Şimdi Ara

☯ Sony Xperia XZ1 Compact ☯ [Meteor] 4.6inç/19-8Mp/720p/snap835/2700mAh [Ana konu] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
9
Favori
20.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • trigovina T kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trigovina

    Teşekkür ederim.
    X kullanmadım ancak Z5C'ye göre değerlendirme yapabilirim.
    Daha önce Z5 Compact, iphone SE ve en son Huawei Nova kullanmış biri olarak
    Objektif ve genel bir değerlendirme yapacak olursam;

    * XZ1 Compact kesinlikle çok hızlı ve stabil çalışıyor.
    * Arka kamerasını başarılı bulduğum söylenemez. Z5C'ye göre aralarında bariz fark yok. Ön kamerası z5c'ye göre daha iyi, ekrandan flaşlı. Fakat Huawei Nova'nın arka kamerası daha iyiydi.. Nova ile daha net keskin ve detay fotoğraflar yakalayabiliyorsunuz. İphone SE'nin kamerası bu iki telefonun kamerasına yaklaşamıyor maalesef.
    * Touch ID olarak Nova'nın arka konumdaki sensörü daha kullanışlı. Telefon kilit ekranında iken touch id'ye sadece dokunarak kilidi açabiliyorsunuz. XZ1C'de Power butonuna basmadan kilit açılmıyor. Ancak sensör çok hızlı çalışıyor. Öyle hızlı ki kilit ekranındaki bildirimlere gözatmaya fırsat vermeden kilidi açıyor. Ekrana çift dokunarak ekran ışığını açma özelliği olmaması çok kötü. Bildirimleri görebilmeniz için power tuşuna basmanız ve kilidin açılmaması gerekiyor.
    * Işık sensörü ile ilgili yabancı forumlarda bahsedilen kararsız çalışma sorunu devam ediyor. Ben 3th party app kurarak sorunu çözdüm ama bu durum hoş değil tabii..
    * Pil ömrü kesinlikle beklediğim gibi değil. Z5C'den bir tık daha iyi ama gsmarena'daki 108h değeri ile alakası yok. Nova'nın pil ömrü çok çok başarılıydı. Yoğun kullanımda bile bana 2 gün gidiyordu.
    * Bildirim geldiğinde ekran ışığının açılmaması hoş değil maalesef. Yine uygulama kullanarak çözüyorum bu sorunu.
    * Arayüz bildiğimiz xperia arayüzü. Launcher kullanmadan olmuyor ne yazık ki.
    Herşeye rağmen bu boyutlarda bu özelliklerde bu telefona alternatif bir cihaz yok maalesef.
    Güncellemelerle sorunların çözüleceğini umut ediyorum.
    Android P desteği de alacak. İnşallah sorunsuz ve pil ömrü daha uzun bir cihaz haline gelir.
    Telefonu yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. Genel olarak değerlendirmem bu şekilde.
    Kalınlığını saymazsak XZ2 Compact bence daha alınası bir telefon. Bulabiliyorsanız XZ2 Compact alın.

    Sormak istediğiniz başka bir soru varsa seve seve cevaplarım.
    Selamlar..

    Alıntıları Göster
    Estağfurullah üstadım. Ben teşekkür ederim yaşadığım kısa sıkıntı döneminde beklediniz. Cihazı size verdikten sonra Pixel 2 XL ve " nihayet " bir Xiaomi deneyimi yaşama fırsatım oldu.

    *** İlk Pixel ile deneyimim vardı zaten , yeni Pixel de çok farklı değil. XL olması biraz zorlamakla beraber ekran kasa oranının ne kadar önemli bir unsur olduğunu gördüm. Tabak kadar telefon dediğimiz telefon daha ince olması ile ele hiç de tuhaf gelmiyor. Kenarlara doğru incelen tasarımları denemek lazım . Ergonomi sağlandığında faydalı olabilecek gibi . Kamera muazzam , cihaz alabildiğine akıcı , pil performansı olarak da xz1 Compact benzeri bir performans sundu dersem yalan olmaz. 2021 Eylül ayına kadar sınırsız fotoğraf ve video depolama verdiği Google fotoğraflar uygulaması içinde bir yerlerde yazıyor. Büyük bir avantaj .

    *** Xiaomi MI6 ya gelince ; açıkçası o kadar övülmesine rağmen cesaret edememiştim malum çin telefonu önyargısı yüzünden. Gözü karartarak girdim. MIUI gerçekten ilginç bir şekilde kullanışlı ve akıcı bir deneyim. Kısa bir deneme yaptığım ve kısıtlamalarını beğenmediğim IOS un güzel özellikleri ile Android özgürlüğünü birleştiren , kendine özgü bir hadise. Üçüncü parti uygulamalara çok fazla gereksinim yaratmayacak kadar zengin bir içeriği var ( Ram temizleyici , arama kaydı gibi özelliklerin gömülü gelmesi ve uygulama açmadan çalışması hoşuma gitti ne yalan ) . 1080p ekran ile 3300 batarya çift hat aktif iken bile bitmek bilmiyor. Sony neden o kadar övünüyor ve 2700 mAh , Tek hat ve sadece 720p ekran ile bu başarıyı yakalayamıyor anlamadım. Kamera vasat yorumları var , bana bahsedilen kadar kötü gelmedi xz1 Compact sonrası . Kafa kafaya hatta biraz daha iyi diyebilirim . Oyun tarafında grafik biriminin daha az frame atlaması yaptığına şahit oldum , bir şekilde daha verimli çalıştırmayı başarmışlar Adreno 540 ı MIUI de ( Isınma daha az olduğu için olabilir diye düşünüyorum ). Evet Isınma bariz daha az , el yakmıyor bir süre sonra ( Snapdragon 835 güya ısınma yapmayan bir işlemci deniyor ama nedense pek öyle gelmedi bana xz1 Compact ta )

    ***Kovaladığım xz2 Compact ı kaçırdım sizden sonra , deneme imkanı bulamayacağım büyük ihtimal ama çok da merak ediyorum diyemem artık. Snapdragon 845 i Xiaomi MI7 ( ya da MI8 adı ile gelecek deniyor ) ile ya da güzel bir tasarım ile gelirse Pixel 3 ile denemek istiyorum. Hayırlısı diyelim. Sony nin kabak tadı verdiği ve gerek tasarım , gerekse arayüz değişikliğine gitmesi gerekliliği bulunduğu bir gerçek. Beni en çok rahatsız eden de kendi uygulaması ile fotoğraf çekince halen DSC001 - DSC 002 gibi isimlendirme yapması . Telefonun boyutunda rakipsiz olduğu doğru ancak daha büyük ekran ile de pekala telefon daha ince olduğunda onun kadar rahat tek elle kullanım sunabileceği kanısına vardım. Çerçevesiz ekran sunmadıktan sonra Compact serisine eskisi kadar hevesli bakmıyorum şu an . Bu kulvarda da iPhone SE 2 den bir atak bekliyorum bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba,

    Geçen sene mayıs ayında aldığım ve severek kullandığım telefonumu maddi sıkışıklığım nedeniyle satıyorum.
    Yaklaşık 200-300 tl değerinde 6-7 adet kılıfı var.. (Yurt dışı siparişleri ile alınmış en tanınmış markalar)
    Telefonum siyah renk'tir. XZ1 Compact. Özelliklerini yazmıyorum, bu konu başlığında iseniz zaten biliyorsunuz demektir.
    Telefonum Root'ludur. Dilediğiniz custom rom'u yükleyebilirsiniz. Şu an özerinde orjinal stock rom yüklü. (9.0 Android Pie)
    İstediğim fiyat 2100 TL'dir. Pazarlığa açıktır.
    Telefonum temizdir. Çiziği eziği yoktur. Kutusu, orjinal şarj cihazı ve data kablosu vardır.
    İzmir içinde elden teslim satılıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trigovina -- 16 Mart 2019; 14:4:23 >
  • Telefon satılmıştır.
  • Yeni guncellemede kulaklik jack calismiyor, elle kendiniz aktif etmeniz gerekiyor, bir firma bu kadar dengesiz olur.

    Lesser audio switch programiyla yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.