Şimdi Ara

SONY XPERİA Z SAFE MODE PROBLEMİ LÜTFEN YARDIM :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
16.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Öncelikle genel olarak bir donanım haber okuyucusu olduğum ve pek yazı yazmadığım için kusuruma bakmayın,inşallah bügünden sonra aranızda olacağım,
    Uzun bir süredir forumu takip ediyorum ve sony xperia z ile ilgili deneyimlerinizi ve bilgilerinizi takdir ediyorum,sizlerden çok önemli bir konuda yardım isteyeceğim,
    çünkü yaklaşık 1 haftadır telefonumla uğraşıyorum ve telefonumu artık atma noktasına geldim tabiri caizse..

    1 hafta evvel telefonumu suya soktum havuzun altında bir kaç video çektik,hiçbir problem yoktu ve kapakların kapalı olduğuna eminim çünkü çok hassasım bu konuda,
    artık alışkanlık oldu normal zamanlarda bile kapaklara bastırıyorum ara ara diyebilirim..

    Havuzdan çıktıktan 15 dakika sonra zaten sadece 2 tane 1 dakikalık video çektik,her şey normalken bir baktım ki kamera buğulanmış ve anladım ki su almış,
    ve kameranın olduğu kapaktaki beyaz bant hafif pembe olmuş,ama telefonun çalışmasında bir sorun yoktu,ardından baktım ki sadece ses kısma tuşu çalışmıyor geri her şey normal
    onuda önemsemedim bunun için servise vermeyi de gerek görmedim çünkü telefonun içinin açılmasını istemiyordum ne kadar servis olursa olsun içi açıldıktan sonra fabrikası gibi vakumlanamayacağını düşünerek
    servise gitmedim,daha sonra forumlarda bir kaç yazı okudum ve telefonu açılışta yanındaki güç ve ses açma tuşuna basarak güvenli modda açtım (safe mode) ses kısma tuşunun düzelebileceği yazıyordu baktım ki safe modeda da düzelmedi ve telefonu kapattım tekrar normal mode da açayım diye ama dediğim gibi ses kısma tuşu dışında telefonda en ufak bir sorun yok niye içine su aldığı tartışılır tabi özellikle bu kadar su almayacak şekilde reklam yapmış bir cihazın..

    neyse telefonu açtığımda bir baktım ki safe mode (güvenli mod) dan çıkmıyor telefon öyle kaldı her şey çalışıyor ama safe mode da olduğu için 3.parti uygulamalarımı açamıyorum,denemediğim şey kalmadı fabrika ayarlarına çevirdim,Pc companion dan resetledim, sony update center dan formatladım,banamısın demiyor kaldı safe mode da... açılırken yandaki tuşlara basıyorum vs. ama hiçbir şekilde safe mode dan çıkaramıyorum,forumda okuduğum kadarıyla çok profesyonel arkadaşlar var rom,flash tool vs hiç anlamadığım yazıları görüyorum,acaba o arkadaşlar bir şekilde bana bu telefonu nasıl safe mode dan çıkarabileceğimi bunun bir yolu varmı söyleyebilirler mi? çünkü telefonu servise vermek istemiyorum,telefonu bırakacak,uğraşacak,bekleyecek pek vaktimde yok,şimdiden hepinize çok teşekkür ederim,bir yazım hatam olduysa affedersiniz,cevaplarınızı bekliyorum çok çok teşekkürler... :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VetteVette -- 22 Haziran 2013; 20:01:12 >







  • yardımcı olabilecek kimse yok mu?
  • aynı sorun bende de var. cevaplarınızı bekliyorum
  • servis'e gitmenizi öneririm
  • VetteVette V kullanıcısına yanıt
    Merhaba VetteVette,

    eğer İngilizce'niz varsa froum.xda-developers.com adresindeki Xperia Z bölümüne sıkıntınızı yazın. Kesinlikle bir cevap bulursunuz.

    Aynı sitede rom, flash, mod ve root gibi bir çok şeyi de basit rehberlerle anlattıkları için öğrenmiş de olursunuz.

    Benim kendi önerim, çok emin olmamakla birlikte, internetten bulacağınız bir Stock Rom dosyasını Flashtool ile Xperia'nıza tekrar flaşlamanız. Bu küçük bir program sayesinde yapılıyor ve işlemi doğru yaptığınıza riski yok. Biliyorsunuz güncellemeler her ülkede farklı zamanlarda çıktığı için ben kendi Xperia Z'mi, resmî rom'ları internetten indirip flashtool yardımı ile flaşlayarak güncelledim. Hattâ dün 4.2.2 güncellemesini bu şekilde yaptım.

    Emin olun ben de anlamıyordum bu rom, mod, root vesaire şeyleri. Ama aslında azıcık okuduğunuzda artık her şeyi programların yaptığını, sizin sadece dosya indirmeniz ve "uygula" tuşuna basmanız olduğunu anlarsınız. Çok zor şeyler değilmiş esasında, benim de gözüm çok korkmuştu ilk baktığımda.

    Bir de daha kısa bir çözüm var:http://www.sonymobile.com/gb/tools/update-service/

    Yukarıdaki bağlantıdan Sony Update Service'yi (SUS) bilgisayarınıza kurun ve oradaki yönergeleri izleyerek Xperia'nızı eski hâline kavuşturun. Tabii ki bu işlemler telefonunuzdaki kişisel bilgilerin silinmesine yol açacaktır muhtemelen. O yüzden güvenli modda açtığınızda yedekleyebildiğinizi yedekleyip sonra SUS'u kullanın.

    Umarım sorununuz çözülür. Xperia Z'nin su geçirmesi de ayrı bir saçmalık gerçekten. En övündükleri nokta buyken hem de... Ben tam da bu yüzden hiç riske atıp suya girmek istemiyorum, aslında içten içe çok arzu etsem de. Geçmiş olsun.




  • kardeşim geçmiş olsun aynı sorun bende de vardı... ilk aklıma gelen sen oldun =))) google da aratınca senin yazını görmüştüm yalnız değilim demiştim=))) delirmek üzereydim az önceye kadar. pc companionla falan denedim sürekli hata veriyordu. indiriyor yüklüyor sona gelince hata veriyordu. ses kısma tuşum çalışmıyordu kapama tuşu kendine basıyordu falan. ve çözümü Update service ile buldum. sony Update serviceyi indir orada yazanları uygula. ses kısma tuşuna basarak bağlaman gerekiyor telefonu çalışmayan tuşa iman gücüyle bastım =))) aldı ve gergin bekleyişten sonra herşey yolunda. tuşlar da çalışmaya başladı. safe mode dan da çıktım. deriiin bir ohhhh çekiyorum şu an... sen de dene ve olup olmadığını haber ver.
  • Merhaba,

    Benim ki 3 aylık bir XPERIA Z.Aleti sırf kasa sağlam, su geçirmez ve hor kullanıcılar için üretildiğindiğinden almıştım ve kullandığım 3. ayın yani 90. gününü sonuna kadar.Defalarca yıkadım üstüne su döktüm yıkadım banamısın demedi.

    Ancak ;

    07.08.2012 tarihinde akşam eve geldim ve rutin olduğu gibi üstüne su döküp şöyle bir havluyla sildim.5 dakika sonra alet biranda kendini kapattı ve geri açmadı.O an şarjına dikkat etmediğim için heralde şarjı bitti dedim ve şarja taktım ancak aradan 10 dakika geçmesine rağmen şarjdayken bile alet kendini açmadı ta ki 1 saat sonra kurcalamama kadar.O an bir kıpırdanmalar başladı.Makine kendini açmaya çalışıyor ancak 3 defa titredikten sonra kapanıyordu.Aradan 1 saat daha geçti.Bu sefer soft reset hard reset derken bir şekilde makine açıldı.Ancak sol alt köşede SAFE MODE yazısı vardı ve force-shutdown yada normal shut-down yapmama rağmen gitmedi.Makine sonuçta sürekli safe mode açılıyordu yani hiç bir uygulama ne yükleyebiliyor ne çalıştırabiliyordum.

    Daha sonra xda vb siteleri araştırınca bunun daha çok sıvı teması sonucu karşılaşılan bir problem olduğunu anladım.Ancak forumlarda genellikle eğer sıvı teması varsa USB, SIM CARD, SES GİRİŞİ, SD CARD yuvalarının hemen yanında bulunan bir BEYAZ DİKDÖRTGEN işaretten bahsediyorlardı.Eğer bu beyaz işaret PEMBE yada KIRMIZI bir renk almışsa bu sıvı temasına işaretmiş ancak bende böyle bir durum yok.

    Sony'nin sitesinde ve xda'da SUS ile bu işin çözülebileceği yazıyordu ancak aynısı denememe ve makineyi resetleyip tekrar yüklememe rağmen hiçbirşey değişmedi.Sony Xperia Z sürekli SAFE MODE yani GÜVENL MOD'da açılıyordu.


    Anlayamadığım olay şu;

    -Yukarı ok tuşu basarken aşağı ok tuşu basmıyor
    -Aşağı ok tuşu basarken yukarı ok tuşu basmıyor
    -Yukarı ok tuşu bazen çalışıyor ancak aşağı oka basınca sanki sürekli basılıymış gibi algılıyor
    -Bazen her ikiside normal bir şekilde çalışıyor, bu sefer power tuşu çalışmıyor.
    -Power tuşu çalışıyor ancak ya yukarı ya aşağı tuşu çalışmıyor

    ELEKTRONİKÇİ arkadaşlar bu konuları daha iyi bilirler.Bu sizce DONANIMSAL bir sorun mu yoksa YAZILIMSAL mı?

    Sonuç olarak makine SAFE MODE'da gayet güzel çalışıyor UP/DOWN/POWER tuşları hariç.(Tabi uygulamada yükleyemiyorsunuz)
    Ancak yukarı ok power/aşağı ok power hepsini denememe rağmen SONY XPERIA Z'yi hiçbir şekilde SAFE MODE'dan çıkaramadım.

    Sonuçta bayram bitince yani 12.08.2013'te makineyi servise vereceğim ancak bu şekilde problem yaşayan ve çözebilen varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.

    Herkese iyi bayramlar.

    Güncelleme :

    Teleservice denen firmaya telefonu göndermek zorunda kalarak kargolayarak gönderdim ve gelen cevap bu :

    "Kargo Giriş Tarihi:
    2013-08-15
    Kayıt Tarihi:
    2013-08-19
    Bitiş Tarihi:
    2013-08-22
    Tamir Bilgisi:
    CIHAZINIZDA SIVI TEMASI TESPIT EDILMISTIR., CIHAZINIZ UCRETLI OLARAK YENISI ILE DEGISTIRILEBILIR., TEKLIF EDILEN ONARIM BEDELI: 1408 TL'DIR, Ucret kabulu halinde servise tekrar gonderiniz., GARANTI BANKASI HESAPNO:6298759 SUBE:341, IBAN:TR28 0006 2000 3410 0006 2987 59
    Durum:
    Cihazınız son testleri başarı ile geçmiş kargo için beklemektedir."

    Firmayı arayarak SIVI TEMASININ mümkün olmadığını cihazın bütün kapaklarının kapalı ve BÜTÜN BEYAZ DİKDÖRTGEN işaretlerin renk değiştirmeyip hepsinin hala BEYAZ olduğunu söyledim.Tabi oradaki bayanın hiçbir yetkisi olmadığı için yazan rapor bu yapabileceğim birşey yok dedi.Bende cihazı geri göndermelerini istedim.

    Yabancı forumlarda da sıvı teması ile ilgili bir çok sorun var.Madem SONY bu işin içinden çıkamayacaktı o zaman kusura bakmasın ama kalkıpta öyle reklamlarda cihazın üstüne su döken birilerini falan gösterip alet suya dirençli falanda demeyecekti.Ben bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım ve gerekli itirazları cihaz gelir gelmez yapacağım, yasal haklarımıda sonuna kadar kullanacağım.

    Öyle satmadan önce atıp tutması gerçek dışı reklam yapması kolay.Asıl iş malı sattıktan sonra arkasında durup malına güvenmek.Böyle güvenilir ve sağlam firma olunur.Cihazın içine kapaklardan su girmediğine göre demek ki başka biryerden girmiş.Cihazı üreten ben değilim.Neresinden ne şekilde su gireceğinide bilemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 23 Ağustos 2013; 14:19:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charmlander

    Merhaba,

    Benim ki 3 aylık bir XPERIA Z.Aleti sırf kasa sağlam, su geçirmez ve hor kullanıcılar için üretildiğindiğinden almıştım ve kullandığım 3. ayın yani 90. gününü sonuna kadar.Defalarca yıkadım üstüne su döktüm yıkadım banamısın demedi.

    Ancak ;

    07.08.2012 tarihinde akşam eve geldim ve rutin olduğu gibi üstüne su döküp şöyle bir havluyla sildim.5 dakika sonra alet biranda kendini kapattı ve geri açmadı.O an şarjına dikkat etmediğim için heralde şarjı bitti dedim ve şarja taktım ancak aradan 10 dakika geçmesine rağmen şarjdayken bile alet kendini açmadı ta ki 1 saat sonra kurcalamama kadar.O an bir kıpırdanmalar başladı.Makine kendini açmaya çalışıyor ancak 3 defa titredikten sonra kapanıyordu.Aradan 1 saat daha geçti.Bu sefer soft reset hard reset derken bir şekilde makine açıldı.Ancak sol alt köşede SAFE MODE yazısı vardı ve force-shutdown yada normal shut-down yapmama rağmen gitmedi.Makine sonuçta sürekli safe mode açılıyordu yani hiç bir uygulama ne yükleyebiliyor ne çalıştırabiliyordum.

    Daha sonra xda vb siteleri araştırınca bunun daha çok sıvı teması sonucu karşılaşılan bir problem olduğunu anladım.Ancak forumlarda genellikle eğer sıvı teması varsa USB, SIM CARD, SES GİRİŞİ, SD CARD yuvalarının hemen yanında bulunan bir BEYAZ DİKDÖRTGEN işaretten bahsediyorlardı.Eğer bu beyaz işaret PEMBE yada KIRMIZI bir renk almışsa bu sıvı temasına işaretmiş ancak bende böyle bir durum yok.

    Sony'nin sitesinde ve xda'da SUS ile bu işin çözülebileceği yazıyordu ancak aynısı denememe ve makineyi resetleyip tekrar yüklememe rağmen hiçbirşey değişmedi.Sony Xperia Z sürekli SAFE MODE yani GÜVENL MOD'da açılıyordu.


    Anlayamadığım olay şu;

    -Yukarı ok tuşu basarken aşağı ok tuşu basmıyor
    -Aşağı ok tuşu basarken yukarı ok tuşu basmıyor
    -Yukarı ok tuşu bazen çalışıyor ancak aşağı oka basınca sanki sürekli basılıymış gibi algılıyor
    -Bazen her ikiside normal bir şekilde çalışıyor, bu sefer power tuşu çalışmıyor.
    -Power tuşu çalışıyor ancak ya yukarı ya aşağı tuşu çalışmıyor

    ELEKTRONİKÇİ arkadaşlar bu konuları daha iyi bilirler.Bu sizce DONANIMSAL bir sorun mu yoksa YAZILIMSAL mı?

    Sonuç olarak makine SAFE MODE'da gayet güzel çalışıyor UP/DOWN/POWER tuşları hariç.(Tabi uygulamada yükleyemiyorsunuz)
    Ancak yukarı ok power/aşağı ok power hepsini denememe rağmen SONY XPERIA Z'yi hiçbir şekilde SAFE MODE'dan çıkaramadım.

    Sonuçta bayram bitince yani 12.08.2013'te makineyi servise vereceğim ancak bu şekilde problem yaşayan ve çözebilen varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.

    Herkese iyi bayramlar.

    Güncelleme :

    Teleservice denen firmaya telefonu göndermek zorunda kalarak kargolayarak gönderdim ve gelen cevap bu :

    "Kargo Giriş Tarihi:
    2013-08-15
    Kayıt Tarihi:
    2013-08-19
    Bitiş Tarihi:
    2013-08-22
    Tamir Bilgisi:
    CIHAZINIZDA SIVI TEMASI TESPIT EDILMISTIR., CIHAZINIZ UCRETLI OLARAK YENISI ILE DEGISTIRILEBILIR., TEKLIF EDILEN ONARIM BEDELI: 1408 TL'DIR, Ucret kabulu halinde servise tekrar gonderiniz., GARANTI BANKASI HESAPNO:6298759 SUBE:341, IBAN:TR28 0006 2000 3410 0006 2987 59
    Durum:
    Cihazınız son testleri başarı ile geçmiş kargo için beklemektedir."

    Firmayı arayarak SIVI TEMASININ mümkün olmadığını cihazın bütün kapaklarının kapalı ve BÜTÜN BEYAZ DİKDÖRTGEN işaretlerin renk değiştirmeyip hepsinin hala BEYAZ olduğunu söyledim.Tabi oradaki bayanın hiçbir yetkisi olmadığı için yazan rapor bu yapabileceğim birşey yok dedi.Bende cihazı geri göndermelerini istedim.

    Yabancı forumlarda da sıvı teması ile ilgili bir çok sorun var.Madem SONY bu işin içinden çıkamayacaktı o zaman kusura bakmasın ama kalkıpta öyle reklamlarda cihazın üstüne su döken birilerini falan gösterip alet suya dirençli falanda demeyecekti.Ben bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım ve gerekli itirazları cihaz gelir gelmez yapacağım, yasal haklarımıda sonuna kadar kullanacağım.

    Öyle satmadan önce atıp tutması gerçek dışı reklam yapması kolay.Asıl iş malı sattıktan sonra arkasında durup malına güvenmek.Böyle güvenilir ve sağlam firma olunur.Cihazın içine kapaklardan su girmediğine göre demek ki başka biryerden girmiş.Cihazı üreten ben değilim.Neresinden ne şekilde su gireceğinide bilemem.




    Aynı sorun bendede mevcut telefon sıvı teması gördü bütün kapakları kapalı olmasına rağmen güzelce kuruttum.Şu an ses kısma tuşu işlev görmüyor onun dışında telefon safe mode'da çalışıyor.Bunu nasıl garanti dışı bir duruma sokabilirler anlamış değilim ben servise götürmedim ancak ne denediysem safe mode'dan da çıkamıyorum.Bunu halletmenin bir yolu varmıdır.Şimdiden teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZepH

    quote:

    Orijinalden alıntı: Charmlander

    Merhaba,

    Benim ki 3 aylık bir XPERIA Z.Aleti sırf kasa sağlam, su geçirmez ve hor kullanıcılar için üretildiğindiğinden almıştım ve kullandığım 3. ayın yani 90. gününü sonuna kadar.Defalarca yıkadım üstüne su döktüm yıkadım banamısın demedi.

    Ancak ;

    07.08.2012 tarihinde akşam eve geldim ve rutin olduğu gibi üstüne su döküp şöyle bir havluyla sildim.5 dakika sonra alet biranda kendini kapattı ve geri açmadı.O an şarjına dikkat etmediğim için heralde şarjı bitti dedim ve şarja taktım ancak aradan 10 dakika geçmesine rağmen şarjdayken bile alet kendini açmadı ta ki 1 saat sonra kurcalamama kadar.O an bir kıpırdanmalar başladı.Makine kendini açmaya çalışıyor ancak 3 defa titredikten sonra kapanıyordu.Aradan 1 saat daha geçti.Bu sefer soft reset hard reset derken bir şekilde makine açıldı.Ancak sol alt köşede SAFE MODE yazısı vardı ve force-shutdown yada normal shut-down yapmama rağmen gitmedi.Makine sonuçta sürekli safe mode açılıyordu yani hiç bir uygulama ne yükleyebiliyor ne çalıştırabiliyordum.

    Daha sonra xda vb siteleri araştırınca bunun daha çok sıvı teması sonucu karşılaşılan bir problem olduğunu anladım.Ancak forumlarda genellikle eğer sıvı teması varsa USB, SIM CARD, SES GİRİŞİ, SD CARD yuvalarının hemen yanında bulunan bir BEYAZ DİKDÖRTGEN işaretten bahsediyorlardı.Eğer bu beyaz işaret PEMBE yada KIRMIZI bir renk almışsa bu sıvı temasına işaretmiş ancak bende böyle bir durum yok.

    Sony'nin sitesinde ve xda'da SUS ile bu işin çözülebileceği yazıyordu ancak aynısı denememe ve makineyi resetleyip tekrar yüklememe rağmen hiçbirşey değişmedi.Sony Xperia Z sürekli SAFE MODE yani GÜVENL MOD'da açılıyordu.


    Anlayamadığım olay şu;

    -Yukarı ok tuşu basarken aşağı ok tuşu basmıyor
    -Aşağı ok tuşu basarken yukarı ok tuşu basmıyor
    -Yukarı ok tuşu bazen çalışıyor ancak aşağı oka basınca sanki sürekli basılıymış gibi algılıyor
    -Bazen her ikiside normal bir şekilde çalışıyor, bu sefer power tuşu çalışmıyor.
    -Power tuşu çalışıyor ancak ya yukarı ya aşağı tuşu çalışmıyor

    ELEKTRONİKÇİ arkadaşlar bu konuları daha iyi bilirler.Bu sizce DONANIMSAL bir sorun mu yoksa YAZILIMSAL mı?

    Sonuç olarak makine SAFE MODE'da gayet güzel çalışıyor UP/DOWN/POWER tuşları hariç.(Tabi uygulamada yükleyemiyorsunuz)
    Ancak yukarı ok power/aşağı ok power hepsini denememe rağmen SONY XPERIA Z'yi hiçbir şekilde SAFE MODE'dan çıkaramadım.

    Sonuçta bayram bitince yani 12.08.2013'te makineyi servise vereceğim ancak bu şekilde problem yaşayan ve çözebilen varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.

    Herkese iyi bayramlar.

    Güncelleme :

    Teleservice denen firmaya telefonu göndermek zorunda kalarak kargolayarak gönderdim ve gelen cevap bu :

    "Kargo Giriş Tarihi:
    2013-08-15
    Kayıt Tarihi:
    2013-08-19
    Bitiş Tarihi:
    2013-08-22
    Tamir Bilgisi:
    CIHAZINIZDA SIVI TEMASI TESPIT EDILMISTIR., CIHAZINIZ UCRETLI OLARAK YENISI ILE DEGISTIRILEBILIR., TEKLIF EDILEN ONARIM BEDELI: 1408 TL'DIR, Ucret kabulu halinde servise tekrar gonderiniz., GARANTI BANKASI HESAPNO:6298759 SUBE:341, IBAN:TR28 0006 2000 3410 0006 2987 59
    Durum:
    Cihazınız son testleri başarı ile geçmiş kargo için beklemektedir."

    Firmayı arayarak SIVI TEMASININ mümkün olmadığını cihazın bütün kapaklarının kapalı ve BÜTÜN BEYAZ DİKDÖRTGEN işaretlerin renk değiştirmeyip hepsinin hala BEYAZ olduğunu söyledim.Tabi oradaki bayanın hiçbir yetkisi olmadığı için yazan rapor bu yapabileceğim birşey yok dedi.Bende cihazı geri göndermelerini istedim.

    Yabancı forumlarda da sıvı teması ile ilgili bir çok sorun var.Madem SONY bu işin içinden çıkamayacaktı o zaman kusura bakmasın ama kalkıpta öyle reklamlarda cihazın üstüne su döken birilerini falan gösterip alet suya dirençli falanda demeyecekti.Ben bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım ve gerekli itirazları cihaz gelir gelmez yapacağım, yasal haklarımıda sonuna kadar kullanacağım.

    Öyle satmadan önce atıp tutması gerçek dışı reklam yapması kolay.Asıl iş malı sattıktan sonra arkasında durup malına güvenmek.Böyle güvenilir ve sağlam firma olunur.Cihazın içine kapaklardan su girmediğine göre demek ki başka biryerden girmiş.Cihazı üreten ben değilim.Neresinden ne şekilde su gireceğinide bilemem.




    Aynı sorun bendede mevcut telefon sıvı teması gördü bütün kapakları kapalı olmasına rağmen güzelce kuruttum.Şu an ses kısma tuşu işlev görmüyor onun dışında telefon safe mode'da çalışıyor.Bunu nasıl garanti dışı bir duruma sokabilirler anlamış değilim ben servise götürmedim ancak ne denediysem safe mode'dan da çıkamıyorum.Bunu halletmenin bir yolu varmıdır.Şimdiden teşekkürler.

    http://www.sonymobile.com/gb/tools/update-service/

    Yukarıdaki bağlantıdan Sony Update Service'yi (SUS) bilgisayarınıza kurun ve oradaki yönergeleri izleyerek Xperia'nızı eski hâline kavuşturun. Tabii ki bu işlemler telefonunuzdaki kişisel bilgilerin silinmesine yol açacaktır muhtemelen. O yüzden güvenli modda açtığınızda yedekleyebildiğinizi yedekleyip sonra SUS'u kullanın.
    diyo yukarda deneyin isterseniz.




  • byturkuaz kullanıcısına yanıt
    Defalarca SUS'tan makineyi resetleyip tekrar yükledim ancak SAFE MODE'dan bir türlü çıkmıyor.
    Ayrıca Tüketici Hakem Heyeti yaptığım itirazda beni haklı buldu ve firmaya 1 ay süre verdi.Eğer para iadesi yapılmazsa tüketici mahkemesine gitme durumumda var.
    Sony Müşteri Hizmetleri hiçbir konuda yardımcı olmuyor.

    @byturkuaz
  • ZepH kullanıcısına yanıt
    Ben tüketici hakem heyetine başvurdum ve heyet benim haklı olduğum konusunda rapor verdi.1 ay içinde Sony para iadesi yapmazsa tüketici mahkemesine gitme hakkım var.Bunlarla ancak böyle anlaşabilirsin.Teleservice ve Sony bozacıyla şıracı gibi.Cihazı fazla kurcalama flash rom gibi işlemlere bulaşma ver mahkemeye onlar uğraşsın.
    @ZepH
  • Teşekkür ederim hocam ancak cihaz yurtdışı o yüzden benim servise verip para iadesi alabilme durumum yok ne yazık ki ses kısma tuşu çalışmadığı için telefon kendini sürekli safe mode'da çalıştırıyor.SUS ile telede format atamıyorum doğal olarak çünkü ve power ve ses kısma tuşuna basınca telefondan hiç bir tepki alamıyorum.Bende tanıdık bir telefoncu arkadaşa verdim o bakacak bakalım teşekkürler.
  • benımm telefonum da suan guvenlı modda ne yaptıysam cıkartamadım bır turlu olmuo guncellemede yaptım update servısten ama yokk sacmaalamaya basladı telefon iicene bir çözüm bulan var mı ?
  • Tüketici hakem heyeti beni haklı bulunca Sony parayı iade etmeyi kabul etti.Ancak 15.11.2013'te cihazı Teleservis'e gönderdim, bugün 21.11.2013 ve hala cihazın onlara ulaşmadığını söylüyorlar.Peki ne kadar sürer eğer cihaz ulaşırsa ödeme diye sordum, 15-20 gün sürebileceğini söyledi.Allah kimseyi Sony ve Teleservis'e düşürmesin.
  • Arkadaşlar aynı sorun bende de mevcut ne yapsam bilemiyorum. Servise göndersem mi acaba?.
  • arkadaşlar problemi uzun uğraşlarım sonucu çözdüm teknik bir problem ve bunu açıklama gibi bir şey yapmıyacağım . sorun kesinlikle yazılımsal değil bu birincisi ikinciside onarımdan sonra cihazınızın su geçirmezlik özelliği kayboluyor çünkü cihazı komple söküyorum ve bandlar esnediği için fabrika montajı gibi toplanmıyor . raktas09@gmail.com dan ulaşan arkadaşlara yardımcı olurum ...
  • teknik servisimizde ortalama 2 saatte hallederim safe mode yani güvenli mod problemini raktas09@hotmail.com face adresimede mesaj gönderebilirsiniz
  • Arkadaş cihaz garanti dışı kaldıktan sonra ne anlamı var ki tamir etmenin?

    Bu Sony'nin üretimden kaynaklanan bir hatası.Cihaz faturalı ve garantili ise kanuni ve hukuki yollar açık.
    Ben başvurdum ve 4 ay gibi bir zaman alsada haklılığım tescillendi ve paramı geri aldım.

    Cihaz garantisizse senin dediğin yola başvurulabilir ancak her SAFE MODE problemi olan arkadaş bunu yapması lazım diye bir durum yok tabikide.
  • Bu arada yasal prosedürü izlemek isteyen arkadaşlara örnek oması için kendi başvuru ve yazışmalarımı aşağıdaki linklerden bulabilirsiniz;

    1- Tüketici hakem heyetine başvuru formum :http://****/1iZLcJX
    2- Teleservice'den gelen raporum :http://****/1iZLjFo
    3- Satın aldığım firmaya ait faturam :http://****/1iZLoZI
    4- Kullanı kılavuzu sıvıya karşı koruma sayfası:http://****/1iZLroc
    5- Tüketici hakem heyeti karar yazısı :http://****/1iZLwsh

    Soru, sorun ve görüşleriniz için PM atabilirsiniz.Bu arada ben avukat falan değilim.Sıradan bir TC vatandaşıyım.

    Şimdiden kolay gelmesi dileğiyle...


    Sürekli bu konuda PM geliyor.Arkadaşlar donanimhaber.com link dışarıdan link koymaya izin vermiyor.Ancak forumda verdiğim linklerde **** yazan yerlere [ bit nokta ly ] adresini yazıp indirebilirsiniz.

    Mesela;

    1- Tüketici hakem heyetine başvuru formum :http://****/1iZLcJX için:

    http://bit nokta ly/1iZLcJX gibi.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 9 Temmuz 2014; 17:59:19 >




  • bu sitede;
    http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z-ZL-ZR/Xperia-Z-shows-Safe-Mode/td-p/365012

    This worked for me.
    Turn the phone upside down and give it a few sharp hits on the back around the volume button area, you will know if it has worked immediately as the volume down key will start working again.
    Restart phone and enjoy.

    bu yorum yapılmış. türkçeye çevirdiğimde;
    Bu benim için çalıştı.
    Ters Telefonu çevirin ve o ses düğmesi alanı çevresinde arkasında birkaç keskin hit vermek, bunu tuşuna basılı hacim olarak hemen çalıştı olmadığını bilecek yeniden çalışmaya başlayacak.
    Telefonunuzu yeniden başlatın ve tadını çıkarın.

    böyle saçma sapan bişey çıkıyor. ne demek istediğini anlayabilen varsa anlatırsa çok sevinirim.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.