çok sorunu insanlara dayatıyorlar, sadece 2 yıl güncelleme veren başka hangi firma var, gece burnunun ucunu bile göstermiyecek kadar az aydınlatan flaş gibi bi çok saçmalıkta cabası ayrıca 21,9 ekran ı da kimse istemiyor inadına hala yapıyorlar.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.