Şimdi Ara

Sony Xperia XZ Premium (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.259
Cevap
36
Favori
334.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kamerası iyi olan tellerin en büyük eksiği deklanşör tuşu.

    Bir telefon ile selfie çekerken iki büklüm olmak sinr bozucu. O iki kademeli deklanşör tuşu ile foto cekmek bile keyif veriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala ses seda yok sanırım. Gelsede deneyip ona göre karar versem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FalanFilan78

    Arkadaşlar bu telefon çok büyük ihtimal ile 2799dan çıkacak x 600 euro 3 ile çarparsak 1800tl 600 lira vergi eklemis 2400 olmuş şu anda 1900 civarında

    xz 730 euro 3 ile çarparsak 2190 600 lira vergi 2790 lira ocak gibi 2300 liraya düşer mart gibi de 2000 altına düşecektir o zaman almayı düşünebilirim

    Bunca zamandır boşu boşuna çıkmasını bekliyoruz desene şuna...

    2200'ün altını görmediğimiz müddetçe fiyatı performansının üzerinde kalacak. 2200 altına düşeceğini beklediğimiz süre uzadıkça ise performansı da bir o kadar düşecek ve iyi bir f/p oranını tutturması için fiyatının daha da düşmesi gerekecek.

    Bu arada yabancı teknoloji sitelerinin haberlerine göre 2 Ekim'de Amazon ve Best Buy gibi yerlerden 700 dolar (699$ ) etiketiyle satışa sunulacakmış; bunu da yukarı yuvarlarsak 2100 Türk lirası eder. 150 liraya da pasaporta işletince 2250 yapar. Nerede 2800-3000, nerede 2250. Türkiye kaybeder diyeceğim de, boşa diyeceğim; gördüğüm kadarıyla millet olarak memnunuz halimizden, hiç sesimiz çıkmıyor. Vergiler arttıkça daha da tatmin oluyoruz. Çünkü tüketim toplumu olmak bunu gerektirir. Aynı malın 2000 liralığı, 3000 liralığı kadar tatmin vermiyor. Vergilerden külah yapıp ne kadar uzatabiliyorsak, tatminatör o kadar randımanlı çalışıyor. Oh vergi, oh vergi...




  • Haplo kullanıcısına yanıt
    bu konuda tüketici de haklı devlet de haklı bence

    Türkiye gelişmekte olan bir ülke dolayısıyla gelişmiş bir ülkelere yetişmek için onlardan daha çok vergi ödememiz gerekiyor diye düşünüyorum ama öbür türlü de alım gücümüz aşırı düşüyor .

    Hayırlısı ikinci kalkışma diyorlar. şu kötü olayları atlatabilirsek daha hızlı gelişeceğiz ama tüm ülkeler nerdeyse bizim üzerimize oynuyorlar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merakımdan telefonun bir kaç uluslararası sitedeki full incemelemelerine baktım. Genel olarak artıları ve eksilerini şu şekilde belirtmişler:

    ➕ Dizayn: Ortak kanı dizayn olarak çok şık durduğu. Köşelerin ovalleşmesi telefona şık bir hava katmış ve tek elle kullanımı daha rahat hale getirmiş. Telefonun alt ve yan tarafları tamamen düz yani masaya yada düz bir yere dik olarakta koyabiliyorsunuz. Arka tarafta cam yerine Alkaledio diye yeni bir metaryelden oluşan madde kullanılmış ve artık telefon elden kaymıyormuş, aynı zamanda kaliteli ve şık bir hissiyatı varmış ancak parmak izi de toplayabiliyormuş arka tarafta.
    ➕ Parmak izi sensörü için çok iyi diye yorum yapılmış. (Amerika'daki telefonlarda olmayacakmış)
    ➕ Ip68 sertifikası, USB-C slot
    ➕ Telefondan PS4 oynanabilmesi
    ➕ Selfie kamerası (13mp) çok etkileyici sonuçlar veriyormuş.
    ➕ En önemlisi yoğun oyunlarda dahi hiç ısınma olmuyormuş.
    ➕ 256gb arttırılabilir hafıza

    ➖ Fiyat olarak yüksek bulunmuş. Özellikle Amerika için Iphone 7 ye yakın bir fiyatta tercih edilmesi zor deniyor tabi bir de yanında 150$'lık kulaklık hediye onuda dikkate almak lazım. Bakalım TR'de nasıl olacak.
    ➖ headphone çıkış gücü rakiplerine kıyasla bir seviye düşük denmiş.
    ➖ Android 6 ile gelmesi demişler ama neye istinaden anlamadım
    ➖ Şarj olma süresi en uzun telefonlardan biri. 2,5-3 saat civarı yanlış hatırlamıyor isem, ancak Sony bunun Batarya kullanım süresini arttırmak için gerekli olduğunu belirtmiş.

    ⭕ Arka kamera çok kaliteli ama yine çeşitli app lar kullanmak zorunda kalınabilir gibi yorumlar vardı. Arayüz beklentinin altındaymış ve yavaş bulmuşlar biraz Z5'deki gibi. Laser aoutofocus ise iyi iş çıkarıyormuş.
    ⭕ full HD ekran için rakipleri 2K iken düşük kalmış demişler bir sitede ama ben katılmıyorum. Bu kadar küçük ekran için oldukça yeterli ve şarj süresi açısından tercih sebebi bile olabilir.
    ⭕ Batarya 2900mah Z5 performansına yakın olduğu söyleniyor. Ancak denildiği gibi hiç ısınma yoksa pratikte daha iyi sonuç çıkaracaktır.S7 Edge full parlaklıktaki video testinde daha iyi sonuç vermiş ama yine günlük kullanımda XZ'nin daha iyi sonuç vermesi muhtemel, keza çok dillenmedi ama S7 serilerinde de ısınma sorunu var. Bir de parlaklık seviyesinin %25 daha fazla aydınlattığı gerçeği var XZ'nin.
    ⭕ Fiyat şimdilik soru işareti tr için.

    Z5 compact küçük ekrana bir türlü alışamadığımdan XZ'yi bekliyordum ama açıkcası fiyatınında yüksek olacağını düşünürsek şimdilik vaz geçtim. Beni yeterince tatmin etmedi değişim için. Zaten genel yorumlar son 1 yılda çıkan bir telefonunuz varsa çokda değişim için özel bir neden yok deniyor. Ancak eski bir telefonum olsa ve yeni nesil bir telefona geçecek olsam şahsen tercihim bu olurdu. Androidler içinse tartışmasız 1 numaralı tercihim olurdu. Uzun yıllar sorunsuz kullanılacak bir telefon olacak gibi duruyor. Tabi, geldiği zaman kullanıcı yorumlarına ve fiyatına da bakmak gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barangim -- 28 Eylül 2016; 18:54:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fiyatı uygun olursa bu telefon tutar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://m.youtube.com/watch?v=t4VkvwVW9bY

    Xz daha iyi çekmiş bence. Yorunların %90ı daha doğrusu hemen hemen izlediğim her videoda "xz is the best" "xz very impressive" bilmem ne Diğer telefonları savunanı da nadir görüyorum. Bu sony düşmanliğı sadece bizim ülkemizde var sanırım..

    Bu arada adamların elinde türk malı gördüm 1.04 e dikkat Ülker...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khankam -- 28 Eylül 2016; 23:14:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • khankam K kullanıcısına yanıt
    Onların da ülkesinde 700 dolar yerine 1000 dolara satılsaydı Sony'i bıçakla kovalarlardı.
  • Haplo kullanıcısına yanıt
    ona bakılırsa samsung iphone, sonyden çok daha pahalıya telefon satıyor 3300 lira 4 bin lira nedir yahu

    sonynin en pahalı telefonu 2799 bakın 2800 bile değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • khankam K kullanıcısına yanıt
    iphone'a 4000 lira veren aklını peynir ekmekle yemiştir zaten.

    Yalnız Türkiye'de şöyle bir durum var uzun zamandan sonra çözdüm. Vergiler yüksek ve alım gücü düşük olduğu için, ikinci el piyasası çok kızışmış durumda, yani canlı. Yurtdışında bir ikinci eli yarı fiyatının üzerinde satmaya kalkış bak, sopa manyağı yaparlar adamı. Bizde ikinci ellerin nasıl olduğunu biliyorsunuz. Sahip olduğu telefon kadar adam olan bir güruh var. Bu cihazlar çıkar çıkmaz alıyor; 3000'miş 4000'miş farketmiyor hatta 12-24 böldürüp 5000 dahi vermeyi umursamayan bir güruh bu. Maksat kullanmak değil, göstermek olduğu için mantık belli "iki üç ay kullanır satarım, üzerine 300-500 koyar yenisini alırım". Zaten en geç 6 ayda bir, her markanın en az iki yeni modeli tanıtılıyor. İkinci el bölümünde biraz gezinince "1 aylık, 2 aylık, 3 aylık" yazan başlıklardan yığınla görmeye başlıyorsun zaten. Sıfırı 2850-2900 lira olan 4-5 aylık cihazları yanında kılıf veriyorum bahaneleriyle 2700'e itelemeye kalkanlar var. Birde sanıyorum ki 3000 yerine uzun vadede 4000 liraya aldığı için, 4000 liralık telefon aldığını sanıyor olsa gerek; ikinci el olarak fiyatlandırırken de 3000'den değil, 4000'den düşünüp fiyatlandırıyor; evet, böyle olmuş olmalı.

    Gel gelelim anlatmak istediğim; 2000 liralık XZ'ye Türkiye tahmini çıkış fiyatı 2800-3000 arası bile aşırı fazla iken, 3500-4000 bile olsa ilk günden alacak bir grup var. Ne diyelim, Allah akıl fikir versin.




  • gÜZEL Özellikler var

    BağLantı bu saatden sonra CAT12 de tercih edilmeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironman -- 30 Eylül 2016; 21:11:45 >
  • perşembe günü lansman var bakalım ne kadara çıkacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khankam

    perşembe günü lansman var bakalım ne kadara çıkacak

    Nereden takip edip izleyebiliriz :)
  • mga93 M kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • khankam K kullanıcısına yanıt
    Sonylerin sorunu zaten isik altinda degil, aksam fotograflarinda ve hala s7 yi aksamlari gecemeyecek bu da kamera kimin daha iyi is yaptigini gosteriyor zaten.. keske gecse artik da sony severler de tereddutsuz yaklassa su telefonlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mga93

    quote:

    Orijinalden alıntı: khankam

    perşembe günü lansman var bakalım ne kadara çıkacak

    Nereden takip edip izleyebiliriz :)

    Tanıtımı yapıldı mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoparlör karşılaştırmasını izledim hayal kırıklığı oldu benim için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatı zaten belli 2799 Tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BforzaJçArşıK kullanıcısına yanıt
    Hocam tam manuel ayarlar var ya bu sefer eşit koşullarda deneyip karşılaştırmak lazım umutsuz değilim ben bu sefer kenarlarda bulanıklık yok ve daha az noise var gibi geldi. Ben Z5 8 mp le S6 16 mp ISO 200 gece çekimi karşılaştırmıştım öyle büyük bi fark yoktu sadece 16 mp avantajı biraz daha fazla detay vardı S6da, bir tık da daha temizdi. Yani çoğu karşılaştırma yapan site otomatik modda yapıyor bu işi bu da durumu bi hayli değiştiriyor Sony otomatik modu malum zaten
  • slord236 S kullanıcısına yanıt
    Baktığım gündüz örneklerinde de yine klasik Sony kumlanması görülüyordu, dediğiniz gibi yanlarda herhangi bir sıkıntı netlik her yere eşit dağıtılmış durumda. Fakat konu şu, manuel ayarlar full olarak getirilmiş olmasına karşın shutter ayarı 1 sn ile sınırlı. Bu büyük dezavantaj gece karşılaştırmalarında. Onun dışında 2.0 diyafram ile 1.7 (S7 ve G5) diyafram arasında epey bir ışık farkı olur. Bu da daha az iso ve shutter kulanımını gerektireceğinden aslında karşılaştırmaya bile gerek olmayacağını düşünüyorum. Üstüne üstlük ois de olmadığı için sabitleme sorunu çekilen karelerde daha da dert olacaktır. Ben Sony ve Htc fanı bir insanım sırf bu tarz şeyler yüzünden yeniden Sony'ye geçiş yapamıyorum, yeşil Z5'e hasta olmama rağmen...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.