Şimdi Ara

Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU (428. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.627
Cevap
66
Favori
437.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 426427428429430
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yürüyen Hoparlör

    Telefonu satacağım.1900-2000 tl arası yazmayı düşünüyorum.Alıcı çıkar mı ? Her şeyi tam.Yanında orjinal Spigen kılıfta var.

    imkansız gibi bişey hocam. sarı sitede 1500 civarı ilanlar geçen seneden beri duruyor. ben de yakında satacağım. hatta bataryayı değiştirip sıfır bataryalı satacağım ama 1500 e giderse iyi gözüyle bakıyorum. iphone 5s + xperia xz1 i toplam 2000 e koyacağım siteye




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEAME -- 25 Ocak 2021; 0:25:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avtheree

    Romdan kaynaklı olabilir mi? Sony güzel telefon da saçma sapan sıkıntılar verebiliyor bazen

    2 senedir aynı romu kullanıyorum hocam. Romun paylaşıldığı sitede de böyle bi sorun söylenmemiş zaten. birden olmaya başlaması garibime gitti

  • Selamlar tekrardan. Bir haftadır problem yaşıyorum telefon ile. Şarja takıyorum, telefon şarj oluyor bir süre, tuş kilidini basıp telefonu açmaya çalıştığımda açılmıyor, hatta şarj kablosunu çeksem bile şarj ışıyı yanmaya devam ediyor. Ancak ses tuşu ile reset atıp geri açabiliyorym telefonu.,takılıyor. Çoğu zaman aşırı ısınmış oluyor. Bu sorun ile karşılaşan, sebebini bilen var mı acaba? Telefon sadece şarjda iken yaşıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonumun satışını yapacağım için bataryasını sıfır batarya ile değiştirdim. Yakın zamanda satın alan veya satan var mı? Sıfır bataryalı şekilde satacağım. Fiyat olarak sarı sitede 1500 civarında bulunuyor. Telefoncular genelde almıyor. Net fiyat bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEAME

    Telefonumun satışını yapacağım için bataryasını sıfır batarya ile değiştirdim. Yakın zamanda satın alan veya satan var mı? Sıfır bataryalı şekilde satacağım. Fiyat olarak sarı sitede 1500 civarında bulunuyor. Telefoncular genelde almıyor. Net fiyat bilgisi olan var mı?

    Hocam kimse net bir fiyat veremez malum sarı sitedeki fiyatlara yakın olur satacağınız fiyat. Cihaz temiz ve sorunsuzsa 1700-1800 e kadar gideri var bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolyo

    Hocam kimse net bir fiyat veremez malum sarı sitedeki fiyatlara yakın olur satacağınız fiyat. Cihaz temiz ve sorunsuzsa 1700-1800 e kadar gideri var bence.



    Alıntıları Göster

    Cihaz kozmetik olarak bir köşe haricinde kusursuz. O köşeye de özellikle ince ince bakmazsanız belli bile olmuyor. Belki son zamanlarda alan ya da satan vardır diye buraya da sorayım dedim. iPhone 5s ile beraber 2 telefonu birden 2000 e satmayı düşünüyorum çünkü. 1700-1800 düşündüğümden yüksek bile kalıyor hatta. Malum telefoncular 400 500 lira teklif ediyo Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU 





  • Evet arkadaşlar xz1 için hazırladığım rom ve root rehberinden, burada yaşadığım onlarca tartışmadan sonra an itibariyle telefonumu satmaya karar verdim....


    İlan linkini sarı site dahil olmak üzere birçok yerde paylaştım. Forumda da bir ilan oluşturdum. Eğer ilgilenen varsa https://forum.donanimhaber.com/silinsin--148124070 bu linkten, konudan ya da pm üzerinden ulaşabilir.

  • Arkadaşlar merhaba 1500'e bir tane XZ1 Almayı düşünüyorum,aldığım gibi bataryayı orjinal ile değiştirme şansım var mıdır,kaç saat ekran süresi alıyorsunuz?
    2700 Yeterli oluyor mu günlük kullanım için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silenforce

    Arkadaşlar merhaba 1500'e bir tane XZ1 Almayı düşünüyorum,aldığım gibi bataryayı orjinal ile değiştirme şansım var mıdır,kaç saat ekran süresi alıyorsunuz?
    2700 Yeterli oluyor mu günlük kullanım için?

    Sorulalı baya olmuş ama cevap vereyim, batarya çok yıpranmamışsa normal kullanımla yeterli oluyor genelde. Tabi oyun gibi uzun süreli kamera çekimi gibi şeyler bataryayı hızlı düşürür o zaman iş değişir. Yeni batarya taktıracak olursan büyük ihtimalle tatmin eder.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekranından vs dolayı telefonu satmayı düşünen var mı? Anakartı lazım da bana. Satmayı düşünen olursa dm den ulaşabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xz1 cihazımı satıyorum temiz cihaz garantisi yok ve bootloader kilidi açık. Alacak olanın istediği romu yükleyip veririm. Titreşimle ilgisi bir sorunu var sadece o da çok ciddi birşey değil su geçirmezlik özelliği bozulmasın diye yaptırmamıştım. Arada bir çalışmıyor, çalışmayınca parmakla tıklayınca hafiften çalışıyor büyük ihtimal ufak bir temassızlık oluyor arada. Su geçirmezlik bozulsun fark etmez diyen yaptırır zaten düşük bir fiyata.

  • Konu uzun zamandir pasif ama yine de tavsiye almak istedigim bir konu var. Yaklasik uc senedir telefonu kullaniyorum, haliyle batarya performansi oldukca dustu, servis menusune girdigim zaman da bataryanin degismesi gerektigi belli oluyor zaten. Kafamda yetkili servise gonderip parasiyla degistirmek var fakat KVK'nin yorumlari acayip gozumu korkuttu. Buna ek olarak telefonun sag alt kosesinde hafif bir hasar var ve bu yuzden kasayi da dahil edip yuksek para istemelerinden de cekiniyorum. Internette orijinal bataryalar satiliyor, elimde alet edevat da var ama bataryayi degistirme videosunu izledim youtube'dan gozume zor gozuktu. Sizce bataryayi internetten alip guvendigim bir telefoncuya iscilik vererek mi yaptirayim yoksa tum olumsuz yorumlara ragmen teknik servise mi gondereyim?

  • JSmoove kullanıcısına yanıt
    Teknik servis hasardan dolayı sadece batarya değişimi yapmayabilir. Bence servise bir sorun eğer sadece batarya değişimi yapıp sadece batarya değişim ücreti alacaklarsa serviste yaptırın. Olmadı kendi telefoncunuza yaptırırsınız. Sonyler piyasada pek olmadığı için telefonculara güvenmek zor. Servis en azından daha çok sony cihaz görmüştür.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JSmoove

    Konu uzun zamandir pasif ama yine de tavsiye almak istedigim bir konu var. Yaklasik uc senedir telefonu kullaniyorum, haliyle batarya performansi oldukca dustu, servis menusune girdigim zaman da bataryanin degismesi gerektigi belli oluyor zaten. Kafamda yetkili servise gonderip parasiyla degistirmek var fakat KVK'nin yorumlari acayip gozumu korkuttu. Buna ek olarak telefonun sag alt kosesinde hafif bir hasar var ve bu yuzden kasayi da dahil edip yuksek para istemelerinden de cekiniyorum. Internette orijinal bataryalar satiliyor, elimde alet edevat da var ama bataryayi degistirme videosunu izledim youtube'dan gozume zor gozuktu. Sizce bataryayi internetten alip guvendigim bir telefoncuya iscilik vererek mi yaptirayim yoksa tum olumsuz yorumlara ragmen teknik servise mi gondereyim?

    Kendi deneyimlerimi paylaşayım hocam. Ben de satacağım için batarya değiştirmeye karar verdim. Alan kişi yeni bataryayla kullansın diye.


    İzmir karşıyakada biraz araştırma sonucu Çarşıyaka iletişim adında bir yerde bataryanın olduğunu öğrendim. Sorduğum bir çok telefoncu elinde batarya olmadığını söyledi. Bir tanesi elimde var cihazı bırak 2 saate alırsın dedi. 2 saat sonra batarya verimli çalışmıyormuş deyip takmadan geri verdi. Neyse çarşıyaka gittim, telefonu verdim. 2 saat sonra bana ekranın yarısı yanık şekilde geri verdiler. Bu ne dediğimde, pişkin pişkin batarya değişimi sırasında olabilir, sorun olmaz dediler. (sorun olup olmadığına da kendileri karar veriyor) . Tabi kavga gürültü derken tamam tamir edeceğiz, ekran bekliyoruz dediler. Yedek parça yok dediler. Lafı uzatmayayım. 23 aralık 2020 de verdiğim telefonu 15 şubat 2021 de geri alabildim. Haysiyetsizler hoparlörüne de zarar vermişler ama bezdiğim için ilgilenmedim artık.


    Kısacası çok güvendiğiniz bir telefoncu değilse ya da önceden xz1 açmamışsa kesinlikle telefonculara vermenizi önermiyorum. 2,5 ayda sinir katsayım 10la çarpıldı. Bir tık pahalı olsun servise verin bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar yaklaşık 3 senedir xz1 cihazımi kullanıyorum. Çok da memnunum. Ama telefonumun ekranının sağ tarafı yani parmak izi kısmı hafiften kalktı. Led dışa vuruyor. Elimle bastırınca oturuyor çekince kalkıyor. Bu durum bazen klavyeye de etki ediyor. Yani dokunmatige..

    Netten biraz araştırdım. Batarya şişmesi olabilir deniyor. Bataryası çok da kötü değil. Sizce öyle midir? Ne tavsiye edersiniz? Batarya mi değiştireyim? Ne malzeme kullanmak gerekir. Nasıl yapılır? Kendim yapmak istiyorum.

    En az 3 sene daha kullanmak istiyorum :)
    Başka bir cihaza geçmek istemiyorum. Geçersem kullanabilecegim telefon yok piyasada :)
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben de yaklaşık 3,5 yıldır kullanıyorum telefonu ve benim telefonun sağ üst köşesinde bir led sızması vardı. Ekran hafiften kalkmıştı. Daha dün serviste yapıştırdılar. Şimdilik sıkıntı görünmüyor gayet iyi.

    Ayrıca ben de bu telefondan memnunum başka telefona geçmek istemiyorum :) bakalım nereye kadar götürecek..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibnisinai

    Hocam sıkıntı şu guncelleme kayboldu. Simdi ise pcye bağlanamıyorum usb ile. Teli algılamıyor pcyi bu yüzden onarım da yapamıyorum. Pcden şarj bile olmuyor. İki üç pc ile denedim. 8 de kaldım yani :)

    Hocam maalesef bu sorun bende de hortladı. Nasıl oldu sorunun akıbeti? Sorununuz giderildi mi?

  • ibnisinai kullanıcısına yanıt

    Biraz geç bir cevap olacak ama ben de bir XZ kullanıcısı olarak durumunuzu çok iyi anlıyorum ve evet ben de telefon değiştiremiyorumSony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU  Soruna gelecek olursak ben de XZ'de benzer bir sorun yaşadım. Ekran altındaki anakartın üzerinde sanırım termal işlev görüyor mu bilmiyorum ama batarya ve tüm anakartı kaplayan bir kaplama var, o kaplamayı anakart ve batarya üzerine yapıştıran yapışkan ısıdan kolayı bozuluyor ve kaplama kalkarak yay etkisi yapıyor. Sıcakta ekran contası da gevşeyince hop ekran kalkıyor. Çözüm cihazı sökp ya kalkan kısmı kopartmak ya da yapıştırmak. Ancak söz konusu kaplama belki termal soğutma görevi de görüyor olabilir, tavsiyem yapıştırmanız yönünde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 27 Ağustos 2021; 14:20:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silent Enigma

    Selamlar tekrardan. Bir haftadır problem yaşıyorum telefon ile. Şarja takıyorum, telefon şarj oluyor bir süre, tuş kilidini basıp telefonu açmaya çalıştığımda açılmıyor, hatta şarj kablosunu çeksem bile şarj ışıyı yanmaya devam ediyor. Ancak ses tuşu ile reset atıp geri açabiliyorym telefonu.,takılıyor. Çoğu zaman aşırı ısınmış oluyor. Bu sorun ile karşılaşan, sebebini bilen var mı acaba? Telefon sadece şarjda iken yaşıyorum.

    Aynı sorunu bende yaşıyorum son 6 aydır. Tek çare ses açma tuşu ve açma kapatma tuşu kombinasyonu... Sebebini de bilmiyorum neden olduğu yönünde de hiç bir fikrim yok..


    Edit: Ayrıca telefonumu bilgisayara bağladığımda hiç bir şekilde usb görmüyor. Yakın zamanda yeni bir telefon alacam. 3 sene bitmek üzere 2018 ocak ayında almıştım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamRiver -- 29 Eylül 2021; 16:8:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Telefondan memnunum ama konuşurken bazen karşıya ses gitmiyor bazen. Bu da banka gibi kurumsal yerleri arayıp onca sıra bekledikten sonra ses gitmemesi nedeniyle sinir bozucu oluyor. Donanımsal olarak bir sorun yok. Çalışıyor mikrofon. Sebebini bilen ve çözebilen var mıdır?

  • 
Sayfa: önceki 426427428429430
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.