Şimdi Ara

Sony Xperia U Kullananlar kulübü ve Yardım merkezi (257. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.155
Cevap
49
Favori
254.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benide bu kulübe dahil edin bende sony u kullanıyorum.
    en stabil sürüm T-mobile nin romunu yükleyin telefon baya farkedecek.
    Birde bu telefonu almayı düşünen eden varsa KESİNLİKLE ALMASIN.
    Telefon hayal kırıklığı gibi birşey 512 mb rami ama kullanıcıya kalan 100 150 mb o da yetmiyor. Daha öncede 512 mb telefon kullandım örneğin sony mini hd st15i inanın o telefon sony Xperia u dan kat kat daha iyi.
    Sonynin telefonunun donduğunu ben bu telefonda gördüm müzik +internet tarayıcısı ile telefon ağırlaşıyor 1 ghz çift işlemcilimiş ben kesinlikle inanmıyorum telefonun performansı 256 ramli mini prolardan farkı yok.
    Fotoğraf ve ses konusunda sony kalitesi bu telefondada var.
    Ramde biraz yer açmak için tüm programlara girdim ve kullanmadığım ama telefonda olan bütün programları devre dışı bıraktım o yüzden telefon biraz düzeldi gibi ama yinede iki üç programdan sonra telefonun rami doluyor ve telefon donuyor ağırlaşıyor.
    Son kez söylüyorum bu telefonu almayı düşünen varsa kesinlikle almasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Telefonla evde konuşurken karşı tarafı rahatlıkla duyuyorum ancak otobüs,otomobil,insanların bulunduğu vb yerlerde bulununca karşı tarafı duymuyorum bile. Gelen arama sesi en yüksekte. Ne yapabilirim sesi arttırmak için? Resmen dışarıda telefonla konuşamıyorum.
  • Android 4.4.4 kit kat cyanogenmod 11 yükledim gayet iyi çok stabil bir rom tabi bazı eksiklikleri var mesela kulaklıkla müzik dinlerken chrome yada facebooka girdiğinizde müzik uygulaması kapanıyor bu sorunu çözen varsa mesaj atarsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefon en sonunda pert oldu,dokunmatik arızalanda,birşeye basılı tutup sürüklerken sürüklemeyi bırakıyor yada çift tıklıyor.

    yavaşlaması donması da ayrı bir sorundu zaten daha alalı 3yıl bile olmadı.
    Kardeşimde galaxy ace var o bile bundan seri çalışıyor daha eski olmasına rağmen...
  • SELAMUN ALEYKÜM ARKADAŞLAR BEN SONY XPERİA U KULLANIYORUM OYUN OLSUN PROGRAM OLSUN FARK ETMEZ NE AÇARSAN AÇIYM GİRDİKTEN 5SN SONRA UYGULAMA BEKLENMEDİK BİR BİÇİMDE DURDURULDU HATASI VERİYO FORMAT ATTIM GENEDE DÜZELMEDİ NE YAPMAM GEREKİYOR ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

    telefon en sonunda pert oldu,dokunmatik arızalanda,birşeye basılı tutup sürüklerken sürüklemeyi bırakıyor yada çift tıklıyor.

    yavaşlaması donması da ayrı bir sorundu zaten daha alalı 3yıl bile olmadı.
    Kardeşimde galaxy ace var o bile bundan seri çalışıyor daha eski olmasına rağmen...

    Kesinlikle katılıyorum aynı sorun -hatta çok daha büyüğü- bende de var. Benimkinin orta dokunmatik çalışmıyor. Telefonun üst kısmı çalışmıyor (dolayısıyla bildirim çubuğunu açmak için herhangi bir uygulamaya girip telefonu yatay moda geçirdikten sonra ancak girilebiliyor, gülünç bir durum) . Dokunmatik ekranda da aynı sizin dediğiniz gibi sorunlar baş gösteriyor. Tamamen lcd ekran ve dokunmatik paneli bile değiştirdiğim halde -yani telefonun yarısı sıfırlandı nerdeyse- yine aynı durum. Çözümü bulamadım aylardır böyle kullanıyorum. Hatta kullanmıyorum desem yeridir ev telefonu gibi arama olursa açıyorum.




  • usb aygıtları devre dışı bırakıldı hatası alıyorum varmı yardımcı olabilecek? halbuki ayarlarda etkin
  • merhaba 2 sene oldu bu telefonu alalı 4 aydır aşırı donma sorunu oldu . bu sorunu yaşayan çok varmış. işte biri arayınca hemen açılmıyor tlf tepkisi yavaş bi de açılsa bile sesim karşıya 3 sn sonra gidiyor. mesaj kutusuna boşken bile girmek işkence gibi. kamera geç açılıyor. ben birini aramak istedigim zaman ben bastıktan 10-15 sn sonra arıyor. neyse garantisi bitmek üzereydi geçen ay servise gönderdim. 200 tl para istediler sıfırlamak için. ben de bi telefoncuya gittim o da daha ucuza yapacağıı söyledi. tlf geri istedim servisten ve telefoncuya verdim bu arada tlf 6 aydan fazla süredir bomboş bunu da belirteyim yani içinde tek bir müzik resim uygulama yok. yani tlf sadece kendi uygulamaları var tlf turkcell den de almadım yani turkcell in uygulamaları falan da yok. benim kurdugum tek uygulama temizleme programı. onu her gün çalıştırdım aldıgım günden beri her gece kapadım sabah açtım. bu iki sene dahilinde de arada bi çok çok 30-40 şarkı yükleyip dinlemişimdir. bir iki ufak oyun kurup kaldırmışımdır okey veya kelimeoyunu gibi basit oyunlar onlar da durmamıştır üç beş oynayıp sıkılıp kaldırmışımdır. resim çekince tlf da fazla durmamıstır hemen bilgs a atarım. neyse sonuca geleyim telefoncu hem fabrika ayarına sıfırladı hem format attı hem güncellemelerini yaptı fakat üzerinden 2 gün geçmedi yine aynı sorunlar başladı. şu anda da tlf alacak durumum yok 1 sene daha bunu kullanmam lazım. bana yardımcı olabilir misiniz?




  • alameti_farika kullanıcısına yanıt
    telefonun ram i düşük olduğundan bu tarz sorunlar oluyor ister istemez. ben custom romları öneririm sana xda xa cm11 in çok güzel stabil ve günlük kullanıma uygun uyarlaması mevcut (http://forum.xda-developers.com/xperia-u/u-development/rom-cyanogenmod-11-0-t2528466 ). Ama bu işlemi nasıl yapacağını tam olarak öğrenmeden girişme derim telefonun açılmaz hala gelebilir. Yazdığından anladığım kadarıyla pek bilgili değilsin bu konuda. Custom rom nedir nasıl yüklenir riskleri nelerdir olası sorunlarda telefon nasıl kurtarılır... bunları iyice öğrendikten sonra işlemi gerçekleştirirsen önünde ki bir sene için fazlasıyla işini görecektir telefon. Mesele ben sana linkini verdiğim rom yerine biraz sıkıntıları da olsa cm12 kullanıyorum :)




  • alameti_farika kullanıcısına yanıt
    hocam bu aletler formatlanınca bazen iyi oluyor bazen kötü. Birkere daha sıfırlayın bence.

    Evde kendinizde yapabilirsiniz kolayca programı ile

    şu video yardımcı olur
    https://www.youtube.com/watch?v=PhAvRC2QDog

    ayrıca telin pil şiştiyse çinde 5-15 dolara pil getirebilirsiniz. Arka kapak vs çeşitleride var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -RüzgarGibiGeçti- -- 2 Şubat 2015; 4:13:48 >
  • anil456 A kullanıcısına yanıt
    Verdiginiz linkteki rom ile sizin kullandiginiz cm 12 romu var nda ne farklari var.Siz neden cm 12 romu kullaniyorsunuz . Arti ve eksilerini söyleyebilirmsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellekem kullanıcısına yanıt
    CM 11 android 4.4 üzerinden geliştiriliyor. CM 12 ise android 5.0 lolipop temelli. Cm 11 çok daha uzun süredir geliştirildiği için bir çok hatası düzelti günlük kullanımda büyük sorunlar yaşatmaz size. Cm 12 ise henüz yeni. Mesela ben telefonumda http://forum.xda-developers.com/xperia-u/u-development/rom-unofficial-cyanogenmod-12-xperia-t2986729 burada ki romun Build 9 unu kullanıyorum. Sana önerdiğim CM 11 ise en son Build39 a ulaşmıştı sanırım. Ama şunu da belirteyim bu romlar direk Cyanogen tarafından desteklenmiyor. XDA daki günüllü geliştiriciler tarafından Xperia U için uyarlanıyor. Bir çok değişken var yani şu rom iyi bu rom kötü diye genelleyemem. Büyük oyunlar oynamıyorsan, sarj ve ram kullanımı konusunda memnun eder seni Cm 12. Şu an 5.0.2 sürümünde. Andrid lolipopun bellek sızıntısı sorunu 5.2 de çözüleceğine dair bir haber okumuştum. O güncelleme geldiğinde daha da iyi olacaktır Cm 12




  • anil456 A kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ediyorum cevabuniz icin. Bende bu rom isine girecem. Xperia u bir telefon var sarz ve ram sikintili donmalar hatsafa da. Benim rom kurma isine yapmam ögrenmem için önerebileceğiniz site video vs var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellekem kullanıcısına yanıt
    Benhttp://yesilcin.com/tum-detaylari-ile-custom-rom-zip-yukleme-rehberi-daha-temizi-yok-t7881.0.html burada ki türkçe kaynak sayesinde mantığını kavramıştım prosedörün. Hatta bir kaç kez rom yükleme esnasında telefonum açılmaz hala geldi ( yanlış rom yüklemeye çalıştığımdan :) ). Ama nasıl düzelteceğimi anladığım için sorun olmadı. Sende rom yükleme işleminin yanında olası hatalarda nasıl geri dönebilirsin ( eski romun yedeği alma vs. ), recovery moda dahi giremediğinde nasıl kernel yükleyip telefonu recovery modda açıp baştan rom atabilirsin, bunlarıda mutlaka anladığından emin olup öyle başla. Ama her şeyi düzgün yapsan dahi bir risk var her daim .




  • anil456 A kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ediyorum Anil. Ben de deniyecem telefon serviste suan bi gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellekem kullanıcısına yanıt
    Bir şey değil :)
  • en sonunda değiştirdim roottan anlamadığım için yada cesaret edemediğimden yapmadım orjinal rom kullanıyordum ne cagrıya cevap verebiliyordum ne de mesaj yazabılıyordum valideye verdim o kullanıyor sımdı sadece alo demek için. bende asus zenfone 5 aldım gerçekten androidin zevkini şu an daha iyi anlıyorum. ama sony güzeldi ilk göz ağrım donma kasma olmasa belki kullanırdım hala ama beni kanser edecekti valla
  • Merhaba arkadaşlar sony xperia u cep telefonumu rootladım. ve cwm recover başarıyla yukledim.cihaz kapalı iken power tusu ve ses tusları ile aynı anda basarak cwm recover i başlattım.Hata yaptıgım konu ise cep telefonun dizinine rom u attım sandım ama atmamışım ve cwm recoverden orjinal romu sildim. ve kitkat rom u bulamıyorum.sd kart girisi de yok.simdi sony yazısında kalıyor. pc ye de bagladıgımda tanımıyor ne yapabilirim.
  • joeblade J kullanıcısına yanıt
    recovery modda telefonu bilgisayara bağla, mount ayarları olması gerek . Romu telefona atabilirsin böylece. Bu şekilde bağlayamazsanhttp://forum.xda-developers.com/xperia-u/u-development/rom-unofficial-cyanogenmod-12-xperia-t2986729 buradan Cm12 yada Cm12.1 romlarından tercih ettiğini indir. Sıkıştırılmış haldeki rom dosyasının içinden boot.img dosyasını masa üstüne çıkar.http://www.flashtool.net/downloads.php buradan Flashtool indirerek rardan çıkardığın boot.img dosyasını cihaza at. Netten .img dosyalarının nasıl kurulduğunu araştırabilirsin bulamazsan yardımcı olmaya çalışırım. Bu şekilde TWPR recovery kurmuş olacaksın. En başta bahsettiğim gibi telefonu bilgisayara bağlamayı dene.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil456 -- 19 Nisan 2015; 21:14:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: anil456

    recovery modda telefonu bilgisayara bağla, mount ayarları olması gerek . Romu telefona atabilirsin böylece. Bu şekilde bağlayamazsanhttp://forum.xda-developers.com/xperia-u/u-development/rom-unofficial-cyanogenmod-12-xperia-t2986729 buradan Cm12 yada Cm12.1 romlarından tercih ettiğini indir. Sıkıştırılmış haldeki rom dosyasının içinden boot.img dosyasını masa üstüne çıkar.http://www.flashtool.net/downloads.php buradan Flashtool indirerek rardan çıkardığın boot.img dosyasını cihaza at. Netten .img dosyalarının nasıl kurulduğunu araştırabilirsin bulamazsan yardımcı olmaya çalışırım. Bu şekilde TWPR recovery kurmuş olacaksın. En başta bahsettiğim gibi telefonu bilgisayara bağlamayı dene.

    Teşekkür ederim hocam.Sayenizde cihazı kurtardım.Sagolun bilgiler için.Ne muradınız varsa görün inşallah.




  • 
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.